Sjukhustripp

Sitter på sjukhuset i Kd och väntar på att få åka hem! ..nu längtar ja hem kan man ju säga..

Har legat här sedan söndagen, alltså dag 5 idag. Åkte in till sjukhuset i söndags efter diverse problem, blev inlagd på förlossningen pga massa sammandragningar som påverkat livmodertappen, vilket kunde innebära att bebis var påväg ut!

Nu ville vi ju inte ha ut bebis! ..de prata om att skicka oss vidare till Uppsala men fick stopp på de med diverse mediciner och sprutor. De lugnade sej för kvällen, fast ja hade skapligt ont i en vätskefylld njure vilket gjorde de halvt omöjligt att sova!
Måndag morgon verka de starta igen och ja fick ytterligare en spruta till för att få stopp på sammandragningarna.

Har fått kortisonsprutor för att skynda på utvecklingen av lungorna på bebisen, ifall den tänker komma ut..
Jag vart ordinerad sängläge och fick bra gå upp för att gå på toa. Igår fick ja prova att vara uppe dessto mer och gå i korridorerna. Fick även besök av min storebror och av E & M så vi tog en fika i cafeterian..
De känns lite rörigt i huvudet att se så mycket folk i rörelse på engång, känner mej lite mörbultad och yr på något sätt.. Kanske för man legat i sängen ett tag och inte sett eller hört så mycket eller fått riktig uteluft på länge..

Efter ha träffat läkaren och undersökts imorse så ska jag nu få prova att åka hem. Fast sjukskriven, ordinerad vila och inte göra iprincip något. Inga promenader, inga lyft eller någon ansträngning alls. Inte ens mysa med gubben får ja göra..! Ska på täta återbesök och kolla så de står rätt till. Sedan får vi se hur de går..

Gud så jag saknat hundarna därhemma.. Ska bli skönt att få komma hem och ta in dem och bara ligga och gosa med dom. Tur att de ändå är sommar på ingång så de ändå är för varmt att köra med dem, de blir semester för oss alla helt enkelt. Så skönt att komma hem till sina egna saker och kläder!!
När jag åkte in i söndags åkte jag bara som jag var för stunden (i ett par brallor och linne) trodde jag skulle bli hemskickad direkt och hade ju inga grejer med mig.

Så ja har varken tröja eller jacka att åka hem i i regnvädret som de verkar vara nu..
2012-05-31 @ 11:49:38 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Nu ska jag ha provsmakning :)

s__4108 (MMS)

Nu ska jag ha provsmakning :)

2012-05-25 @ 19:22:46 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Sitter på en bänk i Storfors o solar lite ...

s__43f0 (MMS)

Sitter på en bänk i Storfors o solar lite på min lunch..

2012-05-25 @ 12:25:34 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Skön avslutning på en jobbig dag!! Kom frå...

s__8070 (MMS)

Skön avslutning på en jobbig dag!! Kom från jobbet halv sju. Sedan dess har gräsmattan blivit klippt, räkningarna betalda och hundgårdarna mockade. Nu springer hundarna lösa och min man har börjat spika i blivande bastun :D Nu ska jag bara sitta o njuta och gosa hund på gräsmattan.

2012-05-24 @ 20:05:38 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Dagens mellis, naturella hallon, blåbär o ...

s__0151 (MMS)

Dagens mellis, naturella hallon, blåbär o mjölk :)

2012-05-23 @ 11:24:14 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Då har jag just kockat ihop gubbens mat fö...

s__aa50 (MMS)

Då har jag just kockat ihop gubbens mat för en vecka till. 2 rätter, så nu ska de svalna och in i frysen. De är lite fix om man vill bli musklig. Förutom träning så är de sömn, kost mm. Här i lådorna är allt noga vägt gram för gram :-)

2012-05-23 @ 09:53:26 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Plantering och fix

Igår hade jag en helledig dag från jobbet. Jag gick ändå upp före 7-tiden och käka frukost och gjorde mej iordning. Sedan åkte jag till Kväggen och hämtade upp mor. Sedan vidare till stan och hämtade upp mormor. Vi åkte ut på vischan till en handelsträdgård. Där handlade vi diverse växter och jord.
När jag släppte av mamma hemma hos sej grävde vi även upp lite blommor och sånt som jag tog med mig hem.

Stannade även hos mormor och jag fick några ljusstakar som min gammelmorfar har gjort, som jag ville ha. Men lacken höll på att flagna av så de behövde lite kärlek.. Så igår slipade jag och målade dem

Ljusstakarna innan:


Träfärgade


Ljusstakarna efter:


Vita.
De känns som de nu lättare passar in hemma hos oss,
då de skulle bli så mycket fjällstuga över dem annars
De blir ju roligare att ha dem framme än inne i ett skåp


Eftermiddagen igår spenderade jag även till att plantera.
Bjuder på lite bilder från min blivande trädgård..Vinbärsbuske (röda) och i bakgrunden vid tegelstenarna har jag sått lupiner.


Krusbärsbuske


Mina amerikanska Blåbärsbuskar


Rabarber


Min blivande "Blommande-stubbe".
Har grävt ner lite blommor jag fick av mor plus sått lite.


Tomat-planta


Gräslök


Jag har absolut inga gröna fingrar så vi får se va som händer med allt jag hitills sått. Har mer planer på grejer som ska planteras och de är mycket kvar att göra iordning innan jag är klar med mitt projekt. Diket ska grävas ur och marken snyggast till mer osv.. Mer bilder kommer på vad som händer! ..när de händer :-)
2012-05-23 @ 09:47:47 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Helt klar överlägset godaste frukosten. Gr...

s__0c51 (MMS)

Helt klar överlägset godaste frukosten. Gröt, lingon & mjölk :) Jag förstår inte varför de är tillsatt socker i typ allt du köper på affärn. Men nu har ja fått lingon av min kära mor att ha på min gröt då jag helst inte vill äta sylt med allt socker i.

2012-05-23 @ 08:34:54 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Solar kulan.

s__fda0 (MMS)

Solar kulan.

2012-05-21 @ 15:06:44 Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()


Vi mår gött!

s__e751 (MMS)

Vi mår gött!

2012-05-18 @ 22:10:42 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Jag har nyss badat :)

s__9550 (MMS)

Jag har nyss badat :)

2012-05-18 @ 19:57:38 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Framme vid ångsågen.. Nu är de kolbotten p...

s__07d5 (MMS)

Framme vid ångsågen.. Nu är de kolbotten på gång :)

2012-05-18 @ 17:54:08 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Ute på valpträff. Va 3km kvar till nattens...

s__8c50 (MMS)

Ute på valpträff. Va 3km kvar till nattens stopp. De kom just en skur, men nu kom solen :)

2012-05-18 @ 15:34:38 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Början av mitt projekt.

Tänkte dela med mig av mitt nya projekt. När jag får en idé vill jag gärna göra de på en gång så de va väll lika bra att börja.. De är ju inte alls klart än! Men man ser en början på de..
Början på min lilla trädgård:


Före


Före


Och efter några timmar jobb av mej och de jag hade till förfogande, en rostig gammal fogsvans:


Påväg


Påväg

Fick bort all sly och massa pinnar och bröte. Någon annan dag ska jag fortsätta och gräva bort lite grästuvor där de växte gräs och kratta vidare. Sedan ska jag plantera lite av varje :-) Tänkte låta de se lite naturligt ut så att säga och behålla stubbar och lite stenar. Sparade även en bit av ett träd där jag kanske hänger något eller låter något klättra emot. Vid stubben tänkte jag ha en rabbatt. Ja vi får se va de blir så småningom..
2012-05-14 @ 12:42:55 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Ledig och ensam

Ledig dag idag och gubben min för till stockholm tidigt imorse för kurs och blir där ett par dagar. Jag har en minst sagt lugn arbetsvecka framför mej, jobbar till halv 2 tisdag och onsdag sedan ledig!

På torsdag kommer P hit och ska sova här då vi har valpträff sedan fredag-lördag.
Alla valparar med hussar/mattar har tackat ja! ..ska bli kul att få träffa alla igen och se deras likheter och olikheter..

Har nyss käkat min grötfrukost och ska ge mej ut till hundarna och mata och umgås med dem. Sedan tänkte jag börja på ett nytt projekt. Får se hur de går och hur mycket jag orkar göra idag.. Men bilder kommer om de blir bra. Man måste se till att ha något att göra med sin tid, fyy va tråkigt de skulle bli annars. Men ja tror att detta kan bli bra.. Kanske.. :-)

I lördags morse när jag vaknade berättade jag för min man vad jag bestämt bara sådär innan han knappt hunnit öppna ögonen. Vi har pratat smått om de förut, men nu ska de bli av bestämde jag! Vi ska bygga bastu!!
Vi har ju lillstugan på gården som vi hitills bara använt som förråd. Den blir perfekt som bastu. själva huset står ju redan där, bara att börja göra iordning insidan! Får åka och köpa dieverse grejer till den här någon dag.

Så igår tömde vi hela den, la skräpet i lastbilen och resten på de ställen där vi egentligen har mest användning för dem. Så nu är stugan tom, bara en byrå och en mini-spis som ska upp till Nornäs kvar. Och 2 lådor golvvärmeplåtar ja ska försöka bli av med. Vet inte hur många kvadrat de kan va i dem..

Så idag ska jag åka till tippen med skräp när de öppnar efter lunch. Sedan får det bli ett träningspass. Träningen gick strålande förra veckan, vet inte hur många pass jag hann med, men iaf minst 3!

Kvällen blir väll att spendera till någon film med min hundman Zigge på min högra sida..

2012-05-14 @ 09:07:36 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Egobild. Nu blir de att åka på kalas :)

s__2cf1 (MMS)

Egobild. Nu blir de att åka på kalas :)

2012-05-12 @ 16:43:12 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Hans & Hennes

Just nu känner jag att jag saknar min man!

Tycker de känns som de va länge sen som vi hann umgås. De senaste 2 helgerna har vi varit familjehem, och då har vi även jobbat en varsinn av dem. Så den ena har varit hemma och den andra på jobbet. Thommy jobbade även röd-dag och kläm-dag.

Sedan har han senaste 2 veckorna fått jobba över endel. Så igår åkte jag vid 6:15 till mitt jobb. Thommy sov fortfarande men jag gjorde iordning hans morgon- gröt och ägg innan jag åkte. Han åkte väll strax efter mej och kom inte hem förns vid elva tiden igårkväll tror jag och då sov ju jag.

Idag gör jag eftermiddag och ska iväg till lillebrors skola direkt när jag slutar vid halv sju på någon typ av klass-föräldra-träff.
Får se om ja hinner se gubben lite ikväll iallafall!!

Sitter och funderar lite över sommaren oxå, snart är den här.
Och jag ska för första gången i mitt liv ha 5 veckor semester mitt på sommaren! Det har jag aldrig haft förut då jag själv inte vill ha sommarsemester. Jag vet liksom inte va jag ska göra ledig på sommaren när de är som varmast och hundarna liksom har sin semester. Jag har alltid förut varit ledig på vintern för att kunna åka till stugan och vara ledig när de är mer hundaktiviteter och träning.
Men iochmed att jag ändå nu blir föräldraledig hela vintern och jag har massa semester att ta ut så blir de 5 veckor i sommar nu. Undra vad jag ska göra då?!
Jag har snart sorterat varena pinal i hela huset så det kan jag ju inte roa mej med under mina lediga veckor. Har endast några få vrår kvar. Då jag under förmiddagen idag sortera garderoberna i hallen och några lådor i köket. Hm!

Jag behöver kanske ett nytt projekt..
2012-05-09 @ 11:29:14 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Början på min lådsamling. Mycket roligare ...

s__58a1 (MMS)

Början på min lådsamling. Mycket roligare att ha sånna grejer i lådor som kan stå framme, om man vill öppna då och då och kika och minnas. De blir ju aldrig av att man tittar mer än en gång var tionde år om sakerna legat i banankartonger på vinden som är fulla i musbajs..

2012-05-08 @ 18:35:42 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


De blev premiärklippning av mattan oxå!!

s__e0a0 (MMS)

De blev premiärklippning av mattan oxå!!

2012-05-08 @ 17:53:16 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Mer blommor..

s__e0a0 (MMS)

Mer blommor..

2012-05-08 @ 17:51:12 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Dagens verk :)

s__60a1 (MMS)

Dagens verk :)

2012-05-08 @ 17:50:48 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Tisdag o massa fix!

Det börjar äntligen dra ihop sig till valpträff. Hitills har vi fått svar och vet att 5 valpar med husse/matte blir med (av 6st). Väntar på svar från sista valpköparen nu. Vi kan alltså bli full liga :-) Inte dåligt!!
Vädret har jag inte börjat kika på än, men de blir ju va de blir!! Hoppas inte på att de blir allt för varmt iaf.

Allt är bra med oss 2- och 4-benta. Bebis sparkar som aldrig förr. Speciellt då pappa Thommy är nära och pratar. Vi funderar på antingen om den blir glad av att höra hans röst eller rädd?
Direkt när Thommy öppnar ytterdörren när han kommer från jobbet och ropar "Hallå?!" ..och börjar prata därefter, då blir de livat. Samma igår kväll när vi gick och la oss och Thommy börja prata massa i sängen. En dunder karate kick fick den in i Thommys hand då..

Så nyfiken på va de blir. Många tycker de är ovanligt att vi inte tog reda på kön, då "alla gör de nuförtiden"!Jag har fått massa gjort hemma senaste tiden.
Jag har köpt hem fina lådor som jag sorterat upp diverse grejer i som ska sparas och märkt dom.
Ifall någon kotte så småningom kan tycka de blir kul att titta i..

Bland annat en låda som bara är full med gamla kort och framförallt kärleksbrev som jag och min man skrivit till varandra från att vi var ca 14 år :-)

Även en låda med alla bröllopssaker, kort, inbjudan, program, presenter mm.

Jag funderar över om de är någon slags fas man kommit i ..att man vill strukturera upp allt man har så de är lätt att gå tillbaka och titta på sen.. Eller någon slags åldersgrej?

Igår gick jag även igenom varenda papper och gamla räkningar vi sparat sedan vi flytta ihop för typ 8 år sedan. Varenda pärm och löst papper sorterade jag. Och satte in på "rätt" ställe. Gud va mycket skit man sparat på.. mycket papper om gamla fordon som man inte har kvar längre eller som kanske tom är skrotade!!

Så nu har jag bara aktuella grejer kvar och vissa dokument som ska sparas något/några år till.

De var dock en pärm jag sparade från städandet. Hundpärmen. Jag kände ännu inte att jag kan "städa ur" Kaizas flik i den. Nej de paprena får sitta kvar ett tag till. Tyckte de kändes udda bara när jag skulle ta bort försäkringen. Att bara "ta bort" någon sådär!!

Fick även en garderob urrensad igår, och då jobbade jag ändå till närmre kl 17:00 OCH hann laga Thommys 10 matlådor. Ja vet inte vart all energi kom ifrån!!

Kanske var de för Wolf va så snäll och hjälpte mej med allt inne som de gick så lätt igår :-)
Eller åtminstonde att han stod brevid och titta nyfiket, pussa mej på kinden ibland och vifta på svansen ..de räckte som peppning.

Idag var jag klar på jobbet redan vid 11 tiden. Åkte och köpte blommor som jag planterat i blomlådor idag och i några krukor. Sedan har jag krattat hela gräsmattan från gamla torra löv och torrt gräs. Skurade även av verandan. Alla hundar fick vara lösa under de timmarna. De roade sig med att rulla sig över en gammal torkad groda, kissa på mina krattade högar, ställa sej i högarna och sprätta iväg dem och valparna roade sig även med att bita av blommor som jag nyss planterat :-D
Men vi hade kul trots att de kändes som om de motarbetade mej en aning.

Nu tycker min rygg att jag ska vara invalid resten av kvällen va de verkar som, värdelöst. Ska se om ja kan lura den till att inte göra mer ont på något sätt..
Undra hur bara..
2012-05-08 @ 17:05:51 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


RSS 2.0