Förra helgen i bilder

Började med Midsommarafton. Mamma envisades med att hon skulle ta kort på min nya klänning. Gillar inte att vara med på kort, men man kan ju alltid titta bort ;-)
 

JagThommy smilfink gillar att vara med på kort dessto mer.Vi kom och överraskade med Idas-jordgubbstårta sent på kvällen.
Här sitter vi på mamma o pappas altan.Dagen efter kom mamma, pappa o lillebror o hälsa på oss med båten.
Vi mötte upp dom i Nässundet och här ska de plocka upp oss och vi ska
åka vidare hem till oss.


Ja o Thommy i mamma o pappas båt påväg hem till oss. Där blev de
grillning och badtunna.Dagen efter fick alla hundar simma på förmiddagen. Här ror vi ut med
Divine.Pappa o Thommy ror ut med Zigge.Sen åkte vi till Lungsund med mamma o pappas båt och köpte glas.
Jag skulle demonstrera rutsch-banan för lillebror..Lillebror lyckades ju inte vara med på någon bild så jag lägger in en från
hans skolavslutning istället :-)


2009-06-26 @ 16:40:35 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Varma dagar

Värmen verkar ha kommit nu och det innebär mycket slöa hundar på dagarna, men dessto mer bus i hundgården på nätterna. Tyvärr är det alldeles för varmt för att köra cykel med dom nu så de blir en simtur lite då och då.
Skulle vilja trötta ut dom med en rejäl dragtur, men va ska man göra då när det är nästan 30grader varmt??! Bara att inse att de får bli lite lugnare nu ett tag :-(

Förra veckan beställde jag min nya släde. Något positivt iaf. En Oinakka "Nome" det både är ju en nome-släde och modellen hette så. Kan leda till lite förvirring kanske.. Haha. Med 1700mm lastplan, röd slädsäck, QCR system med belag och en mattbroms. Blir kalas de tror jag. Han gör tydligen varje släde måttanpassad. Så de är ingen han tar direkt från ett lager och skickar utan han tillverkar min släde just till mej. Lite kul :-)  Efter den var beställd sa han då hörs vi till hösten, så den dyker alltså upp någon gång innan snön. Kanske lika bra, den skulle ju faktiskt bara stå ivägen här under sommaren.

Uppdaterade hemsidan igår, det var ju bara Divine och Zigge som hade en egen sida som man kunde gå in på. Så nu har jag fixat 4st till, till de andra hundarna. Hittade utställnings kritik som var snart ett år gammalt som inte kommit in på hemsidan. Lite viktig kritik ändå, Zigge fick ju sin 1:a i kvalitet och Sila blev BIM och fick HP.

Har svårt att bestämma vilka som ska ställas i Simmartorp. Kaiza är redan bestämt och iluk. Skulle vilja ställa Nikki och Sila och Zigge.. Sila eftersom de gick så bra sist. Och Zigge för att han har äntligen grovnat lite och inte är den där spillivinken längre. Ja de blev ju alla, utom Divine.. Haha. Men eftersom jag har pajade knän kan inte jag ställa, jag kan ju inte springa och ännu värre inte ens jogga! Så Thommy sköter den biten och han kan ju inte va i ringen med flera samtidigt. Kanske får bli Nikki den här gången eftersom hon inte är ställd tidigare.

Idag vet jag inte än vad jag ska göra. Vi började med nya hundsläpet iförrgårr. Skulle vilja få de klart. Kanske ska ta och såga ur silluetter i luckorna.. Lite pyssel för att få de bra.

Får väll nämna att de är våran förlovningsdag idag också, 4år. Svårt att veta när man ska fira. Vi har ju ett annat datum för när vi blev ett par.. Jaja, vi får se va de blir med de.

Fullt upp resten av veckan nu. Imorn jobbar ja 8:45 - 18:15. Fredag är jag sugen på att åka på Torgny Melins *haha* i Kristinehamn. På lördag 50-års kalas och på Söndag dubbelt 3års kalas.


Bild på Zigge från i vintras.
Han börjar äntligen växa i sina öron och snipiga nos.


Jag vill inte svettas i solen, jag vill frysa i snön !! LÄNGTAR SOM EN TOK !!

Kan inte låta bli att drömma mej bort. Jag vill till Nornäs och att de ska vara fullt med snö där. Tänk va mysigt att ge sej ut på eftermiddagen när de börjar skymma. De är knäpptyst och det ända man hör är lätta flåsningar av hundarna och hur de knastrar i snön undet deras tassar. Kylan sticker i kinderna och näsan rinner. Man vickar på fingrar och tår där man står på släden för att inte frysa och man rensar huvudet från alla tankar. JAG VILL NU!!!
Sen kommer man hem med nöjda hundar som får avnjuta en god måltid i hundgården och man går in i stugan och slänger på lite mer ved på brasan och avslutar kvällen med att lyssna på den sprakande elden och med en stor go malamute i sängen!

Typiskt att det är JUNI nu, men midsommar är över och jag räknar ner.. Måste tänka positivt....
SNART KOMMER SNÖN!!! :-)


2009-06-24 @ 10:12:59 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


En Dragqueen !

...(läs drag med svenskt uttal) Va fyndig jag är!! ;-)

Igår byggde vi hundgård nr 6. Först fick vi åka iväg och kapa mer telefonstolpar och slänga på släpkärran och ta med hem. Bjuder på lite bilder...Av de första 5 hundgårdarna är de 2 av husen kvar att måla.Hundgård nr 6. Även den kommer självklart få ett hus
bakom sej. Men just nu får de duga med en koja i den tills vi hinner med. 
Alla sex hundgårdar.

Det är svårt att ta kort så alla hundgårdar blir med i bild, de e ju trots allt ganska stor yta de tar upp.

Hundarna fick byta hundgårdar med varandra innan de blev bra.
Nikki hamnade först mellan iluk och Zigge. Men efter 10min fick vi ändra på de. Det visade sej att iluk blivit en riktig liten Snorunge!!

Så fort Nikki kom nära rynkade han nosen och visade tänderna. Han vet ju att de e ingen idé att kaxa sej mot de andra för då åker han på däng, så han tänkte väll testa på Nikki. Tillslut tröttnade Nikki på honom och morrade tillbaks, så de blev inge bra.

Det räckte iofs med att vi skrek till dom att ge sej så gav sej båda, för ingen av dom är någon tuffing. Men de är ju träligt om de ska gruffa när vi inte är hemma.

Misstänker att de kan bli en liten jobbig tid för iluk, men de hör ju till, även han kommer ju växa till sej och lugna sej.

Bytte plats på Nikki och Kajsa så då blev allting så lugnt.

Så nu står de: Divine, Sila, iluk, Kajsa, Zigge & Nikki.
Det blev lixom ett grått och ett svart läger.. Haha.


Zigge och Nikki ute på första turen ihop.

Nikki hade lite tråkigt i hundgården så vi sa att vi kör henne en sväng ihop med Zigge. Och jädrar vilken hund!!
Hon var som en kanonkula, var helt galen och skulle framåt och de va inte bara i starten utan hon va lika galen framåt hela tiden!

Det fick mej att tänka på mamma Bonny, vet när jag körde henne ensam med trehjuling för länge sen, så lyckades en krok åka in i framhjulet och cykeln tvärnita och jag flög av. Medan jag reste på mej och skulle rätta till linan o cykeln stod hon och hoppa o skrek o blev sur på mej för vi inte fortsatte framåt. Haha!

Påvägen hem tappade Zigge fart (inte konstigt med den turbon hon hade hela vägen!), då börjar Nikki naffsa på Zigge och tyckte att han skulle springa lite fortare. Zigge blev jätte peppad av de och drog minsann på igen! Synd att cykeldatorn inte satt på hade varit kul o sett va de höll för fart. Jag körde fyrhjuling och fick köra jättefort för att hinna med iaf.


Zigge och Nikki svalkar sej i sjön efter dragturen

När vi kom hem sprang de direkt ner till sjön och Nikki la sej raklång i vattnet o tyckte de va skönt!

Ska bli sååå kul att köra henne i vinter!

2009-06-15 @ 17:44:10 Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()


Nikki

Vi har fått en till familjemedlem :-) Igår va vi och hämtade hem Asiaq kallad Nikki. Hon är kullsyster med Sila och de va jättekul att få träffa henne igen efter 16 månader!

Det är läskigt syskon kan bli så himla lika i sättet, trotts att de växt upp på så helt olika ställen. De är nästan exakta kopior i allt dom gör och jag tycker de är jättelika varandra. Känner igen nästan allting de gör i mamma Bonny, som tyvärr fick somna in för några dagar sedan :(

Deras trav och rörelser är nog identiska.

Idag blir det hundgårdsbygge. Vi hade ju bara 5 hundgårdar och att vi skulle få hem Nikki kom lite hastigt så idag ska vi få upp hundgård nr 6. Som tur var hade vi sektioner som räcker till en hundgård till. Vi hade egentligen tänkt köra upp dom till stugan i nornäs eftersom Kajsa inte har någon hundgård där. Men om de funkar bra med alla hundar här så måste vi ju nu istället ordna 2st till i Nornäs. De andra 5 hundgårdarna är inte färdiga än, men väggarna och taken hann vi iaf få upp på alla. Som tur är har vi en koja kvar att ställa i den sjätte så länge.Asiaq, kallad NikkiNikki är granne med Zigge och han blev lite småkär i Nikki.
Längst bort står iluk och sträcker på sej o i rumpan på Zigge sticker
Sila fram sitt huvud.2009-06-14 @ 09:44:51 Permalink Allmänt Kommentarer (7) Trackbacks ()


Nya Hundgårdar

Så fort vi får tid över och vädret tillåter håller vi på med de nya hundgårdarna. Mycket som ska göras och bra verkar det bli i slutändan. Bilderna är tagna i lördags så de har nu hunnit hända lite mer..


Divines nya hundgård

Divine fick en liten specialare i sin hundgård. Eftersom Divine är min alldeles egna Diva så behövde hon ju såklart en catwalk också :-) Hon fullkomligt älskar den.

Nej då, men eftersom Divine bor längst ut så blir det att hon springer väldigt mycket efter den kanten när det är bus på gång och då försvinner så småningom allt grus och de blir ett hål och bara gegga kvar. Därför byggde Thommy ett golv där. Hon trippar nu stolt fram och tillbaka och är så nöjd med att komma högre upp än de andra hundarna :-) Hon tom sov sin första natt på den och var så nöjd.


Såhär ser "husen" ut än så länge

Sen ska vi längst fram skruva fast en brädvägg som går från taket och ner ca 50cm så det hindrar regnet lite mer från att komma in (om de blåser och regnar snett). Längst in i vänster hörn ska det även bli en ny koja i varje hus, med platta tak så de kan ligga både inuti och uppepå.


Här är Divines, iluks och Silas hundgård.

Idag har jag även målat silas kryp in rött. Nu återstår att göra väggar och tak i 2 hundgårdar till innan vi börjar med kojor och väggen som ska byggas ner ifrån takena. 

Hundkojorna har vi tagit ut och slängt och fyllt på med nytt grus i de här tre hundgårdarna. Ska bli skönt när alla är helt färdiga. Men eftersom de kommer regnskurar till och från nästan varje dag är det svårt att måla och få någonting gjort.


Thommy hänger upp camo-nät i Divines hundgård 

Det blir en mycket mysigare känsla i hundgårdarna när nätet kommer upp, plus att de ger lite skugga iaf. Blir kanonfint. Ska köpa fler nät och hänga upp hos de andra så fort de blir lite mer klara.

Vi grejar lite överallt just nu, vi har ju ändå huset som ska bli färdigt också!!
Men fler bilder kommer allteftersom...


2009-06-08 @ 21:08:51 Permalink Allmänt Kommentarer (6) Trackbacks ()


HD-ED röntgen

I måndags var jag iväg och HD-ED röntgade Sila. Det gick jättebra, hon var så duktig. Vi var där vid kl 11 och satte oss i väntrummet. Ut från ett av undersökningsrummen kommer 2st schäfrar och Sila vänder sej bort o tycker de ser läskiga ut. De närmar sej och den ena gör mer eller mindre ett utfall och kastar sej mot oss och skäller till. Sila blir så rädd så hon borrar in sitt huvud under mina armar. Lilla stumpan, va go hon är. 

Vi kom in till vet. och vi kollar vad hon väger, 24kg. Hon skulle få lugnande i benet och vet. ber mej hålla hennes huvud. Innan han sticker säger han att de kommer svida till. Han sticker henne och inte ett ljud, istället borrar hon återigen in nosen under min arm o in i magen på mej. Han säger: "Vilken duktig hund som bara biter ihop och härdar ut. Hade det varit en Schäfer hade den skrikit rakt ut!" 

Vi fick sätta oss i ett eget lite mindre rum och vänta på att hon skulle slockna. Det tog inte många sekunder förns hon sov så gott.

Vi bar in henne till röntgen-rummet och under vägen hände en liten olycka på hon som hjälpte mej bära. Tur att jag bar framänden :-) Stackars lilla Sila.
Sila är ingen hund som går att rasta. Alla andra hundar springer runt och skvätter o sätter sej överallt. Sila väntar alltid tills de e panik o tvärsätter sej och då är det bara en gång. Även i hundgården är hon så! Ändå hade jag henne lös på tomten innan vi åkte, men de går bara inte att rasta henne.

Bilderna blev bra på första försöket och jag bad att få titta på dom. De såg inget konstigt ut enligt mej, men vi inväntar ändå svaret innan vi glädjs för mycket.

Hon va inte lika pigg på att vakna efteråt och jag väntade en bra stund innan hon ställde sej upp igen. Ute i väntrummet var några före oss jag satte mej och väntade på att kunna betala. Sila va lite ledsen och envisades med att försöka krypa upp och lägga sej i mitt knä. Hon förstår inte att hon är lite för stor för att vara knä hund. Personalen tyckte iaf hon va söt när hon gjorde sina försök.

I söndags höll vi på med hundgårdarna jag målade o thommy skruvade brädor. Rätt som de va small de till inne hos Sila och Iluk. De bråkade en liten stund som händer säkert en gång om dagen. Men slutade ganska snabbt för iluk skrek som en gris och gick undan med svansen mellan benen. Han hade fått ett jack precis brevid ögat, stackarn. Men antagligen lärde han sej något också. Såg lite träligt ut för kanten som går runt ögat var spräckt. Jag tog in han och tvättade såret, sen satte vi igång och började bygga hundgård nr 5. Och den blev klar på någon timma.

Ville inte ha dem ihop så de busar när han hade ett sår vid ögat som antagligen skulle bli fullt med smuts och rivas upp.
Så nu bor alla i varsinna hundgårdar. Skönt!

Divine, iluk och Sila har fått sina altaner nu. Silas återstår att målas och så ska de tak på alla 3 innan de är klara. Sen är det Zigge och Kajsas kvar.

Lägger in lite bilder ikväll, nu ska jag åka och handla mat :-)


 
2009-06-04 @ 11:54:03 Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()


RSS 2.0