Söndag SISTA juli (Snart höst!)

Det har varit en varm dag idag!!

Hundarna har fått simma, hela högen. Och numera kan jag även tala om att Kaiza gör de utan problem. Jag sätter på henne flytvästen uppe på gräsmattan och hon går själv ut på bryggan. Hoppar i båten själv. Vi åker ut och hon hoppar ur båten ner i sjön utan att jag behöver röra henne. (Precis lika duktig som de andra!) Kan då tillägga att Kaiza alltid hatat vatten. Hon är ändå 7år och har nu kunnat lära om!!

Har skrivit de förut, ingen av våra hundar badar självmant. De kan gå i med benen bara. Men när vi ska simträna så gör de allt på kommando utan att vi behöver ta i dom ens.  Och dom tycker det är KUL!

Hundar är så fruktansvärt, hur ska jag säga det, formbara. Jag vill påstå att man kan få dom till att göra allt. Bara med rätt träning! Och även om det är en vuxen hund som från början hatar det kan du faktiskt omvända den. Det är Kaiza ett bra exempel på idag!! :-)


Bjuder på lite bilder från gårdagens kalas, som vi hade på en gräsmatta i Filipstad och kalaset avslutades med att vi tittade på "sjöslaget" som spelades upp på sjön som ligger 1m från där vi satt:Allt iordning bara att vänta på gästerna
..som nu börjat rulla in

Smörgåstårta

Och mer smörgåstårta


Paket öppning

Thommy, jag & Ville


Sis

Födelsedagsbarnet med fru.Godnatt!! Nu ska jag krypa ner med man och Sila

2011-07-31 @ 21:51:57 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Senare la morgonrundan idag. Tog en liten ...

20110731166 (MMS)

Senare la morgonrundan idag. Tog en liten sovmorgon. Men nu är jag o sila ute. Sen blir de hem o inta lite frukost. Sedan ska jag simma med hundarna. Sila tvärdök efter en mus nyss. Hon kommer upp med den i mun, jag säger nej, hon släpper den död på vägen o vi går vidare. Hon något tveksam, om hon verkligen vill lämna den istället för o svälja den hel.

2011-07-31 @ 09:43:24 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Sitter på altan i solen och ser ut över sj...

20110730161 (MMS)

Sitter på altan i solen och ser ut över sjön och filosoferar ihop med min man. Vi dricker bubbel med 22 karat guld i, dagen till ära. Haft ett mycket trevligt släktkalas under dagen idag. Bjuder kanske på lite bilder ifrån det imorgon.

2011-07-30 @ 19:23:48 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Grattis Älskling!!

Idag fyller min man 25 år !!

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥2011-07-30 @ 06:23:28 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Torsdag 28 juli

Var ju i Karlskoga idag med lastbilen. När jag väl hittat dit parkerade jag och klev ur. Gick mot verkstaden och där kommer en kille och möter mej och undrar va jag vill ha hjälp med. Han följer med mig till bilen då jag förklarat att ho läcker lite grann.

Ja öppnar huven och han kikar och konstaterar att just denna kylare inte går att laga utan de är bara att byta ut.

Följer med in och bokar en tid för de. Så på måndag ska jag köra dit lastbilen igen, så ska de byta ut kylaren på den. Blir skönt att inte behöva tänka mer på den. Hade ju varit så lagom kul om allt vatten skulle spruta ur rätt som de är när vi är uppe i dalarna eller nått och måste ta oss hem.

Efter verkstan blev de en tur till Maxi och shoppa massa mat.

Hem och lagade mat till mannen och packade upp. De blev lite fix med nya hundgården efter maten och en fisketur.

Vi åkte även förbi föredetta bastuflotten som brunnit upp, eller brunnit ner (? de beror väll på hur man ser på det) och kikade lite.

Nä nu blir de film..
Gjorde iordning en sats proteinglass förut som ja har i frysen. Lite fett, lite kcal (för att vara glass) och mycket protein :-) Som ska smakas om en stund.
abbe-abborre

Gäddan-Gerhard

Uppbrunnen eller nerbrunnen bastu

 


2011-07-28 @ 21:19:07 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Nu ska vi ut med blinken och fiska!

20110728136 (MMS)

Nu ska vi ut med blinken och fiska!

2011-07-28 @ 19:13:56 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Att kundvagnen alltid ska bli överfull när...

20110728134 (MMS)

Att kundvagnen alltid ska bli överfull när jag handlar mat!

2011-07-28 @ 15:49:44 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Nu e jag påväg till adamsky motorkylare. S...

20110728133 (MMS)

Nu e jag påväg till adamsky motorkylare. Ska se va de vill ha för o laga lastbilen. Ho läcker vatten ur kylaren. Tror de skulle ha i nå spårvätska, så får ja komma tillbaks vill veckan o då kan de se hur/vart de läcker. Se om de kan laga eller om den måste bytas.. Kan ju hoppas på de förstnämnda. Hur som helst måste den ju fixas. Senaste tiden har ja ju fått fyllt på vatten med någon månads mellanrum.. Har iaf konstaterat att vattnet inte rinner in någon annanstans utan de droppar lätt i ena hörnet efter man kört henne.

2011-07-28 @ 14:02:32 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Shopping

Idag har varit en shoppingdag! Efter vi slutat jobben åkte vi till Karlstad och handlade diverse grejer. Lite nya delar till skotern, som behöver rustas upp. En ny tank, ny bensinslang & handtagsvärme blandannat :-)
 
Köpte även lite grejer till lastbilen. En trådlös digitaltermometer. Så vi från hytten kan se vad för temperatur det är bak hos hundarna. Vi köpte även en fläkt som vi tänkt montera in, som ska dra in luft i skåpet hos hundarna. Det ska bli intressant och se om vi kan få någon ordning på de, samt om de kommer bli bra.

Blev även endel kalas-grejer inför lördagen :-) Och lite saker hit hem.

Har även varit så fruktansvärt duktig att ja åkte till transportstyrelsen/vägverkets lokaler och jag gjorde mej ett nytt körkort. Har ju varit utan (själva kortet) en tid då en viss person slarvade bort det för mej.. Men nu är det äntligen ordnat.

Har även fått lite mer sånt där, som jag gått och tänkt på länge, ordnat. Känns skönt!!

Nä krypa ner i sängen med husse och hund nu då kanske :-)
..man måste vara pigg inför morgonpromenaden kl 06 imornbitti!!

Hyvää yötä!!
2011-07-27 @ 21:53:05 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Onsdag 27 Juli

Morgonpromenaden avklarad, frukosten intagen, klar för att åka till jobbet en stund :-)
I eftermiddag blir de en tripp till Karlstad med min man. Ska shoppa diverse grejer. Vi får se om vi kommer hem med något kul :-)

Min man klickade hem ett par byxor till mej igår. Friluftskläder går alltid åt :-D
Längtar efter kallare dagar nu så man kan börja köra hund!! Tänk va underbart att vakna och gräsmattan är vit av frost :-D

De blev även en ny militär-vandringsryggsäck till han själv.

Ja, nu ska jag väll ut och mata djuren innan jag drar till jobbet. 3 dagar kvar sedan är de helg!
:-) Och på lördag fyller ju Thommy 25! Då blir de släkt kalas :-)2011-07-27 @ 08:44:30 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Pojkarna jag ska dela säng med inatt. Dage...

20110726123 (MMS)

Pojkarna jag ska dela säng med inatt. Dagen har inneburit jobb, ben och triceps pass på vitalgym. Varit hos robin en sväng o kört fast med lastbilen. Sen hem o klippt gräsmattan i närmre 2h. Busat med alla hundar på gården. Divine har precis börjat löpa. Sila och hon brukar alltid synka med några dagars skillnad, så vi får vänta och se nu. Godnatt!

2011-07-26 @ 21:59:30 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Soffmys

20110724107 (MMS)

Soffmys

2011-07-24 @ 20:49:22 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Lördag 23 Juli

Ja vart ska jag börja.. När vi gått upp imorse och gjort oss iordning skjutsade jag in Thommy till sina föräldrar. Hans släkt skulle iväg på en utflykt idag då hans farmor fyller jämnt. De skulle åka redan på morgonen och bli borta hela dagen och eftersom jag jobba fram till 13:30 kunde inte jag bli med dom.

Åkte till jobbet sen o körde ett par timmar där.

Sprang in på loppisen i storfors innan jag åkte hem och fyndade lite rostfria skålar till hundarna. De blev 4st för 50 kronor :-D De går åt endel skålar. Dels har vi 6st liggandes i bussen, att ha när vi är ute och åker. Hemma har varje hund 2 skålar var. I stugan är meningen att de ska ha 2 skålar var, och där har de saknats så några har haft en skål var. Men de brukar vara dyra de där skålarna, iaf som nya och om de heter just "hundskål".

Planerar ju bebisar här också så skålar kan vi nog aldrig få för mycket av. Skålar i plast är ju ett alternativ med de kan ha en tendens att bli uppätna (vad jag minns när vi hade samojeder) ..har därför aldrig ens provat att köpa några.

Nu ska jag ut på en promenad med hund i skogen.
Sen hem och börja göra mej iordning. Ska in till stan och träffa L. En gammal kompis som ja är uppväxt med. Hon gick som dagbarn hos oss och bodde inte många km från oss där ute i skogen så vi umgicks typ jämt. Sen studenten har vi inte ens setts en enda gång tror jag. Inte sprungit på varandra på affärn ens!
Så vi tyckte de var dax att ses. Får se va de blir. Någon öl och ut och käka har vi väll tänkt oss iaf. Men vi får se :-).

Bjuder på några gamla goá kort!Sila använder Iluk som huvudkudde
Zigge värmer Silver (pappas hund vi var hundvakt åt)
Divine the snowball killer
2011-07-23 @ 15:01:40 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Iluk som valp

Litet klipp på några trix iluk lärde sej som valp.


2011-07-23 @ 08:13:20 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


När man bara hade 2 mallisar

..och ingen snö. Fick de bli 2-spann cykel.


2011-07-22 @ 20:37:52 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Lite gammalt

Satt o kikade igenom externa hårddisken och kika på massa gamla hundklipp. Fördelen va att förr hade man så dålig kamera som gjorde små filmer med dålig kvalitet så de gick ju fort att ladda upp här.

Första klippet ja lägger upp från våran första "Malamutevecka" 2007 då hade vi Divine o Zigge. Och Sila 9 veckor. Vi har lånat in en samojed som vi hade med o körde.
Här kör vi en 20kms bana, Thommy står bak på släden och jag sitter i som vikt. Skaplig vikt för 3 hundar, ca 150-160kg :-)


2011-07-22 @ 20:30:02 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Nu blir de grillat på altan. Grönsakspaket...

20110722067 (MMS)

Nu blir de grillat på altan. Grönsakspaket och fläskkotletter.

2011-07-22 @ 17:12:50 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Satt o kolla igenom Bröllopsmappen..

Hittade lite kort som ja säkert inte lagt upp.. Om inte annat så blir de en repris på några iaf.Framme vid kapellet.


På trappan :-) DE SNÖA!!Mannen rättar till mitt släp.
Maten är påväg framVille & Niilo
Bordsplacering
Vårat bord

Stjärnhimmel & norrsken över vårat bord.


Hungrigt brudpar

Mat! Självklart hundrumpevy på tvn. (Lars Monsen)
Tårtskärning
Brudgummen o brudens mors dans.
Sis posar
Papporna har barhäng!

Föräldra pose

Vi ska släppa våran hjärnballong över Nornäsby


Är så sugen att prova brudklänningen igen. Har den hängandes i ett rum här hemma.. :-) Har fått hela bröllopsfilmen på dvd nu också. Kanske ska ta o titta på den nu..?

 

 

2011-07-22 @ 16:31:21 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Kvällssimning

Har 6 nysimmade hundar här hemma.
Kaiza är den enda som inte gillat de här med simningen. Och har därför sluppit undan nästan varje gång. Men jag har ändå fått med henne ut några enstaka gånger, för att hon ska veta vad de är frågan om. Så hon sedan själv kan välja om hon faktiskt vill med eller inte.

Alla andra springer ju ner på bryggan och hoppar i båten själva.

Idag var en av de gånger Kaiza fick en chans och följa med. Hon ställde frambenen i båten och behövde bara lite stöd av husse för att våga hoppa i.

När jag sedan startar motorn och vi åker utåt, sätter hon sej och glädjeskriker. Precis som hon kan skrika vid matning eller innan körning. Hon va så glad i båten!!
När jag sedan slår av motorn går iluk upp på kanten och slänger sej ut, kaiza kliver upp och behövde bara ett lätt push, så hoppade hon nästan i själv.

Hon va inte alls stel som en pinne längre och låg efter båtens golv som en säl.
Utan idag ville hon verkligen simma :-)Jag och Divine väntar på att husse ska skjuta ut båten
från bryggan så vi kan åka ut :-)
2011-07-21 @ 20:35:41 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


G(r)ym-Torsdag

Det blev minst sagt ett riktigt hårt pass på gymmet idag!! Blev grymt motiverad när jag klev innanför dörrarna. Och såfort jag kände att nu orkar ja inge mer körde jag ytterligare 3 reps per set! :-D
Trodde nästan skivstången skulle trilla ur nävarna på mej på de sista marklyften, kanske skulle prova med remmar nästa gång..?

Avslutade passet med att köra biceps och prova att köra dropsets, (sänker vikten stegvis utan att vila emellan) vilket var mycket intressant. Tycker de är svårt att få ordentlig träningsvärk i biceps. Ska bli spännande att se hur de känns imorgon och på lördag. 

Efter passet rent av skakade jag fram.. Rygg är något som ja verkligen kan köra mej heelt slut i!! Darrade mej fram till träningsväskan fick upp shakern, fyllde med vatten. Sen behövde jag iprincip bara ståstill. Den blandades ju ändå utan större ansträngning :-)

Fick i mej proteindrinken, åkte till ICA för att fylla på mitt kvarg-förådd. Finns ju inte att köpa i Storfors!! ..och inte Mini keso eller minimjölk heller, usch så dåligt!!

Sen vidare och hämta hundmat, hem och lasta in x antal kilon!! Och sen laga mat till min man. Kyckling & Ris.
Nu har jag tänkt ge mej ut med hundarna så de får simma i värmen.

/Ida
2011-07-21 @ 19:08:36 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Ska hem o pimpa morgonkvarget lite. Mums! ...

20110721064 (MMS)

Ska hem o pimpa morgonkvarget lite. Mums! Snart helg, på lördags ska jag träffa en barndoms kompis som jag inte typ träffat på 5år, ut o käka lite o ta någon pilsner. Idag väntar jobb, gym, hem vill hushållsarbeten och hundarna. Sila dela säng med oss inatt, lika mysigt som alltid. Inatt tror ja de får bli hennes syster som blir inne för mys. Ha en bra dag gott folk! /ida

2011-07-21 @ 07:22:58 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Morgonpromenad!

20110721063 (MMS)

Morgonpromenad!

2011-07-21 @ 06:12:12 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Onsdag 20 juli

Efter jobbet blev de hem och fortsätta sorteringen av alla papper som ja började med imorse innan jobbet. Massa gamla räkningar och andra papper som bara legat och fyllt upp x antal lådor.

Gjorde iordning fisk och rökte också som blev klar precis till Thommy kom från jobbet. De blev skitgött :-) Kan äta fisk varje dag om ja bara får röka den först.Fick en fråga i en kommentar angående björnar..

Ja tänker ALLTID på björnar när vi åker uppåt. Redan när vi sitter i bilen och har åkt utanför Värmlandsgränsen uppåt börjar jag spejja in i skogen. De är sånn "björn-skog" i dalarna. Stora höga träd och inte en massa sly, utan man ser låååångt in i skogen.

Drömmer varje gång att få se en björn i de fria. De händer ju att vi ser björnspillning på vägarna, men den där bruna brummen vill inte visa sej.

Visst en björn kan va farlig. Men ja tror att om ja skulle råka få syn på en någon gång däruppe när jag är ute med hundarna, kommer jag bara få se en rumpa som försvinner bort :-)

Björn och Lo är de jag fortfarande väntar på att få se i de vilda. Visst varg skulle inte göra ont att få se fler gånger!! De är en häftig upplevelse..

Nä, ut till hundarna nu!!
Börjar längta ut i skogen, är grymt sugen på en klövjetur. Har en ny led att prova på 25km här som vi aldrig gått, men fått nys om. Men vet inte när de ska hinnas. Har verkligen väldigt fullt upp massa helger framöver nu..

Även en fjälltur på 3-4 dagar börjar vi prata om. Får se om de går att få till i höst med semester o så.. September är en härlig tid att vandra på!

 

 

2011-07-20 @ 17:04:42 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Bästa målet på hela dagen..?

20110720055 (MMS)

Bästa målet på hela dagen..?

2011-07-20 @ 10:36:46 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Tisdag 19 juli

Snart slut på denna tisdag. Ingen hundkörnings-temperatur här hemma som de va i nornäs. Där låg tempen låg runt 9-grader utan att man behövde gå upp överdrivet tidigt på morgonen (ca kl 07). Här låg den på 15 imorse. De är väll bara vänta som gäller.

De blev ett bröst och axel-pass på gymmet idag. Inte varit där på en evighet känns de som. Ja knappt 2v då. Men har ju hållt igång på andra sätt. Morgonpromenader, cykelturer & simmat. Men ändå kunde ja öka i vikter på gymmet idag, kändes bra!

Sen hem och lagade kvällsmat. Ut och släppt lös alla hundar på gården en stund. Fortsatt med vårat projekt att bygga igen torpargrunden. Har även stått på bryggan och kastat lite. Inget napp som vanligt.

Funderar på vilken goding som ska bli inne med oss inatt. Zigge sov inne natten som var. Vi låg och tittade på Beck i sängen och Zigge skulle såklart som alltid ligga sked med mej. Mys! ..en stund iaf, sen blir de för varmt tycker han och går ut i köket och sover vidare.

Nä duschen nu kanske och en till beck-film ikväll. 
Tavla på Zigge som ja gjort som hänger på väggen i Nornäs


En annan tavla, som dock jag inte gjort
Klinkers pågång
Badrumstak uppe
Tak i rummet intill pågång


 

Nornäs :-)

2011-07-19 @ 19:51:56 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Tillbaka på jobbet efter en helg i stugan....

20110718040 (MMS)

Tillbaka på jobbet efter en helg i stugan. Har nu frukost ihop med ica lätt kvarg, mumma. Jobba ett par timmar, sedan gymmet o sen hem till hundar o matlagning. Inget intressant att dela med mig av just nu..

2011-07-19 @ 10:36:50 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Har packat ihop allt. Och städat. De blir ...

20110718030 (MMS)

Har packat ihop allt. Och städat. De blir hemfärd efter lunch. Bara att boxa hundarna o tuffa hemåt sen när klinkringen är någorlunda färdig o maten är i magen.

2011-07-18 @ 12:12:04 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Söndag morgon

Gårdagen spenderades i stugan. Vi satte lite tak både i blivande badrummet och i pentryt. Bilder på de har ja inte tagit några. Men de kommer väll så småningom. Idag ska vi börja klinkra :-)

Lite bilder från gårdagen:
Blev lite olika sent i säng för oss alla igår. Ja kom väll iaf i säng vid 24-tiden. Avslutade kvällen med att koka risvatten som Zigge skulle få till frukost idag.

Han vart dålig igår. Misstänker att han hittat något gammalt ruttet ben i hundgården han sparat på och nu käkat upp när vi kom hit. Han spydde ett par gånger igår.. :-/

Blir ingen körning med honom denna helg, utan han får vila.

Imorse va ja uppe vid 7 tiden. Plocka fram cykel o sele och tog ut iluk. Drog en sväng på 8,5km (samma sväng som ja körde med sila morgonen innan).

Kom hem och alla låg och sov.
Ja duscha åt frukost, men ingen verkade vakna.
Mata hundarna.

Tog då tag i all disk och skramlade o hade mej, fick upp pappa till att börja med.
Gick ut till vårat och skulle se om Thommy vaknat. Han låg o drog sej, så ja har just tänt kamin åt han så de ska vara varmt när han ska komma upp...

Nu får vi se va denna dag har att bjuda på..
2011-07-17 @ 10:19:31 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Fiske i noran!

20110716007 (MMS)

Fiske i noran!

2011-07-16 @ 21:34:42 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Ny halm i alla hundkojor. Har fått en mags...

20110716002 (MMS)

Ny halm i alla hundkojor. Har fått en magsjuk hund här.. Men hitta en stor benbit i en spya, kanske var den som skulle ut.

2011-07-16 @ 15:09:32 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Tidig morgon i Dalaskogarna

Kom upp till stugan igår kväll. Var på riktigt bra humör i bilen påväg upp. Vi kom överrens om att köra halva vägen var. Thommy sa: Du kan väll köra första biten. Ja poppa musik och sjöng förfullt för Thommy hela vägen och vips var vi i Sälen. Där skulle ja in på affären, sen satt Thommy bakom ratten när ja kom ut. Så han körde väll iaf 3mil typ.

Mamma o pappa skulle även upp denna helg, de va redan uppe när vi kom.

Min faster & gubbe skulle komma upp för första gången denna helg också. De kom lite senare på kvällen. Blev prat och ett glas vin. Sen kom ja väll i säng runt 24-tiden.

Ställde klockan på 07:00. Men vaknade före den 06:57.

Ut och selade sila och drog fram cykeln. De fick bli en morgontur.
Rullade ut från stugan, de andra hundarna va relativt tysta. Kom ut på asfalten styrde mot puben. Alla 7 hundar kvar i stugan satte såklart igång att yla efter oss.

Svängde vänster vid puben, upp mot skolan och in vänster ut på grusvägen.
9 plus i luften, men ändå friskt.De blev en tur på 8,5km. Sen hem till stugan och åt frukost.
2011-07-16 @ 10:42:32 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Nu är tändera på. Nu kör vi mot dalarna!

201107153471 (MMS)

Nu är tändera på. Nu kör vi mot dalarna!

2011-07-15 @ 14:35:46 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Ren

Precis här finner ni Kaiza just nu..
Den här platsen är med i "Topp 5" på bästa Sovplatserna.Hon är nyduschad. Kaiza hatar att duscha. De ända som är trevligt är studen då schampoot ska masseras in. Då känns det okej. Men när man spolar vatten på mej, skriker jag gärna till och från.. då ska man helst klappa mej på huvudet, prata med pipig röst och tycka synd om mej.Typiskt att den enda av hundarna som hatar vatten och att bada/duscha, hon ska ha problem med hud & päls och måste duschas regelbundet.

Dagen har varit riktigt bra. 
Började med en morgonpromenad med man och Nikki. Följt av gräsklippning och hundarna fick springa lös på gården. Sen tog jag min kokos tvål och gick ner till sjön för lite morgonrengörning. Härligt!
Sen mata hundar och fick i mig frukost och åkte till jobbet.

Har varit och hämtat klinkers idag efter jobbet som nu ligger i lastbilen redo för att åka upp till Nornäs imorgon och sättas i blivande bastun och badrummet. Nu längtar jag upp!

Men först en film ikväll. Morgonpromenad imorgon, packning av lastbil och jobb några timmar. Sedan drar vi :-)Trallar vidare: ..sommaren är kort!!! ..de mesta regnar bort!! Lalalalala

De känns att de är höst på gång i luften nu :-)
 

2011-07-14 @ 19:36:00 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Till de 6 bästa..

Anywhere they are, I am near
Anywhere they go, I'll be there


I would never leave when they needs me most
I'm forever keeping my angels close2011-07-14 @ 09:02:36 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Rastar klipparen

201107143460 (MMS)

Rastar klipparen

2011-07-14 @ 07:34:42 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


14 hundar på gården

Morgonpromenaden avklarad. Imorse fick Nikki följa med. De va hon som sovit inne inatt. De är så olika hundarna när de får vara inne.
Nikki ska gärna gosa en stund i sängen innan vi somnar, men sedan går hon ut i köket och lägger sej på mattan under köksbordet. De är en favoritplats hos nästan allihopa.


På morgonen när Thommy börjar före mej, brukar jag be han släppa ut hundarna innan han åker. Men Nikki, vägrar att följa med han ut på en kiss.

Thommy går till dörren ropar: Nikki.
Nikki springer raka vägen in till sovrummet, lägger sej i sängen låtsas inte höra. Så Thommy åker utan att släppa ut henne varje gång. När sedan jag går upp ligger hon fortfarande kvar och drar sej i sängen tills ja e helt klar för att åka och jobba. Då kommer hon tillslut och : okej då jag går väll upp då..

Ingen av de andra gör så. Visst de gillar att gosa i sängen men vill alltid med ut på en morgonkiss.

Imorse gick både jag och Thommy upp vid 6. Nikki gick och la sej i sängen. Vi klädde på oss stod vid dörren, ropa: Nikki ska du med på promenad?

 

Inte ett ljud. Okej, hon får ligga kvar, vi tar någon annan. Ska precis till att stänga dörren och jag hör ljudet av några tassar komma ändå.

 

Så hon blev med på morgonpromenaden iaf.

Funderar på att gå ut o rasta gräsklipparen nu innan jobbet :-)Igår hade vi Ulrica med hundar på besök en stund. Trevligt!!
Var ju längesen vi sågs.. Så de var måånga hundar här hemma på gården igår kväll.

Tyckte de skötte sej superbra alla. De va faktiskt tystare och lugnare än jag tänkt mej :-)


2011-07-14 @ 07:20:46 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Onsdag 13juli

Godmorgon!!

Idag kommer det att bli en bra dag känns det som. Gick upp kl 06, ut på morgonpromenad med mannen samt Divine. De blev en runda på 50min. När vi kom hem åkte gubben till jobbet. Jag mata hundarna och gick in och tog handom tvätt och städning. Har även fått i mig frukost och ska åka till jobbet om en stund.

Första natten på snart 2 veckor, tror jag, som räven inte besökte oss. Hundarna sa inte ett knyst på hela natten. Tom räven lät bli att skälla (han har stått vid hundgården och fått igång hundarna och skällt ikapp med dom senaste nätterna)


Får dalabesök i eftermiddag :-) Längesen vi sågs..

 

Veckorna rullar på som aldrig förr. Längtar till fredagen då vi far upp till Nornäs igen, åh mitt paradis2011-07-13 @ 08:27:17 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Ut och mata hundarna då..

2011-07-10 @ 11:32:01 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Vansbro

..då var det avklarat! :-)
Trodde de skulle ta mycket längre tid för mej än de gjorde. Då det är trångt och massa folk ivägen och även om man vill simma fortare så går de inte alltid.

Trängdes och gjorde några omkörniningar men gav inte allt ja hade. De är ju svårt när man inte kan simma fortare för man har folk både bakom sig, framför sig och på sidorna.

Hade räknat med att de skulle ta längre tid eftersom man inte kan simma som man vill. Men klarade de under halvtimman så jag e nöjd!

26min 30 sek.

Trodde först ja missat min start! Gick runt i vansbro och hämta startpåsen mm. Hade ingen klocka på mej. Vet att de är ont om tid och är påväg till starten. Min startgrupp fick vita badmössor. När ja kommer till bron ser ja bort till starten och ser att hela stranden är full i vita badmössor som värmer upp till musiken.
PANIK!! Bråttom bråttom. Kommer fram och ser att den startgruppen hade silver, inte vitt. Jag hade 30min tillgodo. SKÖNT!
Syster med fam följde med som hejjaklackFrån en av broarnaOmbyte vid bilenÄRLIGT! Badmössan va alldeles för liten!!
Laddad för start!Jag påväg till starten
På startlinjen!
Simmar
Ser ni mej?I mål
Me
Min lunch
2011-07-09 @ 17:43:22 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


I mål

201107093446 (MMS)

I mål

2011-07-09 @ 13:33:56 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Ärligt, driver dom med mig. Den här badmös...

201107093445 (MMS)

Ärligt, driver dom med mig. Den här badmössan går ju inte ens på syrrans minsta pojk!

2011-07-09 @ 11:15:12 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Påväg o hämta ut badmössa o grejer.. 1tim ...

201107093440 (MMS)

Påväg o hämta ut badmössa o grejer.. 1tim 45min till start

2011-07-09 @ 11:04:36 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


30km kvar till vansbro..

201107093439 (MMS)

30km kvar till vansbro..

2011-07-09 @ 10:38:52 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Hösten komsi!!

Nu kan de väll ta och bli höst snart.. e såå sugen.
Shoppade när vi var i Dalarna. En super bra/skön/snygg jacka!

3 layer: Windproof, Waterproof & Breathable.

Den är verkligen sjukt skön. Har dragkedjor blandannat vid armhålorna som man kan öppna så de bara blir myggnät där (ventilation). Hade kostat 2300:- Men var nedsatt då den enbart fanns kvar i storleken small i alla färger. Så jag fyndade verkligen.
Längst ner kan man lyfta upp själva ytterdelen av jackan och de är som ett andra lager med resår som man knäpper runt höfterna, så lyfter jag på armarna följer yttrelagret på jackan med upp, men de inre håller de ändå tätt kring byxlinningen. Lite svårt att förklara kanske.
Massa bra fickor :-)

Slutade jobbet tidigt idag, åkte hem och städade. Vi får finbesök imorgon kväll efter Vansbro, kanske har något att fira då, att man inte druknade typ..
Sen gick jag ut och klippte lite gräskanter vid staket osv där man inte kommer åt med klipparen. När Thommy kom hem från jobbet åkte vi in till Storfors och käkade Black and White *mums* 

När vi var påväg hem stannade han vid postlådorna och säger kollar du om det kommit någon post. Jag klev ur bilen och öppna brevlådan. Där ligger ett paket... till mej!!!
Öppnar och i ligger ett par super fina byxor han köpt till mej. Provade dem när vi kom hem och de satt som en smäck :-)

Nu har jag kläder för höstens hundaktiviteter, så de är bara för kylan och regnet att komma. Längtar!!


Laddar som fasen inför morgondagen. Ingen kall öl, inget glas vin. Nä, här är de vätskeladdning som gäller. Vi åker ganska tidigt då vi ska till Thommys jobb först. Så jag lär fixa en matlåda att käka i rätt tid innan de är dax för start.

Åh va de ska bli kul att plaska runt bland massa tanter o sparkas o svära.. Kan bli lite sånt misstänker jag, speciellt i starten.

Men imorn kväll blir de grill hemma med M & E. Och fira i vin, alternativt dränka sorgerna?
Vi får se hur de går.

Igår när ja simma och precis kom iland fick ja en sjuk kramp i en tå!! De är inte bra att få när jag väll är ute och guppar på Västerdalälven.

Är förstås lite smånervös över den där badmössan.. Vet ju inte om den kommer gå på mitt stora huvud :-O

2011-07-08 @ 19:00:24 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Kolhydrat laddning inför morgondagen.

201107083429 (MMS)

Kolhydrat laddning inför morgondagen.

2011-07-08 @ 17:30:42 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Torsdag 7 juli

Jobbat till 13:30 idag. Sen hem och sprang över gräsmattan med klipparen. Iluk och Divine fick springa lösa med mig. Iluk är verkligen i en jobbig ålder just nu. Knäck i öronen utan dess like!! Och man har ju såå dåligt tålamod ibland, tyvärr, också. Jag vet ju att de kommer gå över..

Igår när han och Sila skulle simma bara krånglade han heela tiden och vägra komma när man ropa bland annat. Helt döv och tittar åt ett annat håll!!

Idag istället gick han fot med mig och gräsklipparen (säker under halva gräsklippningen) fast tanken var att han skulle roa sej med Divine på gården. Han gick och tittade med sånna där sorgsna hundögon så jag bara va tvungen att sätta mej ner och hålla om honom flera gånger. Snutten!
Ja tonårsförvirrad är verkligen vad han är just nu.

Efter gräsklippningen skulle alla hundar få simma och idag minsann gjorde han klockrent som han blev tillsagd. Lyssna när man ropa, sprang till bryggan när jag sa till. Hoppa ur båten innan jag knappt hann slå av motorn och simmade som en tok med svansen jobbandes över vattenytan.

Massa kärlek och tålamod är va Iluk behöver just nu!!

Efter att hundarna fått simmat blev de även en tur för mig. Simma 1400m i sjön. Så nu ska man väll vara redo inför Simningen i Vansbro på lördag. Får se om ja tar en liten tur imorgon också.. En sånn där sista pep-talk-runda-by-myself.


Till något annat.. Vi har ett jäkla liv här om nätterna. Nämligen en Räv som håller på att ta kål på mej!!!!

Natt 1 klockan 04:00 :
Jag vaknar av att alla hundarna låter något fruktansvärt, ungefär som om någon håller på att bli slaktad. Rusar upp, tittar genom köksfönstret. Ser alla hundar vända mot sjön. Går ut på altanen och ser en räv stå mitt på gräsmattan nära hundgården. Schjasar iväg den och på en millisekund är han borta och hundarna går och lägger sej.

Natt 2 Klockan 02:00 :
Samma liv på hundarna, vid den här tiden är de mörkt. Såg därför ingen räv men skrek åt den ändå. Gick in och somnade om. Klockan 03:30, samma visa igen. Jag ut och skriker och de blir tyst. Somna!!

Natt 3 Klockan 01:30 :
NU EN FRUKTANSVÄRT AGGRESSIV IDA. Upp ur sängen på med pannlampan på huvudet springer ut och skriker: RÄV J*VEL DRA ÅT..... Ser ett par lysande ögon springa in bakom lillstugan och vidare förbi blivande valphundgården. Går in....

Hinner knappt somna om 02:10 Samma sak igen..

Tänker att ska han hålla på ända till 04:00 igen så dör ja.. Men som tur var började de att regna. Antagligen de som gjorde den mindre road av att reta hundarna.


Natt 4

Blir inatt.. Får se va som händer nu då.. Just nu öser regnet ner så kanske kan han hålla sej här ifrån. Magda tyckte jag skulle skjuta honom. Men som sagt, de ända skjutvapen som finns i detta hem är en dyckertpistol... Dessutom får man ju inte skjuta djur sådär.. Bara om de är en varg för då finns tydligen inga regler!


/HEJ SVEJS

2011-07-07 @ 20:55:53 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Börjar bli redo för Vansbro

Var tvungen att stanna till igår när vi ändå passerade Vansbro. De håller på förfullt att göra iordning med tält och grejer inför kommande helg.


De digitala siffrorna gick inte att ta kort på..?

Jag hittade målet..

Va ju tvungen att hoppa i och provsimma vattnet lite

Så nu har jag testsimmat målrakan, upploppet. Kändes bra, riktigt bra att få spurta lite!!
Hade dock våtdräkten hemma, så de fick bli i bikini :-)

2011-07-05 @ 08:46:22 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Hemma från dalarna

Hemma från Dalarna. Haft en superhärlig helg i stugan. Vi hann med allt vi tänkt oss plus lite till :-)

Ja vet inte om ja behöver säga så mycket. Tar o delar med mig av lite bilder istället.

Vi tog en liten cykeltur och checka de nya hundlederna.
Nikki fick följa med oss.
Så tjusiga skyltar. Kombinerad skoterled/hundled.
Bus med Nikki i skogen.

Vid starten. Så Fiint! SNÖ TACK!!


Eftersom de va varmt blev de bara en kortsväng följt av
bad i Noran.

Varför finns inte fullt med slogbodar uppställda överallt i Värmland?


..eller fäbodvallar så man möter får när man är ute och kör på vägarna...

...och getter...

..och kossor!


Ja allt är så mycket trevligare i dalarna!!! OCH DE FINNS SKOTERLEDER ÖVERALLT!!! Jag mår såå bra när jag får se ett rött skoterkryss någonstanns. Jag borde kanske tatuera in ett rött skoterkryss över hela ryggen eller nått.

 

Stod och tog lite hundkort en eftermiddag i stugan också.. Tyvärr bara med mobilen, så kvalitén är ju sådär. Men snygga är mina hjältar ändå.

 


Divan gäspar, men är snygg ändå.

Nikki
Zigge i sin älskade koja
Nikki posar på kojtaket
Divine helt urfälld med mygga på nosen


 
Kaiza myser i kojan

 


Zigge kom tillslut ur kojan
Sila är i fullgång att döda myggor på taket av sin kojja

 

 

2011-07-04 @ 21:05:55 Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()


Söndag 3 juli

Efter vår utflykt till vattenfallet och älgparken igår åkte vi tillbaks till stugan. Jag körde gränstrimmern några timmar, thommy sätta panel i nybygget. Idag kände jag att ja va lite öm på ena sidan ryggen..? Kom sedan på att de antagligen är för ja gått snett med trimmern halva dagen igår.

På kvällen gick vi över till N & T och grillade ihop med dom.

Idag har vi grejat i stugan hela dagen. Men veden blandannat.
Vi fick även besök av min systers familj som också är på Dala-turné. De kom från Idre och skulle vidare till Orsa och tittade in på en lunch.

Sen gick vi till puben och köpte glass innan de åkte. Tog inga kort. Men snor en från syrrans blogg.


bild0654 (MMS)
Algot, jag & Ville. Thommy längstfram har
bråttom till glassen.


Nu ska jag ut och fortsätta med gårdsarbetet. Får bli en cykeltur lite senare. Samt en fisketur ikväll kanske :-)

Jag älskar dalarna, lugnet, fädbodvallarna, slogbodarna, den fina naturen mm. Varför kan de inte vara så hemma?

2011-07-03 @ 15:54:49 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Njupeskär

Det blev även en tur till Njupeskär/fulufjäll igår. Åh va underbart vackert de är där. Där skulle jag vilja bo!! Vi tog med oss Iluk för lite egen tid med matte & husse, de andra hundarna blev kvar i stugan.

Lite bilder ifrån det:Vattning av hundar :-)Väldigt suddig bild...?
Påväg mot fallet

Stannat vid en stuga och grillplatsPåväg över en bro
Iluk tar täten
Egobild, på husse
Fint!Så sjukt fint! Här skulle man bo i en liten hydda jämt!
Jag och Iluk påväg över en bro tillNärmar oss..


Hej hej!De va minst sagt blött här :-)BADA!! :-) Måste förbereda mej inför vansbro.. Fick öva "sten-skraps-simning".Här slutar falletAlla uppställda. :-)

 

 

2011-07-03 @ 09:58:13 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Älgparken Fulufjällets gård

Vi har varit och hälsat på Älgarna idag :-)
När vi bokade in oss på den guidadeturen tittade guiden konstigt på oss och säger. Vi har typ aldrig svenskar som kommer hit för att titta på älg.

Vi svarade att vi är ju vana att se älgar hemma, var och varannan vecka. Men det är ju ändå kul att få träffa dom på lite närmre håll..

Så de var vi, guiden och 4 tyskar som begav oss till hägnet.
2011-07-02 @ 15:19:51 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Nornäs ♥

..kom upp för några timmar sedan. Började med att lasta ut hundar, vattna och mata dem. Deras hundgårdar har blivit något vildvuxna. Högt gräs och blommor upp till takena på hundkojorna nästan :-)

Imorgon blir de att gå lös med trimmern och hugga ved för min del. Medan Thommy målar tätskikt och sätter panel i utbygget. Ska försöka göra ett ryck med bastu/dusch/pentryt som vi bygger i garagebyggnaden i anslutning till mitt och Thommys rum. I dagarna ska vi även bygga 2 nya kojor till 2 av hundgårdarna som bara fått lite provisoriskt. Även få lite ved kapad och huggen. Så vi har att göra.. Men tänkte även göra en liten utflykt och inte bara arbeta :-)

Det är så härligt här uppe. En helt annan luft, ett annat lugn. Man mår så bra helt enkelt.. Har alltid älskat dalarna..
Garagebyggnaden.
Dörren längst till höger är in till mitt och Thommys krypin. Dörren i mitten in till blivande pentryt, duschen och bastun. De bruna portarna där skoter-rumpan sticker ut, garaget.

:-) Utanför mitt o Thommys rum


Grillen på gång

 

2011-07-01 @ 21:15:20 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Hundgårdarna har blivit något vildvuxna. F...

201107013276 (MMS)

Hundgårdarna har blivit något vildvuxna. Får bli trimmern imorgon..

2011-07-01 @ 19:35:34 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Gubben snarkar. Passerar just lima. Hitta ...

201107013271 (MMS)

Gubben snarkar. Passerar just lima. Hitta en så bra dala rock kanal på radion. Längtar upp till stugan, grillen, myggen, hugga ved, bygga bastu, renovera hundkojor, att förbereda inför vintern!

2011-07-01 @ 17:44:06 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Lämnar storfors för ett trevligare ställe ...

201107013269 (MMS)

Lämnar storfors för ett trevligare ställe ..Dalarna mitt paradis här på jorden! Ska o hämta upp husse på jobbet nu så drar vi.

2011-07-01 @ 14:16:02 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 2.0