Ålandskryssning

Sitter just nu på bussen på väg till stockholm. Testar att uppdaterar bloggen med mobilen :-) Gick upp kl 03.00 inatt åkte hemifrån strax efter fyra till kristinehamn där vi skulle med en buss vid fem tiden. Peter falken har ju fyllt år och jag och peters kompis mange hade planerat en kryssning i hemlighet för peter :-) vi kom till hedemora strax före kl tio på morgonen o åkte hem till peter o överraska honom. Nu sitter vi på bussen påväg till stockholm och ikväll ska vi rocka loss på torgny melins!! Har precis stannat o käkat lunch. Nu blir de lite sömn så man orkar med kvällen, har ju trotsallt varit uppe ett tag nu..
2009-04-29 @ 13:45:24 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Vår eller sommar, eller va e de?

Det har tyvärr blivit vår, eller sommar eller vad det nu är..?! Men jävligt varmt är det. Hundarna ligger mest och är slöa i värmen och jag misstänker att dom drömmer om vintern och Nornäs lika mycket som jag.

Usch sommaren är bara såå varm och jobbig och ingenting kan man göra åt att det är för varmt! Man kan ju inte direkt krypa ur skinnet. På vintern kan man iaf reglera värmen själv, är det kallt klär man på sej mer.

I helgen iaf var de sådär riktigt äckligt varmt här och sjön låg som en spegel och de kom inte ens en minsta lilla vindpust så man kunde stå ut. Hade grillkväll här hemma på våran altan och vi kunde inviga nya grillen :-)


Kenny och Jari. Sorry Jari men nu finns du med på bild på internet ;-p



Jag och Thommy
Fotograf: Kenny


Sommarbild! Öl :-)
Fotograf: Kenny


Trevlig kväll som slutade väldigt sent, halv fyra (!) tror jag.
2009-04-27 @ 15:07:12 Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()


50års kalas

Igår fyllde pappen 50år, Grattis!!
Har inte velat skriva något om de tidigare eftersom vi hade planerat hela dagen i hemlighet. Min bror o mormor kom och hämtade mej strax efter klockan tio igår förmiddags. Vi åkte vidare till min syster med familj på Prinsudden där vi lämnade av lite grejer och plockade upp syster.

Sen åkte vi vidare till mamma och pappa i Kväggen. Vi parkerade bilen en bit ifrån huset så inte pappa skulle se att vi kom. Sen smög vi in på tomten..


Storasyster smyger ;-p efter kommer mormor och storebror

Vi gick till baksidan och kikade in på altan. Där låg pappa i en solstol så vi smög runt huset på andra sidan för att komma närmre och där får hundarna syn på oss och undrar va sjutton vi håller på med. Haha. De börja springa runt i hundgården och funderade väldigt på vad vi gjorde, men de va ändå knäpptysta, så pappa märkte inget. När vi var riktigt nära kom vi överens om att hoppa fram och sjunga. Så vi hoppade fram och sjöng: "Ja må du leva, ja må du leva......"

Sen satte vi på honom en ögonbindel och gav han en kall öl :-D
Gick till bilen och började färden mot: Hemlig Destination. Mormor blev kvar i kväggen och skulle ta hand om lillebror.


Här ska vi precis åka från Kväggen till....


Loka Brunn. På bilden: syster, jag, pappa & mamma. Fotograf: Storebror.

Där drack vi öl, bubblade, simmade och pappa fick helkroppsmassage. Vi var helt ensamna på hela anläggningen hela tiden och det var så lugnt och skönt. Bara vi och personalen :-)

På eftermiddagen åkte vi hem till Syster där vi grillade och hade mysigt.


Pappa och grillmästaren Robban


Niilo och Ville vid sitt fikabord



Thommy och Ville


Pappa och kotten Algot

Kvällen avslutades med jättegod mat och sen kaffe & tårta. Pappa fick sin sista present.. Min syster har gjort världens finaste album med bilder från att pappa är liten ända fram tills nu och på slutet stod det att han den 10 september ska flyga till Italien, Milano, tillsammans med min storebror och gå på F1. En mycket uppskattad present :-)

__________________________________________________________________________________

Just nu sitter jag och ritar på nya boxar åt hundarna till hundsläpet, har beställt lite roliga grejer och ska åka och köpa skivor till de när Thommy kommer från jobbet.

Eftersom det ska bli så fint väder i helgen blev jag så grillsugen. Men vi har ju ingen grill!! En sånn ska också införskaffas idag.
Funderar på att gå ut och städa lite på altanen nu så de blir fint tills vi kommer hem med grillen :-)

Jo något mer roligt att nämna! Jag beställde en badtunna imorse :-D som vi ska bygga in i våran altan! Den kommer till veckan sa dom, ROLIGT!! Hoppas på att de blir mycket bad denna sommar, både i badtunnan och i sjön.


Den här kommer till oss nästa vecka! Fast utan folk i såklart ;-p


Hej så länge..


2009-04-23 @ 12:59:40 Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()


Uppfostring

Iluk är nu 5 månader och har bott ihop med Sila sen han flyttade hit. De har jätteskoj ihop och busar iaf halva dagarna. Sila har behandlat honom som sin egen bebis. Sila har alltid varit världens mjukaste och jag har aldrig ens behövt höja rösten åt henne. Hon leker med honom och de delar hundkoja och hon är jättesnäll. Till min stora förvåning har hon trotsallt växt sen iluk kom hit. Jag var rädd att hon inte skulle säga till honom något utan låta honom göra som han vill.
Hon är och petar och duttar på honom och visar hur man får göra och inte göra.

De senaste 4 veckorna har hon även börjat "läxa upp" honom med hårdare tag. Men hon sköter det galant så jag låter henne få bestämma där inne. Det kan bli ett jäkla liv där inne och för någon "ovan" ser det ju, och låter hemskt, ut! Någon som inte är van skulle ju tro att iluk håller på att bli dödad.

Det blir ett jäkla liv när en diskusion uppstår. Sila står över iluk som ligger på rygg hon morrar och markerar och iluk skriker som om han skulle dö. Sila sköter de så snyggt att hon bara markerar så de blir inte en repa på iluk och det hela slutar med att hon lägger sej på honom och han lugnar sej sen släpper hon iväg honom. Det händer allt oftare men iluk ger sej alltid, han är ju trotsallt bara en liten skit ännu :-)

Vi planerar ju hundgårdsbygge nu och jag känner att det är dax att dela på dom snart. Vill göra det innan han blir för tonårskaxig och de blir massa dumheter av allt. Medans hundarna är valpar tycker jag bara att de är bra att de går ihop med de vuxna och får lära sej ett och annat. Men när de börjar bli runt halvåret så vill ja dela på dom när jag inte är med så de inte blir massa konstigheter så valpen börjar "svara" mot den stora hunden så den blir osäker på vart den har den yngre.

Blir de vana att bråka kan de vara svårt att bli av med. Så det är bättre att undvika sånna situationer. Bättre att ha dom ihop när jag är med när de är vuxna, då de vet att de inte får göra upp om saker för då bestämmer ju alltid jag.

Oj nu är klockan mycket! Det är en speciell dag idag, skriver om det imorgon ;-p
2009-04-22 @ 08:29:01 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Invigning massagebad

Igår hade vi en kompis till Thommy här i några timmar då de var dax att installera vårat badkar :-) Efter några timmars jobb var det äntligen igång och de hade "provkört" de och allting fungerade som det skulle. Under tiden som vi fyllde karet inför provkörningen så insåg vi va mycket vatten det gick i de.. Haha, de tog typ en timma att fylla upp de med fullt sprut. Vi insåg också att såå mycket varmvatten har inte vi. Våran beredare är på kanske 160L. :-/

Eftersom jag hade sett fram emot att ändå få prova de sa jag att vi testar o ser va långt varmvattnet räcker. För att man ska kunna starta massagen måste karet fyllas, annars kan man bara ha igång lite bubblor. Vi hade på lite fesgummen värme och tänkte då räcker det längre, efter en stund kom bara kallt vatten och vi stängde av och tänkte vänta på mer varmvatten. Men samtidigt dessto mer vi väntar dessto kallare blir vattnet som redan är i karet, hm. Man kan inte starta värmaren förns karet är fullt och massagen är igång...

Jag sa nej jag går i nu iaf jag måste inviga för jag har ju köpt bubbel för vi skulle fira, så jag hoppa i..


Jag inviger badkaret :-)

Vattnet var ca 20grader och alltså väldigt kallt, men jag väntade några minuter och kunde sen spola i några droppar varmvatten sen stängde jag av igen. Det tog alltså ganska lång tid. Haha. Men jag ville ju få i så mycket vatten att jag skulle få igång massagen. Thommy kom i, skrek mer eller mindre när han satte sej för det var så kallt. Haha. Han gick upp väldigt fort. Vilket betydde att jag fick dricka upp all skumpa själv.

Han var ute i köket och kokade vatten på spisen och hällde i några kastruller, de va skönt :-)

Jag satt där och lyssna på musik och titta på dom fina lamporna i botten, gjorde allt för att koppla bort att de va kallt :-P men dessto mer skumpa man drack dessto mindre kändes de ;-)

Efter ca 2h var vatten nivån nästan tillräcklig, så Thommy kom i och satte sej och höjde nivån så vi kunde starta massagen och värmaren :-) Vi fick upp det till 35grader och då vart det mycket behagligare.


Thommy badar i BLÅTT vatten :-) Jag censurerade bilden lite för känsliga 
tittare
 c;


Bad-puss

Vi har nu, tror vi, klurat ut en lösning hur vi ska lösa det med varmvattnet för framtida bad..


2009-04-19 @ 13:47:11 Permalink Allmänt Kommentarer (7) Trackbacks ()


Dehär ser vi hemma hos oss

Igår gick isen på sjön här hemma, på morgonen var de en jättestor "ö" av is ute i mitten, men på eftermiddagen var det helt borta och vågorna skvalpade som om de vore mitt i högsommaren. Dagen avslutades med en otroligt fin solnedgång på de också. Här kommer några bilder..


Här sitter jag i soffan i vardagsrummet och tar en bild ut genom fönstrena.


Bild tagen från ett av våra sovrumsfönster.

Inte helt fel utsikt kanske, men de hade inte gjort något om den var på ett stort snötäckt fjäll istället..


En bild tagen tidigare under dagen. En husbåt har sin premiär ute på sjön,
isen hann inte mer än att försvinna så vips var husbåten där :-)


Närbild på husbåten

Började jobba kl 8 imorse och när jag gick upp vid klockan sju och tittade ut låg sjön som en spegel och de va så fint.
Var tvungen att knäppa en bild till..


Det är nästan som att åka finlandsfärja hemma hos oss, när man tittar ut
ser man bara massa vatten som vågar, man blir nästan sjösjuk,
men bara nästan.. ;-p


Idag fyller världens bästa Peter år! :-D Grattis grattis grattis, glöm inte att en överraskning väntar ;p
Idag fyller även Kajsa år. Grattis på er :-)





2009-04-18 @ 14:16:34 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Lediga Fredag

Ledig hela dagen idag, känns bra. Gick upp tidigt imorse när Thommy åkte och satte igång med lite välbehövlig städning. Slängde ut hela våran hall på tomten och dammsög och skurade. Mer än hälften av allt som låg i hallen var vinterkläder och de lär ju inte behövas nu på ett tag så de la jag undan. Det blev jätte mkt plats i hallen nu :-)

Nu fylls våran hall mest av hundgrejer, selar, linor, koppel, halsband, necklines mm och såklart foder. Skulle vilja köpa ett "hundskåp" att ha alla grejer i. En använd hundsele luktar ju inte mumma direkt heller trots att jag försöker tvätta dom då och då.

Ska moppa resten av huset nu sen är nog städningen avklarad, har putsat lite fönster och städat i garderoben också. Funderar på att åka och hämta hem min symaskin så jag kan sy upp mina gardiner och sy en tröja som jag ska ha på ett extremt hemligt tillfälle, kan berätta mer om det när det inte längre är hemligt ;-p

Lägger in lite bilder från förra helgen....


Jag och Kajsa är och hälsar på husse på jobbet, fast nu e de ju inte jag då
på bilden, utan bakom kameran :-)


Vi titta på massa fiskar


Iluk ligger på favorit stället och äter ben
2009-04-17 @ 10:57:03 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Miljöträning

Långfredagen är det en liten tradition från våran sida att titta på "Mc premiären", en parad med motorcyklar som startar i Kristinehamn och som går genom Storfors och vidare till Filipstad...

Vaknade tidigt på morgonen, skulle in till Kristinehamn och handla påskmat eftersom jag inte hunnit de under veckan eftersom jag jobbat en massa. Långfredagen har vi iaf stängt så då passade jag på. För att slippa trängas med allt för mycket folk åkte jag in till kl åtta då maxi öppnade. Kom hem vid nio och grejade lite hemma.

När jag och Thommy sen skulle åka in till Storfors för att titta på motorcyklarna tänkte jag att man kanske borde ta med en hund så den får se lite folk och andra hundar, lite miljöträning är aldrig fel.. men när man har många hundar är det svårt att välja, vem ska få följa med..? Det gäller ju att ta olika hundar varje gång så alla får göra något så de blir rättvist.

Jag kom iaf fram till att Iluk som är minst skulle få följa med, han har inte sett allt för mycket av världen. Husse ville ha med Sila också, hon är i ganska stort behov av lite socialisering så hon fick också följa med. Varken Sila eller iluk har nog sett och hört en motorcykel på nära håll, men de va väll dax för de.

Vi åkte in till Storfors och ställde oss vid OK vid stora vägen. Vi hade en varsinn hund och miljöträning blev det, på hög nivå! :-D
I årets parad var det ca 1600 motorcyklar fick vi reda på efteråt och de skulle vara nytt rekord. Gissa om de dundrade och lät när så många motorcyklar åkte förbi..
Hundarna var helt cool-lugna hela tiden, jag stog med iluk och han sa inte ett ljud utan bara satt och tittade. Sila satt i husses knä mer eller mindre hela tiden, men det berodde inte på motorcyklarna utan för att hon är sååå himla kelig. Hon satt där redan en halv timma innan motorcyklarna började komma :-)
De hittade även någon mycket intressant lukt i backen och grävde varsinna gropar där vi satt.


Början av paraden är på ingång

Under tiden vi stod där fick jag höra många lustiga diskussioner om vad jag hade för liten gullig hund. "Åh titta vilken fin hund hon har! ..det är en sånn där jämthund va?" "Ja det är det!" Ibland vet man inte om man ska skratta eller gråta.

Man blir så glad (inte) när folk aldrig lyckas säga rätt. Deras disskusion (hur stavas det ordet egentligen?) ledde till att det kunde vara en sånn där siberian husky också, eller kanske en alaska husky. Man blir så trött! Haha.

Tror aldrig man träffat någon som vet vad det är för ras och ändå kommer oftast folk fram och är så "kunniga" och vill berätta om ens egen hund för en. Älghund är också en ganska vanlig gissning. Men oftast så har jag så fina siberian huskies. Jaja nog om de.. Ibland är det iaf ganska roande och underhållande när folk ska lära mej saker om min ras, fast de egentligen pratar om en helt annan ras en om Alaskan Malamute.


Iluk ligger och halv sover medan 1600 motorcyklar brummar förbi.


2009-04-11 @ 18:15:16 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


RSS 2.0