Miljöträning

Långfredagen är det en liten tradition från våran sida att titta på "Mc premiären", en parad med motorcyklar som startar i Kristinehamn och som går genom Storfors och vidare till Filipstad...

Vaknade tidigt på morgonen, skulle in till Kristinehamn och handla påskmat eftersom jag inte hunnit de under veckan eftersom jag jobbat en massa. Långfredagen har vi iaf stängt så då passade jag på. För att slippa trängas med allt för mycket folk åkte jag in till kl åtta då maxi öppnade. Kom hem vid nio och grejade lite hemma.

När jag och Thommy sen skulle åka in till Storfors för att titta på motorcyklarna tänkte jag att man kanske borde ta med en hund så den får se lite folk och andra hundar, lite miljöträning är aldrig fel.. men när man har många hundar är det svårt att välja, vem ska få följa med..? Det gäller ju att ta olika hundar varje gång så alla får göra något så de blir rättvist.

Jag kom iaf fram till att Iluk som är minst skulle få följa med, han har inte sett allt för mycket av världen. Husse ville ha med Sila också, hon är i ganska stort behov av lite socialisering så hon fick också följa med. Varken Sila eller iluk har nog sett och hört en motorcykel på nära håll, men de va väll dax för de.

Vi åkte in till Storfors och ställde oss vid OK vid stora vägen. Vi hade en varsinn hund och miljöträning blev det, på hög nivå! :-D
I årets parad var det ca 1600 motorcyklar fick vi reda på efteråt och de skulle vara nytt rekord. Gissa om de dundrade och lät när så många motorcyklar åkte förbi..
Hundarna var helt cool-lugna hela tiden, jag stog med iluk och han sa inte ett ljud utan bara satt och tittade. Sila satt i husses knä mer eller mindre hela tiden, men det berodde inte på motorcyklarna utan för att hon är sååå himla kelig. Hon satt där redan en halv timma innan motorcyklarna började komma :-)
De hittade även någon mycket intressant lukt i backen och grävde varsinna gropar där vi satt.


Början av paraden är på ingång

Under tiden vi stod där fick jag höra många lustiga diskussioner om vad jag hade för liten gullig hund. "Åh titta vilken fin hund hon har! ..det är en sånn där jämthund va?" "Ja det är det!" Ibland vet man inte om man ska skratta eller gråta.

Man blir så glad (inte) när folk aldrig lyckas säga rätt. Deras disskusion (hur stavas det ordet egentligen?) ledde till att det kunde vara en sånn där siberian husky också, eller kanske en alaska husky. Man blir så trött! Haha.

Tror aldrig man träffat någon som vet vad det är för ras och ändå kommer oftast folk fram och är så "kunniga" och vill berätta om ens egen hund för en. Älghund är också en ganska vanlig gissning. Men oftast så har jag så fina siberian huskies. Jaja nog om de.. Ibland är det iaf ganska roande och underhållande när folk ska lära mej saker om min ras, fast de egentligen pratar om en helt annan ras en om Alaskan Malamute.


Iluk ligger och halv sover medan 1600 motorcyklar brummar förbi.


2009-04-11 @ 18:15:16 Allmänt Permalink


Kommentarer
Postat av: Britt med Akke & Sinik

Håller med dig till 100%: alla vet väldigt väl vad vi har för ras men ingen säger rätt... tror jag svarat på frågan "är det siberian husky?" tusen ggr snart! Kanske därför det är så himla skönt att träffa andra AM-ägare på träffar :-).

2009-04-13 @ 10:20:12
Postat av: Linda S

" Är det såna där med blå ögon" eller "är det en varg" är ganska vanligt förekommande också... suck Nåja, malamuter är ju inte så vanliga så inte så konstigt att folk inte vet kanske men visst ledsnar man ibland. Jädrar - 1600 motorcyklar, det måste ha varit en vacker syn!

2009-04-13 @ 22:26:48
URL: http://vovve.info/polarcollie

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0