Uppe i Nornäs

Nu har vi nyss kommit upp till Nornäs. Jag passar på att skriva nu medans jag har lite tid. Det är inte direkt någon mer snö än hemma, utan ganska lika. Termometern visar -23 grader nu kl 00:00. Åh klockan är ju midnatt vilket innebär att det faktiskt är Nyårafton nu ;-)

Har pratat med Ullis och som det är planerat så ska vi mötas upp imorn och styra vidare mot Drevdagen och starta våran 3-dagars fjälltur.

Vi får se hur det går, är ganska nervös. Inte för hur det ska gå med oss, det kommer gå finfint. Men hundarna. Är inte hundra, men nästan, på att Divine och Sila löpt klart. Frågan är mest om Zigge har förstått det..?!

Jag ska köra dom 3 och Sila och Zigge kör jag som ledarhundar (de går brevid varandra) så de är bara att hålla tummarna att han inte försöker med något!!

Nikki ska precis till och höglöpa nu verkar det som. Hon och Zigge stod hela dagen hemma och försökte få till det genom staketet.
Husse ska köra Nikki, Iluk och Kaiza. Jag har sagt att han får köra Nikki ensam fram och ha iluk bak med Kaiza. Han kör med stång så då kanske de funkar att iluk inte tar sej fram till Nikki för att hitta på nå dumheter. Bara hon vill springa. Hon kanske inte alls vill springa utan bara få lite kärlek..

Jaja, jag kan inte styra över det just nu och de lär märkas imorn hur det blir med allt. Men hoppas att de ska gå bra!!!

Nu börjar de äntligen bli lite värme här inne. Vi kom för kanske 1h sen och jag gick direkt in och starta alla element medans Thommy bar in grejer och så tände jag i kamin.

Nu ska jag ut och kissa alla hundar, de får sova i boxarna inatt. Har ingen lust att skotta en väg till hundgårdarna nu ikväll. Så de får bli imornbitti innan vi ger oss iväg!

Uppdaterar med bilder när vi är tillbaka från turen. Som det ser ut nu planerar vi att vara tillbaka på lördag. Men uppstår några problem så kan de ju bli tidigare.. Man vet ju aldrig vad voffera kan hitta på för något tok.

Passar på att önskar alla på andra sidan skärmen ett riktigt Gott Nytt År!!
Klä er varmt och drick inte för mycket. Lagom är bäst!
En dålig mobilbild på en nuvarande brinnande brasa i Nornäs.
Sista gången den brinner år 2009!2009-12-31 @ 00:13:12 Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()


Ett fungerande hund-kök

Tänkte lägga in lite bilder på hur vi löser de under turer/tävling med vatten till hundarna.
Detta är ett mycket enkelt och billigt alternativ och som fungerar oavsett hur kallt det är!
På det här sättet kan du få ett fullt fungerande kök för runt 100-lappen, bara att leta runt på lite loppisar.

En stor aluminiumgryta med hål i och en tuss isolering

Oså lite T-dojja


Dränker in isoleringen med T-RödSå tuttar man på

Här ska man givetvis inte slösa så med tändstickorna som jag gjorde. Men är man hemma och har fri tillgång till dom så är det ju ingen fara ;-)Så ställer man på gryta nr 2 som man fyllt med snö.

Tänk på att inte spilla runt med T-röden! Det blir inte alls bra om du får de i grytan som du ska smälta snön i eller direkt i snön. Så att fylla grytan med snö innan du ens öppnar T-röden är ju ett alternativ.En liten stund senare har du vatten
Man kan behöva göra några typ av klackar på innerkanterna i Gryta 1 (givetvis i material som inte brinner upp)som Gryta 2 ska stå på. Det måste bli luft mellan grytorna så man inte ställer ner den övre på botten av grytan du eldar i. I de här fallet behövdes inte detta då "öronen" på Gryta 2 gör så att den hänger i luften.


Det praktiska är att man använder sej av så stora grytor som passar just en själv. Man anpassar bara storleken på grytorna efter hur många hundar man ska ha vatten till.


Hur löser ni andra detta? Någon som har andra billiga bra lösningar?
2009-12-29 @ 10:48:44 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Nyårsturen

Är ännu inte helt spikad. Vi kollar uppdateringarna i väderprognoser förfullt. Vi har sagt att blir det runt 30- kör vi inte! Själva nöjet försvinner om de ska vara så jäkla kallt.

Vi har ju även löp. Även Ullis har fått löp nu, på en hund alltså ;-)

Divine verkar vara färdig löp. Sila är/har precis varit i höglöp. Nikki har ännu inte höglöpt.
När jag säger att de höglöpt avgör jag de enbart från hur hanarna reagerar. Divine har slutat blöda. Sila har blött i ca 2 veckor. Och de va först i förrgår som Iluk blev galen och har skrikit och juckat i nätet till och från, men de börjar nu lugna sej.

Nikki har blött några dagar (vad jag sett) och de e först idag som Zigge står vid nätet och slickar lite så de är väll snart pågång. Är inte så påläst och insatt i en tiks löpperiod utan gör enbart en bedömning av hur hanarna och tiken beter sej.

Är det så att Nikki höglöper lagom till turen är det tänkt att båda hanarna få gå i mitt spann med de tikar som löpt klart (divine & sila). Husse får klara sej med 2 hundar, Nikki och Kaiza, isåfall.

Har börjat plocka fram grejer inför turen. Eftersom jag vet hur noga Ullis är med packningen och räknar varenda litet gram så bör jag avstå från att skriva ner min packlista här i Bloggen. Då får hon spader!! Haha.

Jag resonerar som så att det jag vill ha med mej, de får fasen hundarna släpa på också, blir ju bra träning om inte annat.. Haha!


Kan skriva ner lite grejer som jag plockat fram hitills och de är packning till både husse & mej:

* 1 Tält


* 2 Sovsäckar (-45 grader)


* 2 Liggunderlag (uppblåsbara)


* 2st små sittunderlag


* 2 Slädar (Danlern & Oinakkan)


* 2 uppsättningar draglinor för resp 4 hundar


* Lite extra linmaterial och krokar (ifall något pajar)


* 6st kombiselar


* Stake-outs i wire för 6 hundar (har inte köpt nån kätting än!)


* 4 spännband att fästa stake-outsen med


* 4 snöankare med linor


* 2st MR-koppel


* 6st hundmatsskålar


* Torrfoder till hundarna


* Fryst laxfilé till hundarna


* 2 flytoveraller (ifall vi fryser i de jackor och byxor vi tänker starta med)


* 12 par självhäftande fotvärmare (ska hålla medeltemp på +39) om de funkar återstår att se..


* 1 Hemmabyggt större kök att värma vatten till hundarna (2alugrytor, isolering, T-röd)


* Lilla köket (gasoltub, brännare, lykta, stekplatta, liten gryta)


* 2st termosar (innehållande 2 varma drycker Hoho! Den ena börjar på GLÖ..)


* Tändstickor, Tändare, Braständare, Tändstål (kan aldrig ha för mycket sånt!Haha)


* Liten första hjälpen väska


* 3st walky-talkys


* GPS


* 4 pannlampor (2 stora bättre och 2 mini ledlampor att ha i reserv i fickan)


* Batterier (till GPS/Pannlampa/WalkyTalkies)


* 2st kåsor


* Bestick och djupatallrikar (engångs)


* 1 Liten mini yxa


* Kniv


* 1 Multiverktyg


* 2st skidglasögon


* 2 par extra vantar
Listan kommer att fyllas på....
2009-12-28 @ 15:31:47 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Annandan

Har haft 2 lediga härliga dagar!Julaftonsmorgon hemma i vårat vardagsrum.

 


Julafton firades först hemma hos Thommys föräldrar där åt vi Julaftons-frukost och bytte lite paket. Sen åkte vi vidare till min systers familj och åt Jullunch tittade på kalle anka och tog emot besök av tomten!

Hundarna fick såklart varsinna julklappar:6 st älgben.. (Tack så mycket Staffan!!)


Jag hade julklappsutdelning med hundarna redan på morgonen. Klart de skulle få sina ben tidigt så de kunde ligga och äta på dem hela dagen!! Tidigare år har jag köpt oxben till dem i julklapp men i år fick vi ju tag i älgben.
Divine med ben
Sila med benNästa hund att få sitt ben var Iluk. Jag gick in till honom och önskade honom God Jul. Han tog benet i munnen och sprang raka vägen i 100km/h mot hundkojan. Det här slutar inge bra tänkte jag!

Benet var mycket mycket bredare än hålet in till kojan är. Jag väntade på en tvärsmäll och en tvärnit men nej då. Han hade sånn fart killen att de small till och benet vände sej på sidan och hans huvud vändes och vinklades med så han kom in på första försöket (och de va tack vare farten). Det märks tydligt vem som är lägst i rang här hemma. Han var genast tvungen att bära med benet in i kojan så ingen annan skulle ta det för honom.

Iluk i sin koja med benet
Kaiza med sitt ben
Zigge med ben
Nikki med ben

Upptäckte här om dagen att även Nikki löper. Säger det ännu en gång. Har aldrig varit så lycklig åt att de löper som jag är nu. Försöker skriva upp i almanackan när tikarna löper för att kunna se ett mönster när det är dax. Divine började löpa exakt på dagen 6månader sedan hennes senaste löp. Hon började 13 juni sist och 13 dec nu. När divine löp sist tog det några veckor innan sila började sen ytterligare några veckor innan Nikki & Kaiza också började.

Denna gång skillde det bara några dagar. Är så glad att de sammordnar det. Ca 2 dagar efter Divine börjat startade även Sila. Och sen några dagar senare även Nikki.

 

Tycker att löpet är över väldigt fort dock, inom 2v brukar de vara klara! Divine verkar vara i slutet av löpet nu. Sila är i höglöp just precis nu. Iluk som bor vägg i vägg är galen och skriker. Nikki har några dagar kvar till höglöp.

Ska bli skönt att slippe detta inför tävlingarna i Jan- Februari. Det blir så mycket enklare allting!!


Idag har jag även beställt lite linor ifrån Vildmannens drag. Vi gör ju såklart våra egna linor här hemma. Men nu har jag beställt draglinor gjorda i wire som är inklädda i linor. Ska man köra lite längre tävlingar/turer och vill kunna låta hundarna sitta kvar i släden så blir det toppen med wire. Då vet jag att ingen kan bita sej lös!

Jag menar vad gör man om man står i skogen och någon bitit av linorna?? ..de blir inge roligt då!!

Vi har gjort egna stake-outs i wire men iomed att vi inte har någon maskin så måste man dra åt wirelåsen för hand vilket kan resultera i att wire öglorna går upp och de innebär problem!!! Så nu beställde jag istället och då vet jag att de håller eftersom han gör med maskin!

Vi kommer numera att göra våra stake-out i kätting! Det är inga problem att göra så de håller! Visst de finns nackdelar, det blir mycket tyngre att släpa med sej, och jag har varit med om att en hund trasslat in sej och skadat benet. Men ser numera mer fördelar med kätting än nackdelar!! Det går faktiskt att trassla in sej i wire med! Och tror att största felet då olyckan hände var att kättingen var alldeles för lång till respektive hund.
 
Det får det helt enkelt väga mer, för jag vet att kätting håller!!! Då får hundarna hellre lite extra vikt att dra på!! ..de ger dem ju mer träning också.. haha!

Om man inte ska ta och köpa sej en maskin som jag kan fixa egna wirear med. Men det tror jag nog inte att jag gör!! :-DNu ska vi strax åka på 50-års kalas. Thommys pappa, Peter fyller år på måndag men ska firas idag! GRATTIS PETER!
Skriver mer någon annan dag :-)


2009-12-26 @ 16:29:42 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Snabbis


Min fina adventsgran i sin vinterklädsel

Isen som la sej för några dagar sedan

Sjön helfrusen
Badtunnan är igångSåhär har de senaste dagarna hos oss sett ut. Underbart!! Har inte hunnit med att blogga på ett tag och har skitmkt jobb nu inför julen. Men återkommer i mellandagarna!

 

Tikarna är mitt uppe i löp så det har inte blivit så mkt körning nu på ett par dagar. Imorn har vi fått tid hos veterinären. Då ska alla få sin årliga vaccination, skönt att hinna få de gjort nu innan alla tävlingar drar igång!

 

 

Önskar Mor & Far och Lillebror en trevlig resa! Kör försiktigt!! Hoppas att de inte blir några konstigheter med något.

 

 

Nu ska jag in och försöka bada i vårat handfat. Eftersom vattnet frusit överallt i hela huset utan just i handfatet i badrummet..

2009-12-21 @ 21:04:02 Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()


Något positivt

Kolla här, de ser ju riktigt bra ut. De här är Julveckan.. Återstående dagar av nuvarande vecka blir minus grader men inte så mycket mer snö. Huvudsaken är ju att de håller sej kallt!
Men efter säkert 10år med regn på julafton så är de dax för en förändring! (ok kanske överdrev lite där)
Gårdagen bestod av snöskottning och så kunde jag ju inte hålla fingrarna borta från skotern innan Thommy kom hem från jobbet.

Jag är väll inte helt borta vad gäller olika typer av fordon. Så jag tänkte på något sätt ska jag väll få igång den. Gick in under presseningen där den stod. Konstaterade att nyckeln inte gick att rubba men hoppades på att den va på startläge ändå. Hittade en liten spak som jag misstänkte man skulle dra lite i för att pumpa upp bensin.
Drog i startsnöret en så där 3ggr och tror ni inte den puttrar igång?!
Ingen av oss har ju provkört skotern eftersom Thommy köpte den i somras. Blev rätt paff att den starta bara sådär!! Har inte heller slängt något större öga åt den för att kolla in hur den fungerar heller tidigare.

Satt och greja en stund med växelspaken innan jag lyckades få i någon växel och så gasade jag på. Och framåt gick de, inte dåligt!!!Jag kör skoter på våran väg :-)

 

 

 

Kom upp på kullen och skulle vända om hemåt. Ända problemet var väll att de inte gick att svänga överhuvudtaget! De spela ingen roll hur mycket jag svängde och lutade mej, den gick rakt!

 

Lyckades fastna lite haft och jag slet i säkert 30min med att vända skotern. Vet ni hur tungt det är att lyfta runt en skoter som väger kanske 300kg (?) ? Det är jäkligt tungt!! Men jag lyckades tillslut lyft den hela varvet runt och satte mej ner i snön en stund och var helt slut. Tänkte, tur att ingen ser mej. Den tror nog att jag är helt dum ihuvudet som släpar ut skotern när de kommit typ 5cm snö! 

2009-12-16 @ 08:27:23 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Vinterland

Vintern är här! ..äntligen! Och nu vill jag inte höra/se några idiotiska uttalanden som man får höra varje vinter: "SNÖKAOS!"


Jag har aldrig förstått mej på det puckot som formulerar sej såå fel! Om det kräksnöar och kommer kanske 1-2dm snö på en dag (under vintern!) då är de fan inte snökaos! Jag har förresten aldrig under min levnadstid varit med om något som är (enligt min åsikt) lagligt att kalla snökaos! Ändå används detta ord alldeles för ofta pga att det snöat lite på vintern!


Skulle det däremot komma 1-2dm (eller mer) snö i mitten av Juni har jag full förståelse för att det är snökaos.

Men när de kommer lite snö i Sverige mitt i vintern då är de tamej sjutton inget SNÖKAOS!!!! ..och de får komma 10dm oxå om de nu är så. Det är fortfarande inget kaos för att plogbilarna i Stockholm får ge sej ut och att trafiken står stilla någon timma.
DET ÄR VINTER GOTT FOLK!!
Vårat hem i sin vinterklädsel

Bild tagen ur bilen när jag åkte till stan imorseFunderar på att ta skotern och hämta posten sen.. Fast oandra sidan kan de vara en dum idé. Vi köpte den i somras och har ju inte haft någon snö så vi har inte provkört den än.. Bara startat den. Inte så kul om den bara dör någonstanns. Då misstänker jag att jag får ett raseriutbrott på den och då kanske den aldrig går att starta mer.. Haha! Nä så illa ska de väll inte gå.

Nu längtar jag mer än någonsinn till Julafton och alla lediga dagar och sen våran resa uppåt till mitt Paradis, Nornäs :-) Ska bli såå Nice att få fira Nyår uppe på fjället med alla mina voffse-älsklingar! Vad vi planerat hitills så verkar de bli en 3-dagars-tur sen tillbaka till stugan några dagar och sen blir de 2-dagars tävling i Nornäs!
Det finns ju inget underbarare än att få stå på släden bakom hundarna !!

 

Sen om det är tävling/träning/turkörning spelar ingen roll!! Egna turer känns ju alltid bra på sitt sätt och tävling på ett annat. Men allting av de är ändå underbart!!


 

2009-12-15 @ 12:47:36 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Grattis på 2års dagen!

Vill säga Grattis till alla mina skrutte-pluttar!! Grattis på 2-årsdagen nu är de fyllda "tävlingsåldern".
Tänkte bjuda på massa bilder från denna dagen för 2 år sedan.


Mamma Bonny i valplådan några dagar innan


Natten till den 14 december kom Bonny in och väckte mej (vi bodde då i villavagnen) och sa att de faktiskt var på gång. Jag sov inte mer än kanske 3h den natten för hon kom in vid 02:00. Så de va bara att gå upp pch hålla henna sällskap eftersom hon ville de. Thommy sov såklart! Ja gick upp och satte mej i soffan. Vi lyssnade på lugn fin musik och hade tända ljus. Bonny låg i sin låda och var så avslappnad.

 


05:18 på morgonen. Vi har lite avslappning :-)


Bonny 5h senare, fortfarande rätt lugnt.

Ytterligare några timmar senare. De riktiga värkarna har satt igång


Mitt i en av värkarna då de gör som ondast!

Man blir grymt imponerad av att se en tik föda. Bonny klarade allting själv. I värkarna rotade hon runt och bet och slet i papprena. Sen la hon sej ner och andades en stund och väntade på nästa värk. Så häftigt!

En stund efter valp 1 kommit ut


Grattis Malamutemammas Amarok!

 

 


Mor och son
Åsså kom valp nr 2.. Som Bonny tvättar av här..

Grattis Malamutemammas Akna!!

 

 


Syskonen värmer varandra, Amarok & Akna
Lite käk är aldrig fel :-)
2 blev helt plötsligt 3!

 

Grattis Malamutemammas Asiaq (Nikki)

 

 


Amarok, Akna & Asiaq
Valp nr 4 har kommit! ..den första gråa


Grattis Malamutemammas Sila!


Sen blev det ett litet glapp i bilderna, Fotografen blev lite trött efter ha varit vaken såå länge..
Morgonen efter, alla 6 är ute!
Grattis Malamutemammas Igaluk och Malamutemammas Sedna!

Syskonskaran 3 dagar gamla


Finns de hjärterum finns de stjärterum. 5 dagar!
Julafton för 2 år sedan

Första gången de lärde sej rymma ur lådan!


Fr. vänster: Amarok, Igaluk & Asiaq.

 

 

Då blev de till att bygga en valphage i våran lilla villavagn..

 

 


Något svårare att mata alla 6 samtidigt :-)
Alla hundar ute
Alla inne i hundkojan
Åh nu blev ja valpsjuk! Nu vill ja en kull igen!!

 

 

 

2009-12-14 @ 11:00:13 Permalink Allmänt Kommentarer (5) Trackbacks ()


Jag HATAR möss!

Va ska de in hos oss och göra? Det började ungefär såhär..

Jag gick i flera dagar och undrade varför det låg hundmats kulor precis överallt. Lyfte jag upp en tröja som legat brevid sängen en natt ramlade de alltid ut en hundmatskula. Rörde jag en jacka i hallen rasade de ut mat. Lyfte jag en filt ramla de hundmat. Jag började ana oråd.. Men försökte låta bli att bry mej mer.

Tänkte de e bäst jag sysselsätter mej med något annat så slipper jag tänka mer på hundmats-mysteriet.Bestämde mej för att gå ut och sätta upp adventsgranen på tomten som jag huggit dagen innan. Öppnar garderoben i hallen och lyfter ut mina stövlar (eftersom våran tomt bara är lera). Satte på mej jacka och skulle köra i ena foten i stöveln. Och då tar de bara stopp! Jag får inte i foten. Börjer mej ner och kikar i i stövlen och utbrister: Men va Fan!


Tror ni inte att de e hundmat i halva stövlen!?!?!?!?!?!?!
Allt dehär låg i


Gjorde större efterforskningar inne i garderoben och visst hittade jag mus-skit! De va bara fram med alla fällor jag hittade. Damsög och skurade noga! Ställde alla skor så snyggt och prydligt innan jag stängde garderoben.

 

I Garderoben brevid har vi alla hundmats säckar, även där satte jag en fälla. Tömde ur innehållet i min stövel som jag antar mössen hade sitt vinter-förråd i! Informerade Thommy om att nu är de NOGA med att lägga på locket på hundmatstunnan varje gång!!


Morgonen efter kollade jag in i garderoben och de jäklarna hade varit i stöveln igen!! Den vänstra stöveln låg vällt.. De hade varit där och upptäck (till sin fasa) att jag hittat deras förråd och länsat de!! HAHA! Där fick ni era äckel! Den natten smällde de som aldrig förr i fällorna. Väckte thommy vid kl 3 och sa, nu har de smällt hela tiden så vi lär gå upp och tömma fällorna nu, för de e nog fullt!! Haha!


I söndags lagade vi hålet i köket så nu ska de inte komma in mer tänkte jag..


Insåg dock idag va fel jag hade.. Vi har ju för fasen inte satt innertak i pannrummet!! Så där kommer de ju in direkt från vinden!! Typiskt!!

Dagens resultat:Där fick du din jävel!

2009-12-08 @ 19:49:07 Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()


Söndagstur på 20km

Börjar få rätt många mil i benen på hundarna nu. Ångrar att jag inte gjort en lista där jag efter varje körning noterat hur långt vi kört för att veta hur många mil vi kommer upp till denna säsong. Detta är absolut något jag ska ta tag i efter sommaren inför nästa säsong!

Träningen går toppen, har fått bra fart på hundarna och har tränat regelbundet nu sen många veckor tillbaks. Vi kommer ut minst 3ggr/vecka varav 1 tur per vecka blir lite längre.

Packade bil/släp vid lunchtid igår och skulle iväg och köra "Vargrundan" 20km.Jag ska strax lämna huset och ut och köra iväg med bil & släpet till
skogen.

 

 

Parkerade bilen och lastade av cyklar och fixade linor osv. Jag startade först med Zigge, Sila & Divine. Efter startade Thommy med Nikki, Iluk och Kaiza. Vi körde även idag med walky-talkys. Rekommenderas starkt! Blir roligare att köra när man kan hålla koll på vart de andra befinner sej, man kan höra hur de går för dem osv.

 

Jag kom iväg från bilen 12:10. Körde en bit och stannade för att vänta in husse en stund. Men tröttnade och körde tillslut vidare utan att sett skymten av honom.De bjöds på sol under körningen.

 

 

Hände en mycket rolig grej som är värd att nämna. Banan har 2st mördar uppförsbackar. Den ena är lite brandtare och kortare. Medan den andra är lååååång och går sådär seegt uppför. Vi passerade den första uppförsbacken. Körde en sväng och ungefär mellan de 2 backarna står ett gammalt hus i skogen. När jag kom till huset ropade jag i walkyn till Thommy.

 

Var är ni? ..går de bra?

Han svarade:

Vi är snart uppe för backen, tror att vi kommer till huset snart. Var e ni?
Jag svarade:
Vi åkte precis förbi huset

De kändes som de var ganska nära oss och jag tänkte att jag inte ville släppa dom förnära. Ifall mina skulle sluta gå på framåt bra och bara titta bakåt inför mördarbacke nr 2 (den som är värst).

Körde en stund och jag närmade mej backen..
Precis då ropar Thommy:
Vi är snart vid backen nu!
Attans tänkte jag. Vi kom fram till backen och den är säkert 200-300m. Och när man är upp på toppen ser man ner till början av backen. En riktigt seg jäkel!

Eftersom jag trodde Thommy var så nära misstänkte både han och jag (tror jag) att han skulle se oss ungefär halvvägs upp i backen och få draghjälp upp.

Jag o hundarna började bestiga backen, och just när vi påbörjat den flyger de upp en stor fågel ur diket. Jag kollar på Zigge som reser öronen rakt upp och sträcker på sej och jag ser min chans. Jag börjar pusha honom.. Jah, ta den då!!
Zigge lägger i gasen och de andra hakar på direkt och de springer som galningar upp för hela backen!!

Precis på toppen vänder jag mej om för att se om jag kan se husse. Det gjorde jag inte. De hade alltså inte hunnit fram till backen än. Och mina hade rusat som tokar upp för den. Jag tackade min Musher-Gud och var såå glad där uppe på toppen och såg fram emot alla nedförsbackar som nu återstod.

Körde en stund så hör jag Thommy ropa i walkyn: (han hade precis kommit fram till backen och kunde ju inte se oss som han tänkt)
Va Fan!! Gick de bra för er uppför backen eller?
Jag svarar glatt:
Ja de rusa som tokar uppför, de dök upp en fågel rätt lägligt som de skulle jaga!
Thommy svarar med en väldigt sur röst:
Ja de va ju väldigt lägligt

Jag var tillbaka vid bilen 14:00. Körde 20km på 1timma & 50min. Hundarna gick inte speciellt fort idag, kan berott på temperaturen, de va rätt så varmt.

Boxade hundarna och stod och väntade in ThommyNikki, Iluk, Kaiza & Husse tillbaka vid bilen efter 20km.

 

 


Iluk trött vid släpet

 

 

 

 

 

2009-12-07 @ 10:49:38 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


4-spann 3hjuling

Slutade jobbet strax efter kl 13 idag. Direkt när jag kom hem hoppade jag i mina ler-kläder och skulle ut och köra med hundarna. Frågade Thommy om han skulle med och köra hälften av hundarna, men fick som svar: Jag kör inte när de regnar Försökte förklara för honom att de regnar mer eller mindre alltid här, men hundarna behöver sin tränig ändå.

Lämnade Thommy med sitt tv tittande och gick ut i regnet och selade hundar. Selade Zigge, Sila & Divine. Men tänkte snabbt, äsch jag har ju linor för att köra 4 hundar. Jag provar om jag klarar av att få med mej iluk också.

Har aldrig kört cykel med fler än 3 hundar förut då de är rätt bökigt (enligt mej). Kör man släde har man ankare och grejer och kan alltid stanna hur/när man vill. Samt är de bara att slänga i ankarna så står den still i starten, medan man kopplar in hundarna. En cykel däremot kan flyga som en vante hur som helst och de går inte bara att få stopp på den hur som helst.

Kopplade in mina ledarhundar Zigge och Sila fram. Satte in Divine i wheel och hämtade VILDINGEN Iluk som va hysterisk. Tänkte att de skulle bli en massa krångel innan vi skulle ta oss iväg. Men så fort jag får in Iluk i spannet (han fick gå som wheeldog med Divine) så blir han knäpptyst håller sin plats och ser mycket fokuserad ut. KANON! Jag gick bak till cykeln och så drog vi iväg. Så himla härligt när allt flyter på. De va ju inga problem att starta själv med 4 hundar på cykel :-)
Filmade en snutt med mobilen. Har tyvärr inte ansträngt mej att lista ut hur jag ska vända rätt filmen. Hoppas ni har överseende med det!

Passade på att filma i en lång uppförsbacke, annars kan man inte släppa styret när man har 4 hundar framför. Så de går ju inte skitfort eftersom de är på den jobbigaste delen av banan jag filmat på. Tyckte hundarna gick skitbra och de har ett bra tempo.

Har även lyckats få möte senaste gångerna jag kört av folk som varit ute och gått (även idag) och hundarna har inte stannat för att hälsa nån gång utan sprungit raskt förbi, bra träning!!

Idag har vi fixat ytterligare en stång för 4 hundar så nu kan vi ut och köra varsinna 3-spann samtidigt! Om vi får någorlunda ordning på den andra cykeln vill säga. Har planerat för att köra runt 2 mil imöra. Vi får se hur de blir!
2009-12-05 @ 23:18:02 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Ödet eller en tillfällighet

Ska lägga in en låt med ett av mina älsklings band sen många många år tillbaka. Långt innan jag skaffade hundarna. Detta är inte en av deras bästa låtar men efter jag såg videon för många år sedan, blev de en helt klar favorit trotsallt..! Kolla bara va de valt att ha med i en av deras videos. Va extra uppmärksamma ca 1min 49sek in i videon :-) Måste bara nämna att de är ett Finsk-band! Underbara gitarrsolon i deras låtar! Sånt här poppar jag när jag åker bil :-D (Obs! man får trycka på paus om man inte hinner se skönheten)

Lite hundigt inlägg trotsallt ;-)
2009-12-03 @ 10:39:36 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Härliga vinterdag!

..bara snön som saknas! Lite kort från dagen:Bild tagen från våran brygga.Inte ofta jag tar kort från det här hållet!Framsidan och advents-granen

 

Som jag huggit alldeles själv och fixat till och ställt på gräsmattan och fixat belysning. Tro inte att herrn i huset pysslar med sånt. Det märks vem som är "lantisen" i familjen och vem som är "avgasbarnet". Jo, är man uppväxt inne i Storfors så räknas man som avgasbarn, Thommy!

De häftiga hängen där jag är uppväxt va bäcken, trollskogen och döda bergen.
Fyy va tråkigt alla barn som är uppväxta i stan borde haft!! Vart leker man då?!
Uppskattar man saker på samma sätt?
Menar de bästa vi hade att se fram emot va på måndagar när Konsum-bussen kom. Inte för att vi barn hade pengar och skulle handla, utan bara för att de fanns något att stå och glysa på :-)
BaksidanHundgårdarna

Algot.


Är barnvakt idag och de drog ut lite på tiden. Jag behövde ut och greja så de va bara och klä på lill-killen. Hade ju bara hans bilstol som va alldeles för tung att bära runt på om man ska greja samtidigt så de fick bli skottkärran. Lite kläder hade han med sej också så jag bäddade in han i allt jag hittade inne tror jag :-)

 

Han va svett när vi kom tillbaka in! :-)

2009-12-02 @ 15:51:47 Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()


RSS 2.0