Söndagstur hemma på sjön

Efter vi gått upp igår morse gick vi ut och började göra nya spår på sjön då de gamla snöat igen. De har kommit knappt 1 dm snö till :-) Thommy har byggt en grej som vi drar efter fyrhjulingen för att göra spår. Det blev samma bana som Thommy gjort några dagar innan, en bana på 1 mil.


Här är vi ute och drar spår med våran "spårgrej".


Här har vi ekipaget parkerat på sjön framför vårat hus.

Bäst att passa på att träna hundarna nu på snö medans det finns någon här hemma för det är INTE ofta!! Pappa kom hit strax efter kl 13:00 och skulle också vara med och köra med Indy, de ska också tävla i helgen och köra Polarhundstest A.

Under tiden vi var ute och körde kom syster hit med 2 av sina pojkar och fotta oss när vi kom tillbaks. Hoppas de går bra att jag lånade bilderna hit..


Här är pappa och Thommy på ingång. Till vänster pappa & Indy,
till höger Thommy & Divine & Sila.
Fotograf: Sofia Vähäsalo


Thommy och brudarna först och pappa och Indy bakom.
Fotograf: Sofia Vähäsalo


Långt där borta kommer jag och Zigge.
Fotograf: Sofia Vähäsalo


Vi på lite närmre håll..
Fotograf: Sofia Vähäsalo


Här har vi kommit "i mål". Jag sitter och vilar lite ;p
Fotograf: Sofia Vähäsalo

En ganska jobbig en-mil enligt mej. Strax innan vi skulle ge oss ut satte de igång och blåsa, så på vissa ställen hade nästan spåren blåst igen. Det är ju typiskt när man kört för att få iordning på dom så länge. Min släde med slädsäck blev som ett stort segel och vi körde ur spåret flera ggr och de bara tog tvärstopp i lössnön. Jag fick försöka lyfta in släden på spåret och då åkte vikten (som låg i släden) iväg åt något håll (trodde Thommy satt fast den) så de vart ett jäkla bök hela tiden.

Sparka gick inte mer än max halva banan för jag åkte igenom snön så isen kom fram och jag bara halkade. Var så lagom glad åt all motvind!! Var lite arg under större delen av banan. Men de gick över efter jag och Zigge stannat på en kram-paus. Jag gick fram och skulle vara go och låta han hämta andan, men han hade ingen lust för någon paus. Det var som om han sa: "Kom igen nu matte nu kör vi sista biten ändå!" och han börja rycka och skulle iväg.

Vi kom tillbaka på 1timma och 2minuter. Vi hade alltså inte klarat meriteringen.. Får hoppas på bättre förutsättningar i Nornäs, men de tvivlar jag på att det är.

Pappa och Indy kom tillbaks på 48min om jag inte minns fel. Men de e betydligt lättare för hunden när man kör nordiskt. Körningen igår orka jag ju knappt sparka på så de vart bra träning för Zigge iaf, han fick dra väldigt mycket vikt (95kg) i motvind. Stackars Zigge, matte måste bli mer vältränad FORT!!!

Måste väll få skryta lite över iluk också. Han är så duktig och lättlärd! Han har bott här i en vecka och har redan lärt sej: Sitt, ligg, tass, hopp och varsegod. Han har själv valt att stå i hundgård, han vill helt enkelt hellre vara där än inomhus. När han är inne förlänge sitter han och tittar på ytterdörren och börjar gnälla och vill vara med de stora hundarna..

Nu ska jag fortsätte med tvätten och planera packningen inför Nornäs. Jag åker ju på torsdag och blir där i en och en halv vecka!!!!! På fredag kommer Thommy och Peter upp, sen blir de SHAM-draget!!!
2009-02-09 @ 18:04:56 Permalink Allmänt Kommentarer (6) Trackbacks ()


Världens längsta mil och SNÖ!

Igår jobbade jag heldag så iluk fick följa med husse till jobbet. Det hade funkat jättebra. Det hade kommit nåra futtiga cm snö under natten (typ 3cm) men det var tillräckligt för att de skulle gå att köra ett spår med fyrhjulingen på sjön som vi sen kunde köra med hundarna. Thommy och iluk var hemma ganska tidigt på em och jag ringde hem och fråga om han hade lust att göra en bana. Jag kom hem ganska sent och då hade Thommy gjort en bana på en mil. Jag skickade ut thommy med Divine och Sila och jag var hemma med iluk och slängde ihop lite kvällsmat. När sen Thommy kom tillbaka (han hade kört på 47min) var det min och Zigges tur. Thommy var inne med iluk. Eftersom jag slutade sent kom vi inte iväg förns nästan halv nio (20:26 för att vara exakt ;-) ) det var kolsvart och jag hade ingen aning om hur banan gick.

Har haft sånn ångest de senaste dagarna att jag inte kunnat träna hundarna på evigheter känns det som, och om bara en vecka är det sham-draget. Och jag som tänkt försöka meritera Zigge, va kul är det med otränade hundar. Divine har dessutom gått och blivit fet nu IGEN!!! Hon får så lite mat men hon blir tjock bara hon tittar på mat verkar de som!! De går nästan över en natt, rätt som de e är hon jättesmal, sen säger de pang så är hon en RIKTIG tjockis. Som hon tyvärr är just nu! 

Meriteringen jag ska köra med Zigge är om ganska precis en vecka, så vi slängde i en säck cement i släden på 25kg. Den och släden ihop bör ha vägt ca 39kg. Alltså lite lite mer än vad han ska dra då. Vi har ju aldrig tränat med meriteringsvikterna förut direkt. Vi startade och drog iväg snett bort ifrån huset över sjön. Vi svängde in bakom en ö och svängde i en vass och åkte efter sjönkanten bortåt Lungsund, men svängde över sjön på andra sidan innan bron. Vi åkte efter kanten och in i små vikar efter hela kanten. Den var ganska jobbigt för mej som hjälpte till hela tiden. Tillslut kommer vi fram bakom en udde och jag ser lamporna från vårat hus och tänker GUD VA SKÖNT! Jag var VÄLDIGT trött. Jag vet inte hur jag tänkte innan när jag klädde på mej. Om jag ens tänkte överhuvudtaget. Jag hade satt på mej dubbla byxor med termobrallor över. Dubbla mössor, pälsstövlar, en tröja med en tjock fleace tröja över plus vinterjacka. Tog ett par tjocka pälsvantar till det. Jag kunde ju knappt röra mej. Måste fått för mej jag var i 30minus eller något, och det var jag ju INTE. Här var de mellan nollan och 1 minusgrad!!

Tittar på klockan och vi har hela 30min på oss!!! Gud va lätt tänkte jag, när spåret plötsligt svänger in efter kanten och in i en ny liten vik. Jag blir smått irriterad och tittar fram och inser att om vi ska åka efter strandkanten hela vägen innan vi kör över sjön och hem, så är det LÅNGT!!! Zigge var ganska trött av att dra all vikt och tar ett kliv åt sidan och tvärstannar! Jag manar på han att fortsätta men han bara tittar på mej. Tänk va sjukt att han verkligen känner vad jag känner. Om jag är påväg att ge upp, ja då gör Zigge det också!! Jag går fram och klappar på han och pratar med världens fjantigaste röst och leder han in på spåret igen och försöker hitta nya krafter och drar fart på släden och hoppar på, så körde vi igen.

Så frustrerande att vara så himla trött och vi ser huset hela tiden men åker FÖRBI lixom, fast på andra sidan sjön. Jag var lite arg på den som gjort banan, de va ju sååå långt. Tillslut svängde spåret rakt mot huset och vi behövde "bara" köra rakt över hela sjön så är vi hemma igen. Titta på klockan och vi hade ungefär en kvart på oss. Men de måste vi väll klara tänkte jag. Vi såg svagt en lampa röra sej på tomten och förstod att husse stod och vänta på oss. Ju närmre vi kommer huset hörde vi de andra hundarna skrika och rätt som det va, var vi hemma igen. Jag slängde mej av släden i backen och var sååå trött!!!! Kika på klockan som precis slog över på 21:16! Vi körde alltså rundan på 50min prick. SKÖNT! Jag blev jätteglad på Zigge som var så till sej och överlycklig att han inte visste vart han skulle ta vägen. Han la sej rätt över mej och rullade runt och pussades. Jag orka knappt stå på benen, snacka om dålig kondition!!!!!

Men nu känns det skönt att iaf veta att vi kan klara av det en gång. Men, frågan är va mycket jobbigare det kommer bli på Sham-draget. Vi hade ju väldigt bra förutsättningar igår. Dels gick hela banan på en sjö, så det var inga uppförsbackar över huvudtaget, men samtidigt inga nedförsbackar! Det var så minimalt med snö så det gick ju inte att sjunka ner något med släden och det gled ju istället ganska bra eftersom det var så hårt. Men samtidigt var det väldigt varmt, bara 1 minus så det vart ganska varmt för Zigge. Jag hade dessutom det väldigt jobbigt att sparka igår eftersom det vart väldigt halt för mej, fast Zigge märkte inte av något av de. Här hade vi heller inga andra hundar att jaga eller följa utan åkte helt själva. På Sham-draget är det betydligt mer lukter och man kanske får syn på ett annat spann då och då, vilket underlättar betydligt. Finns ganska många för- och nackdelar. Samtidigt har mina hundar alltid tyckt det är som tråkigast att köra där det är helt öppet och slätt. Det är ju mycket roligare på en slingrig liten väg i skogen. Vi får helt enkelt hoppas på kanon spår och att uppförsbackarna inte tar död på mej. För om jag slutar sparka då ger nog Zigge upp. Varför ska han behöva dra närmre 100kg uppför och matte bara står där och flåsar och inte hjälper till??!
 
Det kändes bra att gå och lägga sej igår och veta att hundarna fått jobbat lite! Nu imorse när jag vaknade SNÖAR de mer!!! Så himla trevligt. Idag blir det ingen körning, jag börjar jobba vid kl 13:00 och är inte hemma förns vid 18:30 och jag känner mej lite sliten. Ska bara gosa med iluk :-) Jobbar även lördag men har då tänkt och köra en mil med Zigge efter jobbet.

Imorse hade vi en pigg livlig valp när Thommy gick upp vid sju. Jag orkade verkligen inte gå upp. Har ju inte sovit en hel natt nu på snart en vecka, eftersom iluk vill ut och kissa ett par ggr per natt. Så jag bad husse ta med honom ut ge han mat och ställa han i hundgården innan han åkte så jag kunde ligga kvar en liten stund till. När jag gick upp knappt en timma senare och tittar ut ser jag fyra hundhuvuden. Alla ligger likadant, i sina kojor med huvudena utanför och sover. Så sött, iluk tar verkligen efter de andra och vill göra likadant som dom. Han verka mycket nöjd ute i hundgården, så jag har passat på att städa lite här inne. Men ska snart hämta in honom och träna lite kommandon. Sen får han stå i hundgården igen någon timma när jag åker till jobbet innan Thommy hinner hem. De är bra med en lättlärd valp :-) Som dessutom gärna väljer att stå ute med de andra.
2009-02-06 @ 09:56:03 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Husbygget och lille iluk

Idag vaknade jag och iluk som alla andra mornar vid klockan åtta, husse åkte till jobbet strax efter sju. Jag och iluk käkade frukost sen gick vi ut en sväng.

iluk på nya äventyr..


..och springa fort det kan han :-)

Jag är ledig från jobbet idag, förrutom att jag ska åka dit vid kl 17:00 en sväng och städa, då får husse vara hemma med iluk. Jag och iluk åkte till mitt jobb iaf efter vi varit ute en stund på morgonen. Dels för att han skulle få åka lite bil och så skulle han få hälsa på Ankis 2 hundar. Bilresan var sådär, han gnällde nästan hela tiden och jag fick sitta och prata med honom, då blev han lite gladare. Vi kom fram och ja öppnade och larmade av, strax efter kom Anki med Timon och Aladdin. Först var dom jätteläskiga. Men det gick över snabbt. På slutet vart iluk väldigt trött med ändå väldigt busig. Det var kul att bita dom i svansen och skälla på dem, de tyckte nog iluk var en äcklig liten jobbig valp. Haha.

Bilresan hem gick mycket bättre eftersom lillen var såå trött då. Han satt knäpptyst och bara hängde med huvudet och ville sova. Hemma blev de mest sömn och nu efter lunchen är han ute i hundgården. Får se hur länge han orkar vara där, han fick med sej ett märgben ut så han har iaf lite att pyssla med.

Passade på att knäppa några bilder på hur vi har det här hemma nu..


Vet inte om det ser så mycket annorlunda ut i köket än på de bilderna som
ligger på hemsidan.


Matplatsen i köket. Vi har även börjat få upp lite tapeter.


Sovrummet


Vi har dusch och tvättmaskin!! :-)


Vardagsrummet. Det här är väll det rum som är mest långt ifrån färdigt,
men de är ändå mysigt att sitta här nu och se ut över sjön och alla
långfärdsskridskoåkare...


Om inte annat kan man ju alltid se på tv :-)

Satt precis och bläddra igenom mappen med bilder som är ända från när vi började bygga huset. Usch va mycket jobb ser man nu efteråt.. Måste bara lägga in 2.. :-)


Sommaren 2007, här visste vi nog inte va mycket jobb de egentligen va kvar.


Huset, pälskling och jag.
2009-02-03 @ 13:44:52 Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()


Första dagarna hemma

Idag har det gått 2 dagar sen vi kom hem med iluk. Det har funkat jättebra, jag hade glömt att det var såpass lätt ändå med en liten valp, men man blir ganska trött själv av allt pass o bus. Direkt när vi kom hem i lördags och satte ner iluk på backen brevid bilen blev han överlycklig när han fick syn på hundgårdarna och han gick nästan direkt fram och skulle hälsa på alla. Inne i köket hade jag gjort en större "hage" till honom som jag tänkte han skulle sova i på natten och som han kunde vara i om vi skulle greja med något själva och inte ville passa honom precis hela tiden. Från hagen ser han mej när jag grejar eller sitter i köket och han ser oss när vi är i vardagsrummet vid tvn. Men jag hade ju inte tänkt att han skulle vara i hagen hela tiden. Lördag kväll skulle jag ta med han in till soffan så han kunde sitta med oss, men då började han gnälla och gick till sin hage och ville in. Så får han själv välja så ska han in dit.


iluk i sin hage hemma i köket.

Så fort vi går ut blir han jätteglad när han ser de andra hundarna. Först går han fram till Silas hundgård och nosar en stund på henne, sedan vidare till Zigge och luktar på honom, sen till Divine. Sen går han tillbaks och nosar på alla en gång till innan det är dax att gå att kissa. Han tycker det är jättespännande med de andra hundarna. Mina hundar tycker iaf han är lite spännande, men inte jättemycket. Igår släppte jag ut en i taget av dem ihop med iluk och han kunde gå in och lukta i deras hundgårdar. Sila ville busa direkt, men fattar inte riktigt hur liten han är och att man bör va lite försiktig.


Sila och iluk hälsar på varandra.

Zigge var också lite hårdhänt, men han tyckte ju de va såå kul att busa. Divine lukta lite på honom och gick sedan iväg för att kissa. Att Divine strunta i iluk, gjorde bara att hon blev mer intressant tyckte han. Men han fick lära sej att luktar man henne för länge i rumpan blir hon arg och morrar till och det är LÄSKIGT.


iluk på sin filt med världens roligaste leksak!

På eftermiddagen efter en hel dags bus och intryck är det inte lätt att hålla sej vaken minsann. Efter mamma, pappa och lillebror varit på besök tvärslocknade han direkt..


Här har han slocknat i soffan.


Snark..

Idag är jag ledig och tänkte vi skulle börja hundgårdsträna en liten stund. För på onsdag börjar jag jobba kl 14:00 och då hinner inte husse hem innan jag åker så det blir någon timma som han får stå i hundgården tänkte jag. Vi gick upp kl 8:00 idag och åt frukost sen gick vi ut och gav de andra hundarna. Sedan flyttade jag över Zigge till Silas hundgård så iluk kunde få stå i en egen men ändå i mitten så han har de andra hundarna omkrig sej. Jag ställde in han där och gick inåt. Han brydde sej inte ett dugg om att jag försvann. Han hade ju fullt upp med att titta på när Zigge o Sila busa. Nu har han varit där i snart en timma och skuttar runt och har full sjå att försöka leka med de andra fast på andra sidan nätet.


Svårt att se, men längst till vänster står Divine, sen sitter lilla iluk han syns
knappt, sen till höger står Sila & Zigge o busar.

Ska snart ut och hämta in lillkillen, så han inte hinner få tråkigt där ute. Sen blir de mer hundgårdsträning imorgon. Nu ska vi fortsätta träna "kvar" igår lärde han sej "sitt".2009-02-02 @ 09:01:16 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


RSS 2.0