Dagarna går..

Kom på att jag inte lagt upp några bilder här från valpträffen som vi hade i mitten av maj. Kanske ska ta tag i det imorgon :-)

Midsommar är förbi, den firade vi hemma hos oss med både Thommys och min familj. De vart midsommarstångs-bygge, 5-kamp, tipspromenad, grillning, badtunna och musikquiz bland annat. Tipspromenaden vann Thommys farmor, 5-kampen vann min kära syster.
Jag var dock domare och protokollförare av 5-kampen, lugnast så :-) och tog bara ett ganska kort dopp i tunnan.
Mamma, pappa & lillebror hade båten hit så de sov kvar. Så på midsommardagen lagade vi midsommarmat, lite jansson köttbullar färskpotatis sill mm.

På lördags-kvällen blev de en båttur ut till bastuflotten med Thommys familj. Jag satt dock på golvet i bastun och hoppade över dopp i sjön bara för att inte reta upp magen.. Lite tråkigt dock, för fyy va jag tycker om när de riktigt steker och bränns i skinnet inne i bastun och bada när det är "kallt".

Igår fyllde mina syskonbarn, Ville & Niilo 6 år, så vi firade dem en liten stund på eftermiddagen. Thommy och jag hade 7-årig förlovningsdag (2 år sedan han friade) så på väg hem från kalaset blev de en spontan idé att vi skulle ut och äta ihop. Sedan åkte hem och kollade på film och åt vattenmelon i sängen tills vi somnade.

Idag har varit en riktig slödag! Trött sedan helgen tror jag. Klev inte upp förns halv 11 plus att jag sovit middag på de också. Jag har iaf varit lite nyttig och lagat Thommys vecko-matlådor och betalat räkningarna. Har idag beställt nytt internet hem. Eller uppgraderat eller vad man säger. Net1 är de som fungerar allra bäst här, plus att de fungerar skitbra i Nornäs. Nu när ja bytte upp mej fick jag ett nytt snabbare modem till en lägre månadskostnad (mot va vi har nu då vi tecknade för 1½ år sedan) så där gjorde jag en bra affär tycker jag. Bättre snabbare modem till lägre kostnad gör ju inget. Och den sista bidningstiden som jag egentligen hade på de gamla bara styks så vi behöver inte betala dubbelt :-) De kan löna sej att kolla upp saker och ting.

Imorgon är det sista Föräldragruppen.. Sedan har vi bara ett besök på förlossningen i kga kvar som jag inte vet när vi tänkt göra än.. På onsdag har jag ännu en kontroll på Spec mödravården i Karlstad.

Fick en liten överraskning idag. Ett brev via snigelpost, handskrivet och med en film och kort ifrån en av valpköparna. Tänk att ett vanligt brev kan vara så mycket roligare än ett mail egentligen. De uppskattades :-D


De få bilder jag tog på midsommar:

(kanske någon annan som var här vill maila mej några fler?) 

 2012-06-25 @ 18:54:51 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


tisdag 19 juni

Ja de har väll hänt lite mer nu sedan jag skrev om bebis sist..

Har fortsatt gått på kontroller på specialist mödravården i Karlstad sedan jag blev utskriven och fick åka hem. Var där i fredags senast och då ville doktorn jag ska fortsätta vara sjukskriven tiden ut, eftersom de verkar va så stor risk att den vill titta ut om jag gör nått. Ska fortsätta gå där varannan vecka som de är nu. Plus vanliga barnmorskan varannan vecka. Mycket tider känns de som!!

Idag var vi på näst sista föräldraträffen. Sista är nästa vecka..

 

Tycker de börjar bli ont om plats, de är liksom skapligt trångt därinne känner ja..
Har enligt våran våg gått upp 4-5kg (beror ju lite när på dygnet jag väger).
Fast de är inte de som står i barnmorskans papper.. Hennes och min våg skilljer flera kg. När hon tog vikten första gången fråga hon bara va jag vägde, då svara jag ju hur våran våg hemma visade. Nu sist så skrev vi in efter hennes våg.. De var bara de att när jag kom hem direkt efter vägde jag 2kg mindre på våran våg jämfört med hennes..?! Så de skiljer mycket per våg alltså!! Så för att få rätt lär jag ju jämföra vikterna från samma våg..?

Nu har jag fortfarande iaf 4kg kvar upp till vad jag vägt som max någonsinn i mina dagar. Lär ju inte komma upp i 3 siffrigt iallafall..

Bilder tagna igår (vecka 28):


Känner mej som en boll!
2012-06-19 @ 20:07:40 Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()


Alströmertrofén

Var och kollade på Alströmertrofen i helgen (BB-tävling). Jag tror det är väldigt nyttigt att åka och kolla på nybörjartävlingar, för då blir det lättare att se och lära av andra hur man inte vill göra.
Åker man på en tävling där alla är mer rutinerade kan de va lätt att bara se de bra grejerna.
Mycket intressanta låtval av endel. Jag vet nu att jag inte gillar egna program till sånn här pammpig musik typ Pirates of caribbean / Lord of the Rings mm. Nä jag vill gärna ha de lite mer kaxigt. Föredrog heller inte Celine Dion till en body buildingtävling (ja de va en som posa till de..)
De är ju ändå en tävling man ska visa upp sej på och komma med lite självförtroende.
De jag uppskattade mest var 2 program, de är även de man minns mest. Den ena posade till "Sexy and I know it" och den andra till "Mr Cool".

Såhär tycker jag det fria programmet kan vara för att vara bra!!
Se ganska oberörd ut (med tanken jag är bäst och de är inte jobbigt att spänna sej)
En stor portion självförtroende.
Kaxigt och katigt!!
Min favvo från Battle of Scandinavia som vi var på förra året:

2012-06-19 @ 09:37:01 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Ska ut med jobbet ikväll.. Kul att man fic...

s__e4c0 (MMS)

Ska ut med jobbet ikväll.. Kul att man fick va med fast man är sjukskriven. Först bowling, fast ja får titta på, bowla väll desamma som att lyfta antar ja. Sedan ska vi ut och äta :) Får se hur natten går sen efter dehär..

2012-06-14 @ 16:12:44 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


att göra de bästa av situationen

Vilken kalldusch!
..inte precis va man behöver kanske när man står där..


2012-06-14 @ 07:43:05 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Mammas stora kille wolf lyfte på benet när...

wp_000363 (MMS)

Mammas stora kille wolf lyfte på benet när han kissa idag innan han kom in till mej i huset :)

2012-06-13 @ 11:50:18 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Lite småsur & Föräldraträffen

En djävulsk natt avklarad! Trodde ja skulle bli galen, tål jag (eller bebismagen) ingenting längre eller va är de frågan om? Legat med sammandragning på sammandragning som avlöst varandra konstant hela natten, med start från att vi kom från föräldragruppen igår!! Bebis har inte sovit en blund (pga det?) helle, utan hoppat och gjort liksom vålter. Nu är de ju ingen idé att försöka sova längre. Ska få i mej frukost och på med kläder och åka till BM om en stund.

Träffen igår var bra, alla par kom inte så vi var inte så många. Ja lärde mej egentligen inget nytt, men jag tror Thommy lärde sej endel och de kan vara bra att båda har koll inför förlossningen då jag kanske inte är helt mä i huvudet och kan tänka på allt.

Vi såg en film, lyssnade på en BM massor, ställde frågor och fikade. De kändes bra att vara ihop med flera i samma situation iallafall. De va liksom inget konstigt att de blev kisspauser här och där, och tur att de planerat in en "fika" eftersom ja höll på att spy strax därinnan för ja var tvungen att äta något.

Undra om ja är så klen att ja inte tålde att åka bil till stan vara på föräldraträffen några timmar och åka bil hem? De va ju de ända ja gjorde igår.
När ja kom hem la jag och Nikki oss på sängen och såg på film tills båda somnade.

Märkligt, ja blir så sur också!! Ska de va såhär i 13 veckor till???!!

Kändes som vi redan hade koll på mycket, BM berätta om när man kunde åka till förlossningen och hälsa på. Ja vi har ju redan legat inne i KD så där vet ja ju redan hur de är. Hon förklara vad en CTG-apparat är och visa hur en kurva ser ut.. Ja de har jag ju redan legat med i 2 dygn. Hon prata om hur man läste remsan och hur man ser att bebisen mår bra och hur man ser på värk-kurvan att de är barn på gång, ja de vet vi ju också. Bara att när mina bamsetoppar på värkarna kom med några sekunders mellanrum va de inte alls dax att föda barn, utan då rusar en läkare och BM in.. "Trycker de pååå?!!!!!!!!!!" och pang ner med en spruta i låret!!
Hon förklara hur värkar och sammandragningar känns, ja de har ja ju redan haft några miljoner av..
Jag måste ha världens mest vältränade livmoder nu!!!
2012-06-13 @ 07:27:01 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Ser på film i sängen med nikki :)

s__1a00 (MMS)

Ser på film i sängen med nikki :)

2012-06-12 @ 20:06:26 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Tiisdag 12 juni

Som sjukskriven får man iaf tid till sånt man inte gör annars..

Jag har beställt 4 film boxar och har redan sett igenom 2 av dem. Har lagt ut lite saker på internet som ska säljas. Igår borstade jag igenom hela Sila och sedan fick husse hjälpa mej att lyfta i och ur henne ur badkaret och duscha henne. Hon blev så fin efteråt!!

Vi brukar inte duscha hundarna så, mer än en årlig dusch vid behov. Eftersom de bor ute vill man ju inte schamponera dem för ofta, men nu såhär på för-sommaren/sommaren passar de bra. Så hinner de bygga upp ett nytt fettlager inför höst/vinter/vår.

Nikki är den som står på tur för en dusch nu härnäst.

Känns taskigt att husse är den som får stå för typ allt. Jobba, träna, klippa gräsmatta, bygga bastu mm.
Jag som älskar att klippa gräsmattan och träna och göra saker!!

Ska strax ta en dusch och byta om för att åka på föräldraträff.. Får se hur den verkar. Vi sa att vi åker väll på första och ser hur de verkar iaf. Känns inte som om ja är så intresserad av att babbla med andra om hur de har de och berätta massa om oss osv. Utan mer intressant om man kan få någon bra info. Vi får se..

Har tid hos barnmorskan imorgon. Konstigt, de är typ första tiden hos henne sedan inskrivningen. Ja tyckte de va konstigt att ja skulle dit så sällan, de har ju hunnit hänt skapligt mycket sedan inskrivningen ju. Jag har ju legat inne nästan en vecka, nästan fött bebisen, fått massa mediciner, blivit sjukskriven, börjat gå på föräldraträff mm. Lite märkligt. Vet att vi skulle få lyssna på hjärtljuden hos henne imorgon. De känns ju inte heller så häftigt längre, jag fick ju lyssna på dom hela tiden jag låg på sjukhuset typ. Har även gjort typ 5 extra ultraljud när jag låg inne och även vart på rutinultraljudet sedan inskrivningen. Ja de har hunnit hända vääldigt mycket..

Bebisen har iaf börjat sova när jag sover och man känner så tydligt att bara någon minut efter jag vaknat på morgon så vaknar "den". Jag är dock rädd att ja ger den en dålig ovana att vakna varannan timma på natten.. Jag måste ju upp o kissa och då väcker ju jag den genom att gå upp.. Undra om man kan försöka smyga sej dit utan att den vaknar..?!

Något annat jag också tänkt på som är lite dumt. Jag har under hela graviditeten undvikit alla typ av mediciner mm. Inte ens tagit en alvedon/panodil om jag haft väldig huvudvärk (trots att bm sagt att jag får ta sånna) har tyckt de känts fel att ta, och bättre att härda ut. Inte ens lyckats blivit de minsta snorig eller förkyld. Har varit helfrisk. Sen när ja åkte in på sjukan kändes de som de pumpa i mej allt möjligt, usch! Men de har väll ändå koll på förlossningen vad man kan få och inte. Men de känns ändå dumt. Så läser man om allt man ska undvika. Jag försöker undvika sötningsmedel och socker och allt konstigt så mycket som möjligt. Så får man ändå sånt när man sen ligger inne, de är massa sylt på pannkakan, mackor med massa färdigskivat pålägg, saft mm.. De va nästan så de va konstigt när jag bad om vatten istället.

De här med socker har ja inte fattat heller. De är ju ett gift typ!! Varför tillsätts de i allting?!! Man får verkligen leta i affären och läsa noga för att hitta sånt som INTE innehåller TILLSATT socker. Varför märker de dom varor med "utan tillsatt socker"?! Borde de inte istället vara tvärsom att man märker allt som man slängt i skiten extra i?! Höj skatten för socker som bidrar till så mycket skit och sjukdommar.

Och när man ska fika så utgår alla människor typ ifrån att de ska vara något sött bakverk.
Vi äter aldrig sånt "fika" och köper inte heller hem.
Men när man har kalas så är de ju de som alla vill ha och förväntar sej.. Då kan man ju inte bjuda på en keso-knäckemacka eller typ en apelsin. Även om de är sånt som är fika/mellanmål för oss.

Ja äter massor med frukt och de är ju såklart socker i de,
men jag pratar om allt socker som man ska tillsätta extra i all mat!

Samma när man kommer hem till folk som ska bjuda på fika, så är de jättekonstigt att vi oftast inte äter kakor och bullar.. Men tänk va mycket fräschare och godare det är med lite frukt, kvarg några nötter mm.

Just nu har jag fått gurksjuka. Jag skalar en hel gruka och äter. Det är såå himla gött!! Gurka och citronvatten, och då menar jag inte bubbelvatten utan kranvatten med pressad citron i. Mums!!! Gurka har ja väll alltid ätit men inte minst en hel om dagen som ja gör nu.. Har bara en kvar hemma nu, måste be thommy köpa hem fler!!

Nä göra sej redo för att åka på FT.
2012-06-12 @ 13:27:17 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Igår em åkte vi till Erik & Magda o grilla...

s__fd88 (MMS)

Igår em åkte vi till Erik & Magda o grilla, de va både kul och gött. Men bebis fick för första gången för sig att ligga o sparka i mina revben! ..ingen skön känsla! Idag ska de va 100 dagar kvar om den nu tänker komma ut på beräknad dag. Thommy tror aldrig ja kommer kunna hålla "den" inne så länge.. Hm, vi får bara vänta o se..

2012-06-07 @ 07:49:40 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Titta! Jag fick en present av Magda när ho...

s__d0d1 (MMS)

Titta! Jag fick en present av Magda när hon kom och hälsade på mej idag. En fin vetevärmare som Eriks gulliga mamma sytt på till mej. Min man ska snart få värma den till min onda rygg :) Nu behöver ja inte värma på en gammal handduk längre.

2012-06-04 @ 17:19:00 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Snö eller hagel som kom idag

s__9910 (MMS)

Snö eller hagel som kom idag

2012-06-03 @ 18:29:12 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Godisstund :)

s__de10 (MMS)

Godisstund :)

2012-06-03 @ 17:24:08 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Godaste frukosten, rostad lingongrova och ...

s__bbe1 (MMS)

Godaste frukosten, rostad lingongrova och fiberhavregrynsgröt!!

2012-06-03 @ 11:40:10 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Morgonens vägning gjorde mej glad. Tänk at...

s__ebe1 (MMS)

Morgonens vägning gjorde mej glad. Tänk att man känner sej så tjock, men ändå ligger ja på 3kg plus sen jag blev gravid och är nu i vecka 26! :)

2012-06-03 @ 11:26:16 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Frun: "Vad ska vi göra idag?" Mannen: "Jag...

s__03e1 (MMS)

Frun: "Vad ska vi göra idag?" Mannen: "Jag ska åka till jobbet och gymmet!" Frun: "Men vad ska JAG göra????!" Mannen: "Vila, de är de du har betalt för." Suck!!

2012-06-03 @ 10:57:38 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Sjukskriven va de..

De här att vara sjukskriven känns inte riktigt som min grej. Vad gör folk som är sjukskrivna eller arbetslösa egentligen? Ja tycker redan att de känns tråkigt och man känner sej så onyttig och liksom dålig när man inte gör nått eller har några måsten.

Ja är ju van att alltid ha varje dag fullplanerad.. Men nu, sitter jag här på en stol i köket och funderar på vad jag kan göra. Varje kväll på sjukhuset tog jag telefonen för att ställa alarm för jag skulle ju faktiskt upp till jobbet morgonen därpå (trodde min hjärna).

Klockan har väll aldrig gått såhär sakta!! Vet att jag har massor jag skulle ordna med på jobbet innan ja egentligen skulle gå hem på semester och mammaledighet. Och nu har jag bara lämnat allt åt alla andra som ja dessutom inte hunnit lära upp klart. Man får ju dåligt samvete tycker ja

Men jag vill absolut inte få ut bebis nu, och då är de väll så här jag ska leva ett tag då!! Nätterna på sjukhuset då jag inte kunde sova låg jag och googlade om prematura födslar i runt vecka 24-25. Statistiken såg ju inte alls så lovande ut. För de första är de en kamp för bebisen att ens överleva utanför magen. De som väl klarar de får oftast diverse livslånga funktionshinder. De har svårt att syresätta sig och syrebrist kan ju leda till hjärnskador/cp-skador mm. De får även hjärnblödningar lätt, behöver sondmatas, får lätt synfel mm.
Så en bebis (om den fått stannat längre i magen) som skulle bli helt frisk kan få så mycket problem och livslånga fel bara för den kommer ut för tidigt..
Men jag hittade en artikel om en familj vars dotter föddes i vecka 24+4. De var inlagda nästan till samma datum då hon egentligen skulle fötts och hon var helt frisk nu som 4-åring. Men de händer väll inte allt för ofta.

När jag åkte in sattes antibiotika in direkt då de misstänkte att de va en infektion som var boven till att de ville sätta igång, då de tydligen var vanligt. Men efter alla prover och allt tydde de ändå inte på någon infektion sa doktorn. Alltså bör de varit något annat som satt igång de..

När jag tänker tillbaks på vad jag gjorde den senaste veckan så ser de ut ungefär såhär:
Gick en 2-dagars klövjetur på 30km, cyklade 35km, grävde ner massa buskar i min blivande trädgård, jobbade ganska mycket extra pga sjukdom på jobbet. Så när jag tog helga lördag em och äntligen kunde varva ner lite, ja då vaknade jag och var dålig söndagmorgon!

Får hoppas lite vila hjälper nu så man kan slippa vara så nojig och känna efter hela tiden. Mitt gymkort går precis ut också och inte kan ja förlänga det som de är nu. Natten inatt var dock inge rolig!! Sov inte länge åt gången, då livmoder o bebis klämmer åt om urinledare och då rinner de inte ner från njurarna som de ska och de blir ett jädra tryck i ryggen. De kommer framförallt på nätterna då jag ligger hela tiden men även som attacker på dagtid. Gick upp och la 4 duntäcken och massa kuddar under mej inatt i hopp om att mjukare underlag skulle underlätta. De gick sådär.. Kan bara ligga på sidan och då dommnar ena benet och armen efter en stund!! Plus att de känns som revbenen ska gå av! Och inte hjälper de mot ryggsmärtan heller. Är man för trång byggd där inne eftersom inte mina egna grejer får den plats så de kan funka som de ska?? ..hur ska de då gå när bebisen blir betydligt mycket större..? Ja skulle behöva låna lite plats av någon!! Funderar på om ja ska prova att sitta och sova inatt och se hur de funkar..?!

Nä fy, va jag gnäller idag!!

Halv tomt i kyl och frys har ja också.. Skulle behöva handla hem lite, men vet inte om ja orkar dra iväg själv idag.. Ska inte heller bära matpåsarna än.. Får väll vänta tills Thommy slutar. Men de är svårt att handla genom en karl! Igår bad ja han köpa lite grejer hem typ mjölk, fil bröd o lite sånt skrev jag i ett sms.. Då kommer han ju verkligen med ett paket fil, mjök och en påse bröd.. De är ju inte så att de blir något mer.. Jag brukar ju inte direkt bestämma allt innan ja handlar vad jag ska ha. Utan handlar lite av varje som ja vet kan gå åt..

Han är så duktig och hjälpsam hela tiden, så de är absolut inte de..
Men karlar är inte direkt gjorda för att handla tror ja.. Jag skulle vilja följa med och peka iaf! :-D
2012-06-01 @ 10:42:17 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


RSS 2.0