Nya Hundgårdar

Så fort vi får tid över och vädret tillåter håller vi på med de nya hundgårdarna. Mycket som ska göras och bra verkar det bli i slutändan. Bilderna är tagna i lördags så de har nu hunnit hända lite mer..


Divines nya hundgård

Divine fick en liten specialare i sin hundgård. Eftersom Divine är min alldeles egna Diva så behövde hon ju såklart en catwalk också :-) Hon fullkomligt älskar den.

Nej då, men eftersom Divine bor längst ut så blir det att hon springer väldigt mycket efter den kanten när det är bus på gång och då försvinner så småningom allt grus och de blir ett hål och bara gegga kvar. Därför byggde Thommy ett golv där. Hon trippar nu stolt fram och tillbaka och är så nöjd med att komma högre upp än de andra hundarna :-) Hon tom sov sin första natt på den och var så nöjd.


Såhär ser "husen" ut än så länge

Sen ska vi längst fram skruva fast en brädvägg som går från taket och ner ca 50cm så det hindrar regnet lite mer från att komma in (om de blåser och regnar snett). Längst in i vänster hörn ska det även bli en ny koja i varje hus, med platta tak så de kan ligga både inuti och uppepå.


Här är Divines, iluks och Silas hundgård.

Idag har jag även målat silas kryp in rött. Nu återstår att göra väggar och tak i 2 hundgårdar till innan vi börjar med kojor och väggen som ska byggas ner ifrån takena. 

Hundkojorna har vi tagit ut och slängt och fyllt på med nytt grus i de här tre hundgårdarna. Ska bli skönt när alla är helt färdiga. Men eftersom de kommer regnskurar till och från nästan varje dag är det svårt att måla och få någonting gjort.


Thommy hänger upp camo-nät i Divines hundgård 

Det blir en mycket mysigare känsla i hundgårdarna när nätet kommer upp, plus att de ger lite skugga iaf. Blir kanonfint. Ska köpa fler nät och hänga upp hos de andra så fort de blir lite mer klara.

Vi grejar lite överallt just nu, vi har ju ändå huset som ska bli färdigt också!!
Men fler bilder kommer allteftersom...


2009-06-08 @ 21:08:51 Allmänt Permalink


Kommentarer
Postat av: Lisen

Vad impad jag är av ert bygge, hundgård som hus. Helt otroligt att ni kan ha sån glöd! GE MIG :-) Hundgårdarna blir som rena paradiset, har nog aldrig sett hundar fått så ÖVERFINT ngnsin. Snacka om att ni är riktiga hundvänner :-) Längtar redan tills nästa hop av bilder :-) Men kan du inte svara på hur du har orken till allt detta? Målningen? Ja, allt..:-)

2009-06-09 @ 10:12:27
Postat av: Malamutemamma

Svar till Lisen:

Ja vart orken kommer ifrån vet jag faktiskt inte. Men jag kan säga att jag är helslut på kvällarna och ibland är det skönt att åka till jobbet och 'vila upp sej'. Av någon konstig anledning finns det alltid någonting vi grejar med. Har vi en dag som vi sakt att idag tar vi de bara lugnt, så blir vi så rastlösa och börjar med något tillslut ändå för vi har så tråkigt. Det känns alltid lika skönt när man avslutar arbetet på kvällen och sätter sej och tittar på hur långt man hunnit. Nej nu ska jag ut och fortsätta måla brädor, till både huset och hundgårdarna :-)

2009-06-09 @ 11:37:20
URL: http://malamutemamma.blogg.se/
Postat av: Brittis (Proud Mother)

Vad bra det blir med nya hundgårdarna! Väldigt bra idé med kamoflage-näten...det tål att tänka på. Sommartid blir det ibland så himla soligt. Håller med Lisen om att ni verkar ha väldigt gott om energi!

2009-06-09 @ 14:39:37
Postat av: Lisen

Vad kul att du svarar :-) Mycket uppskattat! Jaha ok. Själv blir det mest en enkel tripp med hunden flera ggr om dagarna. Önskar att jag hade den glöden du har :-) Vi ska förhoppningsvis flytta utanför Karlstad framöver. Att sitta och glo i väggarna i en lägenhet är inte speciellt kul. Ni har verkligen ett dröm hus :-)

2009-06-09 @ 15:08:01
Postat av: Linda S

Smart tänkt med såna där vindskydd i hundgårdarna, blir ju jättefint!

2009-06-09 @ 15:59:04
URL: http://vovve.info/polarcollie/
Postat av: Ulrica Ö

blir verkligen avis! :-) vill oxo ha så platt o fint o stooora hundgårdar! jätteeeeeeeeefint ni gör!! mina är ju lite si o så, o nu är det fina kratrar överallt, så under valpledigheten (som börjar i övermorrn) ska jag försöka fixa till lite... man blir ju inspirerad av er oxo! :-D kram o hörs!

2009-06-10 @ 21:31:30
URL: http://hundkorning.polarhund.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0