SF-mått

 
SF-mått.. min kurva är de streck som har fyrkanterna på sej..
 
 
Man ska väll hålla sej inom de 2 streckade linjerna,
och den tjocka i mitten är väll nån typ av "normalkurva" (eller iaf medel av de streckade..)
 
 
 
2012-08-31 @ 10:31:39 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Hos Barnmorskan

 
Besöket hos barnmorskan igår gick bra..
Ja ni kan ju se själva..:


2012-08-31 @ 09:28:51 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Lite gnällig

men de får jag vara.
De är de som är bra med en blogg, jag får skriva och tycka precis vad jag vill här på min egna plats och gillar man inte att läsa de är det bara att låta bli!
 
Lite frustrerande att vara konstant kissnödig och med ett huvud som nyper åt urinröret så man oftast inte kan kissa :-( Det gör ont!!
Och de är lite frustrerande med en rumpa, fötter som sparkar upp i magsäcken så man numera spyr igen och mår illa, ibland helt utan förvarning.
 
Sen var de Divine också..
Om en stund ska vi iväg till veterinären (igen) för tredjegången med samma fel som inte läker!! Att de ska vara så svårt att få bukt på detta!!
 
Idag gissar min mormor på att det blir.. På min gammelmorfars födelsedag. Han skulle ha blitt 99år :-)
Men idag kommer de inte bli, känner absolut ingenting som tyder på de..
 
 
2012-08-31 @ 07:04:00 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Snart iväg

Ska iväg på barnmorske tid här nu vid kl 15. Ska strax åka..
I brist på annat blir de några magbilder som jag just knäppt.

Vecka 38:
 
Nästan hemligt..
 
 
Inte hemligt, lite problem med knapparna i mina vanliga brallor,
syns dock inte när man har en längre tröja över :-)
 
 

Jag som alltid tyck knapp-navel är så fult..
Men den är inte såå mycket knapp.. Utan mer platt..?
 
 
 
 
2012-08-30 @ 13:55:23 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Godmorgon..

..eller mornarna är inte så goá. De känns som jag blivit överkörd av en ångvält och är sne/vinn/öm i hela kroppen. Tur att de känns bättre framåt dagen iallafall.
 
BM-besök idag, har ganska många frågor denna gång.. Vägde mig just, 8kg plus. Märkte igår att jag har fått lite vätska i ben & fötter trotsallt. Tog av mej strumporna och hade snygga ränder på smalbenen som verkligen sjönk in! I vanliga fall kanske man på sin höjd fått lite streck i skinnet, men inte liksom gropar in i bena. De kom rätt så snabbt! Undra om de försvinner snabbt också?
 
När Thommy åkte nu imorse sa han. Ring direkt om de händer nått, för idag tar de tid att komma hem. (De ska inte vara på plats på jobbet idag , utan åka iväg på jobb). Men idag kommer ju inget hända så de är lugnt ;-)

Inatt vaknade jag av att hundarna skällde, (Nikki skäller alltid om de kommer någon, de tycker jag är skitbra!)
Fick även för mej att jag hörde en bildörr.. Knuffa på min man som fick undersöka saken, men han såg ingen. Så jag var väll bara förvirrad som vanligt numera..
Eller så var de en räv som kom kanske och jag lyckades hitta på bildörrsljudet i huvudet bara.. Vem vet?
2012-08-30 @ 07:18:56 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Onsdag

Igår fyllde Svärmor 50 år! Det firade vi med att först äta ihop sedan åkte vi båt ut till bastuflotten. Badade och badade bastu några timmar, sedan åkte vi tillbaks till deras stuga och fikade :-)
 
Idag händer inte så mycket.
Jag har grejat med lite kort i datorn, skickat endel för framkallning. Tänk va smidigt de är nu förtiden, du lägger korten i en mapp i datorn, går in på den sida du vill beställa ifrån, markerar alla kort och knappar lite till, sedan kommer de hem i postlådan och kostar inte märkvärdigt mycket heller :-)
 
Jag tänkte eftersom jag har lite tid över nu så att säga är det på tiden att framkalla alla Bröllopsbilder och sätta i ett album. Det blev även lite hundbilder som ska upp i ramar på väggen.
Beställde även färg och bläck till skrivaren, som varit slut läääänge!
 
Efter en stund vid datorn tog jag en promenad i skogen med Iluk. Vi hittade massor med svamp. Men eftersom vi inte hade någon påse med så plockade vi dom inte. Får se om husse vill med sen i eftermiddag och plocka dom kanske.
 
Nu sitter jag och väntar på att min lunch ska bli färdig.. Har en fläskfilé i ugnen, ris och sås på spisen..
 
Imorgon eftermiddag är det ett nytt besök hos Barnmorskan igen.
Måste kolla vilken tid det var, kanske att Thommy hinner följa med denna gång..?
Får se om mitt blodtryck är bra.. De va ju alldeles för högt för 2 veckor sedan, men när jag åkte på en extra koll 4 dagar senare var ju trycket bra igen.
 
Haft mycket förvärkar senaste 2 veckorna också. Ibland kan jag ha riktigt onda sammandragningar hela nätterna. Även när jag somnar ifrån dom känner jag dom i sömnen, drömde nu i förrgår natt att någon drog åt ett brett skärp över hela magen. Så det blir sådär med sömnen nu. Man känner sej rätt outvilad när man vaknar på morgonen!!!
2012-08-29 @ 12:57:31 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Tisdag 28 Aug

Haha ;-)
Fick kommentar att det var "Slitz-varning" på korten jag la ut.
Fast jag tycker att jag är för tjock för att platsa i Slitz,
tur att jag platsar på malamutemamma.blogg.se iallafall !!
 
Kanske skulle ha varnat känsliga läsare först ;-D
..sorry för de!
2012-08-28 @ 13:58:49 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Kärlek

 
  
 
 
 
 
 
   
 
  
 
 
 
2012-08-27 @ 21:11:46 Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()


Hösten

Idag har jag gjort något underbart!!
..något jag inte (fått) gjort på flera månader.
 
Jag har precis kommmit tillbaks efter en hundpromenad i skogen. Åh, va underbart det var! Idag är det verkligen höst i luften. De blåser och lukten av skogen, blöt mossa, svamp ja ni vet (lukten av höst) ligger på som aldrig förr. Den doften skulle jag gärna spara i en ask.
 
Jag älskar hösten. Antagligen bara för att jag älskar vintern, minusgraderna och snön. Hösten ger mej hopp och längtan efter vad som komma skall. Bara de där första frostnätterna ger mej gåshud. Mmmm.. Tänk när man står där bakom hundspannet den där höstdagen och längtar tills man ska få köra hundarna över vita vidder istället..
 
Man hinner funder mycket när man går i skogen.
Något som jag tänkte och funderade över är det här med träning och graviditet.
 
Många tror att graviditet är en sjukdom och tyckte de va konstigt att jag tränade mycket.
Eller så sa de: Nu får du ge dej med träningen då!
 
Varför förstår jag dock inte..?
Visst man kanske får anpassa träningen lite. Som djupa knäböj i smithmaskin va ingen höjd när magen fanns där blandannat.
 
Förlossningen jämförs med att delta i ett marathon-lopp. Men de pratas bara om att man ska vila och kolhydratladda.
Men vem sjutton deltar i ett marathon utan att träna?!
Klart som fasen man måste träna och hålla sej i form om man ska klara av det bättre? I
nte bara vila iform.
 
Största skillnaden är väll dock att en tävling har du ett utsatt datum för, så kan planera in vila dagarna innan. En normal förlossning kan ske inom spannet av typ 5 veckor så det blir väldigt svårt att planera för.
Men iallafall..
 
Hade jag nu inte haft oturen att de skulle bli såhär hade jag givetvis fortsatt på gymmet (fast anpassat mej) och fortsatt konditionsträningen hela tiden ut.
Jag tror bara att det är nyttigt, iaf vid en normal graviditet!
 
Idag kände jag inget av foglossning eller ilningarna i ljumsken, idag var jag verkligen fit for fight för en promenad. Och snart så, kan jag göra va jag vill obehindrat!
 
2012-08-27 @ 13:17:00 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Delmål uppnått!

Lite av ett delmål känns nu uppnått.

Ja ifrån början hade jag väll aldrig trott att detta skulle behöva bli ett typ av mål.
Man tar liksom förgivet att allt ska flyta på "normalt", jag kommer gå över tiden 2 veckor som alla andra förstföderskor och ha en såattsäga normal graviditet..

Men efter blivit sjukskriven och inlagd för hotande förtidsbörd i v24 och vi inte visste riktigt hur vårat liv skulle bli efter detta, så känns det nu lite som en lättnad.
Hade bebisen verkligen kommit ut i v24 hade vi, om den orkat kämpa vidare, kanske nu i dagarna fått kommit hem efter 3 månader inne på sjukhus. Vi hade inte vetat vad för men en så tidig förlossning kunde medföra och hur våra framtida liv skulle se ut.

Självklart kan vi inte veta detta nu heller, fast det ökar ju chanserna avsevärt att det ska gå bra!
Sen ska man aldrig ta förgivet att man kommer att föda ett friskt barn, vilket alla i ens omgivning verkar ta som en självklarhet.
Tror jag läste att det är ca 50% av alla "Stora" fel som kan upptäckas under graviditeten. Tänk de resterande 50% då da! Plus allt som inte räknas som "större fel".
Man ska inte ta något alls förgivet helt enkelt.

Bebis valde hur som helst att stanna i magen, då dens mor blev ordinerad VILA och inte göra någonting alls.
Jag har skött mej bra må jag säga.
Från att ha gått från att: Jobbat, aktiverat & tränat hundar, styrketränat 4 ggr i veckan, ett och annat konditionspass per vecka, grejat och dolat mycket hemma till att sedan graviditetsvecka 24 inte gjort någonting av ovanstående aktiviteter.

Nu idag går vi in i vecka 38 och bebisen räknas från och med idag som "färdig" och det är nu "helt normalt" att föda. Den kommer därmed inte räknas som Prematur!!


GRAVID VECKA 38:
Barnet:

Barnet förbereder sig nu för att födas. De flesta av alla barn som föds i Sverige kommer ut mellan vecka 37+0 och 41+6. Ungefär sex procent föds före fullgågna 37 graviditetsveckor. Det råder oklarheter om vad som sätter igång förlossningen, men en forskning säger att det är barnet som bestämmer när det vill komma ut. Man anser då att graviditetslängden finns i ditt barns arvsanlag. Det anlaget har alltså bestämts efter vad som är normal graviditetslängd i din och din partners familj. Att barnet vuxit till en viss storlek samt om föregående fosterdel är fixerad eller inte har ingen direkt betydelse för när förlossningen sätts igång, men moderkakans livslängd spelar in.

Vikt 3 200 gram.

Illustration: Svenska Grafikbyrån

Mamma:

Vissa kvinnor ökar i vikt under hela graviditeten, andra stannar av mot slutet. Båda sätten är helt normalt. Däremot ska du vid plötslig viktökning eller viktnedgång kontakta din barnmorska. Nu kan det vara svårt att hitta kläder som räcker till. Klä dig bekvämt. Bylsiga, luftiga tröjor och byxor är helt rätt. Du har nog att fundera över och behöver inte öka bekymren genom att klä dig obekvämt. En del gravida kan uppleva en ilande känsla när barnets huvud stöter emot musklerna i bäckenbotten. En del kvinnor drabbas av besvär med diarré i slutet av graviditeten. Det beror troligtvis på en ökning av hormonet prostaglandin som har till uppgift att tömma tarmen inför förlossning.

Den allra sista tiden brukar de blivande föräldrarna ägna tid åt att ”boa”. Städa, pyssla, gå igenom lådor och garderober. Samtidigt som detta är ett förberedelsearbete blir det också en bearbetning av det förgångna.

Illustration: Svenska Grafikbyrån2012-08-26 @ 11:17:58 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Min man har lagat våran ugn :)

s__88c0 (MMS)

Min man har lagat våran ugn :)

2012-08-24 @ 16:01:20 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Klart

..men nu tror jag faktiskt inte bebisen tänkt komma ut längre.
Numera tror jag att den tänker stanna i minst en månad till, men då får de va så.
Imorgon eller söndag (?) går vi in i vecka 38 då..

https://8hzxng.sn2.livefilestore.com/y1pp3ePkktfJt_UjoALKkKUlqbbdLe6C8CeNXHSQ9enDG0Q3i56U31MX2Ojp-W-mVj7HNn5dVi5pVjvHmIGWrLLoEXZ4eXOgsuK/WP_000673.jpg?psid=1


https://8hzxng.sn2.livefilestore.com/y1pypzUR88HnZsOh_cIqkBPMJMDR3Cw8O7qcT8OoXwVr4qVx4CvUB524qLp5boTH_EQPrM3LxXf_z7F58LwP5ohCVnUgoSzOtdO/WP_000674.jpg?psid=1https://8hzxng.sn2.livefilestore.com/y1pTRSVsvcXvMRm5Cm7AZ-LDIRmGXVW7BzFRbuwy_urZLsnnUKXhoJL1xGDn7LhyHJeQ4qFlnKi5obW1f9ZhJdb7RJ8p51oJEhF/WP_000675.jpg?psid=1


https://8hzxng.sn2.livefilestore.com/y1pQcGk7a9gvxeVw5-ZQqXMbXdPu1Vsyh76pSes_DZv588Ed6JNxV__ZdN0e-NBgodmMKVCZd9qa1FTeol4RHlMZ0qbEC3hVcWO/WP_000676.jpg?psid=1https://8hzxng.sn2.livefilestore.com/y1p0QnApKWVp1s5bL-Zlw8kHk1b2UuTwg3u-dTLv1D0gNvxoBBgQPYKAioZMT4IMxbH9h0zQUI-CXnLHMNYnRNLwVKFQTOjhOYy/WP_000677.jpg?psid=1


https://8hzxng.sn2.livefilestore.com/y1plXbo3qrB9NImElg2BhVF__Np32RGupdNR_SYQDxiMUkX7GMXXcjeyjbJmsDPcsgx4LEIu536_WS6Gd7z9wClOc4nogngt9hE/WP_000678.jpg?psid=1


Tack för diverse grejer blivande moster!
(..säng till Nornäs, skötbord, babygym, babysitter mm.)

Tack för kläder & filtar blivande mormor.
Tack för babyskydd blivande farmor & farfar.
Tack för säng blivande Gammelmormor.
2012-08-24 @ 14:05:00 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Ny kur

Började dagen med ett besök i Kristinehamn. Divines rumpa är fortfarande inte bra trots 10 dagars penicillinkur som slutade igår. Vi fick en ny tid vid tio idag när jag ringde i onsdags. De fick bli en ny spolning av bölden samt ytterligare 10dgr med penicillin. Hoppas den nu vill bli bättre!!

Jag frågade återigen om jag inte själv ska försöka spola de rent när såret fortfarande är öppet. Men nej, de ska bara vara. Och när väl hålet på bölden läkt ska jag istället tömma analsäckarna (försiktigt så inte såret spricker upp). Får hoppas det går bättre denna kur. För de kan inte va roligt att ha ont i rumpan!!
Ja nu visar hon dock inte att de gör de minsta ont, inge allmänpåverkad eller sämre matlust eller så. Hon är lika go och glad som vanligt. De är ju iaf bra de!!

Blir Fredagsmys här när husse kommer hem.
Först ska vi snickra vidare i bastun. Tänk om sittsarna kan bli klara idag!! ..kanske, de beror på hur pass tidigt han är hemma (om han ska träna eller ej).
Skulle vara kul att prova den mer på riktigt. Nu har jag ju köpt stenar till aggregatet så man kan ösa på vatten också, innan när vi provat den har vi fått kört torrbastu.

Sedan blir det goooood mat.
Film och chips & dipp :-)

Imorgon åker Hero hem. Hans husse kommer idag hem från semestern och kommer och hämtar honom efter 10 dagar här.
Han har varit en liite bortskämd hund kanske, kan så dock bli när man är ensamhund :-D
Men nu har han blivit hundgårdsvan, är helnöjd i hundgården och säger inte ett pip om det. Så det kan ha varit en nyttig vecka för honom här. Tidigare hade han bara sovit ute 2 nätter totalt. Här har han sovit alla nätter ute med de andra.

2012-08-24 @ 13:06:50 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Fimmtudagur, 23 Ágúst

Nu när jag inte längre är sjukskriven (eftersom doktorn sagt att bebis får komma) utan istället har semester, är det väll fritt fram att göra vad jag vill..??
Så har jag denna vecka passat på att gjort lite extra :-)

Var i måndags med syster till Karlstad.
Igår åkte jag till brädgården och köpte de som saknades till bastun.
De kom karlar från alla håll hela tiden och undrade om jag behövde hjälp.
Nej jag behöver ingen hjälp, de tar en stund att räkna ut hur mycket jag ska ha av allt bara..

När Thommy sen kom hem från jobbet satte vi igång och greja med lister mm. Vi kom inte in förns 20.30 :-)

Idag har jag under förmiddagen varit där ute själv och fortsatt en stund. Gick därefter in för att laga lunch. Senare idag ska vi iväg på kalas :-)

Allting står redo här hemma nu. Men iochmed att bebisen numera "får" komma. Tror jag inte längre den planerar att göra det.
Nu kommer jag säkert gå över 2 veckor så den istället kommer i slutet av september, säkert efter igångsättning.

Så det känns som jag mer eller mindre ställt in mej på att de inte blir på läääänge nu.
Däremot tjatar alla så.. Vilket mest känns irriterande. De kan ju liksom ta över en månad till då innan något händer och om jag då ska svara till alla, Nej de har inte hänt något! blir de rätt tjatigt.


Jag looooovar att jag informerar såfort något händer, så slipper ni fråga!
Och svarar jag inte i telefon på en gång så betyder det inte att jag är på förlossningen,
utan att telefonen kanske ligger inne och jag är ute eller att jag kanske inte hör den eller att jag kanske står dumt till och inte bara kan rusa till telefon (man är ju inte super smidig)..
2012-08-23 @ 13:39:40 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Sammanställning på era gissningar..

Gissningar som inte stämde:

20 Augusti                (Kusin Algot)
21 Augusti - Kille       (Moster Sofia)


Kvar i listan är:

22 Augusti                (Magda)
24 Augusti                (Mosters-man Robert)
31 Augusti  Kille        (Gammelmormor Lena)
5 Sept - Kille            (Pappa Thommy)
7 Sept - Tjej             (Mormor Annelie)
8 Sept - Kille             (Åsa)
11 Sept - Kille           (JAG)
13 Sept - Tjej           (Robin)Har du inte gissat skriv en kommentar med din gissning:-D
2012-08-22 @ 10:16:24 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Kvällsgodis :)

s__e651 (MMS)

Kvällsgodis :)

2012-08-21 @ 20:15:48 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Gissning

Eftersom syskon och föräldrar verkar kika in här kan ni väll vara med och gissa.
Ja är det någon mer som läser får givetvis ni också gissa.

Gör en kommentar och skriv vad ni tror..
Vilket datum kommer bebisen och blir det en kille/tjej.
(Beräknad förlossning är 15 September)

2012-08-21 @ 10:05:00 Permalink Allmänt Kommentarer (5) Trackbacks ()


Bitchen när hon simmade igår <3

s__5d60 (MMS)

Bitchen när hon simmade igår <3

2012-08-20 @ 09:59:38 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Husse zigge & wolf

s__44a0 (MMS)

Husse zigge & wolf

2012-08-19 @ 19:09:02 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Grabbarnabus ska snart ut o simma

s__84a0 (MMS)

Grabbarnabus ska snart ut o simma

2012-08-19 @ 19:07:06 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Söndag

Inte längre sjukskriven :-D
Utan har nu istället semester, de känns bättre!!
Gått in i vecka 37 nu.. och får därmed föda i Karlskoga och slipper åka till Karlstad om nu inte blodtrycket börjar spöka. Men har ett besök imorgon fm då vi får se va som hänt med trycket blandannat.

Igår hade vi lördagsmys här hemma..
Thommy kom på idén att vi skulle inviga bastun, trots att den inte är klar än. Så han snickra ihop en bänk av lite spill vi hade.
Bastade och konstaterade att de är en stor bastu vi har :-)

Sedan in och lagade hemmagjorda pommes, stekte lövbiff och gjorde rödvinssås och kikade på filmen En gång i Phuket.
Nu ska vi ut och mäta lite lister i bastun och åka iväg och köpa tänkte vi, sedan ett besök hos mina föräldrar och hämta lite stenplattor de ville bli av med och som istället vi har användning för.

Hej så länge!

2012-08-19 @ 10:21:00 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Fredag

Nu ska jag bara försöka släppa tankarna på allting annat och bara ta de lugnt även i huvudet,
även om jag redan tar de lugnt kroppsligt så har de varit rörigt i huvudet.
Det har varit mycket som hänt några dagar nu.

Vi har sålt vårat bamse-badkar, äntligen!!
Anledningen är att de var alldeles för stort att bada i, iaf för en person. Jag som vill kunna bada ofta har saknat det, då det tar lång tid att tappa upp över 700liter vatten för att bada, då blir det aldrig liksom av.

Men imorse kom några och hämtade de och på måndag ska Thommy beställa de nya.
Modell är redan bestämd, den är mer "formgjuten" eller vad man ska säga så att det går i mindre än hälften så mycket vatten så jag ska kunna bada hur ofta jag vill.


Sommarrabatt ,bubbelbadkar PM-hem LAGERVARA
Ett sådant blir det :-)Sen var de dehär med den trasiga ugnen. Electrolux säger ju att jag slagit sönder den hur mycket jag än tjatat på dem och förklarat läget.

KV säger att jag ska kolla med hemförsäkringen, men de blir ju dyrare att ta de på den än att köpa nytt glas till den, så nu har Thommy beställt de nya glaset till.
Så nu tänker jag inte lägga mer energi på det alls! Jag struntar bara i de nu.
Sen tänker jag aldrig mer röra en ugn heller för den delen.
Man kan ju typ dö, när de bara kan smälla sådär utan anledning.

Nu känns de sådär tomt, vet inte vad jag ska göra eller lägga tankarna på.
Sitter här på en stol i köket, fast de känns rätt gött också, att inte behöva bry sej om så mycket.

Thommy är på gymmet, blir att slänga en fläskfilé på grillen sen.

Jo besöket hos barnmorskan igår gick väll okej. Kanske.
Hon klämde och kände på bebis och konstaterade att den är fixerad och startklar som hon sa. Hon hade även läst min journal från när jag var på specialist mvc i karlstad sist, och sa till mej att vara redo nu.
Det var tydligen inte vanligt på en förstföderska att va såpass "på g" som jag, som hon läste i journalen att doktorn i karlstad sist skrivit.

Hon skrev ut alla mina papper om det är så att jag behöver åka in snart.
Lyssnade på hjärtljuden som lät så fint.
Tog blodtryck på mej som tydligen inte var bra. Det var för högt för att vara okej, så jag fick en nytid för ta nytt tryck på måndag och urinprov. Känner jag av något mer som kan tyda på havandeskapsförgiftning under helgen skulle jag åka in till Karlstad sa hon.
De vore väll typiskt om jag skulle åka på det OXÅ!
De var bara undertrycket som var för högt.. och det ska jag själv inte kunna påverka enligt BM.
Hon hade ingen annan förklaring varför det var högt, än att det skulle vara början till HF och de vill ja ju inte få!

Bara att vänta och se då..

2012-08-17 @ 16:29:08 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Påfyllning innan besök på mvc

s__0377 (MMS)

Påfyllning innan besök på mvc

2012-08-16 @ 15:35:14 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


V.36

s__c5c5 (MMS)

V.36

2012-08-16 @ 14:13:24 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Imorgon är en annan dag

Börjar hämta mej från gårdagen tror jag.

Tisdagen-Onsdagen är två dagar jag helst velat glömma bara! Men de är ju lite "men" kvar av dem än. Saker som nu måste fixas till. De säger ju att en olycka inte kommer ensam.

Men nu var de ju faktiskt 3st på 2 dagar (Divine som blev sjuk, ugnen som explodera + ytterligare en sak som jag kanske återkommer till beroende på hur de löser sej) så nu tycker jag de kan vända.

Hade riktigt goa (eller inte) förvärkar natten till tisdagen. Vaknade kl 03 av att de gjorde så satans ont isamband med sammandragningarna. Ont i magen, ner mot rumpan och ut i låren, inte alls skönt! Sammandragningar brukar ja ju ha typ regelbundet, men inte som gör såhär ont!
Thommy sov som vanligt som en stock och märkte inte mycket. Men jag lyckades tillslut somna om någon gång efter kl 4. Och morgonen därpå var det lugnt.
Stackars de som har sånna förvärkar flera månader innan..

Nu får jag bara som riktiga ilningar längst ner i magen eller tom ljumskarna till och från. Känns riktigt konstigt och gör ibland så ont att jag blir helt tårögd.
Ska bli intressant att se vad BM säger i eftermiddag om den fixerat sej eller inte.
Kanske är de som är på g då de börjat kännas så annorlunda.

När jag kommer hem från BM kommer Peter och Hero idag. Ska bli kul att se hur Hero har växt sedan sist och hur han beter sej mot vår hundliga här hemma.
Han ska iaf stanna tills nästa helg, medans hans husse ska på icke hundvänlig semester.

Divine verkar inte vara de minsta besvärad av de lilla ingreppet. Vi skippar tratten helt då hon inte rör såret alls. Dessutom är den klumpig och inte så kul när de är så varmt. Såret har torkat fint och bölden har gått tillbaka. Så nu är de bara penicillinet i 7 dagar till.

Syster med barn var här en snabbis igår. Hon kom med lite kläder till bebis som nu är tvättade och hänger på tork. Känns som ja har rätt bra med kläder i storlek 50 nu, utan pyjamaser då! Hoppas inte de kommer en stooor bebis för nästa storlek har jag inte direkt handlat så mycket alls av än.. Känns ju roligare att handla mer sen är tanken.
Syster kom även med gardiner som jag beställt med från Mora som hon höll på att hänga upp igår just när ugnen small.. Men nu är de på plats, perfekt längd hade de också så de behövde inte sys upp.

De känns som jag upprepar mej mycket.. Skriver samma saker om och om.
Thommy säger hela tiden, "du är förvirrad och gravid".
Skulle här om dagen tömma ett glas vatten i soporna, jag håller på att lägga saker på konstiga ställen men kommer liksom på mej själv ..typ som tvätt i kylskåpet, mat i något tallriksskåp istället för kyl eller skafferiet ja sånna där småsaker..
2012-08-16 @ 13:10:29 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Varför händer allt konstigt alltid mej???!

Ja idag exploderade ugnen utan att jag rörde den!!

https://8hzxng.sn2.livefilestore.com/y1pkh5oXXFNec_Xc5bA9sLkfyPZ4TN_Rahvaue9BuCooH2STSvfzQi9XN567PEZrKdZZ40q9dR3wfhn4wY5fi1KQopz2578-J6g/WP_000652.jpg?psid=1


https://8hzxng.sn2.livefilestore.com/y1pdKfNIeLlYmxo1wTSeS8xeNa9SP1t7j88uQWsGC5pVd7UDImv4yHMparI8jWOl_JKZxJzFgNSfD30_vlmmD216Qq8uAGO2Wiq/WP_000653.jpg?psid=1


Världens jävla smäll så man höll på att skita på sej.
Som tur var befann vi oss alla (jag, syster, hennes 3 små pojkar & divine i ett annat rum)
..de flög ju glas överallt!!

Var tvungen att googla om detta och hittade ett till fall här:

http://www.expressen.se/nyheter/skulle-baka-kladdkaka---da-exploderade-ugnen/


Ska man skratta eller gråta åt elendet??!
De blev några få dyra bullar..

Jag kommer aldrig mer i hela mitt liv försöka mej på att baka.
Numera blir de bara köpebullar i detta hushåll, så är det bara!

2012-08-15 @ 20:51:45 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


15 Augusti

Prick en månad kvar idag till BF 15 sept.

Har en sjuk hund här hemma. Upptäckte en knöl i rumpan på Divine igår. Ingen liksom hård knöl utan skinnet som bukta ut och var liksom vätskefyllt. Misstänkte de kunde bero på analsäcksinflammation (igen) sist fick hon ingen synlig böld utåt så sett.

Försökte tömma säcken själv men de gick inte.
Åkte till veterinären och inte heller hon kunde få ur de, då de var hårt som grus sa hon.
Så för att Divine skulle slippa känna ingreppet så fick hon en spruta och sova en stund så veterinären kunde tömma säcken och bölden ordentligt och skölja ur det.

Nu är det smärtstillande i 4 dgr och penicillin i 10 dgr och tratt.
Hade tratten på igår och inatt, men tog av den idag och hon har faktiskt inte varit där och slickat någonting så jag tror jag skonar henne från tratten.

De låter dessutom ganska mycket på natten när hon går emot saker med den, så man vaknar ju hela tiden!!

Är rätt trött på diverse saker just nu känns de som.
De ena är när folk lovar höra av sej en viss tid så man liksom sitter och väntar,
sedan hör man inget mer och måste lixom ringa och tjata och dra ur infon.
Nä fy!! Tycker inte om när saker inte bestäms ordentligt utan man ska gå i en viss ovishet.

De är massa saker jag vill ska vara uppstyrda iordning innan bebis kommer och de känns som igår drog de igång och hände grejer åt varenda jädra håll! Jag som bara vill ha lite lugn och ro i själen.

Imorn blir vi hundvakt också, åt Hero i en vecka.. Se hur han tycker de kommer att vara och bo här..
Jag kan ju inte precis aktivera dem så mycket just nu och de har jag informerat hussen om.

Imorn har jag även tid till mvc igen, för mätning mm.
Återkommer väll med hur de gick imorgon.

Nä nu ska jag sätta mej i sola och läsa vidare på min bok.
2012-08-15 @ 14:15:39 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Något Bra!!

2012-08-13 @ 20:22:13 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Hmm..

Behöver 3 starka personer som kan hjälpa oss bära ut vårat badkar ur huset imorgon efter kl 18..
Någon som känner sej sugen?? :-D
2012-08-13 @ 20:13:27 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Favoriter i repris

Delar lite klipp från våra turer med hundarna:

Jag blir lite arg på min man lungälvsleden:


Gammalt klipp från 2008:


Rövarleden-Lungälvsleden vårt läger:


På fulufjäll:


Sila & Zigge simmar hemma:


Kom ut bebis, mamma vill köra hund :-D


2012-08-13 @ 15:44:00 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Semestern slut och hundgårdsbygge

Idag är första dagen på jobbet efter semestern för Thommys del.
Själv är jag sjukskriven denna vecka ut, sedan har jag 3-veckors semester inbokad innan jag går på mammaledigheten. Fast de kan ju bli så att jag blir mammaledig tidigare istället. Vi får se hur den lilla behagar göra.

De känns ju lungt så att säga, bortsett från alla dessa sammandragningar, men iochmed att de alltid kommit så tätt sedan typ vecka 20 och jag känt av dem sedan vecka 12 så kan jag ju inte lyssna på dem känns de som.
I lördags räknade jag att ja hade typ 10st under 15min och sedan självklart mer resten av dagen också (säkert minst 30).

Dock börjar de ändra karaktär lite, iaf vissa av dem då de gör lite ont ibland. Ibland får jag jätteont (som om någon nerv kommer ikläm) Har ju inte så mycket att jämföra med, kanske huvudet som fixerat sej..?

Till helgen får jag förlösas i Karlskoga!! ..räknar ner dit. Lördag eller söndag.. Blir förvirrad över att alla räknar så olika. Endel räknar att beräknad förlossning är på 39+6 och andra på 40+0.
Så lördag eller söndag är karlskoga okej så beroende på hur man räknar.

Men vill gäärna att den väntar tills minst helgen därpå.
Här kan man också få olika svar.
Men har nu från vårdguiden fått fram att barnet beräknas som fullgånget from v 37+0. Fast "normal fullgången förlossning" from 38+0. Alltså räknas barnet inte längre som prematur om den kommer from 37+0.
De skulle ju kännas allra bäst även om den bör klara sej bra redan från v 36+0.

Har en ny tid hos BM på torsdag.
Thommy konstaterade igår att min mage är stooor! Han hämtade en ljusstake och ställde på den när jag satt vid köksbordet och sa: "Titta vilken bra hylla!"

Han byggde även klart tikarnas hundgård igår, så de fick flytta in.
Bitch verkade minst sagt nöjd, då hon älskar pinnar, gräva, växter mm.
Tänkte dela med mig av lite bilder från de.
Nästa helg kan husse börja med pojkarnas hundgård. 2st ska slås ihop i ett så den blir dubbelt så stor och något mer har vi även tänkt hitta på där inne, vad får vi klura lite till på.
Men nu bilder från tikarnas nya lya:Gamla väggen gick förut över telefonstolpen.


Lite skuggande träd, stubbar
och sten ingår nu i nyadelen.


Blev mysigt tycker ja.


Hundgården är nu dubbelt så stor som innan.


Premiär.
Husse är med och provar spaningsstenen med Sila


Bitch i fällning som ni ser


Glada hundar undersöker..

2012-08-13 @ 12:15:14 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Skål :)

s__8a1d (MMS)

Skål :)

2012-08-11 @ 22:42:04 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Kräftor o bastu med min man, bror och syrr...

s__5d6a (MMS)

Kräftor o bastu med min man, bror och syrran som är fotograf

2012-08-11 @ 22:39:48 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Tjusigt :)

s__6a9d (MMS)

Tjusigt :)

2012-08-10 @ 20:50:02 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Fin kväll.. Nyss badat bastu, nu blir de g...

s__1941 (MMS)

Fin kväll.. Nyss badat bastu, nu blir de grill på altan :)

2012-08-10 @ 19:50:32 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Alltså var tvungen att dela med mig.. Va k...

s__3841 (MMS)

Alltså var tvungen att dela med mig.. Va konstig bild de blev, sådär ser magen inte alls ut.. Eller? 35 fulla veckor imorn och då börjar vecka 36..

2012-08-10 @ 15:22:04 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


BB-Visning

Då har vi varit på visning av förlossning och BB.
Det var superfint! De börjar väll kännas mer verkligt nu på något sätt, fast ändå inte!

Jättefina, fräscha förlossningsrum alla med egna badrum med dusch, toa & badkar. Man behöver alltså inte springa genom någon korridor som i Karlstad om man vill duscha eller bada. I Karlstad får man ju även dela de badrum som finns, så de kanske tom är upptaget. Men i Karlskoga har man sitt eget och kan ju då ligga i badet hela dagen om det är så utan att liksom va "ivägen" för någon annan.

Nackdelen i Karlskoga är att om det händer något med bebisen skickas "den" till Örebro och pappan, Thommy, kan ju hänga med direkt. Däremot jag, som ska "snyggas upp" får åka efter sen isåfall.

Har plockat fram det mesta här hemma nu som ska med. Utan sånt som jag använder dagligen som inte går att packa. Har även packat till bebis, tömt och laddat kameran och lagt med extra batteri. Känns ju egentligen tidigt att göra redan.. Men eftersom jag nu aldrig kan vara "normal" som alla andra och doktorn menar att bebisen säkert tittar ut tidigare är det kanske lika bra att vara någorlunda redo.

Jag har tvättat alla sängkläder, väntar dock med att bädda i de än, annars kanske de hinner dammaigen.
Köpte världens goaste amningsbh idag :-)
Synd att den modellen bara fanns i en färg, annars kunde jag köpt fler när den va så skön.

Fick höra på föräldraträffen att de är bra att köpa hem ersättning (man är inte världens sämsta mamma för det!)
För OM de strular med amningen kan man vara säker på att de kommer inte vara på dagtid när ICA är öppet, utan garanterat sent på kvällen/natten. Och istället för att gå itaket av ett ledset, ilsket barn är det bättre att göra barnet nöjt för stunden sa hon. Det kan jag väll iochförsej hålla med om. Man vet ju aldrig vad som händer och hur det går. Köpte iaf liiiite ersättning och flaska med hem idag.
Så nu är jag väll en "dålig blivande mamma" då ;-)

Oroar mej väll egentligen inte för förlossningen, iaf inte för smärtan.
Utan det är väll mer om det skulle hända något med bebis, eller om något liksom går/är fel.
För min egendel är jag väll egentligen bara nojig för att spricka upp från haparanda till ystad då man vet vilka men de kan ge lååång tid efteråt.
Men de är bara att gilla läget och vänta och se hur de går.


2012-08-09 @ 20:32:23 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Till Karlskoga, handla o på visning av för...

s__0fb5 (MMS)

Till Karlskoga, handla o på visning av förlossning & BB.

2012-08-09 @ 14:56:18 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Dagens lunch. Kycklingfilé med kantareller...

s__02ae (MMS)

Dagens lunch. Kycklingfilé med kantareller & wokgrönsaker plus pasta o paprika..

2012-08-09 @ 12:54:42 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Husse jobbar vidare med hundgården.. Ska k...

s__341b (MMS)

Husse jobbar vidare med hundgården.. Ska köra ner lite gräs o sånt med trimmern, upp med mer sektioner och öppna upp väggen i mitten. Då blir den rätt stor o trevlig :)

2012-08-09 @ 09:11:08 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Har Zigge vid min sida, men han verkar tyc...

s__9cfb (MMS)

Har Zigge vid min sida, men han verkar tycka sängen är för varm..

2012-08-08 @ 22:47:54 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Lite bastubad såhär på kvällen

s__9de2 (MMS)

Lite bastubad såhär på kvällen

2012-08-08 @ 21:11:30 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Lugn dag & bastukväll

Onsdag idag. Inte så mycket som hänt för min del.
Thommy har varit och tränat, han krockade med ett råddjur påvägen dit.. Allt gick väll bra, de skulle skicka ut någon och leta efter råddjuret som fortsatte vidare. En liten buckla i dörren men den syns knappt (bara om man vet om de).

Nu ska vi basta jag och min man. Han är just nu ute och eldar på i bastuflotten (som står på andra sidan sjön och finns till förfogande för allmänheten).
Vår egen bastu är ju egentligen snart klar. Men vi vill inte inviga den förns den är helt klar.. Inte så kul att sitta där ute på en varsinn pinnstol kanske. Får köpa lavar någon dag här framöver och bygga färdigt den.

Imorgon ska vi på besök i Karlskoga på förlossningen och BB (visning).
Även fast vi redan vet att vi vill föda där är det kul att få se hur där ser ut.
Får inte föda där förns vecka 36+0 dock, så de är 1 vecka och 3dagar kvar att knipa :-)

Nu kom gubben tillbaks precis..
Nu blir de bastu :-D

2012-08-08 @ 20:39:50 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Syster shoppar gardiner åt mej :) Köpte ju...

s__2a79 (MMS)

Syster shoppar gardiner åt mej :) Köpte ju till köket själv när ja va där, men ja kom på att ja vill ha till de 3de fönstret i köket med. Tog långa istället för hiss

2012-08-08 @ 12:09:18 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Iluk lutandes mot min rumpa i sängen, snar...

s__672c (MMS)

Iluk lutandes mot min rumpa i sängen, snart somnar vi :)

2012-08-07 @ 23:45:12 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Hundgårdsplaner

Jag har länge pratat om att ja skulle vilja göra hundgårdarna lite större,
åtminstonde de hundgårdar som de bor flera hundar i.

Thommy hade inget för sej idag och satte igång med en ide han fick hur man kan lösa de trots platsbrist.
Han röjde ett tag och sedan ska en vägg rivas och flyttas..

Så hundgården som syns närmast på bilden ska väggen byggas ut över "skogsmarken" också. Så de blir en halva med grusdel, en med skog och en del med trall och tak.

De blir lite mer naturinspirerat och dubbelt så stort.
De kommer att bli Silas och Bitchens hundgård.

Vi har sedan en plan för grabbarnas hundgård. Men då vi ska vara hundvakt åt Hero i vår senaste kull (han kommer nästa vecka) får de projektet vänta, då vi inte kan riva den hundgården som förnärvarande står tom för då har han ingenstanns att bo.

Bild när husse börjat rensa ur för utbyggnad av tikarnas hundgård:

2012-08-07 @ 22:18:47 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Stressigt.. eller?

Var på kontroll på spec mvc igår.
Ända sedan jag vart inlagd i graviditetsvecka 24 så har jag gått på kontroller var och varannan vecka där för att se att inget händer med livmodertappen.

Igår vart mitt sista besök där precis som jag trott.
Efter v34 kommer de inte längre försöka stoppa en förlossning har de tidigare sagt och de sa doktorn även igår.

Jag fick ytterligare en ny doktor igår (rätt så fantastiskt hur många förlossningsläkare de finns på ett och samma sjukhus). Jag förstod han bättre än den förra, trotts att denna var norsk.

Jag har börjat fundera huruvida mitt bäcken kan vara för trångt eller felformat.. Eftersom jag har knäproblem (båda benen) och orsaken till de är att mina höfter är inåtroterade 30 grader.
Det borde rimligtvis göra att jag går inåt med fötterna, vilket jag inte gör, då mina underben kompenserat detta med att vara vinklade utåt.
De tog många år för doktorerna att hitta orsaken till mina trasiga knän då inget av detta synts på alla de vanliga röntgenundersökningar jag gjort.

Eftersom jag är så krokig och vinn som är konstaterat redan i höfterna kanske även bäckenet är hel fel?
Hursom helst svarade doktorn bra.
De vill inte gärna röntga bäckenet då barnet utsätts för strålning och dessutom är svaren av mätningarna väldigt luddiga. Allt beror mycket på barnets storlek och form också.

Han trodde inte jag skulle ha några problem vid förlossningen och sa att jag var rätt "byggd" sett med blotta ögat. Smal och "lång". Jag har väll aldrig fått höra att jag är lång?! Thommy översatte med, ja du är inte extremt kort!

Doktorn sa även att då jag är i riskzon att dessutom föda förtidigt (då bebisen är ännu mindre) bör det inte vara några problem alls. Och han konstaterade att jag är såpass "liten" att där inne kan inte vara någon jättebebis!
Går jag däremot till graviditetsvecka 40 kunde jag höra av mej igen så kan vi göra en mätning och uppskattning av bebisens storlek och se hur vi går vidare där för att jag inte ska behöva föda en stor kloss :-)

Han gjorde sedan iordning ultraljudsapparaten och var noga med att både Thommy och jag skulle se bra.
Eftersom de är VUL så ser man ju iprincip inget alls av bebisen.
Men han började titta och visa vad han såg..

Livmodertappen har i normalt läge varit över 40mm. När jag blev inlagd var den 24mm tror jag. Förra kontrollen var den över 30mm. Nu idag var den 15mm och öppen inifrån.. Han visade hur barnets huvud låg och tryckte i öppningen och de va inte mycket neråt som var stängt alls.

Han sa att det är ingen fara för bebisen att komma nu.
Men det är bra om jag "håller mej" i 2veckor till och inte provoserar den i onödan.
Jag frågade rätt ut vad han trodde, och han sa: "Jag tror inte du kommer gå ändå till gravvecka 40" och flinade.
Men om du mot allförmodan gör det så hör av dej så mäter vi barnet.

Okej, nu känner jag mej lite stressad.
Vi har ju de mesta ..eller?
Men måste sätta igång och tvätta alla kläder och sängkläder.
Har vi kläder så vi klarar oss?? ..de känns klent!
Ska man panikhandla mer kläder kanske?
Jag har typ 2 pyjamaser, eftersom allt är så hon eller han och jag vet inte vad jag ska köpa!
Har beställt fler bodysar, men de verkar aldrig dyka upp i postlådan..
Har bara köpt långärmade bodysar dock då jag tänkt att den säkert är frusen av sej..
Kanske skulle man ha några med kort ärm?
Om den kommer förtidigt då kanske ja bara dessutom har för stora kläder.. Hm!

Kanske även är bra om jag börjar lägga fram sånt som vi ska ha med oss in till förlossningen om de nu bara kan bli när som helst. Hade ju inte tänkt gjort detta än, men de kanske är lika bra. Och ladda kamera batterierna kanske kan vara bra!!

Vi gick in och kollade vad för slags bilbarnstolar de hyr ut innan vi åkte från sjukhuset..
Har ju hela tiden varit inställd på att hyra en för 400kr där.
Men de va ju inte bara!! Nu är de ju så nya modeller och tjejen vid disken förklarade att det går åt väldigt mycket bilbälte, så de passar inte i så många bilar och då måste vi hyra en bas till den för ytterligare 400kr. Då blev de ju plötsligt så dyrt att man lika gärna kan köpa en stol som att hyra en!! Suck!

Vi måste ha att stolen passar i båda bilarna, eftersom vi måste åka bussen när hundarna ska med oss..
Jaha, så hur ska vi göra nu då?
Hade känts bra att ha stolen redo och hemma..
Ska vi hyra för nu istället 800kr någon gång när de passar att vi åker tillbaks till Karlstad.
Eller ska vi likagärna köpa en stol? Va ska vi då köpa för någon..
Jag blev förvirrad..

2012-08-07 @ 15:24:24 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


En typ vanlig söndag

Idag har vi gjort lite av varje..
Eller de är mest thommy som grejat och jag har tittat på.
Thommy var iväg och tränade på fm och då lagade jag hans matlådor för en vecka framöver och började kika på en film jag lånat av syster.
När thommy kom hem käkade vi lunch och hade hundarna ute på gården så de fick busa av sej.
Thommy servade min hundcykel, så den är redo i höst när jag kan börja köra dem :-)
Han bytte alla bromswirar och bromsklossar och byggde en ny matt-broms.
Jag skulle vilja få tag i en lampa till den med dynamo. Finns sånt att köpa tro??
Vill inte ha lampa med batterier som kan ta slut, utan har man en gammal så vet man att oavsett hur länge vi kör så har jag iaf lite ljus.
Får väll undersöka saken.
När cykeln var klar började han fixa lite med snöskotern också, bäst att vara redo..
Imorgonbitti åker vi till Karlstad, till specialist mvc och kollar läget igen.
Detta måste bli sista gången, vilket de sa förrförra gången..
Men nu fick jag ju en ny doktor sist som var lite sådär på svenska så han satte ändå upp mej på en ny tid.
Vi får se om jag får någon av de gamla jag haft förut imorn, man kan ju alltid hoppas.
De blir liksom lättare att ställa frågor då, nu är jag väll såklart rasistisk när jag skriver så.
Men endel grejer vill man försäkra sig om att man förstår och får bra förklarat, så är det bara!!
Köpte biljetter idag till SM i athletic fitness också, ska bli kul att åka på.
Har inte velat köpt tidigare då man inte vetat om vi skulle hinna fött redan tills då.
Men de verkar jag ju inte hinna och dessutom är de ju ändå i Karlstad så vi har nära och bra in isf ;-)
Nä men den tänker väll säkert inte komma ut förns i vecka 42 nu då, bara för att "den" väntats komma tidigare.
Fick ja inte komma i vecka 24 stannar ja väll extra länge..
Nä men de hoppas ja inte.
Vecka 38 är lagom!
2012-08-05 @ 17:05:21 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


så e de

Läste något kul på vecka 35:

"Börjar du bli trött på att vara höggravid? Hm, det var konstigt! De flesta älskar att väga 10-25 extra kilo, ha rygg- och höftsmärtor, rikliga flytningar, känna att de aldrig får tillräckligt med vila, men ändå inte kunna sova på grund av magen som är i vägen, ha förvärkar och åderbråck, vara andfådd och täppt i näsan och ganska växlande humör. Tyvärr är det inte sällan att man upplever allt detta på en gång."

 Jag vet att man inte får klaga, då detta är en gåva. Men helt smärt och problemfritt är det ju inte.
2012-08-04 @ 14:46:40 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Går idag in i vecka 35..

s__ea50 (MMS)

Går idag in i vecka 35..

2012-08-04 @ 10:50:02 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Godmorgon Lördag!

s__5250 (MMS)

Godmorgon Lördag!

2012-08-04 @ 10:21:48 Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()


Nytt MVC-besök

Var hos barnmorskan igår igen. Nu är min "ordinarie" tillbaks efter sin semester igen.
Allting var bra, mamma fick följa med oss då hon var lite nyfiken och tyckte de skulle vara kul.

Kollade vikt, järn, blodtryck, socker, bebisens hjärtljud, symfys/fundus-mått..

Har inte gått upp mer än några hg sen senast i vikt, men inget barnmorskan har något emot. Hon sa räkna med att gå upp ca 1kg till innan "den" är klar. Sen får vi väll se sista veckorna om de blir lite extra i vätska också ev.

Trots att jag varit sjuk (feber och förkyld) i en vecka och att jag inte tar några järntabletter så var järnet bra. De låg på över 130 någonting och BM var mycket nöjd och sa att jag säkert hade högst värde av alla här i rummet :-)

Blodtrycket var som vanligt de också. Sockret var bra och låg på typ 5 någonting tror ja.

Hjärtljuden lät så bra, dock uppfattade jag nog inte om hon sa någon siffra på dem.
De tror jag inte att hon gjorde denna gång.

SF-måttet låg nu på 31cm.

Hon kände och klämde och konstaterade att bebisen ligger med huvudet neråt och kikar åt höger (från mitt eget håll sett) och benen går uppåt böjt åt höger. Bebisen har antagligen legat så senaste månaderna då rörelserna alltid känns typ samma på samma ställen. Den har alltid sparkat hårt in i revbenen på höger sida (där fötterna alltså är) och jag känner mer som ett litet pill så långt ner i magen man kommer på höger sida (händerna?).

Så jag tycker den gott och väl kan stanna i den positionen nu och inte få några ideér om att snurra runt nu när den som sagt legat ner med huvudet så länge.
Jag fick känna vart huvudet var och blev riktigt förvånad att de är sååå långt ner!!
Känns som de inte va många cm kvar neråt ju!

Hon konstaterade även att jag faktiskt inte fått en enda bristning..
"Än" la jag själv till.. är rädd att de kommer komma på slutet..?!
Men håller tummarna såklart!

BM avslutade med att säga att hon inte hade något alls att klaga på. Allting var såå bra!!
Fick åka upp till sjukhuset till lab efteråt och lämna ett blod till blodgrupperingen..

Ja imorn går ja in i vecka 35. 
Tiden går fort!!
Så om alltså 2 veckor imorgon får jag föda i Karlskoga och behöver inte åka till Karlstad :-D
Och om 3 veckor imorgon kommer inte bebis längre räknas som förtidigtfödd utan är liksom "klar".

Okej, de har inte gått fort egentligen..
Men ändå har de gjort de på något sätt?


 
2012-08-03 @ 19:42:27 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Liten utflykt

Vi är ju båda sååå sugna på att gå på tur med hundarna..
Men eftersom jag inte får vara ute och knalla så för doktorn just nu,
(inte många veckor kvar nu för snart kommer ju bebis ut!) 
så kläckte jag den smarta ideén att vi kan ta hundar och bilen till något mysigt ställe och tälta på bara för att få sova ute.

Idé-spånandet slutade i att vi skulle ta båten ut till kojan!! Vi packade lite grejer och tog med Divine och Wolf. De tar typ 10min dit med båten så händer något kommer vi snabbt hem igen.

Nu var kojan upptagen av några kanotister. Så vi kom istället på en annan plats vi kunde spendera natten på. Och de blev väll minst lika bra de, bara att vi fick sova i tält i stället för koja.

Bjuder på lite bilder från vår lilla mini expedition:

Divine som den Diva hon är skulle såklart ha första parkett!Min man :-)Wolf nöjde sej med ståplats,
då han inte var helt superbekväm i att åka båt,
..ännu..Wolf & HusseFrammeGrillen tänd!Divine med benWolf (i fällning) med ben.


I hopp om att bli rika..:-)MyysMat på gång..Brasa!!Nu kryper vi in i tältet!!


Detta är förövrigt samma plats som min man friade till mej på..
Då vart de tre-rätters till solnedgången i hundsällskap :-)

2012-08-03 @ 19:18:21 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 2.0