Godnattpuss!



..från Zigge

2010-08-30 @ 21:07:31 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Redo!

Har idag shoppat loss på Biltema. Har köpt 3 uppsättningar bromsbelägg till trehjulingen. Cykeln har ju bromsar på 3 hjul så de blev totalt 9 par bromsbelägg. Så nu kan ja byta på hela cykeln 3 ggr!! Toppen bra ju!

Simmatorp närmar sej med stormsteg, mindre än en vecka kvar nu. Tror att cykeln senast fick nya bromsar inför Simmatorp 2009. Så de kanske är dax nu då.

Har även köpt smörjspray och svart färg. Så under veckan ska jag tvätta av cykeln och bättringsmåla den, smörja bromsar och byta belägg. Även montera på skotermattan. Så den kommer bli som ny :-D

Vi letar och letar efter en hundbuss, men de kommer aldrig in 'den rätta' men vi planerar ändå lite hur vi ska ha i den, medan vi väntar.

Har köpt en verktygslåda idag (som senare alltid ska ligga i bussen) och diverse verktyg som kan vara bra att ha med sej när man åker på hundaktiviteter.
Cykelpump som ska skruvas fast på väggen i bussen mm.

Påvägen hem gick vi in på gymmet och körde ett pass och avslutade med bastu innan vi åkte hem. Varit flitig denna vecka och gymmat 4ggr. Känns bra, nu e jag på gång.. Har bara kört hund 2 ggr dock. Men det kommer det absolut bli mer av bara löpen är över!

Nu ska vi bädda ut soffan vid tvn och sätta på Rederiet och bara vila oss i form för en kort arbetsvecka innan de är dax för säsongens första roliga hundträff!!!   
2010-08-29 @ 19:04:41 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


iluks HDED-resultat!

Kikade in på SKK.se nu på morgonen. Har tidigare upptäckt att hälsoresultat dykt upp där på lördagar.
Har inte hunnit fått något resultat hem i postlådan än. Och där stod nu:

HD grad = A
ED = utan anmärkning (0)

Känns riktigt bra!!! :-D


Min lilla iluk-piluk bebis va så duktig hos vet. Trots att vi fick sitta 1½ timma extra för de hade lite pappersproblem och kunde inte få tag i Skk.











2010-08-28 @ 07:18:08 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Höglöp it is

Ja igårkväll när jag slutade jobbet åkte jag och Thommy in till stan. Handlade lite och åkte till gymmet. När vi kom hem var Zigge i full gång. Han skrek, ryckte och slet i nätet där Nikki stod så fint uppställd och tryckte sej mot nätet. Stackarna som inte kommer åt hur gärna de än vill.

Jag gick in och duschade och konstaterade sen att så där kan de ju inte hålla på hela natten, då får ju inte Zigge några tänder kvar. Släppte in han i huset och gick in i sovrummet för att lägga mej. Thommy stod vid dehär laget i duschen. 
Bar in datorn för att vi tänkte börja kika på Avsnitt 1 av Rederiet. Tog in lite chips i en skål och la mej i sängen framför datorn och väntade bara in att Thommy skulle komma från duschen..

Men istället kom Zigge och hoppa upp i sängen la sej brevid mej, glyste lika mycket på dataskärmen och bad snällt om chips.. :-D
Så där låg vi, han och jag och knapra chips. Efter en stund kommer även husse in i sovrummet och konstaterar att sängen är full..

Hans kommentar var: JAHA! HÄR VA DE FULLT!!!


Kan tillägga att Zigge låg kvar nästan hela tiden och tittade faktiskt på Rederiet, måste sett lustigt ut. Där låg vi 3 i rad och kollade på film :-) Aldrig sett att en hund tittat så koncentrerat förut och liksom följt med i handligen.

Kanske behövde att komma på andra tankar för att inte bli galen :-D

Vi somnade och jag vakna lite senare under natten av 5 hundar som yla utifrån samt en Zigge sittandes vid ytterdörren ylandes. Thommy vakna snabbt och sa ARGT: FÅ TYST PÅ DOM!!!!!!!


Jag tyckte bara de va gulligt. Sånn skönsång för de saknade varandra så mycket.. myyyss!



Idag jobbar både jag och Thommy heldag. Ställde ut Zigge i sin hundgård imorse igen och åkte till jobbet.
Är hemma nu på lunchen och skulle titta till dom. Zigge börjar nu bli aningen trött och har bytt, liksom ställning. Nu kör han sittandes vid staketet och juckar. Stackarn.. Han kommer va helt slut när löpet är över :-D

 

 

2010-08-27 @ 13:47:13 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Ja får väll leva på gamla meriter istället..

Idag regnar de här. Vilket innebär LERA! Tänkte nä fan nu är de ändå inte soligt. Då får jag väll köra hund i regnet då. Kollade termometern, 14grader. Okej en liten tur med cykeln då tänkte jag.

Insåg att jag har löp på alla tikar, hm kan inte betyda någon jättefokus. Selade Zigge och kopplade framför cykeln. Kom typ 500m. Regnet var som bortblåst och SOLEN kommer givetvis fram!!
VARMT, jag som klätt mej så duktigt.

Körde typ 3km och svettades där jag stod på cykeln! Jag som tänkt ta fler turer med cykel och de andra hundarna. Kom hem i strålande sol och 20+.

Sur.

Blev ingen mer tur eftersom de blev så varmt. Gick in och nu öser de ner igen och solen, ja den visade sej typ i 15min medan jag var ute!!

Musherguden har något emot mej just nu känner jag..





Jag 8år. 3-spann släde



Jag 5år, 1-spann trehjuling




Jag 1-spann bob!




Jag & Donskij innan utställning




Innehundmys



Jag & Ina.





2010-08-25 @ 13:15:40 Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()


3xlöp

Har tre brudar som löper här hemma nu. Inge värst livat för de. Sist vi hade löp brydde sej inte hanarna ett dugg. De märktes inte ens på dom att de löpte. De ända som märktes var att Kaiza var sur och matvägrade i 2 dagar, just för att ingen blev kär i henne! Stackars Kaiza.

Nu är Zigge lite små intresserad av Nikki, och Kaiza har fortfarande inte kommit över att Zigge förmodligen aldrig kommer vilja ha henne.. Men de är ju helsyskon också trotsallt. Kanske Zigge fattar de och inte vill ha henne för de.

Ingen resultat för SKK än på iluks röntgen, undra varför de måste ta sånn tid!




2010-08-24 @ 15:50:14 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Måndag 23 augusti

Mot min vilja är de rätt lugnt på hundfronten just nu. Iaf va de gäller att köra dem. Här verkar vara enda stället i världen som de fortfarande är varmt på. Ser alla mina kära hundvänner som skriver på FB att nu har höstträningen startat.. *muttrar* här har den minsann inte startat!!

 

Idag är jag ledig och när Thommy gick upp tidigt för att åka till jobbet ropade jag åt han som var ute i köket, va visar termometern ute?

20,6 grader svarar han.

 

Jag: UTE???????!!!!

Han: Ja!

 

Jävlaskit! Jag trodde honom inte, gick upp och titta o mycket riktigt, 20+ ute! KLOCKAN 07:00 PÅ MORGONEN!

Inte bra alls. Visst termometern hänger i morgonsolen men ändå!

 

Ja så idag har jag roat mej med att plocka in alla utemöbler, och blommor o prydnader. Skurat badtunnan utvändigt och verandagolvet. Altangolvet tog vi igår kväll. Tänkte att jag ska hinna olja golven och tunnan innan vintern. Så de är väll ingen idé att plocka fram utemöblerna mer. Nu är dom i sin vinterförvaring. Skönt!!

 

Så nu är de bara o komma snön! ..bara ja hinner olja golven först då förstås. Hundarna har fått roat sej med att springa lösa på tomten iaf under förmiddagen då jag pysslat ute. Alltid något.

 

Sen gick jag in och började sy på en klänning jag ska ha på lördag. För då ska vi på bröllop!! :-D
En barndomskompis till mej gifter sej!

Sen fick de bli en långpromenad med iluk. Nu inväntar jag älskling så ska vi åka till stan o uträtta några ärenden :-D och även åka till gymmet.

Körde ett pass igår också, och tänka sej knäböjen och marklyften gjorde mej inte alls lika stel som sist. Jag kan ju tom gå idag!!! :-D Har sagt till Patrik på gymmet att göra ett schema åt mej vad jag ska köra så jag är fit for fight när de är dax den 6 mars!! (vasaloppet!) Får se va han kan knåpa ihop.

Måste ju även nämna att jag var iväg och HDED-röntagde iluk förra veckan, så nu inväntar vi bara svaret.. Lika nervöst som alltid. Tänk om inte allt står rätt till.. Hm. Inte för att de borde vara så, men man kan aldrig vara säker, förns man har facit i hand.


Nähäpp, ska nog slänga ihop en lasagne nu innan älsk kommer hem!






Bild från våran 3h klövjetur i lördags. Divine & iluk.


2010-08-23 @ 14:43:18 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Lite bilder från Nornäs & Finland


Grillkväll i Nornäs




Jag & Thommy plastar taket.


Brasa i Nornäs





Byta ras?





Fika hos pappas bror.





Hemma hos farmor




Faster & mina kusiner




På färjan påväg hemåt





Puss

2010-08-22 @ 16:19:43 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Hundbuss

Vi har bestämt att vi äntligen ska köpa oss en buss, så vi slipper ha hundarna på släp. Känns bättre att kunna få in alla i bilen och man kan under resorna se så att alla mår bra, samt koppla in någon typ av fläkt så de inte svettas ihjäl. Letar och inväntar att rätt buss ska dyka upp. Just nu är vi inne på något sånt här:









eller..









Ja vet inte om ni ser så stor skillnad, men de är två helt olika bilmärken. Ja vi får väll se va de blir. En stor buss, diesel, högskåp med bara framsäte är vad vi tänkt oss iaf. De blir stor plats för hundburar isf :-D
Båda slädarna kommer vi även kunna få in. Då vi bygger burar längs ena sidan och kan ställa träsläden på golvet brevid. Danlern är ju ihopfällbar så de ska ju gå. Vill vi däremot ta med oss 4-hjulingen kan vi ju bara ta den på släp istället :-)

Hoppas vi kan hitta en fin snart så man kan börja bygga burar och inreda.


 


2010-08-21 @ 21:02:27 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Ge mej höst & Vinter





 

 














 

 









2010-08-21 @ 15:50:24 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Finland..




Jag & Älsk i våran lyxhytt :-)





Jag & Farmor, hemma hos henne




Badplatsen

 




Babe vid beachen

 



Finska malamuter! Pappas kusins.






Farfarsgrav





Här har vi gravarna för de tappra männ från Sievi som dog i kriget.




..där finns graven för Min Farfars Fars bror. Dog, endast
21 år, i kriget.







KOFF




Silja Europa



Jag & Älsk på båten hemåt..







Finns viss risk att fler bilder dyker upp såsmåningom..

2010-08-18 @ 15:37:33 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Va i Nornäs i helgen

Åkte till Nornäs i Fredagskväll direkt när jag slutade jobbet. Åkte via Sälen och kikade in Vasalopps-starten :-)

 


Ja detta var i fredags, så idag är det ju 209 dagar kvar





Lördagmorgon var de dags att fortsätta med bastubygget. Mamma och pappa som redan varit uppe i stugan några dagar hade hunnit köpt och transporterat byggmatrial mellan sälen och stugan och pappa hade redan slagit upp väggen som ska dela av garaget och nyadelen. Plus isolerat det mesta.

 


Thommy och pappa fortsatte och vi insåg att vi behövde mer byggmatrial för att ha något att göra under helgen. Pappa och Thommy hade ända lite smågrejer att fortsätta med, så enklast var om några andra åkte till Sälen och handlade mer matrial. Eftersom jag då är den ända som kör bil med släp så blev de jag, mamma & mormor som åkte och köpte mer virke.



Lite senare på eftermiddagen ringde vi upp Inge och hörde om vi kunde hjälpa till med hund-banorna. Så vi tog en paus från bygget och gav oss ut i skogen och röjde, pappa, thommy & jag.




Man blir törstig av att röja sly :-)





Här har lite innerväggar kommit upp




Till vänster blir bastun och till höger badrummet. Nornäs bjöd på sol och fint väder hela helgen. Så på söndagen gick jag och iluk på en mysig promenad.






Pille svalkar sej i en bäck





Iluk





Här är vi precis i starten av SHAM-draget.
Känner ni igen platsen utan snö?!





Vi provar på skoterlederna sommartid.. De va BLÖTT!!!





Paus på myren








Försökte få med oss båda på samma bild, de gick sådär..




Alltid när de är dax att åka hem. Kryper Zigge längst in i sin koja och vägrar komma ut hur man en lockar på honom. Vi kan boxa alla hundar, ställa upp hans hundgårdsdörr, starta bilen... Zigge sticker ändå inte ut nosen ur kojan. Han ligger där längst in och trycker sej så långt emot väggen de går. Zigge älskar Nornäs helt enkelt. Samma visa varje gång när vi ska åka hem..

 




Zigge inne i sin koja. Alla hundar är boxade och nu återstår
bara att vi ska få ut Zigge så vi kan åka hem

2010-08-09 @ 19:38:17 Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()


Fy Fan!

Ursäkta min rubrik, men de finns inga andra ord för detta!!
Lägger in klippet här för att informera om detta hemska som måste stoppas!
(OBS! varnar känsliga läsare/tittare)





2010-08-08 @ 21:30:04 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Bygget i Nornäs

Vi håller ju på att byggerom lite uppe i stugan i Nornäs. I våras var vi uppe och gjutade golv i garagebyggnaden, där blivande bastu, dusch, pentry, gästrum ska bli. Det blir vägg i vägg med mitt och Thommys rum. Tänkte lägga in lite bilder från det.

Som det är nu är 1/3 av byggnaden mitt och Thommys rum. Och 2/3 garage. Men bara hälften av garaget har ett gjutat golv. Mittendelen ligger de bara en grusbädd på och den ska vi göra iordning.




Thommy och pappa gräver fram anslutningen till avloppet &

vattnet.



Det var redan förberett och framdraget vatten/avlopp när vi köpte stugan :-)







Thommy gräver sej bort mot toaletten




Där ser ni dörren in till mej och Thommy.

 



 






I de bortre hörnet där alla avloppsrör går upp blir toalett, handfat och dusch. Brevid blir bastun och resten av rummet blir ett stort rum där vi planerar ha bädsoffa för gäster, och ha ett litet pentry så jag och Thommy kan laga mat ute hos oss när vi är uppe och inte behöver in i storstugan.






Grävt igen rören




Stampar till gruset




På med isolering




Mer isolering. Där avloppsröret sticker upp blir en liten diskbänk.




Morgonen efter kom de massa gjutsand






Pappa fixade med armering




Och Thommy blandade cement.




Pappa och jag körde in




FÄRDIGT!



Ganska gamla bilder men de har ändå inte kommit upp förns nu. Va de Kristihimelfärds helgen vi var uppe och gjutade de här tro. Nu är de iaf dax igen att fortsätta med bygget.

 

Mamma och pappa har redan åkt upp med lite byggmatrial och har kört en vända med isolering från Sälen upp till stugan. Imorn skulle de iväg och hämta ytterligare ett lass. Sen på fredag åker vi upp och ska regla väggar och isolera väggar. Om inte pappa är så på g att han redan fått allt på plats tills vi kommer upp vill säga.

 

Han skickade förresten en bild idag då han satt upp några reglar redan, för mellanväggen mellan garaget och blivande rummet. Han spar väll finjobbet till oss :-D ..att isolera :-) Men de är också roligt, trotsallt.



När vi var uppe och gjutade hann vi även hjälpa Inge med de nya blivande hundspåren i Nornäs. Vi var ute en förmiddag och röjde. 



 


Min bror Mattias och Thommy sågar sly




Inge i Skogen




Me with the sågen


 

 

2010-08-04 @ 19:46:12 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Snabb update

Funderar på om de inte ska ta o bli lite kallare nätter här så jag kan köra hund igen...
De va en liten svacka i temperaturen då jag va ute och körde sist. Sen har de stigit igen och legat runt 16 grader typ. Inte bra! Måste hinna cykla massa med Sila så hon blir av med sina "sommar-kilon" inför Simmatorp.

I helgen blir de Nornäs, upp och bygga lite. Där borde de vara svalare, kanske kan ta en runda med cykel där?Sen hem och jobba måndag, tisdag sen drar vi till Finland :-)
Ska bli både kul och inte kul. Vill ju fortfarande inte resa ifrån mina bebisar! Men de ska bli kul att åka på semester med Älsk :-)

Ne nu blir de att fodra djuren och dra till jobbet.

Svårt att hinna uppdatera här. Hinner inte så mycket mer än att jobba äta, släppa ut hundarna på gården, mata hundar, sova och upp o jobba igen. Men ja kommer igen efter Finland :-)
2010-08-04 @ 08:43:12 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Födelsedagshelg

Älskling fyllde år i fredags. Så i helgen har vi hunnit med 3 kalas!



Jag och Divine väckte husse med skönsång och paket.




Lägg inte märke till inslagspapret, hade visst bara julpapper hemma. Men de är väll fint?!

Han fick en pannlampa. Så nu kan vi båda köra hund med ljus :-) Med stora batteriet lyser den i över 100 timmar. De e väll ändå sketa bra. Och bra ljus va de i den också tyckte jag. 75m lyser den, en Silva LX2. Va inne på att köpa den nya modellen x-trail. Men efter funderingar fram och tillbaka blev de denna. X-trailen har de tagit fram ny modell av batteri till. Och ja tyckte de va smidigare om vi har samma batterier och laddare. Sen va de nya batterier über dyrt om man ville ha den större varianten till. Inte är man så värst sugen på att köpa ett batteri för typ 2600kr?! Medan de stora till min lampa och Lx2:an finns som billigast för runt 800kr..

Han fick en prenumeration på tidningen Body och sen på kvällen surprisade jag med bio i Karlstad, vi tittade på Inception. En sjukt bra film!!


Nä nu väntar jobbet!

 

 

 

2010-08-03 @ 08:40:24 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 2.0