Äntligen nya hundgrejer

Vaknade tidigt idag, eller tidigt och tidigt, det är iaf  tidigt om man är ledig på fm. Thommys mobil ringde 07:00 och de va inte alarmet som vi först trodde utan hans jobbarkompis John som ringde och undrade vart han var. Han hade försovit sej lite. Han ska normal gå upp kl 06:00 :-)
Thommy rusa upp och åkte o jag kunde inte somna om.

Gick ut och gav Kajsa hennes medicin, för hon ska helst ta den en timma innan maten. Sen hamnade jag här en sväng.

Igår kväll hände något oväntat. Jag har ju beställt massa grejer från MRkoppel, men inte hört ett ljud. Tänkte ringa och kolla om hon fått beställningen. Men rätt som det är ringer Rose-Mari (hon jag beställt grejerna av) och har vägarna förbi oss och undrar om vi kan mötas någonstanns så får jag grejerna på en gång. Så igår vid 21:00 fick jag alla prylarna :-) Väldigt oväntat eftersom hon bor vid Gbg !

                       

Nya grejerna! 2 Necklines, En Expander, 2 Koppel och 5 halsband :-)



Till mina 5 små älsklingar :-)


Passar på att göra lite MR-reklam här, men de är de verkligen värda för det är så himla BRA grejer!! Kopplena är suverräna, men inbyggd expander och ringar så man kan bara enkelt koppla fast det runt sej själv eller ett träd eller vad som helst om man vill sätta fast hunden. PERFECT! Har aldrig köpt så bra halsband någon annanstanns heller och snygga är de ju också!! Skitsnygga. www.mrkoppel.se

Väntar med att sätter på dem de nya halsbanden tills iluk o sila flyttat isär, så slipper de bita i dom på en gång :-)

Fick på extraljusen på bilen igår :-) De är inte inkopplade, men de sitter iaf på plats. Jag tyckte det blev fint! ..men Thommy tyckte de blev fult.. Jaja, tur att de inte är han som ska köra bilen så ofta då!

Beställde fälgarna igår också, dom är såå fina. Hoppas de kommer till veckan.


Dom var vi iaf överens om och tom brormin tyckte dom va fina :-) Hoppas de blir fint när de hamnar på bilen också..

Nu ska jag ge mej, ska greja lite här hemma innan jag ska till jobbet.
Blir nog mycket folk idag eftersom "Öl-Lampan" lyser :-)



 
2009-05-29 @ 07:48:14 Permalink Allmänt Kommentarer (6) Trackbacks ()


Veterinärbesök

Var hos veterinären igår med Kajsa. Tänk vilken duktig hund hon är.. Vi kom in i väntrummet och satte oss ner. Där fanns några katter, hon brydde sej inte det minsta. Efter en stund kom de in en stor Schäfer som skällde och skällde på henne. Hon bara tittade på honom sen tittade hon bort. Brydde sej inte det minsta. Efter en stund kom en stor rottis tik ut och gick förbi henne med bara någon dm mellanrum. Hon stack ut nosen lite och ville lukta, men inte ett ljud.

Medan vi väntade på våran tur bokade jag tid för HD-ED röntgen för Sila. Vi fick en tid på måndag. Skönt slipper jag sitta i telefonköer för att komma fram dit.

Vi fick som vanligt Gunnar, skönt. Han bor mer eller mindre granne med mina föräldrar och känner till mej och mina hundar. Brukar åka hem till honom när de e dax för vaccinationer så slipper vi klampa in med ett gäng hundar på mottagningen, väldigt smidigt! Han har tagit hand om alla våra djur sen jag var liten. Har de varit något kom han alltid hem till oss efter jobbet.

Han tittade på Kajsa och såg hennes rödflammiga mage. Det var någon typ av allegiskreaktion. Hon fick en kortisonspruta och medicin utskriven. Hon fick Ampivet som hon ska gå på i 10dgr och sen kortison som vi ska köra med ett tag och sen trappa ner när de börjar se bättre ut. Vi ska även ta ut all halm i hennes koja och köra utan, ifall de kan vara de som hon inte tål. Passade även på att vaccinera henne när vi ändå var där, såg att de va väldigt längesedan de gjordes sist.

Känns väldigt skönt att de är på gång nu iaf, inge roligt alls när man vet att någon av hundarna inte mår bra. Satt och försökte hitta om karenstider. På kortisonet var det 14dgr fattade jag som. Vilken tur att det är sommar och inga tävlingar på länge. Hoppas på att de kommer ge med sej nu.

Men vet. sa att vissa hundar behöver gå på kortison jämt för att de ska vara bra, så hon kanske behöver ha ½ tab varje dag framöver också.. Isf måste vi se om det går att söka dispens för henne..
Jaja, vi är ju inte där än. Det kanske går över nu på några veckor helt. Vi får hoppas!!! De får ju som tur är nya bättre hundgårdar nu med plåttak.


Idag är jag ledig, blir hemmapyssel. Skulle så gärna vilja gå ut och montera mina extraljus på bilen, men de regnar ju så! ..så de får väll vänta. Ska beställa nya däck och fälgar till den idag, hoppas att den blir fiiin sen :-)

Har även igår kväll bestämt mej för att beställa en släde :-D Det blir en oinakka nome heter den, med 1700mm lastplan och röd slädsäck. Kommer bli så bra tror jag. Måste ju ha en i trä också som jag kan köra när vi ska ut på längre turer. Och Oinakka slädarna är väldigt fina tycker ja!! Min Danler blir mer till tävling. Skulle även vilja ha en danler sprint ifall man ska köra hundar på kortdistans, men den släden känns mest onödig egentligen. 

Får se om vi ringer idag eller till veckan och beställer den :-) Vill ha den nu, fast lite onödigt egentligen, då ska man bara hitta någonstanns att ställa den på nu under sommaren.
 

Husse och iluk ska ut och springa

Ser ni en skymt av hundgårdarna också.. Grejar förfullt där när det inte regnar. Bygger väggar bakåt, sen ska de målas och på med taket. Det blir skitbra ! ! ! Har börjat måla telefonstolparna också, så nu ser det betydligt bättre ut när de fick lite mörkare färg på sej.

Bäst o lägga in en bild på min nya bil också :-)


Lancern










2009-05-28 @ 09:11:36 Permalink Allmänt Kommentarer (7) Trackbacks ()


Bara lite småprat :-)

Tänk att dagarna går så himla fort och att man hela tiden har fullt upp med någonting. Har varit väldigt seg på att blogga för jag tycker inte de finns någon tid över. Idag vaknade jag tidigar än nödvändigt för att Thommy skriker klockan 06:00
"Blinken är borta!" Blinken är våran lilla minibåt för den som inte vet :-)

Vi hittade den iaf i en vass en bit bort och Thommy band fast den. De blåste storm här inatt!!

Ska snart åka till jobbet. Slutar en väldigt udda tid idag (udda för att vara mitt jobb, normal tid för många andra)
Slutar klockan 16:00 då Anki kommer och tar över. Har fått en tid hos veterinären klockan 16:30 idag för Kajsa. Hoppas vi äntligen ska få ordning på hennes mage. Hennes exem blir bara värre, fast vi duschat henne och torkat henne ordentligt innan hon fick flytta ut igen.

Ute har hon torrt att ligga i och behöver aldrig bli fuktig/blöt ändå ger de inte med sej.
Tvärsom de blir bara värre! Hon kliar en massa och börjar få dåligt med päls kvar på magen nu, inge bra alls. Hon har tyvärr inte fått vara med på simträningen eftersom jag inte vill blöta ner henne.

Igår skulle Thommy ut och springa med iluk. Det gick sådär. Han blir jätteglad och älskar att härja. Men när de drog iväg och han hörde de andra 4 hundarna stå och yla efter honom så sprang han väldigt motvilligt framåt. De slutade med att Thommy vände och de gick jäkligt fort hem. Tänk vilken liten mes-kille jag har. Törs inte lämna flocken :-)

Igår va vi i Karlstad och hämtade min kära bil. När jag körde hem så kändes de mycket bra!! Har nog aldrig kört en såå ny bil förut.

Va inne på biltema och köpte massa grejer. Blandannat extraljus som jag hoppas jag kan få lite assistans att sätta på.

Vill ju se älgarna i tid när vi ska köra upp till Nornäs. I vintras va jag ca 1m ifrån att krocka med en när vi var på väg upp. Gjorde en tvärnit och insåg att bilen bakom inte skulle hinna stanna, så jag lyckades svänga över på andra sidan så vi slapp en krock i baken.
Tänk att jag kunde ha koll på både älgen o bilen bakom. Blev som tur var ingen krock iaf.

Bjuder på lite bilder från i förrgår när vi simmade hundarna lite igen.


Sila och iluk på väg hemåt



iluk äntligen framme :-)


Shake it !




2009-05-27 @ 07:47:32 Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()


Halv-premiär för iluk på barmark

Igår när jag kom hem från jobbet vid halv sju drog vi ut och körde med hundarna en sväng. Thommy körde först med Zigge och Kajsa. Iluk fick springa med lös för första gången, han blir ju ändå ½ år i övermorgon. Väntar lite till innan han hamnar framför cykeln, han är ju ändå sååå liten min bebis!  

Efter Thommy kört drog jag ut och körde med Divine och Sila. Jag åkte bakom men fyrhjulingen och tog kort när Thommy körde, men de blev inga kort när jag körde. 


Thommy kör Zigge & Kajsa och Iluk springer brevid


Här kommer dom :-)


Kolla lillkillen iluk, han tyckte de va skitkul att få springa med de stora
hundarna c:


Hemma fick de gå ner til sjön efteråt och svalka sej.



Min största bebis, Zigge

Insåg efter turen med brudarna och trehjulingen att jag måste skaffa en till broms till cykeln. En frambroms och 2 bakbromsar räcker inte! De hjälper inte hur hårt jag än klämmer på alla bromsar samtidigt vill de framåt så kommer dom framåt. Även om däcken/hjulen blir låsta så drar de cykeln framåt ändå! Hade man kört med en hund hade de nog funkat men när man har 2 eller fler vill jag ha en matt-broms.

Undra vart jag kan få tag i skottermatta.. måste iaf fixa de så man kan köra någorlunda mer säkert. När de går alldeles för fort sätter man automatiskt ner foten, men har man då ingen matta då har man snart varken sko eller fot kvar heller :-)

Divine fick syn på en, så fin tyckte hon, trana mitt ute på en åker och jag var verkligen INTE sugen på att åka tvärs över en ny sådd åker och jaga den. Skrek till Divine några ggr sen struntade hon i den, fast hon egentligen ville springa dit. Haha ! ..vilken syn de kunde blivit.

Kom hem helskinnade fast de gick en aning fort till och från, tänk att jag glömt att de kan vara läskigt att köra barmark. När man kör släde går de mycket trögare och man vet att om man vurpar landar man iaf mjukt! En cykel rullar otroligt lätt på en grusväg och om hundarna får för sej att vika av vägen och in i skogen efter något djur då kan man räkna med att få jäkligt ont!!!!


2009-05-20 @ 15:10:45 Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()


Simträning

Ikväll tyckte vi de va dax att prova lite simträning på hundarna :-) Vi tog en hund i taget eftersom båten är så liten.. Lite svårt annars för mej och Thommy och en sprattlande hund som inte vill med att få plats. Vi började med Sila.


Sila i nya flytvästen och här kommer husse med lilla båten



Husse och Sila, här håller jag på att försöker ro ut båten, bakochfram
samtidigt som jag tar kort :-)



Sila simmar som fisken i vatten :-)

Blev riktigt imponerad av Sila, så fort vi kasta i henne från båten började hon simma in mot land och de gick så tyst och lätt. Precis som första gången vi testade henne framför trehjulingen hon bara maler på framåt tyst och smidigt som om hon aldrig gjort något annat tidigare.



Vi hann knappt med Sila in mot land!

Nästa hund blev Ziggebus :-)


Zigge inspekterar..


Husse och Zigge i båten, vi är på väg och ror utåt.

Zigge hoppade faktiskt i båten helt själv :-) Men var lite skakis i benen i början. Han har ju trotsallt aldrig åkt båt förut om jag inte minns fel. När vi fått ur Zigge ur båten gjorde han X antal försök att ta sej upp i båten, men vi rodde iväg och hejjade och tjoade och var glada :-)



Zigge på Öjevettern




Divine på väg utåt

Divine va minsann inge rädd i båten. Kanske för hon sett att de andra klarade av det och som flockledare får man inte vara sämre ;-) Hon stod med frambenen upp på kanten och spanade ut över huset och sjön.

Väl i vattet var hon först inte lika glad.. Hon försökte precis som Zigge att ta sej upp i båten först. Divine var inte så bra på att simma som Sila. Hade hon inte haft flytvästen är jag rätt övertygad om att hon inte klarat av att simma i land. Men hon jobbade på bra ändå :-) Hon vart lite anfådd och flåsade.


Divine har tillochmed knorr på svansen när hon simmar !!      =D



Iluk fick också prova på att simma en liten sväng


Iluk simmar

När vi ropade och tjoade på iluk så började han vifta på svansen :-) Han blev så glad!! (syns på bilden) Han lyckades fastna i snöret som satt fram på båten så han simma framför båten.
Snacka om DRAGhund!! Han drar tillochmed båtar när han simmar ;-p






2009-05-13 @ 20:09:00 Permalink Allmänt Kommentarer (6) Trackbacks ()


Badtunna & Hundgårdsrenovering

Den efterlängtade badtunnan kom i fredags och på lördag eftermiddagen lyfte vi den på plats och såhär blev de..


Badtunnan på plats

Vi fyllde den med vatten och började elda klockan 20:20. Två timmar senare hoppade vi i och de va faktiskt lite för varmt, 45grader! Bilderna blev inge vidare. Tog man utan blixt ser det mycket mörkare ut på bilden än va de egentligen var..


Thommy inviger badtunnan

Tog man med blixt blev de ljust som på dagen och inge mysigt alls!


Jag inviger badtunnan

Lördag fm jobbade jag medan Thommy och Jari ägnade sej åt att hämta telefonstolp till hundgårdarna. Tack för hjälpen Jari!!

Hela söndagen rev vi och gjorde om hundgårdarna. Det tog en jäkla tid! Vi började på morgonen och gav oss 20:30! ..och var då jävligt trötta!!


Hundgårdarna före..


Hundgårdarna efter.

Vet inte om de syns sånn värst skillnad på bilden, men det blev betydligt mycket bättre och snyggare här på plats!

Alla hundgårdar kom upp på stockar. Nu återstår det att köra in mer grus i varje hundgård plus att göra en grusgång framför hundgårdarna som ska vara ca 1 meter bred och telefonstolp ska läggas där och skilja gruset från blivande gräsmattan.

Femte hundgården ska också byggas men till det saknas de sektioner än så länge. När vi senare ska bygga som ett hus bakom kommer alla bakväggar och rivas och då blir det ju massa sektioner över som ska bli hundgård nr 5.

Idag var vi och köpte plint till bygget och alla brädor till stommen. Skulle vara kul att sätta igång med de nu genast så hundarna får det fint, men de får vänta lite. Har ju projekt åt alla möjliga håll just nu. Gamla hundkojorna (de som syns på bilden) ska slängas ut när huset är på plats så de får större yta att röra sej på.


Hundarna har full sjå att pinka in de renoverade hundgårdarna. På bilden
från vänster: Divine, Sila & Iluk.


Mer än såhär blir det inte idag, har massa att göra innan jag har tid att gå och lägga mej, som vanligt!

Imorn ska jag på kurs en heldag i Karlstad. Hoppas att det kommer bli en intressant kurs och är övertygad om att jag kommer lära mej massa spännande saker som jag kommer ha användning för speciellt på jobbet men även lite privat :-)





2009-05-11 @ 20:57:43 Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()


Kortis inlägg

Den efterlängtade badtunnan kom idag! ..äntligen. Just nu står den på våran altan och är såå stor och fin :-) Bild kommer.. antagligen imorgon om tid ges.

Idag kom en lastbil med 2 gallerdörrar till hundgårdarna också. Kajsa har bara ett dåligt hemma-bygge så den ska bytas, sen ska ju iluk få en hundgård också så till den behövs ju givetvis en dörr.

Jobbar imorn till 13:15 sen ska vi hämta hem telefonstolpar :-) Hoppas på uppehåll under söndagen för då ska alla hundgårdar flyttas upp på telefonstolpar, det blir steg ett. Sen när virket är klart på sågen ska hundgårdarna byggas ut bakåt. Men vi tar väll en sak i taget.

Jo just det, har beställt flytvästar också som kom iförrgår så nu ska de bli simträning i sommar. Det ska bli kul att testa och se vad hundarna tycker om det. När det är för varma dagar för att köra cykel kan vi ta och simma över sjön istället, blir perfekt de. Ska bara övertyga hundarna om det också eftersom ingen av dem gillar att bada :-)


Hundflytväst

Blev rekomenderad på vovve.net :s hundforum att de här skulle vara riktigt bra. Billiga var de också!! ..endast 179kr/st


2009-05-08 @ 19:19:08 Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()


Home sweet home

Ett hundskåp har jag ju länge funderat på att ha i hallen.. Men eftersom de nu inte finns så mycket plats kvar att ställa något mer skåp på, fick det bli ett hundhörn istället :-) Selarna luktar ju lite, så de kanske är lika bra att inte stänga in lukten utan de får vädra lite istället. Jag är inte så kräsen, blöt svettig hund luktar mysigt.


Ordning och reda, var hund har sin krok.

De blev lite dagis-stuk i hallen nu. Men jag tyckte de blev lite gulligt också. Plus att nu blir det lättare för husse att veta vilken sele som hör till vilken hund :-)

 
Hundhörnan brevid nya garderoben


Bild från hallen tagen in mot köksbordet

Ny spegel till vänster införskaffad igår som jag pysslade med och lyckades tillslut på upp på väggen under förmiddagen. OBS man bör inte följa IKEAs råd för hur man monterar den!! Garderoben till höger. Det är ganska svårt att ta kort i en hall så man ser något..


Tv med nya tv-möbeln

Såhär blev de, den fula bordsantennen till vänster om tvn ska givetvis bort så småningom. Har gjort skänken lite lägre och gjort om lite där boxern och dvdn står så man kommer åt dom och så dom syns.


Fönster mot altanen


Fönster mot sjön

Har fått upp lite gardiner i vardagsrummet som ni ser på de två bilderna ovanför.


En annan del av vardagsrummet

Här ska jag flytta om lite sen så jag får in vitrinskåpet.


Återkommer med fler bilder någon annan dag :-)



2009-05-07 @ 17:28:35 Permalink Allmänt Kommentarer (9) Trackbacks ()


Nya möbler

Thommy ringde hem och väckte mej igår morse och sa att en lastbil var på väg hit. DHL hade lyckats få med sej både garderoben och hundmaten på samma körning, praktiskt!! :-)

När de kom hit så spöregnade de givetvis och chauffören var HEL kass på att backa och vända. Jag stod i säkert 10min och suckade och väntade. Tänkte tillslut nästan gå fram och knacka på dörren till hytten och be honom att jag skulle få vända åt honom. Förstår inte alls hur han lyckades!! Han vände inte på vändplanen, utan på vägen!! Och rätt som det var stod han raklång tvärs över hela vägen och kom varken bakåt eller framåt, för då skulle han vara nere i dikena. 

Tänk att man alltid helst ska göra allting själv för att de ska bli rätt gjort, haha! Hade iaf väldigt god lust att hjälpa honom. Är rätt övertygad om att jag klarat de galant utan C/CE körkort, backa är jag riktigt bra på, tillochmed snabbt! :-) 

Jaja när han tillslut hamnade någorlunda rätt var jag genomblöt och så skulle allting bara bäras in också. Men fick hjälp av killarna med de tyngsta kartongerna och hundmaten ställde de bara av på parkeringen. Var verkligen inte sugen på att släpa runt på 200kg hundfoder, så jag drog över en pressening istället.

Väl inne började jag på em och montera garderoben, men delarna var ju SÅ stora att jag knappt kunde hantera dom. Grejade i säkert en timma sen kom som tur var Thommy hem och hjälpte till. Men med Thommys hjälp tog det ytterligare 2h!! Det tog alltså 3h att få ihop en sketen garderob! Fast den var iof ganska stor, 2000x1800. Väl på plats tog den mer eller mindre upp hela våran hall, som vi förut tyckt var så stor. Typiskt jag skulle ritat hallen lite större.

Åkte till Karlstad idag och köpte lite mer prylar hit hem. Hittade ett vitrinskåp och en skänk som jag ville ha. De kom fram en kille som undrade om jag ville ha hjälp och jag sa vilka möbler jag ville ha, och lägger sedan till: "Men jag vill bara ha dom om jag får in dom i bilen!"  Haha som om han skulle veta om de gjorde de.

Vitrinskåpet var såklart slut, men han beställde ett till mej. Skänken fick jag med mej och som tur vad gick den in i bilen också :-) Hade varit lite pinsamt och stått där själv på parkeringen och inte fått in de. Vad hade jag gjort då? :-)
Fick till och med hjälp av en grabb att lasta in de :-) Åkte vidare till IKEA sen MAXI och sen hem. 

Typiskt mej att vara krånglig men eftersom jag aldrig hittar någon tvbänk som jag vill ha så hittade jag ju tillslut skänken, som jag ska modifiera lite så vi kan ha den som tvbänk.


Skänken




Vitrinskåpet som jag beställt


Kom hem och monterade skänken och har börjat gjort om den lite :-) och nu står den på plats. Men den är inte helt klar. Ville ha en hög tvbänk som rymmer mycket grejer, gillar inte att alla sladdar och allt syns, de känns så stökigt då. Vill hellre ha luckor så man kan stänga för istället. Dessutom gick det in väldigt mycket dvd-filmer vilket är bra om man är en samlare.

Tänk att de ska ta såå lång tid att montera lite möbler, har gått många timmar åt de denna vecka. Men eftersom det ändå har regnat har de inte funnits så mycket annat att göra.

Imorn blir det mer hemmapyssel. På fredag fm kommer badtunnan, äntligen!! Har varit lite krångel med den. Den skulle kommit tidigare men lastbilschauffören (drabbas tydligen bara av klantiga sådanna) hade tappat bort vårat telefonnr så han visste inte vart han skulle åka! Så tunnan har stått o Borlänge några dagar och chauffören väntade på att vi skulle sakna den och spåra den.

Jaja tack och lov är den nu påväg, igen!

Jobbar fredag och lördag, sen lördag efter jobbet ska vi hämta telefonstolpar.
Fullspäckat schema precis som vanligt. Men de e bara skönt, då slipper man fundera på vad man ska göra ;-p




Nya garderoben :-)


2009-05-06 @ 22:04:52 Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()


Slom, hundar och allt annat

Inte varit mycket hundprat här på länge nu ser jag...
Har ju glömt att skriva om att vi var iväg och slommade för någon vecka sen. Vi tänkte vi skulle testa och se om de kunde vara något för hundarna eftersom vi vet att de tycker väldigt mycket om fisk. För engångsskull åkte vi iväg rätt kväll. Tidigare år har vi inte direkt fått något men den här gången blev de ganska mycket och de tog bara en timma!


Vet inte hur många liter det är men mycket blev det.

Vi la de i påsar och slängde in i frysen. Under varma dagar är det bara att slänga till hundarna en varsinn klump slom. Testade här om dagen och de tyckte det var skitgött!!!


Divine äter fryst slom


Zigge och Iluk njuter i solen av sin goda fiskklump.

Zigge är verkligen ingen hund som söker bråk, tror inte ens han vet hur man gör när man bråkar. Han va inte ett dugg rädd om sin mat eftersom han och iluk ligger alldeles brevid varandra när de äter. De andra hundarna springer och ställer sej bakom sin koja och sneglar surt omkring så ingen annan ska komma nära :-) Kommer man nära deras hundgård springer de längst in i kojan. Haha

Vet bara när vi var i stugan i vintras och pappas hundar var med. Zigge sprang lös på tomten och skulle gå förbi Silvers hundgård (Silver var då i sin värsta tonårsperiod och ville mucka med alla) Silver sprang fram till nätet och morrade som bara den. Jag skrek till Zigge: NEJ! och han trippar bara vidare. Skönt! Han är verkligen ingen som söker bråk eller svarar om någon vill bråka :-) Det är bra med enkla och "mjuka" hundar


Sila i valet och kvalet om hon ska gömma sej i kojan eller inte,
matte kanske kommer och tar tillbaks fisken..

Kajsa var med husse till jobbet den här dagen, därför ingen bild på henne. Kajsa älskar nämligen att följa med dit så när husse jobbar själv på helgen brukar hon få följa med.

Här hemma hos oss är det så himla mycket på gång just nu. Vi har grejer att ordna med överallt. Vi håller på att måla och spika upp mer panel på huset. Vi vill ju få gräsmatta i sommar och innan vi kan ordna med de måste allt virke bort från tomten (alltså sågas o målas o spikas upp på huset). Sen ska marken göras iordning för gräsmattan.
Mitt i allt håller vi på att dolar inne med tapeterna och även hundgårdsbygget är på gång.

Vi var iväg till sågen för några dagar sen och beställde allt virke till hundgårdarna, de skulle ta 2 veckor innan de va klart. Igår va vi iväg och blev visade vart det fanns telefonstolpar som vi fick köpa (till hundgårdarna) som vi ska åka och såga till och hämta hem så fort som möjligt. Skulle vara så skönt att få ordning på hundgårdarna och att iluk får sin egen.

Har även varit och köpt material till nya hundboxarna (till släpkärran) som ska byggas så fort lite tid ges. Sen så kommer ju antagligen badtunnan denna vecka och den ska byggas in i altanen. Undra när vi ska hinna allt. Jag vill bara få allting klart nu!!

Beställde ett gäng med hundprylar från Inge och Rose-Marie idag också. Gud va mycket grejer de går åt när man har mycket hundar! Alla behöver nya halsband. Divine och Zigges och Silas är för små och jätte slitna. Iluk har inte ens något som passar och Kajsa måste ju få ett nytt så alla har nya fina. De slits endel på halsbanden eftersom de bär dom jämt.

Vill ha halsband på dom jämt ifall någon skulle smita. Det är ju reflex på så att de syns och så alla slipper tro att de är en varg och så slipper de vara livrädda för dom eller ännu värre, skjuta dom. Folk är ju som galna efter vargar verkar de som. 

Blev även nya koppel och expander till släden. Måste ju vara redo när snön kommer *flin* jag gillar att vara ute i god tid :-D

Väntar även endel lastbilar denna vecka. Badtunnan som jag redan nämt. Sen ska de komma en garderob som jag beställt till hallen. Och sen en pall hundmat, 200kg vart de! tänk va de äter de små :-p
Ska även ringa och beställa 2st gallerdörrar till hundgårdarna, vi har ju bara 3st, kajsas är ett dåligt hemma bygge som man blir galen på och så behövs ju en till den nya hundgården.

Räknade lite snabbt och de nya hundgårdarna tar upp en yta på 123kvm!! De e ju nästan lika stort som vårat hus :-) De får alltså 24kvm var, då är 17kvm grus och 7kvm ett däck av tryckade brädor. Skämmas bort ska dom!


Nu ska jag ge mej och riva ut allt i hallen och slipa och spackla så vi kan få upp tapeterna och få in nya garderoben som är påväg, ska bli kul att få lite mer ordning :-)

Just det ska ringa veterinären också och boka tid för höft- armbågsröntgen på Sila. Hon är "bara" 17månader än. Men hon har alltid varit såpass liten och växt långsamt. Vet att hon växt färdigt på höjden för längesen så det är nog ingen fara att ta det nu. Det är ju bäst att passa på när man har så gott om tid.. Haha


 

2009-05-04 @ 10:38:33 Permalink Allmänt Kommentarer (5) Trackbacks ()


En händelserik kryssning

Hemma efter en mycket lyckad Ålandsresa. Hände mycket konstigheter. De fösta jag gör på båten är att krockar med hela Torgny Melins inne i taxfreen. Haha. Hade ju min otroligt vackra t-shirt på mej då. Eftersom jag ännu inte öppnat första ölen än så kändes de lite pinsamt, då det endast var jag och en raggarbrud på 45+ som bar sånna tröjor. Skillnaden var dock att min var hemma-gjord och mycket finare!! Haha och hennes var köpt i deras shop. Haha.


Mange och Jag innan vi ska kliva på båten. Bild på min otroligt snygga tröja :-)
För den som ser dåligt så står det Torgny Melins på den fram och
Dansbander 'till death på ryggen.

Givetvis var "krocken" med Torgny Melins i taxfreen inte den enda konstiga situation jag stötte på. I taxfreen lämnade jag snabbt över plånboken till thommy då jag inte ville stå där och skämmas och tänkte istället bege mej till hytten.

Jag kommer ut ifrån taxfreen och får syn på ett helt tv-team som står där och alla killarna vänder sej direkt mot mig och min fina Torgny tröja. Insåg då att inspelning av "Färjan" som går i kanal 5 tydligen filmades just den här resan! ..ingenting som någon nämnt något om när jag bokade resan. Jag tvärvänder och går, snabbare än världsmästaren i 100m klarar av att springa (kändes det iaf som), åt ett helt annat håll och tänker Tv ska jag defenitivt INTE vara med i i sånna här sammanhang. Jag kommer en bit bort från taxfreen, torgny melins och tv-team och börjar pusta ut.

Helt plötsligt ser jag någon springa mot mej och jag fortsätter färden där ifrån och då plötsligt tar han mej i armen och började direkt säga: Hej vi är ifrån Kanal 5 och vill.....
NEJJ!! JAG VILL INTE VARA MED!!! ..avbröt jag med och flydde panikslagen (eller inte! haha) in i närmsta hiss. Där jag äntligen kunde ta det lugnt. Haha

Kommer upp till våran våning och korridor och ringer till min kära syster och ska berätta hela scenariet. Efter några minuter då jag stått i korridoren och hoppat och tjoat i telefonen tittar jag helt plötsligt upp och får se en BAMSE kamera sitta precis vid våran hyttdörr!! Kände mej ganska besvärad och tänkte de här vill jag ju inte att någon ska se! Smet in bakom ett hörn och viskar till syster: Jag tror jag precis blev filmad!!!
 
Efter alla jobbiga incidenter var de bäst att stilla nervositeten med lite öl o cider och efter de såg jag inget mer Tv-team... hm. Hoppas inte heller att de såg mej.. Men det lär jag väll isf märka inom en snar framtid.


Mange, Peter och jag laddar upp... :-)

Konstigheterna var självklart inte slut här! Vi var och åt middag klockan 21:00 och jag kände mej ganska stressad då Torgny börja spela kl 21:45 :-) Jag slängde i mej maten och hade inte ro att sitta kvar tills killarna va klara utan hällde i mig sista vinet och drog iväg till baren. Där träffar jag Håkan! haha han gjorde en god sur drink till mej sen börja Torgny rocka loss :-)

Killarna dök upp i baren och jag vill ju skaffa lite sällskap till dom så jag raggade upp två tjejer som tillbringade kvällen med dom. :-) de kom senare fram att de var från karlskoga! haha

I pausen kommer en ur Torgny melins iaf fram och säger att vi inte får dra förns de spelat klart utan de vill träffas o prata lite. Haha, jätteskumt! När de sen slutat spela kommer han fram igen och lämnar deras hyttnummer o ber oss dyka upp där sen. Haha, snacka om en helkonstig resa! Men roligt var det :-)


Den här skylten upptäckte jag lite försent!


Thommy och Jag. Fotograf: Peter Falk



2009-05-02 @ 14:31:59 Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()


RSS 2.0