Divine 3 år


 
Bild på födelsedagsbarnet :-)

Idag fyller min skrutta, Divine, 3 år. Det firade vi med lite hundkörning på sjön efter att jag slutade jobbet. Just nu är husse ute och ger dem mat och ett varsitt märgben att kalasa på :-)

Jag slutade jobbet kl 13:15 och var hemma vid halv 2. Då hade Thommy varit ute och kört ett nytt spår med fyrhjulingen eftersom det gamla hade snöat igen.

Strax efter att jag kommit hem kom pappa hit med sina 2 malamuter, Indy & Silver. Jag drog iväg först med Kajsa och Zigge. Efter kom pappa med sina och sen Thommy med Divine och Sila.
Spåret var 6km och jag tror vi körde på ca 20min. Thommy och pappa gick det väldigt bra för, lite tyngre för mej och jag fick sparka endel. Men de e klart att det är jobbigast för mej då vi låg först. De där bak behövde ju bara jaga och det är ju betydligt lättare.

Stackars iluk fick återigen sitta i hundgården och skrika, tänk va laddad han ska bli till hösten då han äntligen ska få följa med.

När vi kom tillbaks fick han springa lös på tomten länge och även han såg ganska trött ut. Han är helt klart den skönaste valp som jag haft.

På några veckor lärde han sej: Sitt, Ligg, Nej, Varsågod, Tass, Rulla, Hopp, Snurra och Pang (när jag formar fingrarna som en pistol och riktar mot honom och säger PANG, slänger han sej på rygg och spelar död) haha han e så jäkla skön och han vill bara lära sej mer och mer hela tiden. Vet inte vad jag ska lära honom mer, har väll bara kryp kvar tror jag.
2009-03-28 @ 18:29:19 Permalink Allmänt Kommentarer (5) Trackbacks ()


Jobb jobb

Idag börjar jag jobba klockan 8 och är inte hemma förns 18:30 ikväll så idag blir det inte mycket hundaktiviteter för min del. Märkte att hundarna var lite morgontrötta idag, de hade inte sin vanliga bus-och-yl-stund vid klockan 6 som de brukar ha i 20minuter. När jag gick upp låg de fortfarande inne i kojorna, förutom Iluk han vaknar alltid tidigt. Kan bero på att han har svårt att hålla sej så länge så han måste alltid ut vid kl 6.

Antar att det blir en del att göra på jobbet idag, fredag direkt efter löning brukar hålla en sysselsatt och man brukar vara ganska trött i huvet när klockan närmar sej 18:00.

Misstänker att husse drar ut och kör lite med hundarna på eftermiddagen istället när han slutat jobbet så lite får de ju röra på sej isf.

Idag ska det komma snö, har inte sett till någon än. Men det blåser storm! Kommer det mer snö får Thommy göra ett nytt spår på sjön under lördag fm när jag jobbar. Jag jobbar till kl 13, sen tar jag helgen och så blir det säkert lite hundkörning då. Ska försöka få hit pappa också så vi blir fler som kör, alltid roligare för hundarna då :-)

Kajsa verkar trivas väldigt bra här. När vi skulle åka på kalas i tisdags så skulle hon få följa med. Jag startade bilen och gick och öppnade till hennes hundgård. Men hon kom inte ut. Hon sprang runt och viftade på svansen, slängde sej på rygg och låg och simmade men frambenen :-)
Det tog en stund innan vi fick med henne, verkade som om hon absolut inte ville åka härifrån! När vi kom hem och öppnade bagageluckan sprang hon direkt in till sin hundgård och var så glad. Jag tar det som bra tecken.
Hon ser alltid så glad ut i hundgården, hon springer runt och viftar på svansen och hänger direkt på de andra när de e bus. Hon ser ut att tycka det är så kul att kommit till lite fler hundar.

Jo nu jädrar börjar det snöa!! *wie*

Nej nu är det bäst att gå och göra mej klar för jobb.
Hej så länge..

2009-03-27 @ 07:53:45 Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()


Två morgonsvängar

Imorse vaknade jag tidigt, det är ju ljust ute redan vid kl 6 på morgonen och eftersom vi inte har några rullgardiner i sovrummet vaknar man tidigt. Thommy åkte till jobbet vid halv åtta. Eftersom jag inte började förns kl 14 idag visste jag inte vad jag skulle hitta på när jag ändå var vaken så tidigt.

Det var blå himmel och solsken ute och jag tänkte att jag kanske skulle ta hundarna och ut och köra en sväng när jag ändå är ledig. Selade Zigge och Kajsa, gick ner till sjön och satte fast släden i bryggan och tog ner en hund i taget, sen drog vi rakt ut över sjön, härligt! :-D


Syskonparet ute med matte på morgonrunda


Närbild. Visst är de lika? Förrutom svansarna då, de är varandras motsattser.

När jag kom tillbaka bytte jag hundar. Ställde in Zigge och Kajsa i hundgården och tog med mig Divine och Sila ner på sjön och körde iväg ut.


Divine och lilla Sila

Sila är en så jäkla skön hund. Hon bara springer och springer, hon går som tåget. Man skulle haft en till från den kullen. Väldigt enkel hund och jävligt dragvillig. Hon har sånn skön stil hon rör sej så smidigt och de ser ut att  gå såå himla lätt för henne.

När jag kom tillbaks efter min andra tur fick alla vovvarna mat och jag åkte och handlade innan jobbet.

Kom hem vid 18:30, då var husse ute och körde lina med Kajsa, hon gick på skitbra. Jag såg dom när de kom in över sjön mot huset och de såg ut att gå riktigt fort :-)
Innan dess hade han tydligen kört Sila och Zigge med släden också, så idag har hundarna fått tränat ordentligt.

Var riktigt skönt att gå ut och köra i fina vårvädret tidigt på morgon, sånt får de bli mer av :-)

2009-03-26 @ 19:24:12 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


En tur på sjön

Igår var jag ledig och när Thommy kom från jobbet drog vi ut och körde en sväng med hundarna på sjön i det fina vädret.
Först var vi ute med fyrhjulingen och drog upp ett spår i den lilla snö som kommit.

Thommy drog iväg först med Kajsa och Zigge, jag kom iväg efter dom med Divine och Sila.


Jag med tjejerna, husse ser ni längre fram på bilden.

Trots det fina vädret var det ganska kallt, för det blåste till och från på vissa ställen. Hundarna sprang på mycket bra, tyckte det gick ganska snabbt, fast de va lite annat krångel efter vägen.

Rätt som det var fick de för sej att vika av från spåret och rätt in i skogen, ganska svårt att få hundarna åt rätt håll utan snöankare!! Jag hade lånat ut de till pappa, så istället halvkröp jag fram till hundarna och höll i linan hjälpte dom rätt sen när jag skulle bak till släden igen vart de lite svårare..

Jag lyckades i ren tur få tag med en hand i släden när hundarna drog iväg i 100. Jag skrek åt dom som en galning! ..tror ni att de hörde/lyssna?! Släden går ju väldigt lätt när ingen står på så de gick sååå j*kla fort!! Jag tänkte minsann INTE släppa taget och benen sprang så fort att jag trodde de skulle flyga av! Lyckades tillslut i ett skutt få upp ena foten på meden och jag tog mej upp på släden. Var VÄLDIGT nära en vurpa. Men jag visste ju att jag absolut inte fick tappa släden för då skulle de springa ikapp Thommy, och vem vet va som hänt mellan Divine och Kajsa då? Vart en aning svett efter den incidenten, men kunde snabbt efteråt pusta ut på släden och skratta åt de hela.


Såhär fint väder hade vi :-)

Det ser ut att bli lika fint väder idag, men så ska man jobba idag så för mej blir det ingen tur i finvädret. Får väll stå och vara avundsjuk på Thommy istället som säkert drar ut en sväng eller 2 under eftermiddagen.


Kajsa är glad i sin hundgård efter turen.


2009-03-25 @ 07:52:14 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Födelsedagsfirande och kanske hundkörning

Idag fyller min lillebror 8 år! Det är jättefint väder. Det kom massa snö inatt och nu skiner solen och himlen är klarblå. Härligt att vara ledig en sånn här dag. Jag funderar på om jag ska ta fyrhjuling och åka ut på sjön och köra ett spår, så vi kan köra med hundarna såfort husse kommer hem och sen åka och fira lillebror som fyller år. Vi ringde och sjöng för honom imorse innan han skulle åka till skolan :-)

Har längtat efter att få köra hund nu ett tag, det har ju varit blankis på sjön och jätte geggigt på vägarna så vi har ju inte kunnat köra något alls. Vill ju börja få igång Kajsa också så hon får röra lite på sej och komma igång med sin träning.

Jag har tänkt att vi kör dem 2 och 2 idag. En kör Kajsa och Zigge, den andra kör Divan och Sila. Stackars iluk kommer stå och Skrika i hundgården kan jag tänka mej. Men de finns inte så mycket att göra åt det. Tycker fortfarande han är lite för liten för att springa med lös brevid.

Han är ju bara 4 månader än och så himla plutt-liten :-) Han får allt växa till sej lite till först. Han har ju hela våren och sommaren på sej, sen till hösten ska han få börja gå med i spannet. Längtar! :-)
Känns som januari var en väldigt bra tid ändå att skaffa valp i. Eftersom han kan gå med till hösten och sommaren blir det ju oftast inte allt för mycket hundkörning på eftersom de e alldeles för varmt.

Nu längtar jag sååå till hösten!!!

 
Jag vill köra trehjuling!! Längtar till Björnrundan i Nornäs.
JAG VILL HA HÖST! :-)


Nej nu är det bäst jag går ut om jag ska hinna få någonting gjort.. 
2009-03-24 @ 09:17:13 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Dop och Kummelhöjden

I lördags var det dax för lilla Algot (min systerson) att döpas. Jag gick upp tidigt och började plcoka ihop allt jag skulle ha med mig och Thommy åkte till jobbet. Jag skulle hjälpa syster att förbereda inför dopet. Hade från början tänkt att Kajsa skulle få följa med till dopet, men eftersom det vart så soligt tyckte jag att de skulle bli för varmt för henne att ligga i bilen.
Åkte till Prinsudden, där syster med familj bor, och vi började packa in i bilen. Vi skulle ta min bil till kyrkan för R med barnen skulle komma efter med deras bil.

Vi började packa in i min lilla micra och de blev fullare och fullare. Sofia o Algot satt fram och jag med alla grejer i baksätet och det lilla minimala bagageutrymmet var smifullt.
När vi kom fram och öppnade bagageluckan ramlade grejerna ut för det var såå fullt :-)
Tur att inte Kajsa följde med för vart skulle hon ha suttit?!

Vi dukade och grejade och förberedde mat och fika.


Fina dukningen ;-p


Sofia fixar med mat och jag gosar med kotten, Algot.


Robert (gudfar), Algot (som sover), Robban (pappa), Sofia (mamma), Jag (gudmor/moster)

Efter dopet vart det mycket god mat!! och fika :-) Sen när alla började att dra sej hemåt märkte jag att ingen verkade bli kvar och hjälpa syster med disk och städning så jag och Thommy stannade. Det blir ganska mycket disk efter ett dop! Vi städade och grejade mycket och länge. När allting äntligen började bli klart skulle vi bara göra rent diskmaskinen.

Vi startade ett rengöringsprogram och väntade och väntade. Eftersom de gick så segt och allting annat var färdigt åkte Thommy och Sofias svärföräldrar tillslut hem. Hon, jag och Algot skulle vänta på diskmaskinen. 
Vi väntade och väntade. Efter ca 1 timma sen thommy åkt sa jag, ne de kan inte ta såhär lång tid. Jag gick ut och tittade på en lapp som hänge ovanför diskmaskinen och där stod att man skulle plocka ur en grej innan man startade rengöringsprogrammet.
Sen skulle man vänta någon minut sen skulle de vara klart!!!

Typiskt! Vi hade missat plocka ur den där grejen! Vi stängde av maskinen och gjorde som de stod. Vips efter 2min va de klart!!! Vi stod alltså där o vänta nästan 1 ½ timma i onödan.. lite jobbigt när man va trött o ville hem. Men jaja, man lär sej något nytt varje dag.


På söndagen gick Thommy upp innan jag ens vaknat och drog till jobbet. När han kom hem sen framåt lunch skulle vi ut med Divine och Kajsa på en liten klövjetur. Den här gången skulle vi till Kummelhöjden rätt höjd.

Vi tog en varsinn hund, Thommy kajsa och jag Divine. Thommy och Kajsa gick först och vi började med att korsa sjön framför huset.


Jag och Divine på sjön hemma, med huset bakom oss till höger.

Det började ganska jobbigt, sjön var nästan den jobbigaste biten att gå på, då det var så himla halt och lite blött på isen. Man fick försöka gå JÄTTE försiktigt och sakta för att inte halka ikull, och sen en hund som drar och vill framåt på de, ingen bra kombination..

Humöret var bättre än sist och jag hade faktiskt valt rätt skor den här gången :-) Gore-Tex kängor passade mycket bättre för årstiden än mina gympadojjor.

Vi kom tillslut äntligen av sjön och gick in i skogen. Vi gick ca hundra meter sen hade jag tappat mitt, från början, glada humör.
Det var så jävla jobbigt att gå med en hund som vill ikapp husse som alltid ska gå så j*vla långt före hela tiden!!!!! Ju fortare Thommy går, dessto saktare går de för mej som måste försöka bromsa Divine hela tiden för att inte snubbla och slå ihjäl mej på alla stenar och stubbar. Då ökar mellan-rummet mellan mej och Thommy vilket bidrar till att hon drar ännu mer!

Skrek några väl valda ord fram till Thommy, som inte verkade förstå denna gången heller att han inte får gå så j*kla fort! Han stannade och väntade in oss och jag sa att: "Nu är det F*N min tur att gå först så får du se va lätt det är att gå bak!!"
Han frågade om jag ville ha GPS:en så jag skulle hitta. Men jag ville inte ha någon GPS, "Jag hittar utan någon j*vla GPS!! Jag vet ju va bra det gick för dej sist med GPS!"

Jag och Divine gick förbi husse och Kajsa och Gud så lätt allting blev. Ingen hund som drar som en idiot utan går bara framåt med lagomt spänt koppel :-) Nu kunde jag istället öka farten och jag och Divine kunde hålla samma tempo. Vilken höjdare att få gå först :-)Jag och Divine med raska steg framåt Kummelhöjden och Kajsa kommer efter.

Från och med nu ska jag alltid gå först :-) tror tillochmed Thommy insåg va mycket fortare det går när jag hamnade före och kan gå fort utan en hund som drar som en idiot. Nu fick jag bestämma farten och Divine bara gick som jag ville, vilket gjorde att jag klara av att gå riktigt fort.

Idag blev de inte massa pauser som det blev sist eftersom små-pluttarna blev kvar hemma i hundgården och bara de stora damerna fick följa med.Jag och Divine på "PussOchKramPaus", Kajsa får vara med, men bara lite
och med 2 meters mellanrum :-)

Hundarna var riktigt duktiga. Detta var ju trotsallt mest en träningstur för Kajsa och Divine att kunna umgås på nära håll utan bråk eller andra konstigheter. De gick till och från ganska nära varandra och de sa inte ett ljud till varann. Vi höll såklart ögonen hela tiden på dom och lät dem inte komma på så nära håll att de fick nosa på varandra. Man får skynda långsamt helt enkelt.


 
Uppe på RÄTT höjd denna gång. Husse tänder brasa och Kajsa ligger i
riset och tittar på.


Var är Divine?! hon var ganska kamoflerad där hon låg..


Vårat hus :-)

Det var lite dimmit. Men tittar man riktigt noga ser man vårat hus precis i toppen på den lite "runda" tallen som är på sjön där skogen tagit slut. Ser ni??!Husse och Jag

Vi satt här uppe i säkert en timma och grillade korv. Eftersom jag inte är så förtjust i korv blev det Ketchup med korv för min del.. :-)Påväg nerför


Brudarna går riktigt nära varandra och ingen av dem verkar bry sej för de.

De skötte sej riktigt bra och jag som trodde de skulle vara mer spänt mellan dom än va de egentligen var. Tror att de kommer vänja sej mer och mer med varandra ju mer tiden går. Kajsa har ju inte ens varit här i en vecka än. Så de e klart om de känns lite konstigt i början, både för Divine och Kajsa.


2009-03-23 @ 10:49:27 Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()


Välkommen Kajsa och Zigge-Pigge sjuk

Igår kom Peter och mange med Kajsa. Och guud vilken gosig hund. Hon är jättekelig och snäll och väluppfostrad och LUGN. Hon fick prova att stå en stund i sin nya hundgård. Hon ville dock aldrig gå in i kojan utan la sej snällt vid dörren och låg där hela tiden. Vi gav dem varsinna märgben så de skulle ha något att pyssla med en stund. Kan inte vara lätt och komma ensam och ny till ett nytt ställe till massa hundar som redan är en flock. Hon måste känna sej utanför... :-(
Det vart ändå inte sånt liv i hundgården som jag hade trott. De är lika tyst som vanligt där ute. Bara när Sila och iluk börjar busa hejar de andra glatt på.

Är imponerad av Kajsa som inte har gnällt eller klagat en enda sekund!

Upptäckte under eftermiddagen att Zigge verkar ha fått ögoninflamation!! De rann massa grönt kladd och ögonlocken hänger och ser svullna ut och han är alldeles röd i ögonen. Stackarn!! Ringde vet som nästan precis hade stängt och han sa att jag skulle prova att göra rent ögonen och att det fanns några receptfria ögondroppar som vi kunde prova. Slängde mej i bilen till apoteket i Storfors, som hade STÄNGT kl 17:00!! Typiskt. Åkte hem och försökte göra rent dem ändå.

Usch de värsta jag vet är när någon hund inte mår bra. Hellre att man själv är sjuk, eftersom man kan tala om vart man har ont. Vi tog in Kajsa på kvällen, tyckte synd om henne när hon bara satt vid dörren, eftersom hon va så duktig och inte gnällde va de klart hon fick komma in. Dels för att hon skulle få umgås lite med oss också. Kajsa sov inne inatt. Hon la sej i köket och sov där hela natten.

När jag vaknade imorse blev hon jätteglad!! Hon pratade värre och mer än vad Zigge gör :-) Hon stod och pratade i flera minuter. Sen fick hon gå ut i hundgården och allihopa fick mat. Zigge såg värre ut i ögonen idag och jag gick in och ringde veterinären igen. Vi behövde inte komma dit (skönt) utan han fixade ögondroppar till Zigge ändå. Pratade med honom om Kajsa också som har typ som exem i armhålor och på magen, han fixade med en salva till det också :-D

Så jag och Kajsa ska åka in till stan lite senare och hämta allting. Ska slänga med hundschampo för Kajsa behöver verkligen en dusch :-)
Ska köpa med avmaskningsmedel också för Zigge är så smal! och de spelar ingen roll hur mycket mer mat han får så blir det ingen skillnad. Det ser ut som revbenen ska hoppa ut på sidorna ju..

Han är ju inte avmaskad sen han var valp så nu tar jag och gör det fast jag inte sett att han har mask. Iluk hade väldigt mycket som valp sa uppfödaren och han har jag inte heller gjort de på någon mer gång så de kanske är bäst. Och Sila som delar hundgård med honom lär jag väll också göra de på..
Divine däremot som har så lätt för att lägga på sej lär ju inte ha nån mask..

Börjar jobba kl 14 idag sen ska jag hem och ha lite SPA med Kajsa :-) Får se va hon tycker om de..

Jobbar 8:00 - 18:30 imorgon, tror att Kajsa får följa med på fm eftersom jag inte vill hon ska ligga ute om hon är nyduschad. Sen får Thommy hämta upp henne när han slutar.

På lördag ska vi på Dop :-) min systerson och gud son, Algot, ska döpas.

Och på söndag tänkte vi vandra upp till RÄTT höjd! Men då tar vi bara Divine och Kajsa med oss. Det är ju dom 2 som behöver träna på att kunna umgås. Blir klövjeväskor på dom så dom får arbeta lite :-) Hoppas de kommer gå bra då vi har en varsinn hund att ha koll på och se till att de ska klara av att gå med visst mellanrum mellan varandra utan att krångla och vara griniga.


Lite blandade gamla bilder...Zigge är valpvakt åt pappas Silver, nyårsafton 2007

Zigge-pigge är världens snällaste och ligger och värmer Silver, så mysigt!Jag och husse måste väll vara med på någon bild också.Jag 5 år ska tävla med en av våra samojder, Fedor. Han va SK*TSNABB!!
"Den sprintande samojeden"


Jag med våran första samojed DonskijJag kör hemma i Kväggen med Fedor. Jag hade aldrig låtit mitt lilla barn
åka med en såå snabb hund. Tror han va snabbare än någon av våra
malamuter!

Våra samojder såg inte ut som de flesta samojeder ser ut idag. Våra va ganska högbenta och inte små pälsbollar, de va nog i lika storlek som mina malamuter. De syns på bilden där uppe när jag ska köra trehjuling med Fedor att han är ganska stor och ingen liten boll.


Fedor till vänster och "min" Victor till höger. Han var världens goaste hund :-)Jag och Ina. Den här bilden var faktiskt med i Tidningen :-)


2009-03-19 @ 08:23:30 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Expedition: "FEL höjd" Del 2

Efter mycket om och men, och efter en viss övertalning från Thommys sida valde vi att inte flytta in i kojan utan fortsatte istället våran tur.
Thommy visade ännu en gång på GPS:en att om vi bara går några hundra meter till kommer vi till en ny väg, sen är det bara att bestiga kullen kvar. "Bara och bara" men vi fortsatte ändå.


Husse är långt fram med de andra hundarna, iluk var mycket noga att
hela tiden ha koll på så att matte hann med..


När man är ute på tur, vare sej man klövjar, åker skidor eller släde så får man så himla mycket tid till att fundera på så mycket saker. Just nu gick mina tankar åt hur jag skulle hitta något att koka vatten i.. Kanske kunde jag råka hitta någon gammal kastrull eller ett kärl av något slag som tål eld.. Kunde dessvärre inte varken hitta eller komma på en lösning.
Utan istället hittade jag..


..ett älgtorn ;-p

Nu hade vi kommit fram till kullen, som hette Kummelhöjden, så nu var det bara att börja begesej upp mot toppen. Vi gick och gick. När man går uppåt är det väldigt praktiskt att ha en hund som draghjälp.

Vi närmade oss tillslut toppen, bara en sista brandt uppförsbacka kvar. Jag försökte ta kort på den, men på bilden ser den inte alls så brandt ut. Jag vet att när jag bara fällde ut armarna tog de i backen, så fast jag stod helt upprätt var de som jag kröp.


Iluk är lycklig och är redan längst uppe i backen, bara jag och Divine kvar
som ska upp.

Divine som hade full-lastad väska på ryggen var de tungt för, jag fick hjälpa till och skjuta på henne uppför. Väl uppe får man väll säga att man blev en aning besviken. Vi kunde ju inte alls se vårat hus. Det var fullt med träd ivägen. Och Thommy (som hade varit här uppe för 15år sedan) konstaterade att träden hade växt endel sen sist..

Det vi kunde se var åt helt motsatt håll än åt vårat hus:


Endel av sjösystemet som går förbi vårat hus. De lilla vita området som är
längst ner på bilden är kanalen som går ut till "våran" sjö. Som ni ser så
är det en bit ner.. Följer man kanalen åt vänster kommer man så småningom
ut i Öjevettern som är den sjö som vi bor vid.

Vi satte fast hundarna på toppen och plockade fram den frysta fisken som de skulle få. Kan säga att den var efterlängtad. Vi käkade lite mackor, men jag kunde fortfarande inte släppa de där med att ja inte skulle få någon varm soppa.

MEN tillslut släppte de och en idé kom!!!!
Vi hade ju pet-flaskor med oss med vatten i. Vi kokar ju såklart vatten i en sånn. Thommy var mycket skeptisk till att de skulle fungera. Och sa hela tiden medans han höll flaskan över lågan: "Det går inte!"

Men jag var överlycklig, för jag VET att de går!!!!
Nu kände jag mej lite lyckligare och som Lars Monsen igen! :-) Gud så påhittig jag va.. *stolt*
Hade lite svaga minnen från ett experiment vi gjorde i skolan! :-D De ska tom fungera i en ballong tror jag. Tänk att man skulle få lite användning av sina Kemi kunskaper trotsallt  :-)


Thommy ska värma vatten över öppen låga i en PET-flaska.

Eftersom vattnets kokpunkt är en lägre temperatur än vad smälltpunkten är för PET-flaskan så funkar det ju. Plasten smällter ju inte i botten av flaskan eftersom vattnet ligger där och håller den nedkyld. Det är först efter vattnet börjar koka och är uppe i över 100grader som plasten kan börja smälta, så genialiskt!!

Så med andra ord fick jag min varma soppa och vart jätteglad!!


Såhär såg flaskan ut efter vattnet blivit klart.

När vi suttit på toppen enstund blev man ju såklart kall och blöta fötter är inte skönt då!! Ännu en idé kom som räddade hemfärden. Plastpåsar hade vi ju med oss. Tog av skorna och strumporna och satte på en påse på varje fot. Satte sen på strumporna utanpå, de värmde ju lite då och jag slapp känna att de va blöta och sen på med skorna. Toppen! Nu kunde de ju inte bli bättre :-D

Vi pratade om att ta en annan väg hem. På bilden som ja la in på utsikten lite längre upp så ser man ju att de inte är så jättelångt till kanalen. Vi behövde bara ta oss ner från kullen och så skulle vi komma ut på den och gå sjön hem. En mycket bra idé eftersom de är alldeles slätt på sjön och nästan ingen snö alls.


Här är vi uppe på toppen

Vi packade ihop och började gå nedför. De var fruktansvärt svårt att gå nedför med en hund som har båttom ikapp husse så jag satt mej på rumpan och Divine drog med ned för nästan hela höjden :-) Väl nere vid kanalen upptäckte vi att den var öppen så vi fick gå efter kanten tills vi kom dit det var tillräckligt med tjock is för att säkert kunna gå på den.


Såg 2 fina svanar :-)Husse går först med iluk på axeln.

Totalt hemifrån och upp på toppen var de ca 4km. Vi stannade mycket och ofta eftersom vi hade iluk med. Han va super duktig. Han tyckte det var sk*tkul hela tiden och han visade inte att de var det minsta jobbigt. Han ville bara gå vidare när vi stannade. Men när vi tagit oss ner för höjden turades vi om att bära honom. Han skuttade med hela tiden och hade gärna gått hemåt också, men jag vill ju inte slita ut stackarn. Han såg dessutom ganska trött ut på ögonen även om han inte ville visa det. Han sa heller inte emot när vi bar honom utan satt där stolt och tittade på de andra hundarna, så så fick det bli.


Här går vi efter kanten av sjön påväg hem.


Allra längst till höger på bilden är vårat hus (fast de syns inte)

När jag helt plötsligt får se vårat hus på högersidan sjön, skriker jag: VÅRAT HUS!!!!!!!!!! Jag trodde vi skulle gå så långt bort som man kan se på bilden för att komma hem. Men så var det bara så nära!


Här har vi det. Och grannarnas röda hus som ligger ganska långt bort
ser ut att ligga jättenära!


På ingång

Väl hemma var hundarna väldigt nöjda av att få komma in i sina hundgårdar igen. Allihopa (utan iluk för han är för liten) hoppade upp på taken till sina hundkojor och låg där i solen hela eftermiddagen.

Vi gick in och tittade ut genom vardagsrumsfönster mot Kummelhöjden..

Thommy säger: "Vi var aldrig där!!"
Jag: "Va?!"
Thommy: "På toppen kan du se all snö eller hur, och det är liksom bara några träd?"
Jag: "Mm"
Thommy: "Du ser till och med hela stammarna och allra längst ner på de träden som står där och de har bara grenar i toppen.."
Jag: "Ja.."
Thommy: "Där vi var såg vi inget för det var träd, överallt" ... "Vi var på fel höjd! Vi var aldrig på Kummelhöjden! ..vi gick till någon höjd längre bort!" 
Jag: "Åh herregud, då betyder vi att vi måste göra om de här någon dag??!"
Thommy: "Mm!"


Senare pratade Thommy i telefon med sin pappa. Han berättade att det även skulle finnas en bilväg ända upp till toppen.. Vilken tur att Thommy är så bra på att läsa kartor på sin GPS!


2009-03-17 @ 10:24:41 Permalink Allmänt Kommentarer (6) Trackbacks ()


Expedition: "FEL höjd" del 1

Igår efter att vi gått upp på morgonen gav vi oss iväg med alla hundarna på en liten expedition :-)
Från vårt vardagsrums fönster kan man se en stor höjd som Thommy mycket och länge pratat om att han ville vi skulle gå till. Vi hade tidigare under veckan bestämt att de skulle bli den här helgen. Jag gick upp och gjorde iordning mackor och plockade fram lite gosaker att ta med. Blev lite pulversoppa och pulver för att göra blåbärssoppa, tog såklart med en varsinn filé fryst öring till hundarna. Thommy plockade fram den nyinförskaffade gasolbrännaren och jag packade ner allt i hundarnas klövjeväskor. Divine och Zigge fick bära packningen och Sila och iluk fick slippa sånt eftersom de är sånna små-pluttar :-)
Sila kunde iofs fått provat och haft en tom väska på sej, men nu blev de inte så. Vi kom iväg någon gång strax efter klockan nio på morgonen. Thommy gick först med Zigge och Sila och GPS. Jag kom efter med Divine och iluk gick lös mellan oss hela vägen.


Här har vi precis gett oss iväg. Vi gick rakt ut från vårat hus över sjön och ska
in i skogen där framme.Vänder mej om och säger: Hej då huset!! *vink vink*

Till o börja med var det riktigt trevligt. På sjön hade snön sjukit ihop så att det gick mycket lätt att gå. Iluk var överlycklig att hela familjen var med. Han sprang ikapp Thommy, Zigge och Sila och buffade lite på dom och konstaterade att, jo då dom är allt med, han sprang bak till mej och Divine, bet Divine lite i kinden sprang bak till mej och var överlycklig, allihopa är va med!!!! Vilka förväntningar han hade och va spännande allt va!!

Så fort vi gick av sjön och in i skogen, var terrängen inte lika rolig längre. I skogen var det djup snö med skare och vi hade ju ingen stig att följa utan de gick på stock och sten och mellan o under träd vilka jag och Divine inte alltid var överens om vilken sida vi skulle gå på.. :-) Iluk hade tur, han va så liten och lätt att skaren bar honom, ibland! Rätt som de var trampade han igenom och försvann :-D men upp flög han lika fort igen och va lika glad för det.

Jag kände mej som Lars Monsen och gick och dokumenterade allt med kameran och va på riktigt bra humör. Man kände sej så äventyrlig med våran lilla expedition. De va nästan bara norskan som saknades för att jag skulle varit riktigt lik ;p Det här borde man göra oftare.


Eftersom lilla iluk var med stannade vi till ofta. Här har vi kommit in på en
myr efter sjön och matte blev lite hungrig. Vi satte fast hundarna i varsinna
träd och jag skulle ta en macka ur Divines väska. Divine blev GALEN, då hon
insåg att hon har gått och burit runt på en massa käk utan att vetat om de.
Haha!Divine på vårat första stopp.Zigge på vårat första stopp.

Vi gick vidare efter vår lilla paus och vi kom till en mer tät och oframkomlig skog. Jag kände mej allt mindre som Lars Monsen, jag insåg att mitt val av skor inte varit de bästa. Varför jag inte satte på mej ett par höga kängor eller något annat lämpligt vet jag faktiskt inte. Jag tror inte jag tänkte överhuvudtaget. Jag tog bara mina "vanliga" låga skor av ren vana.

Så fort vi lämnat sjön och kom in i skogen tog det 2 sekunder tills skorna va fulla i snö. När man trampa igenom snön lyckades byxorna fastna kvar i skaren och all snö åkte in. Till en början var man alldels för glad och förväntansfull för att ens lägga märke till det. Men i den svåra terrängen blev humöret lite sämre än på topp och de kändes inte lika roligt.
Vi stannade till en stund och sen kändes de bättre och vi fortsatte. Thommy lockade med att vi om va 600m skulle komma ut på en väg som vi kanske kunde följa.


Här har vi kommit ut på en väg. Alla fyra voffera i bild.

Efter att tillsammans studerat GPS:en en stund insåg vi att vi inte skulle följa vägen. Hade vi valt att följa den hade den varit dubbelt så långt att gå bara vägen plus att det sen skulle bli en bit i skogen iaf, än om vi valde att vika av från vägen direkt.


Husse med hundar först efter kommer iluk, sen divine.

Vi fick iaf gå ett fåtal meter på en väg innan vi skulle vidare in i skogen.

Inne i skogen gick de tungt och jag tappade fart. Vi hamnade lite efter husse vilket ledde till att Divine drog för att vi skulle komma ikapp dom och i farten lyckades hon "skjuta" alla grenar i ansiktet på mej och jag vart på sämre och sämre humör.

Tillslut skrek jag till Thommy: Kan du sakta ner nån j*vla gång!!?????????!!!!
Vi hann knappt komma ikapp dom innan husse drar vidare och jag blir arg för att jag "missa" alla vilopauser. De gick och sen stanna och vänta in oss, sen när vi väl kommer går dom så jag aldrig fick sätta mej ner. Tillslut sittstrejkade jag och Divine en stund och tänkte inte gå en meter till informerade vi husse med! Iaf jag.. Divine vill fortsätta.

Jag var inte längre någon Lars Monsen, Lars har de mycket lättare än mej konstaterade jag. För de första går han inte med en hund i midjebälte som drar ikull en rätt som det är så man åker på mage. Han har heller ingen hund som skjuter grangrenar i ögonen på en. Och han går nästan aldrig tillbaks dit han började.

Vi skulle gå från punkt A till punkt B, och sen TILLBAKS till punkt A igen!!
Han går oftast från punkt A till punkt B, sen e de klart. Med andra ord för varje steg han tar kommer han NÄRMRE sitt mål. Jag kände bara att för varje steg jag tar så kommer jag längre IFRÅN mitt mål!!
 
Vi satt still en stund och jag kände va fruktansvärt blöta fötter jag hade och hällde ut flera liter (eller inte riktigt men, det kändes som det iaf) ur mina skor. Rätt som de va när de va som mest synd om mej, går det helt plötsligt upp något mycket tungt för mej!! Men jag var tvungen att fråga Thommy för säkerhetsskull (jag hoppades ju på att jag skulle ha fel). Du har inte heller packat ner någon kärl att koka vatten i??? Mycket riktigt de hade han ju inte.. Kunde man bli på sämre humör nu? Inte ens mat skulle ja få!

Rätt som de va hitta vi en koja..


Kanske skulle vi, jag Divine och iluk, ta och flytta in, eftersom allting ändå
bara krånglade.Fortsättning Följer...


2009-03-16 @ 11:17:32 Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()


Ledig i helgen

Imorse var jag på jobbet och städade, hade lillkillen iluk med. Han tycker det är så roligt att få vara med på jobbet och jaga skurmaskinen. Väldigt bra miljöträning blir det ju också, han får ju en kort åktur med bilen både dit och hem (ca 4km till mitt jobb). Och i Storfors finns det ju lite mer saker att titta på än här hemma. Där åker det ju bilar och går folk och cyklister. Endel dagar har Anki med sina två hundar så då får han ju även leka med dom. En ganska lagom stund att ha med honom på då är han lagom trött tills han kommer hem igen.

Nu på förmiddag har jag grejat med alla dagliga sysslor som aldrig verkar ta slut i ett hus, tvätt, disk mm. Det känns ju alltid extra skönt att komma hem från jobbet när man vet att allting är iordning. Jobbar 12:50 - 18:15 i eftermiddag, sen tar jag helgen :-) ..ska bli skönt. Imorn ska vi gå upp tidigt och ta med alla hundarna och fika och ge oss ut på en utflykt. Resten av helgen hoppas jag att vi ska tapetsera. Men det slog mej just att tapetklistret är slut.. Hm..


Finns det något sötare än en Alaskan Malamute valp förresten?Divine
ZiggeSilailuk


2009-03-13 @ 11:19:22 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Vi väntar tillökning..

:-) Pratade med Peter för några dagar sedan om att han eventuellt ville omplacera sina tikar. Han frågade om jag visste någon som kunde va intresserad. Han tycker att de borde hamna hos någon som kunde träna dom, iaf den yngsta av dem. Jag sa glatt att jag gärna kunde ta den yngsta och försöka få henne att passa ihop med mina hundar :-)
Kajsa 5 år är helsyster med min Zigge men från en kull tidigare.

När vi var uppe i nornäs sist så lånade jag bland annat henne och körde med och trotts att hon inte kört på iaf 1 år gick hon skitbra!! Läste om henne på SKK och såg att hon har
Godkänt: Polarhundsprov 1 (3+3mil) , Polarhundstest C (vad nu de e?) och Polarhundstest D (polardistans 300km år 2007) då vann de sin klass :-D
Hon gick tydligen som ledarhund i Peters spann ihop med en hane.

Både Zigge, Sila och Iluk accepterade henne när vi var uppe i Nornäs. Tror tom att Zigge kände på något sätt att de två hörde ihop, de låg lutade mot varandra och sov (med hundgårdsnätet emellan).
Divine sa på en gång när Peter och hans tikar kom att här ska inte komma massa okända brudar! Men det var väll ganska väntat. Klart hon blir sur när de kommer massa nya tikar och tar en hundgård mitt bland hennes flock.

På onsdag kommmer Peter hit med Kajsa, ska bli spännande. Jag vet att det kommer bli en riktig utmaning att få Divine tycka att det här är okej. Men jag tänker inte ge mej, det SKA gå! Det är jag som ska bestämma vilka hundar som ska få vara med i våran flock, inte Divine! Jag har redan lagt upp en plan och taktik för hur vi ska få det att fungera :-D

Det kommer ta ganska mycket tid, dels att jag har en helt ny hund att lära känna och som jag ska bygga upp en bra relation till och dels att få Divine att tycka det är okej. Jag har bara jobb kvar i ca 4 veckor så sen kommer mina dagar bestå av hundaktiviteter.

Om jag kommer lyckas så Kajsa kan stanna här betyder det att jag har ett 4-spann som jag får tävla med till vintern :-D
och Iluk fyller ju 1år i november så de e klart han kommer få följa med på turer och isf har jag ju redan ett 5-spann!!
Ganska häftigt tycker jag..

De närmar sej...

Ska lägga in de få bilder jag har på Kajsa.


Kajsa går till höger bak. Alltså bakom Zigge, de tillochmed rör sej exakt
lika på den här bilden ;-) ..det är därför hon inte syns.


Här syns hon bättre. Hon jobbar på bra i uppförsbacken. Hon är den
längst till höger.


Här ser hon glad ut..


Zigge döljer syrran med svansen.


Här svänger vi in till stugan.


Idag är jag ledig hela dagen, (har tagit ledigt) för jag ska till doktorn i Karlstad vid kl 3. Efter ska jag in och köpa lite tapeter till vardagsrummet plus de som fattas till hallen. Kommer bli nice bara vi får upp dom någon gång. Vi ska göra ett ryck i helgen för båda är lediga. Vi har även planerat in en liten hund-utflykt. Thommy har spanat in en höjd här hemifrån som han alltid velat gå till. Det är nog en bra bit att gå, men vi tar med fika och alla hundar så kan det nog bli en fin tur.2009-03-12 @ 07:55:43 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Hundmys inne

Igår var jag mer eller mindre ledig, var bara på jobbet och städade på morgonen. Vid lunch tog jag in mina snuttor, Divine och Sila. Tyckte det var längesen som de fick umgås ihop så lite träning på det är ju aldrig fel. I hundgårdarna står de varannan hane varannan tik och när jag släpper lös dem tar jag alltid en hane och en tik. Aldrig tik tik, eftersom det är svårt att hålla koll på vad de hittar på när de är lösa. Eftersom alla funkar så bra ihop när jag är med så vill jag ju inte att de ska uppstå några dumma situationer som göra att de eventuellt kan bli griniga på varandra.


Divine är närmast och Sila påväg ut från vårat sovrum.

Vi låg och hade de mysigt i soffan och tittade på tv. Jag hade en hund på varje sida som låg på rygg och skulle bli kliade på magen :-) Tror de vart riktiga kompisar inne till och från, Divine låg och tvättade Sila. Hon tvättade svansen och Silas öron, Sila tyckte det var skönt såg de ut som :-)

Senare på kvällen fick Zigge komma in. Eftersom jag tycker han är så smal stackaren så tänkte jag göda honom lite extra. Så han fick en bamse-stor fryst öring-filé, de e grejer de tycker Zigge.


Zigge äter en jätte-stor fryst öringfilé.

Jag la ut en handduk till honom att ha fisken på, då jag inte vill ha fiskkladd på hela golvet. Till min stora förvåning var Zigge mycket noggrann med att fisken var kvar på handduken, så fort den åkte iväg lite lyfte han genast in den på handduken igen. Ibland blir man så förvånad att de förstår och gör precis som man vill.


Zigge äter öring på mattes handduk.

Idag blir det inte så mycket hundaktiviteter, jag börjar jobba kl 14:00 och innan det har jag lite små grejer att pyssla med hemma som matlagning och tvätten. Thommy håller på kvällstid på att kaklar inne på den lilla toaletten, kan va kul att få den färdig också :-)
2009-03-10 @ 09:55:17 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Är våren på gång..

..det verkar inte bättre än så! Igår kom närmre 1dm snö under kvällen, men till vilken nytta? Det är redan slask idag och plusgrader. Om det mot all förmodan skulle frysa på blir det bara en ordentlig skare och ingen idé att köra hund på de. Vägarna är täckta av is, så ingen idé att plocka fram cykeln heller. Blir med andra ord endel lata dagar för hundarna. De får nöja sej med att springa lösa och jaga varadra runt tomten.

Första start för Polardistans går idag, de nordiska åkarna som drar iväg på 300km. Va härligt!! Hade varit kul och varit där uppe nu, ännu roligare att kört själv men det får vänta. Har ju bara 2 hundar i tävlingsålder än så länge och eftersom jag inte är någon skidåkare blir det svårt. Får vänta tills man har fler hundar helt enkelt.

Våren verkar vara på väg och fyy va hemskt. Jag vill ha vinter!! Längtar Längtar Längtar såå tills det blir höst. Tänk vilken känsla när man vaknar på morgonen och första frosten är här och man går och bara väntar på snön, som visserligen aldrig kommer till Storfors, men till Nornäs!!!

Drömmer mej tillbaka till Sham-draget och 3milen, vilken underbar tur!

Bild från Sham-draget 2009 15 februari. Jag och snuttarna ute på 3milen.

En sånn underbar tur. När jag anmälde mej funderade jag på om inte 3mil är lite väl långt, men när vi gick imål ville jag bara köra mer. 3-mil är inte alls så långt som man tror. Längtar tillbaks till den dagen, klarblå himmel minusgrader och solsken, bara jag och hundarna, så himla härligt!!

Eftersom jag tyvärr inte kan styra över årstiderna får jag väll inse att det går mot varmare tider nu och att sommaren kommer vara här fortare än jag kan ana. Ska beställa flytvästar till hundarna. På sommaren kan det vara otroligt varma dagar och luften kan stå helt still här. Eftersom vi bor vid en sjö ska vi ta tillfället i akt och utnyttja de träningsmöjligheter de kan ge. Så i sommar ska vi ha ordentligt med simträning. Har bestämt mej för att köpa flytvästar även fast de kan simma. Men ska jag dra med mej dom mitt ute i sjön ska vi inte chansa på att några olyckor kan inträffa utan tar de säkra före de osäkra.

Det kanske trotsallt är lite tur att de blir vår och sommar så man hinner med alla förberedelser inför nästa vinter. Har endel projekt inför sommaren. Hundgårdarna ska byggas om helt och helst skulle jag vilja göra nya boxar till släpet, har lite roliga och praktiska ideér för det. Eftersom vi ganska snabbt blivit fyra ska de göras mer och nya linor och reparera slädar och vi har ju ingen stake-out för 4 hundar heller..!

Jo vi var ju iväg på malamuteveckan en sväng efter Sham-draget. Hade bestämt oss för att inte tävla utan bara åka dit och vara med på årsmötet bla. Men anmälde ändå Thommy i sista sekund med Zigge. De skulle köra 1mil. Thommy gjorde sej iordning och förberedde sej före start medans jag hade hand om Zigge. Jag märkte dock att Zigge inte var som vanligt, han verkade lite, orolig? och allmänt förvirrad. Stod och höll Zigge i starten och han kissade på mej??!!!! Han var verkligen konstig. Jag släppte iväg dom och Zigge sprang sådär. Alltid när jag kört han har han skrikit desperat i starten och varit helladdad. Nu ville han helst bara därifrån tror jag.

Efter ca en kvart kom Thommy och Zigge tillbaks igen och gick mot bilen. De hade alltså brutit. De hade kommit några hundra meter sen hade Zigge tvärstannat och vägrat fortsätta. Detta var något som absolut inte är likt Zigge. Jag har aldrig varit med om det, Zigge har alltid sprungit som en tok! Kom därefter på att det måste berott på att det inte var jag som körde han. Får väll säga att jag är den som har bäst och mest kontakt med hundarna och de är oftast jag som både tränar och tävlar med dem. Thommy har nog inte kört Zigge på iaf ett halvår.

Bestämde sen att jag skulle ut på en sväng med honom. Jag tog fram selen och han SKREK! ..allting var som vanligt igen.. Jag körde milen med Divine och Zigge och Thommy körde linkörning med Sila. Zigge sprang på precis som vanligt och var så nöjd och glad när jag körde honom.

 
Jag med Divine och Zigge på Malamuteveckan 2009

Väl hemma efter en härlig semester i Nornäs, med Sham-draget och malamuteveckan, väntade väldigt mycket arbete. Har inte hunnit med att blogga på ett tag då jag jobbat ganska mycket plus att vi försökt fått lite gjort hemma i huset.

Tror att jag avslutar inlägget med några bilder..


En bild från förra-veckan när Sila hjälper mej att byta halm i kojorna.


En bild från förra-veckan när Divine är med matte på jobbet.


Divine och Zigge busar hemma på sjön


Åså den härligaste bilden av dem alla. Sila har världens bästa huvudkudde.2009-03-09 @ 11:49:58 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


RSS 2.0