Söndag 30 oktober

Hej hopp!
Dålig uppdatering här, sorry.

Idag var tanken att köra en längre tur med hundarna. Ja, den blev iaf 14km.. Inte så långt som var tänkt då Kaiza vart halt. Efter närmre undersökning visade det sig att hon hade hon slitit ner en klo på vänster framtass, så långt att plupan kommit fram och de blödde skapligt. Därav slutade vi turen. Alla hennes klor var väldigt nerslitna :-/
Har inte haft detta problem på någon hund tidigare..

Kaiza är ju Silas stand-in i spannet nu medan hon är borta. Får se hur länge Kaiza blir borta nu.. 

Blir bra nästa säsong då vi har fler hundar. 4 hjulingen blir nästan för tung att köra med mindre än ett 4-spann. Så nu får jag väll plocka fram cykeln igen. Nästa höst har vi iaf Sila i spannet igen och förhoppningsvis 2 av hennes avkommor. Då drabbar det inte så hårt om någon hund blir borta tillfälligt, så som det gör nu. 

Sila och valparna mår alla bra! Bilder kommer väll så småningom :-D Ska bara tömma kameran. Alla valparna har öppnat ögonen och blir 2 veckor imorgon kväll/natt till tisdag.

Något lite spännande.. Alla hundarna fick ben igår och även Sila.. Men nu kan jag inte hitta hennes ben, hon har alltså gömt det här inne någonstanns.. Vilket innebär att de kan börja lukta rutten ko snart om jag inte hittar det. :-) Blir att gå på "skatt-jakt" här ikväll nu..

Imorgon ska jag börja jobba igen efter 2,5 veckas semester. Ska bli skönt faktiskt. Jag känner att jag får mer gjort när jag jobbar, man är liksom mer på g och tar vara på tiden på ett annat sätt. När man är konstant ledig så behöver man inte planera sin tid på samma sätt. Thommy har nu gått på semester istället och ska få "Hemmafrua" ..ska bli härligt att komma hem till dukat bort när man slutar jobbet nu ett tag!! :-D

Lite bilder från dagen kanske:Ett stopp för att justera bromsarna på fyrhjulingen som

låg på.. tung fyrhjuling plus broms som ligger på är bra träning.. :-D


Nikki på stake-out framme vid kojanBrasan tänd
Dagens lunchstopp blev i denna koja
Lilla killen Iluk :-)Lite lunch-bus

 

2011-10-30 @ 19:11:52 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Bebisarna börjar bli stora. 2 har nu öppna...

20111027705 (MMS)

Bebisarna börjar bli stora. 2 har nu öppnat ögonen helt och de andra är pågång. De blir sånn skillnad och de blir mycket mer personliga med ett par ögon :-) Sila ser dock väldigt oproportionerlig ut på bilden mot vad hon egentligen är :-/

2011-10-27 @ 15:23:56 Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()


En eftermiddags promenad med divan och ilu...

20111025695 (MMS)

En eftermiddags promenad med divan och iluk. Härlig luft, tänk att hösten är så trevlig :-)

2011-10-25 @ 16:30:32 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Körning

Har varit ute och kört med 4-spannet ikväll. Hundarna gick väldigt bra idag tyckte jag. Och jag har kommit på att mörkerkörning is the shit. Skitbra ju! Man hinner se bilar i god tid och även folk, då de lär ha lampa på om de är ute och knallar.

Gjorde dock en liten missbedömning ikväll :-)
Tittar bak och ser liksom 2 ljus i bredd och 2 i bredd till bakom dom. Alltså ser de ut som 2 bilar efter varandra. Åker in mot kanten lägger i bromsarna går fram till ledarhundarna Zigge & Nikki för att bara se att de håller sej av vägen.

Konstaterar snabbt, precis som ljuset ska åka förbi, att de inte alls är 2 bilar utan en timmerbil med släp! De va nätt och jämt att han kom förbi oss.. Hade jag sett detta hade jag givetvis kört ner mer i diket. Men nu har han va jämnsides så lät vi han krypa förbi..

De va inga problem alls så mer än att de kändes lite dumt att ja liksom parkerat oss lite tokigt för en såå bred lastbil som ska förbi :-)

Men allt gick ju bra!Hundrumpor

2011-10-24 @ 20:07:30 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Valparna växer..

..så de knakar. För varje gång jag går in till dom tycker jag att de ser mycket större ut.
Inatt blir de 1 vecka och de har nu fördubblat sin födelsevikt :-)
2011-10-24 @ 10:47:59 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Måndag

Blev förvånad igår, fast ändå borde ja inte bli så förvånad egentligen. Ja är ju fullt medveten om att ja tränar mycket och ja vet ju vad jag stoppar i mej. Så konstigt vore ju om inget hänt. Men vågen visa iaf -7kg mot vad jag vägt som mest i mina dar. De kanske var för något år sedan den toppen var. Sen har de gått lite upp och ner.

Vikten säger kanske inte så mycket egentligen, men det hade varit intressant att haft mått från då och nu. Och veta liksom vad som förändrats.

Men när ja tänker 7kg, så känns de väldigt mycket. Hur såg jag ut då tro?

Jag har senaste veckorna inte stoppat i mej nåågot direkt, onyttigt alls. De onyttigaste var nog isf köttbullar och mos på IKEA igår. De har jag ju liksom ingen koll på alls va de har i den maten. Men de vart ju inte pommes eller pizza eller sånt som "vanlig" snabbmat brukar innebära.

Har inte ätit ett enda chips eller nått som ja annars är svag för.
Fika har jag ju inget intresse av alls så de är inga problem.

När ja åkte till gymmet i fredags kväll var ja sugen på att gå in på bolaget och köpa en flaska, var liksom sugen på 1 glas vin till kvällen. Men jag dricker ju inte en hel flaska själv. Och ska man spara den till helgen därefter är den ju dålig. Men en liten flaska då tänkte jag. Så kan ja ha de sista i sås eller nått.

Men medan jag var på gymmet ändrades tankarna som vanligt. Man blir liksom mer motiverad och jag kände bara: NEJ! Varför ska jag dricka ett glas vin en fredagkväll? HELT ONÖDIGT! Så jag gick istället in och köpte ett paket riskakor och tog en riskaka i bilen på vägen hem.

Och till fredagsmys i soffan blev de en iskall god proteindrink istället!! *Mmmm*

Ikväll har jag planerat in hundkörning på schemat, har även tänkt hinna med gymmet. Vi får se hur de går. Nu ska jag hemmafrua vidare och ta tag i dammsugning mm.

 

2011-10-24 @ 09:41:50 Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()


Är ute på en kvällspromenad med nikki. Tog...

20111023689 (MMS)

Är ute på en kvällspromenad med nikki. Tog med ett bildäck hon får släpa på.

2011-10-23 @ 17:37:56 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Sitter på bryggan och filosoferar. Har var...

20111022687 (MMS)

Sitter på bryggan och filosoferar. Har varit en tur till gymmet i eftermiddag. Sedan raka vägen hem och gav mej ut och körde hund. De blev en kortsväng med badstopp eftersom de är varmt idag. Nu ska jag in och laga middag strax :-) till hundarna bjuds det på älg idag..

2011-10-22 @ 17:24:58 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Goodmorning

Hm. Igår låg frosten kvar ända framåt lunch, idag är det 11 plusgader ute nu.

Ingen har ju dött av lite kyla..

 

 

 

2011-10-22 @ 09:49:04 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


SÅ bra!

Delar med mig av en favoritlåt!!
Som vi hörde i karaoke-version på färjan när vi åkte över till Åbo för att hämta hem Antti (pappa till valparna).
Killarna som sjöng den rocka verkligen loss så den ena trilla av barstolen som sjöng.. Ja de va inte bara av båtens gungande utan de var väll lite väl mycket förfriskningar från baren som hjälpte han på traven :-) Men de sjöng den för jädra bra!!

2011-10-21 @ 22:45:24 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Gókväll

Fredagkväll..
Ja som jag skrev tidigare så var jag iväg till gymmet en sväng efter Thommy kommit hem från jobbet. De va lika gött som vanligt. När jag åkte därifrån ringde jag till kära M och hon konstaterade att jag varit på gymmet nästan 2 timmar. De va inget jag tänkt på själv, mer än att vi messade när jag var påväg dit halv 4 och att ja sedan ringde upp närmre kl 6 och var då påväg hem igen.
Ja tiden går fort när man har roligt.

Hoppas de blir en sväng imorgon igen. Beror på vad klockan hinner bli innan Thommy kommer från jobbet. Men jag ska absolut klämma in hundkörning i helgen. Nu när jägarna hunnit lugna ner sej plus att valparna har ploppat ut så nu behöver ja inte sitta som klistrad och lixom vänta. Nu räcker det att Thommy är hemma och har "koll".

Sila törs nu lämna de små, kortare stunder. Och då menar jag kortare. Imorse när Thommy åkte släppte han ut henne en sväng sedan kom hon in och gick till lådan. Efter en liten stund kom hon tassande in till mig, hoppade upp i sängen och myste i säkert 2 min. Sedan smög hon ner från sängen och in till valparna och la sig igen.
Även en mamma behöver kärlek. Kul att hon vid små korta stunder kommer och söker kontakt även om de inte blir så länge än. Men hon gillar mer än väl när jag sitter inne hos dom och gosar med henne.

Något nytt hon börjat med senaste dagarna sedan valparna kom är att hon vill titta ut genom fönstrena..? I valprummet har jag ett litet bord med diverse bra att ha saker, (termometer, anteckningblock, penna, kamera, våg med mera) och där vill hon klättra upp för att kunna se ut genom fönstret. Även i köket har hon klättrat upp på en kista jag har under ett fönster för att titta ut. 

Hon vill spejja efter va som händer ute kanske, eller?Just nu
Natti


2011-10-21 @ 22:03:23 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Tänk att jag alltid har så svårt att minna...

20111021681 (MMS)

Tänk att jag alltid har så svårt att minnas vart jag har parkerat bilen.. Har iaf varit på gymmet precis, åkte precis när thommy kom hem så vi mötes i princip bara på parkeringen.. Hem och laga mat och fredagsmysa nu då ;-)

2011-10-21 @ 17:18:38 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


De går bra nu, kompis de går bra nu!

Fått lite av varje gjort idag. Har svabbat hela huset, badkar, dusch, köksskåp mm.

Har även gjort iordning registreringsansökan på valpkullen. Jag gillar att vara ute i god tid. Om tex namnen mot förmodan inte går igenom, eller att jag fyllt i något galet. Så man har möjlighet att hinna korrigera i god tid.
Namnen har iofs varit klara länge. Har haft listan sparad i datorn i över ett år och har även namn till fler kullar redan.

Kullen kommer få ett gemensamt namn, som gör att man vet att hundarna liksom hör ihop och är från samma parning. Sedan induviduella namn, men som ändå har ett tema och hör ihop. Kommer inte avslöja varken tema eller annat nu.
Jag återkommer när de är godkända :-)
Känner mig nöjd med valen iallafall.

Sedan vet jag ju att valpköparna tar egna namn till sin hund, men de här är ju de som kommer att stå i stamtavlorna iallafall. Har sökt på SKK:s hunddata och inte hittat några hundar oavsett ras med samma namn så de är lite kul, tycker iallafall jag.

Vet även vilka namn jag kommer behålla på de valpar som blir kvar hemma och har bra smeknamn till dom :-)

Har även sett över lite mer papper som SKK ska ha. Det är ju inte riktigt samma när man väljer att para med en utländsk hund, utan de blir lite mer papper som ska med.


Har beställt hem en pall med hundfoder idag också. Nytt för denna gång var ju att de fick bli med lite valpfoder också och inte bara de "vanliga" högenergi fodret vi kör på. Så de kommer antagligen till veckan.

Har även börjat kika runt bland veterinärstationerna vi har ikring oss angående chipmärkning, vaccinering, besiktning mm. Känner att ja ligger med bra nu! :-)

Nä va ska man göra nu då.. Börja laga mat kanske.


2011-10-20 @ 16:05:53 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Lite mer valpbilder kanske..


0,5 dygn gamla

Sover på mammas nos
Sover
2,5 dygn gamla.
Sover på mammas tass

 

 Ja som ni ser, deras syssla just nu är att äta och sova :-)

2011-10-20 @ 12:34:01 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Torsdag

Valparna växer så de knakar! Jag sov första natten i min egen säng på nu 3 nätter, de kändes bra. Frågade min man igår om han inte saknat mej där inne.. *ppfff* fnös han och flina.

Men igår när vi kröp ner var han allt bra nöjd att jag infann mej på min sida som vanligt. När jag frågade om hans kommentar under eftermiddagen till de hela säger han: Man är väll man, då erkänner man inte sånt :-D
Tanken var att jag skulle åka till gymmet tidigt imorse och komma hem innan Thommy åker till sitt jobb, men så säger han: Du kan väll strunta i att morgonträna, det är ju mysigt att ligga och dra sig ihop. Så kan du åka när jag kommer från jobbet sen istället..?

Sila sköter valparna mycket bra, lämnar bara lådan och kommer ut i köket och avger ett litet pip när hon behöver ut. Hon är snabb ut och gör sitt och vill sedan in igen. Magen har kommit igång bra och hon äter ordentligt, är pigg och har ingen feber. Trots det lyxar jag till hennes matskål med någon extra äggula och något gott från våran mat i hennes torrfoder. Man ska väll skämma bort henne lite extra tycker ja.

Har fått många valpförfrågningar, men jag kan skriva det även här, fast de står på hemsidan, att som det är nu finns det bra hem åt alla valparna. 

Det verkar vara ett år då många vill skaffa sig en malamute-valp. Vi har fått sagt tyvärr till ett ganska stort antal som alla verkade vara suveräna aktiva hem. Men visst, sen har vi fått en hel del underliga samtal också, det ska jag väll inte sticka under stolen med.

Nä idag ska jag ta och städa vidare lite.. Se om ja får klämma in ett gympass när min man kommer hem sen.

2011-10-20 @ 10:02:36 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Valpbilder

Eftersom jag vet att alla mina läsare inte har Facebook så lägger jag in några bilder även här:
Några blev lite konstiga när jag förminskade dom, ni får ha överseende med det.
2011-10-18 @ 13:40:43 Permalink Allmänt Kommentarer (5) Trackbacks ()


Valpkull

Då var de här. Det slutade med 6 valpar i lådan. Alla verkar må bra inklusive mamma :-)

Det var ett något långt öppningsstadie, tyckte iaf jag. Men de är väll så när man väntar. Tempen sjönk på Sila söndagkväll och hon och jag spenderade natten tillsammans i valprummet. Hon bäddade, gnydde varvat med somnade.
Hela måndagen var en lång väntan, men tempen ville inte vända upp, utan låg nere länge!

Thommy hann komma från jobbet och jag satt och klappade på Sila som låg i sin låda.
Strax därefter går jag ut i köket, Sila kom efter mig och Thommy säger plötsligt: Vad gör hon? ..spyr hon?
Hon stod då och slicka på golvet.
Jag vänder mej om och säger: De är ju vattnet som har gått!! :-D Äntligen!

Det dröjde inte länge för ens man såg på Sila att nu är det allvar. Hon skulle ha mej nära, mycket nära i valplådan och kl 21:20 krystade hon ut första valpen, medan jag och husse hejade på. Första valpen som tittade ut var en tik. Därefter kom ytterligare 2 tikar till.

Man blir helt facinerad över hur tiken sköter allting vid valpningen.

Alla valpar kom ut i hela fosterblåsor, bara en med rumpan före, och direkt när de kommit ut, bet hon sönder hinnorna, slicka liv i valpen och slicka den torr. Biter av navelsträngen, städar upp och låter valpen krypa fram till en spene och slickar dem så de kan kissa och bajsa.
Blev mycket imponerad av Sila. Hon kunde inte ha skött det hela bättre.

Valp nummer 4 var en hane. Nästa valp verkade något större då Sila gnydde till när han skulle ut och jo då, vågen visade att han vägde 120g mer än den minsta valpen.

De lugnade ner sig lite efter valp nummer 5. Det kändes som de kunde eventuellt vara färdigt. Sila la sig tillrätta och tog hand om alla valpar, Thommy somnade och jag satt där och försökte hålla mig vaken.

Vi tog ut och rasta Sila och bytte handdukar och filtar i lådan så de fick ligga torrt.
Husse gick in och la sig i sovrummet och jag la mej på madrassen brevid lådan.

Efter ytterligare en stund ser ja Sila krysta och ut kom valp nr 6. Även detta blev en hane.

Förlossningen kändes som den gick fort. Från första valpen kom ut tog de 4h 40min så var alla ute.

Bra kämpat av mamma Sila.

Idag är vi alla trötta. Jag höll mig mer eller mindre vaken framåt morgontimmarna för att se att allting verkade okej. Men blev väckt av Sila på morgonen som gnydde och behövde ut och rastas.

De blev en tur snabbt ut och lika snabbt in till valparna igen.

Idag blir en stillsam dag med mera sömn och ligga här på madrassen och lyssna på sug och knorr från valparna.


2011-10-18 @ 11:23:20 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


En har blivit 5st.

20111018660 (MMS)

En har blivit 5st.

2011-10-18 @ 00:33:50 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Sila har blivit mamma. Första valpen har n...

20111017657 (MMS)

Sila har blivit mamma. Första valpen har nu hittat ut :-)

2011-10-17 @ 22:21:24 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Jag tror de snöar!

20111017655 (MMS)

Jag tror de snöar!

2011-10-17 @ 18:11:02 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


De kan ta sin lilla tid när man är förstfö...

20111017654 (MMS)

De kan ta sin lilla tid när man är förstföderska. Återkommer såklart när något mer har hänt :-)

2011-10-17 @ 16:57:56 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


De blir en vaken natt för mig och sila. Ho...

20111016646 (MMS)

De blir en vaken natt för mig och sila. Hoppas kunna uppdatera imorgon med bilder på några nyfödda.. Men vi har många timmar framför oss :-)

2011-10-16 @ 23:46:52 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Thommy klipper gräsmattan och jag busar me...

20111016640 (MMS)

Thommy klipper gräsmattan och jag busar med hundarna på gården :-)

2011-10-16 @ 13:11:16 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Längtar till vintern..

..något enormt. Hittade lite bilder på hur vi firade nyår för 2 år sedan! Då var vi på nyårstur med alla hundarna plus Ulrica med hundar. Lånade lite bilder hit från hennes hemsida: www.malamute.nu

Förra året firade vi nyår med att Gifta oss. I år får de bli något mer i denna stil kanske :-)
Hundar slädar och marschaller i nyårsnatten


Tolvslaget!
Nyårdricka i kåsa smakar bäst!

Här inne bodde vi

Samma bild fast utan blixt

Jag är ute och tänder marschallerna för att uppmärksamma ev skoterförare att här
ligger de hundar och grejer ivägen
4 av våra 6 hundar i nyårsnattenSkål!


SNÖ

 

2011-10-15 @ 14:11:53 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Bild X-tra Lidingö


Helt ensammen var ja då inte!

Bara på startstreckan alla sprang och jag gick sist.
Men sen kom ja allt ikapp dom gick om och kom imål långt före :-)

Bara i Vasaloppet ja va sist!
Lite bilder från start-streckan:

athlete photoathlete photoathlete photo
Titt vilket kliv!
athlete photoathlete photo
Bilder ute i spåret!

  

2011-10-14 @ 10:58:56 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


En utslagen tik. Det är jobbigt att vara h...

20111013635 (MMS)

En utslagen tik. Det är jobbigt att vara hög-dräktig. I kväll har vi fyllt frysenboxen med massor av älgben. Vovvarna tackar Magda och Erik så mycket :-)

2011-10-13 @ 21:52:24 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Sitter ute i solen en stund. Hundarna spri...

20111013631 (MMS)

Sitter ute i solen en stund. Hundarna springer lösa på gården och sila får vara ute i hundgården en liten stund som hon önskade :-) Snart kommer syster yster på ett litet besök tror jag. Ikväll ska vi iväg och hämta lite älgben till hundarna..

2011-10-13 @ 14:05:18 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Tisdag!

Det blev ett träningspass nu ikväll.. De va lika härligt som vanligt :-) Körde axlar, trapz & bröst. Alltså jag kan nog inte förstå mej på folk som inte tränar. Eller rättare sagt så är de synd om de som inte gör de, för de vet nog inte riktigt vad de missar. Helst skulle jag åka till gymmet varje dag. Det gör mej på så fruktansvärt bra humör både innan då jag vet att jag ska dit, och efteråt!

Idag fick jag förresten punktering på lastbilen, de va intressant! Såg när jag parkerade på gymmet att de såg dåligt ut med luft höger bak. När jag sedan tränat färdigt om kom ut igen var de nästintill ingen luft kvar alls! ..tur att ja har ett reservdäck bak i skåpet!!

Jag vet förresten ytterligare en sak som jag önskar mej när jag fyller år. Vem som nu ska ge mej allt som jag önskar mej.. de blir väll min kära man som jag får hoppas på. För man är ju inte precis 8 år längre och har storkalas och får presenter från alla håll :-D
..en barkspade skulle jag vilja ha!

Den kan man göra mycket fint med!! :-D

 

2011-10-11 @ 19:32:51 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Sila har gått runt i huset en stund med si...

20111011627 (MMS)

Sila har gått runt i huset en stund med sitt ben. Tillslut hittade hon ett bra gömställe tyckte hon. Hon la de i hörnet på soffan och sedan hämta hon en filt och la i en boll över det. Hon är för söt ;-)

2011-10-11 @ 14:31:20 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Ute på en promenad i månskenet med iluk ;-...

20111010626 (MMS)

Ute på en promenad i månskenet med iluk ;-) om ni undrar va ljusa pricken är på bilden så är det just månen, men den ser ju inte nå värst häftig ut på bild.

2011-10-10 @ 20:31:18 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Mellis

Tänkte dela med mig av ett recept på ett mellanmål/frukost som jag kör med nu :-)

Blanda ihop:

En rejäl klick Mini Keso 1,5%
3st äggvitor
1st äggula
1msk vetemjöl special
1 liten skvätt minimjölk
lite kanel

Stek som en pannkaka, servera med hallon och kvarg 0,1%
Smakar ungefär som en blandning av pannkaka och ostkaka :-)

Ska någon dag prova att köra de i våffeljärnet istället tror jag.
2011-10-10 @ 16:19:11 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


10 oktober

Ja nu är vi på dygn 58. Vilket innebär att det inte borde dröja allt för länge innan det blir dax för valpning här hemma.

Det är lite fix och trix med foder just nu..

En högdräktig tik som ska utfodras flera gånger om dagen. Hon är väldigt glad i mat, men helst inte i torrfodret dock!

Sedan har vi Divine som håller på att repa sig efter sin magsjuka. Risavkok, ris, fil eller kokt torsk smakar henne inte! Nä utan just nu är det små små portioner 6 gånger om dagen och då är det rå nötfärs uppblandat med druvsocker-vatten som gäller. Varvat med morotspuré. Detta är det som hon vill äta och som fungerat bäst! Hon är pigg som vanligt idag och verkar vara på bättringsvägen *peppar peppar*.

Ja, sen har vi hund nummer 3.. Zigge som fortfarande går på sin dietmat. Det är ca 4 veckor kvar och nu har han kommit på att hans superdyra dietmat inte är nå värst god alls. Men då har vi istället kommit på att om vi mosar den ordentligt och blandar upp den med vatten så äter han den hellre.


Måste säga att det är ett evigt springade med matskålar och olika typer av mat hela dagarna nu känns det som :-DLite magträning, bild från förra veckan :-D


Nu har vi fått börja dela upp vardagen i olika skift. Då vi har hundar som ska fodras måånga gånger per dag, av ovannämnda anledningar.

Samt Sila som jag inte vill lämna ensam längre stunder. Visst jag kommer ju veta i god tid när det hela är på gång. Men jag vill ändå inte ha henne ensam mer än korta stunder.

Nu trivs hon riktigt bra inne, förut ville hon gärna ut till sin hundgård efter ha varit inne en stund. Men nu känner hon väll att de börjar dra ihop sig och då är det lugnt och tryggt inomhus.
Hon gömde häromdagen sitt ben i valplådan, så kanske hon tycker att det är hennes egna lugna plats där hon kan gömma sina värdefulla föremål i.

Hon har en härligt gó rund mage. Bara man sätter sig och tittar på den ser man hur de sparkar och rör sig därinne och nu har även Thommy känt på valparnas sparkar.
Sila tycker de är underbart skönt när vi klappar och tar på hennes mage.

Mina morgonpass på gymmet får bytas ut mot kvällsträning nu. När husse jobbat och tränat klart får jag åka när han byter av mej hemma.. Vi får se hur de går. Jag som älskar min morgonträning. Men det är ju bara för en tid. Sedan kan jag åter igen gå tillbaks till mina rutiner.

Idag börja älgjakten här hemma.
Mycket nojig är jag som alla år!! Så denna vecka låter vi bli hundkörningen, medan jägarna är som vildast.
Visst, något förutfattade meningar har jag, de erkänner jag. Men efter se statistik på saker de brukar skjuta på så håller vi oss hemma så den där första ivern försvunnit.
Det är ju bara denna vecka och helg har jag tänkt, sedan återgår vi till de normala.

Jag är även nojig vad gäller släppa hundarna lösa på gården nu..
Aldrig att någon rymt, men de är väll klart att händer de så blir de väll nu.
Jag själv tycker inte mina hundar är varg-lika! ..men de finns många andra människor som gör. Och en jägare tvekar inte att skjuta då de tror sig se en varg, de är jag övertygad om! :-D

Jag vet att ja nu drar alla över en kam.. Men hellre de säkra före de osäkra va de gäller mina älsklingar iallafall!

..sen finns de givetvis undantag vad gäller jägare.. :-)

Men mina favoriter Erik & Magda behöver inte ta åt sej, ni är ju några utöver de vanliga ♥ haha!

2011-10-10 @ 14:41:27 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Divan magsjuk

Divine har åkt på en riktig magsjuka.
Igår morse när jag gav dom var hon inte riktigt lika på hugget vad gällde maten. När sedan husse kom från jobbet hade hon inte ätit frukosten alls. Hon var förövrigt som vanligt.

När de var dax för kvällmat igår sa husse, nu är något fel!
Divine är den som ALLTID håller igång när de är mat på gång. Divine är tokig i mat och studsar, hoppar och skriker av lycka!!

Nu när kvällsmaten skulle serveras satt hon ner, med öronen neråt såg allmänt ledsen ut och sa inte ett ljud.


Thommy tog in henne. Jag tempade henne, klämde och kände verkligen igenom hela hunden. Hon hade inte ont någonstanns, utan såg bara lite down ut.

Väntade en stund och då börja hon hulka. Och spydde 2 gånger på mattan. Vi gick ut en sväng och kissade.
När vi kom in drack hon vatten som hon 5 min senare spydde upp.

Får hon inte behålla vattnet är de ju inte såå bra!

Så för att hon inte skulle få så mycket åt gången, började vi med flaska att hälla i små portioner åt gången med vatten. Vi avvaktade och nu verka de som hon fick behålla vattnet iaf.
Vi somnade alla 3 i sängen.

Jag vaknade vid halv 3 och tog ut divine en stund så hon fick kissa.
Vi kom in och hon spydde skum.
Hon drack vatten som hon strax därefter spydde upp.

Fick magen för stor mängd åt gången verka de vända upp igen.

Fortsatte resten av natten med vattenflaskan, hon var förövrigt glad inatt och låg och vifta på svansen och så. 
Sedan dess har inget mer kommit upp.
Hon verkar få behålla vattnet nu iallafall.
 
Nu på morgonen har hon själv gått till skålen några gånger och drukit och de har fått stannat kvar. Hon fick 2 skedar fil av mej sedan tog vi en morgonpromenad.

Hon verkar gladare idag, och var minst sagt sugen på mat när de andra fick. Men vi avvaktar med de ett tag till.

Hon får bli med mig till jobbet nu så jag kan ha koll på henne på förmiddagen så hon inte blir sämre.
Hon verka mycket gladare idag och var helt som vanligt under promenaden.

Det får bli risavkok till att börja med när vi kommer hem från jobbet sen.
2011-10-07 @ 08:02:07 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Vi har en sjukling här :-( Som nu äntligen...

20111006613 (MMS)

Vi har en sjukling här :-( Som nu äntligen verkar lite piggare.. Blev 2 samtal till jourveterinären men nu verkar de bli bättre och nu sover divan på husses huvudkudde.

2011-10-06 @ 22:22:12 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Har tankat mig med en pwo nu ska bilen få ...

20111006601 (MMS)

Har tankat mig med en pwo nu ska bilen få lite diesel sedan styr vi mot gymmet ;-) jobbar eftermiddag idag. I helgen blir de mer hundkörning.. Får se hur varmt de kommer och bli, kanske kan bli en iaf lite längre tur med lite fika efter vägen. Eller fika och fika, vi är inga fika människor, men en proteindrink kanske ;-)

2011-10-06 @ 10:59:52 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Blivande pappa

En ny bild på Antti, blivande Pappan till kullen. Åh va jag saknar honom!
En bild efter körning, han väntar på vatten. (Längst bak på bilden)
Lånade bilden från FB

Källa:
http://www.facebook.com/#!/photo.php?fbid=2280304938787&set=t.100000503331511&type=1&theater
2011-10-06 @ 09:57:05 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Tordag!

Suttit och kikat runt på lite kläder. Alltså "vanliga" kläder är inte alls nå kul att köpa. Hund och friluftskläder är mycket mycket roligare att lägga pengar på!
Det är ju dessutom nästan bara dom som jag använder.

Väntar förfullt på mina nya kängor, de packades igår tror jag.
Sedan har jag ju äntligen hittat vinterjackan, som jag vill ha.

Men förutom de så hittade jag 2 st såå fina tröjor som måste in i min garderob nu i höst.


Klicka för större bild
Tänk va goo att ha denna på sig när man står bak på släden eller på fyrhjulingen!!

Sedan tröja nummer 2 som jag velat ha i flera år..

Tycker även att den är vacker :-D

 

Fiberpälsjacka
Fin orange fiberpäls :-)Igår beställde jag delarna till pannlampan, så nu ska vi kunna se ordentligt snart igen också. De drar ihop sig mot vintern, härligt. Då är det viktigt att vara förberedd med kläder och allt.

 

Igår städade jag ur bussen, de blev så fint. Mockade hundgårdar och hade hundarna lösa på gården medan jag grejade med allt.

Sila är i behov av kärlek, minst sagt. Hon spred så mycket kärlek ikring sig igår.

Hon stod länge och väl och gosade. Först gick hon till grabbarna, ställde sig så de samtidigt fick lukta på henne, hon strök sej mot dem och pussades. Sedan gick hon vidare till Kaiza och sedan Divine. Syster Nikki gick hon dock inte till. Men Nikki verkade inge ledsen för det :-)

Det blev dåligt med sömn för oss inatt. Sila bor ju mestadels inne nu och hon "pratar" väldigt mycket i sömnen, hon sover korta stunder och behöver sedan gå upp och röra lite på sej en stund och sedan lägger sig igen och sover enstund. Magen börjar bli otymplig tycker hon.

Hon väckte oss dessutom 2 gånger då hon skulle ut inatt.

När vi äntligen lagt oss tillrätta och tänkte nu får vi sova tills klockan ringer...
Men nej!

Just då, sätter Sila igång och helt hysteriskt att tugga på ett ben som hon fick igår. Vi låg och lyssnade en stund och tröttnade efter ungefär 10min och la då snällt undan benet.
Sedan slocknade vi alla 3 och precis då ringer väckarklockan :-D

Nu när husse åkt och jag kommit upp sover hon så gott här på golvet..


Igår passade vi på att städa garderoben i hallen. Mycket ytterkläder som skulle tvättas och endel hamnade i slänga-högen. Tvättmaskinen har gått varm här nu igårkväll och inatt så nu är allt snart rent.

Har även tvättat ett helt gäng filtar och handdukar som ska vikas och läggas in i valprummet.

Kom dock precis på nu, att det är dumt att greja förmycket hemma. När jag nu snart ska gå hem på semester så har jag ju hela dagarna på mej att röja i garderober mm.

Nej nu ska jag dammsuga lite och fara till gymmet innan jobbet kl 13.Idag tänker jag extra mycket på min kära ♥pappa♥.
Jag håller tummarna att allt går bra!!


2011-10-06 @ 09:20:38 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Gud så underbar hösten är! Jag älskar den....

20111003583 (MMS)

Gud så underbar hösten är! Jag älskar den. Även de dagar de regnar och är mörkt och grått, ja då tänder man ett litet ljus. Jag har varit och morgon tränat och infinner mej strax på jobbet. Ja älskar att morgon träna! När jag slutar vid halv 2 ska jag hem och städa ur hundbussen och mocka hundgårdar och mysa med djuren. Sedan laga middag till min man. Vilken underbar dag! Ska även beställa lite kopplingar och ny kabel till ena pannlampan och se om vi kan få liv i den. Den är nämligen glapp nu.. Ha en trevlig dag!

2011-10-05 @ 08:56:26 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Kvällskörning

..med hundarna avklarat.

Tänk va de mörknar på snabbt numera. De va ljus när vi börja göra iordning och snart efter vi var iväg så var det kolsvart ute.
Halv-månen gav oss ett fint sken.

Det blev körning med Zigge, Nikki, Iluk & Kaiza (A-hundarna förtillfället).
8km uppför vikt 145kg, med vagn och förare :-)

Nu är hundarna nöjda ute i hundgården och har precis avnjutit sin kvällsmat. Nu blir de lugna puckar för oss, ladda för gymmet imornbitti innan jobbet!Nikki & Zigge, iluks ögon bakom och Kaiza syns inte alls :-)
2011-10-04 @ 20:53:11 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Liten spark

Vilken känsla det är.. Har just suttit som så många andra dagar och klappat på Silas mage i hopp om att någon gång få känna något litet liv. Idag hände de :-)

Hon låg på rygg utsträck på golvet och tyckte i vanlig ordning att det är så skönt när jag tar på henne. Jag höll stilla handen en stund på magen och just då, börja de sparka och sprattla förfullt mot den. Jag funderade först om jag inbillade mej, men satt en stund till och "den" bökade länge och väl mot min hand.

Gud så mysigt, vilken härlig känsla.

Skulle ringa min käre man och berätta, men han hade såklart inte telefonen på.
Ringde istället Pappsen och han svarade som alltid :-)

Han hade drömt att Sila hade valpat inatt.
Ja än är de inte dax. Men de börjar väll smått att dra ihop sig.

Valprummet står klart och idag börja jag tempa henne,
mest för att jag ska få en bra koll på vad hon normalt kan skifta i mellan i temp.


2011-10-04 @ 15:25:21 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Kängor

Beställde ett par nya kängor idag. Hittade ett par som jag blev riktigt kär i. De såg ju så mojsiga ut :-)

Medan jag klickade runt hittade jag även en vinterjacka som jag fattade tycke för, som min man snabbt flikade in att den köper jag till dig i födelsedagspresent om du vill.

De tackar man ju inte nej till precis.Kängorna


Så om nu någon annan får för sig att vilja köpa mej en present till min födelsedag så önskar jag mej en dammsugare. En sånndär som man sätter i en hållare på väggen som man snabbt och lätt får fram när något akut har skitat ner inne.


Alla svamlar förresten om någon kanelbulle-dag. Varför är de nu så viktigt? ..att stoppa i sej massa onödigt socker. Jag firar inte kanelbullens dag utan istället :


4 oktober DJURENS DAG!
uppmuntrar alla djurägare att tillbringa tid tillsammans med sina husdjur under årets alla dagar.


I år lägger man fokus på den positiva effekten som umgänget har både på djuret och på matte och husse.


Djurens dag ordnades för första gången i Italien 1931. I dag ordnas dagen i omkring 40 länder.2011-10-04 @ 14:33:48 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Söndagsmys på gång

Godkväll!!

Det blev en tur till gymmet under eftermiddagen, jag körde ben och mage + kardio. Min man tror ja jag såg körde axlar och vader. Nu ska vi mysa oss ner i soffan och se på tv. Blir lite melon, hallon och kvarg till kvälls-gotta och en dräktig tik mellan oss. Det är mys på hög nivå de :-)

Ska kolla in vad klart.se bjuder på för väder imorgon, om de inte regnar ska jag ta en tur med Divan och Iluk på cykeln har jag tänkt, efter jag slutat jobbet förstås :-)

Vi missade ju Björnrundan i Nornäs i helgen, tråkigt! Tror vi varit med på den alla år sedan vi blev med polarhundar. Men i år väntar vi ju valpar och de är inte såå lång tid kvar tills de väntas komma så vi fick hålla oss hemma. Sila behöver lugn och ro helt enkelt.

Ha en trevlig söndagkväll alla..
Jag bjuder er på lite ögongodis innan ni ska till o sova ;-)


Natti!
2011-10-02 @ 19:56:00 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Söndag 2 oktober

Lite smådålig update här denna helg.. I fredags hade jag tänkt ge mej ut och köra hundarna, men termometern visade 19 grader ute när klockan var 18:00. Därmed blev de ingen körning. Tog istället med mig Divine och mannen ut i svampskogen :-)
Ser ni dom?
Och svamp, de fanns de!!Så vi har roat oss med att rensa i helgen blandannat :-)

Lördagen var oxå en varm och solig dag så de blev igen hundkörning igår heller. Men idag, vaknade vi till dimma och lite svalare.. Inte mycket men iaf 13 grader så det blev en tur med hundarna idag.

Nikki växer med rollen som ledarhund. Idag gjorde de en klockren vänstersväng på kommando när vi kom till en T-korsning, bra där!

Hon höll även spannet på högersidan, nääästan hela vägen!

Det var mycket vatten efter vägen så hundarna kunde gå i till magen och stå och dricka på flera ställen. Så det funkade bra trots att de va lite varmt.Zigge, Nikki, Kaiza & IlukDet blev en tur på 11km idag, vägen gick mestadels uppför så de va riktigt bra träning. Vagn plus mej som de drog vägde tillsammans runt 130kg.
Ser framemot senare i säsongen då vi kan ge oss ut på lite längre turer! Då krävs lägre temp!!
Då blir de fika med och göra några stopp.. Kanske stanna och grilla korv :-)

Framme vid bilen:


Framme :-)

 

 

 

2011-10-02 @ 13:36:15 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 2.0