Måndag 30 maj

Idag har jag gjort ganska mycket. Jobbat fram till kl 13.30. Sen tog jag cykeln och hojade till Thommys jobb 25km. Har konstaterat att jag håller typ runt 25km/h, men bitvis gick de långsammare respektive snabbare. Det var en kraftig sidvind som drog tag i mej titt som tätt och rättsom de va när den plötsligt avtar håller man ju på att kör ner i diket!

Kom till Thommys jobb och vi tog bilen vidare till gymmet. Där ja körde ett ben och triceps-pass :-)
Sedan hem och slängde ihop kvällsmat och sedan ut och släppte lös alla hundarna på gården. Jag klippte gräsmattan och Thommy fortsatte med nya hundgården.Iluk och Sila busar
Kaiza & ZiggeEn lite konstig vecka med rödadagar och grejer.. I helgen har vi iallafall planerat in en 2-dagars klövjetur igen. Som jag har längtat!!! Jag älskar att sova ute i skogen med hundarna.

Vad jag dock inte älskar är att Jag alltid ramlar i en bäck/trampar ner i dy-hål/kastar ner väskan i en bäck eller dylikt!

Jag fattar inte att de alltid drabbar mej och inte Thommy!

När vi gick brattforsleden, ja då när vi knatat på ca 20km första dagen och precis börjar närma oss där vi tänkt spendera natten..

Ja förresten vet ni hur trött i kroppen man är efter 20km vandring i skog med en jättetung väska på ryggen?!

..Iallafall fick jag väll lite bråttom sista biten och jag gick givetvis först. Och mitt i skogen bara sjunker hela benet ner i ett kladdhål. Jag tippar och får tag i en gran och hänger halvt i den och Thommy bara står och skrattar.. Jag hade någon svartgyttja upp till knät. Härligt!!

På fulufjäll drabbades jag givetvis också av ett på tvingat bad. Vi ska vi gå över en bäck. Jag går först som vanligt. Och där ligger en stock tvärs över bäcken (så lägligt!) Jag går och sätter första foten på stocken, SOM DÅ SJUNKER!!! De va ingen spång, bara en stock som låg och flöt tvärs över bäcken. Iochmed att jag lagt hela min tyngd på stocken som sjönk, välter jag framlänges och väskan på ryggen åker ner rakt över mitt huvud och där står jag dubbelvikt framtung med en väska som trycker mitt huvud ner i bäcken!!

Ja på lördag TÄNKER jag då INTE stå för de ofrivilliga badet! Nähäedå!
Vi får dessutom sällskap av min Bror och hans tjej :-)
Hoppas de blir någon av dom som plurrar någonstanns och inte jag :-D

De är bäst jag försöker hålla mitt blodsocker på rätt nivå också, så jag inte hotar med att ta ut skillsmässa ännu en gång :-O

Vi har tittat ut en tur på ca 26km som ingen av oss gått tidigare. Det blir Divine och Iluk som följer med oss är de tänkt.Mitt och Thommys frukostbord i morgonsolen

...som vi ännu inte invigt


Våran veranda :-)Litet klipp på när husse får besök och inspektion av nya bygget:

 

 

 


 

2011-05-30 @ 20:44:08 Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()


Morsdag!

Ja idag är de morsdag.
Dagen började vi med att spendera i sängen till närmre halv elva. (Vi var på 50-års kalas igår).
Sedan på med kläder och tog hand om hundar och sedan åkte vi till Kväggen. Där vi åt lunch och fikade och firade min mor.

Sedan åkte vi till Karlskoga och handlade massa käk. Och sedan var tanken att vi skulle åka till Svärmor, men hon var ju inte hemma :-(

Så vi åkte hemåt istället. Thommy byggde vidare på valphundgården och jag gick in och lagade mat och bakade bröd. Ska snart prova smaka de.. Men jag antar att de smakar som de brukar.. Haha!

Var även ute och kammade Divine, som äntligen släppt sin vinterpäls!! Vill hjälpa henne av med det fort för att hon inte ska svettas ihjäl! Hon får verkligen en extrem päls så hon blir stor som typ 2 karlar ihop! Den blir enorm på vintern!! ..inte långhårig, utan bara helt sjukt tjock. De är alltid lika kul när man kammar dom längs ryggraden och de ryser till så härligt. 

Kolla här:


 

 

Ja slänger väll även in lite bilder på blivande valphundgården. Där även Antti kommer att få bo medan han är här på besök för att paras med Sila.

Skyddat bakom våran blivande bastu.


Långt ifrån färdig, men iallafall på gång..


Träffade pappas kusin från Finland, Matti, igår på 50års kalaset. Han berättade mycket om Antti. Och man blir bara mer och mer övertygad om vilken kanon parning detta verkar bli.

En toppen draghund!! Men mycket bra temperament. Han är utställningschampion i 8 olika länder. Plus Draghundschampion (han har alltså godkänt Polarhundstest A, Polarhundsprov 1, Polarhundstest D i Sverige) Han gick Polardistans 160km i våras i Särna. Och har även weightpull meriter i Finland :-) Han avslutade sitt berättande om Antti med att han är en "once in a lifetime dog".


Bilden är lånad från: http://www.kempeleenmalamuutit.com/muut.htm

Är mycket glad att jag hittat just denna hane!!
Och har väldigt höga förväntningar på denna kombination! ..såklart!Snoopy Face Antwerpen "Antti"


Sila, är från vår egen uppfödning och jag fullkomligt älskar hennes temperament, vilja till drag och hennes intelligens! Hon är väldigt lik sin mor Bonny i många situationer och beteende. Det är nästan skrämmande vad mycket hundarna faktiskt ärver från sina föräldrar.

Hon har även samma linjer som vår hane Yukon Trail Zigge. Med Vinca Von Kuhn (en Österrikisk import) som farmor.

2 valpar är redan tingade plus att 2 kommer att stanna hos oss.
Så är du intresserad är det bara att höra av dig.


2011-05-29 @ 20:26:29 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Bio

201105273122 (MMS)

Bio

2011-05-27 @ 20:13:50 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Hundtävlings bilder

Var inne på klubbens hemsida och hittade lite bilder på mej, Thommy och hundarna från några av klubbens träffar. Lånar hit dom.


Fotograf: Bersan!
Noatak's Snowdog Iluk du yra      även kallad Iluk (vänster)
Malamutemmmas Asiaq     även kallad Nikki (höger)


Noatak's Snowdog Iluk du yra      även kallad Iluk (vänster)
Malamutemmmas Asiaq     även kallad Nikki (höger)


Thommy med Iluk & Nikki bak. Jag med rosa-faran fram.


Jag & Malamutemmmas Sila    (Sila kommer att paras vid nästa löp)


Jag på cykeln på startlinjen med Yukon Trail Zigge! även kallad Zigge.
Mörkerkörning i Furudal, rasmästerskap i barmark.

Jag handler. Thommy på trehjulingen. Mörkerkörning, rasmästerskap i barmark.
Noatak's Snowdog Iluk du yra (vänster)
Malamutemmmas Sila (höger liggandes)
Hundarna väntar in startsignal.


Starten har precis gått.
Iluk, vänster.
Sila närmast i bild, höger.


Lite för eller eftersnack, minns inte riktigt vilket av dem.Fotograf av alla bilder: Bersan

2011-05-27 @ 08:57:47 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Torsdag 26 maj

Idag har varit en fullspäckad dag, med jobb. En riktigt rolig dag på jobbet faktiskt, skulle vara riktigt nice att ha så varje dag :-)

Fått klagomål på att ja inte uppdaterat här, så de är väll bäst att komma på något vettigt att skriva om.

Ja planeringen går vidare med valpkullen. De mesta är väll planerat rent praktiskt och så. Så de börjar väll bli dax att bygga valphundgården. Som även Antti ska få bo i när han är här på besök. Åh va de ska bli spännande! Men får först och främst hoppas på att Sila och Antti fattar tycke för varandra ♥ så de blir lite kärlek.

Så vi inväntar löp, men enligt mina beräkningar borde de inte bli förns i juli tidigast, men man vet ju aldrig med tikar, ibland kan löpet komma tidigare..

Sen har jag fått tummen ur och anmält mej till lite tävlingar nu under kvällen :-D

Skulle anmäla mig till cyklingen (Vättern) men upptäckte att de stängt anmälan!! Ja, så nu kan man bara anmäla sig på plats precis innan start. Kändes sådär. Dessutom har vi inte fixat min cykel än. Så jag har bara hunnit träna 16,5mil!!!

Kan ju inte guppa runt på den så jag bestämde mej för att börja med simningen istället..
Den borde dessutom bli svårast? Simma långt gör man ju inte varje dag precis.

Hade ju tänkt mej på Halvklassikern, men har nu fått en medtävlande :-D (vilket borde bli roligare än o göra allt själv). Och den medtävlanden gick inte med på Halv-Klassikern, men däremot TJEJ-Klassikern så jag fick ju vika ner mej och ta kärringgrejen istället.

Så nu är jag anmäld till Vansbro Tjejsim och till Tjejvasan.

Ska bli riktigt kul att få se de sista milen av Vasaloppet. De som jag aldrig fick köra sist för att skotergubben tröttnat på mej och övriga funktionärer också för den delen! Kan ju hoppas på att inte bli sist till Mora nu bara. För till Mora DE SKA JAG! Vet ju att jag pallar 48km helt otränad så jag behöver ju inte ens träna inför detta..?! De blir ju lätt som en plätt!!

Så jag hoppas att ni bloggläsare pallar att följa mej på Vansbrosimmet, Lidingöloppet, Tjejvasan och Vättern. För live updates från alla loppen kommer givetvis ske!!


Undra va man ska ha på sej på simningen förresten.. Bikini känns ju inte riktigt rätt.. Bikini och en öl i handen är de jag brukar ha när jag badar ute i tunnan.

Badar jag inomhus, brukar jag ha minus en bikini och plus 2 badankor. 


Har jag med mej en öl på simningen kanske jag åker ut för osportsligt uppträdande..
Men däremot Ankorna..?!

Får man ha med sej en badanka tro?!
De ska jag genast kolla upp i reglerna om det står något om..

2011-05-26 @ 20:55:57 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Bolaget-Videviken-ElJörgen Kickoff

Inlägget vi alla längtat efter/bävat för/funderat på?

Ja de har varit lite tyst här..

Men idag har jag mycket att berätta, vilket innebär att jag inte blir jättetyst i mitt inlägg!

Fredag åkte fästkomittän (bestående av Ida & Magda) och handlade.

Ja dehela började egentligen flera veckor tillbaka, med planering av agendan som hela gänget bidrog till. Vi gjorde en laguppställning. Fast vilka som gjorde den är lite oklart. Jag bara vet att en morgon när jag kom till jobbet fick jag höra hur lagen såg ut.

Lag 1: Jarmo & Anki
Lag 2: Ida & Magda
Lag 3: Lasse & Linda
Lag 4: Jörgen & Vicky

Någon, (var de Lasse & Anki?) kom på namnet till mitt och Madgas lag. Eftersom vi båda dricker Norrlands skulle vi heta något med det. Sedan kom de på att vi var ända laget bestående av 2 tjejer..  Från ett litet internskämt (eller va vi ska kalla de) ploppade då idén "Flatöl" upp.

Ida & Magdas lagnamn: "Norrlands Flatöl" skrevs till protokollet.

Vilket efter några dagar skrivits om till Norrlands Flator (?)

Jaja. Magda och jag tog de här med vårat lag och lagnamn på största allvar och började genast smida planer om vår landslagsdress..


Detta får väll ses som våran Hemma-dress eftersom iaf en av flatorna var på hemmaplan. Inför nästa kalasering med 5-kamp får vi styra upp en borta-dress!

Fästkommitän åkte iaf och handlade på fredagen:
:-)

Magda kom tidigt på lördagen för vi skulle hinna fixa iordning med mat, 5-kampen, tipspromenad mm.

Vi laddade upp inför kvällens tävlande med en vitamin- och energirik lunch!
Mat ! (observera inga doping preparat!)Eftermiddagen kom och de gjorde även resten av gänget. Vi mjukstartade med ett bildspel som Bolagsbrudarna stod för. Vi hade stannat på jobbet en kväll och spexat till lite kort bland annat. Duktiga Linda redigerade ihop hela bildspelet och de vart ju klockrent!!

Kan bjuda på några bilder ifrån det:

 


(Lite internt) Bild som ska illustrera "nyp i rumpan" incidenten!
Även denna bild tillhörande denna incidentOså lite byggbilder

 

 

Efter bildspel blev de tipspromenad, där jag tror nästan alla bidragit med frågor. Jag och magda hade tidigare under dagen hängt upp frågorna. Men 2 utav dom ville inte ägarna lämna ifrån sej, så dom fick de hänga upp själva innan själva rundan började.
Början av tipsrundanJa eftersom rundan var ganska lång, och rätt så påfrestande för den som inte låg i absolut topp-form. Var vi tvugna att lägga en vätske-kontroll efter halva banan, för att minimera risken för att någon skulle tuppa av!

 


OBLIGATORISK VÄTSKEKONTROLL OCH 15MIN VILA!
Efter ha passerat 16 frågor kommer vi till de 2 sista frågorna.. Eftersom de va så fint formulerade måste jag ju skriva dom:


 

FRÅGA 17

Vem av dessa 3 gentlemän slickar bäst?


1. Jarmo
Ledarhingst med hett temperament, svårstoppad OM han kommer i ledning. Enda orosmolnet är att han har visat tendens till att bli för ivrig med otakt som följd och då går de inte som han vill.

 

X. Lasse Finns inte så mycket att säga, äldst med rutin och erfarenhet i överflöd, dessutom i särklass flinkaste tungan. Ett varningens finger dock för glojärnen som kan imma igen och strula till det om det börjar gå trögt och han blir svettig. Oklart om skägget är till för eller nackdel.

 

2. Jörgen En seg och uthållig norrlänning med en räv bakom örat (Norrlands flator varnas). Får han bara kontakt med ledningen utan att de blir kortslutning (knappast troligt) kan han vinna.

 

 


FRÅGA 18

Vem av dessa 5 förtjusande damer suger bäst?

  
1. Ida Ung pigg och energisk, får hon bara ordning på de långa håret så det inte trasslar in sig i något kan det gå hela vägen, dock ett frågetecken för uthålligheten då hon tvingades bryta sin senaste start då hon fick problem med både stak... & glid, kan vara för lite tränad.

 

Mellan 1 & X. Magda Trots sin litenhet har hon ett fast grepp och gott handlag, envis som få och ger sig inte förrän det går även om hon trivs bäst när de flyter på. Kan vara lite väl hårdhänt. (Favoritmusik Titanics ledmotiv)

 

 

X. Linda Startsnabb med sina lätta fötter, stor vinstchans, kör alltid så de ryker....NEJ fast det ryker. Enda risken är att hon ibland kan trassla in sej i ett verbalt övertramp. Har inga stående problem i övrigt.

 

Mellan X & 2. Anki Har hållt på ett tag nu och börjat nosa på Sverigeeliten. Ser dock för mycket hinder på vägen och krånglar lått till det i onödan. Om hon satsar mer energi på röret så kan de gå. (funderar på att byta Kineserna mot en Nordsvensk)

 

2. Vicky Aldrig har så många vetat så lite om ...någon. Ett outforskat kort som kan överraska. Enligt lösa rykten extremt tävlingsinriktad och satsar alltid på seger och kan göra vad som helst för att lyckas.

 

 

De 2 sista tipsfrågornas svar var upptill bevis.

Fråga 17
Vem slickar bäst:

 

Fråga 18 deltog jag ju själv i så inga bilder finns (tyvärr?). Det gick ut på en Öl/Cider drickar tävling med trasigt modifierat sugrör!


Jag hade inte räknat med denna lilla tävling och vi kan väll säga att den sabbade starten lite av första grenen i 5-kampen som hette: BackenLaget skulle ta sej fram på 2 dricka backar. Om man nuddar marken får man starta om från start.


Efter att ha sugit i sej en öl på mindre än en minut så började de att snurra till lite i mitt huvud.I första start gick Norrlands Flator ut mot Jarmo och Anki (Schefrarna).
Ja de började fint. Ända tills jag böjde ner huvudet och börja
flytta backen och fick ett fint snurr i huvudet.

 


Ja varje lag hade sin egen stil:

 
Afrodans stilen


Svandyket

Titanic


Jag vet inte riktigt vad jag ska kalla denna. Men så länge
man inte nuddar marken så är alla medel tillåtna.
Åter tillbaka till första start. Schefrarna Vs. FlatornaVi har kommit en bra bit på väg, ja då snurrar de till rejält och jag drar med mig min lag-flata ner i marken..
Vi föll som 2 tomma burkar norrlands i vinden.

 

De var bara att börja om från början. Medan Schefrana redan kommit halvvägs!! Det var bara att byta taktik. Jag var för berusad för att vara aktiv helt enkelt. Magda fick göra jobbet och jag fick ta ett stadigt grepp och bara lyda order.

 

De va då vår andra stil "Röv-greppet" blev offentlig.Jag bara höll hårt och blundade! Och vi kom ikapp!!!!

Magda höll komandot!

GÅ! (hon flyttar om backen) GÅ! (hon flyttar om backen) GÅ!
Vi knappar inVi gick om och vi vann!!
Vi gick alltså vidare till final i denna gren trots att vi tvingades att starta om!

 


Nästa heat:


Eftersom vi blev en man kort, fick Anki hoppa in i ännu ett lag.Anki och Jörgen (Elskling.se) Vs. Linda och Lasse (Praktikanterna)

Elskling.se var snabba iväg!

Medan de gick lite trögare för praktikanterna..

 

 


Hur göra nu?!Detta heat vanns av elskling.se som fick möta Norrlands Flator i en final.

Och där ni!!!! Hade jag nyktrat till mej!! :-O Och även jag kunde vara aktiv inom laget, de gick som faen och vi kammade hem segern!!


Nästa gren luftgevär

Vilket även denna gren kammades hem av Norrlands Flator!!
Vi var de ända lag som satte alla våra skott i tavlan!!


Gren nummer 3 hade vi döpt till Säcken.

De gick ut på att ena personen i laget skulle vara iklädd ett regnställ. Båda lagkamraterna ska ner i säcken och ska få av sej regnstället och få på regnstället på person nummer 2 och sedan ska båda ta sej ur säcken och göra detta på så kort tid som möjligt!

Alltså personen som gick ner i säcken iförd regnställ ska komma upp utan regnställ, och den som kröp in utan regnställ ska komma upp med detta på sej!
Linda och Lasse byter regnställ i säcken.Denna gren vill jag minnas att Norrlands Flatorna missade vinnartiden med 1 sek?!

Jag fumlade med dragkedjan som inte ville upp. Följt av luvan som skulle knytas och jag hade hår ut genom ansiktshålet och knöt bara knutar på mitt eget hår hela tiden...


Ja men vi lär ju låta något annat lag vinna någon gren också.. För att inte riskera dålig stämmning i gänget.


Gren 4 flytta ärtor med sugrör.

Vill minnas att vissa var sämre/bättre än andra. Lite otippad utgång.. Kan säga att vissa chokade med sina talanger respektive icke talanger... :-D


Gren 5 blev aldrig genomförd eftersom Flata nr 2 blev så hungrig.

Så Segern i 4-kampen gick såklart till Flatorna!!Flata 1, Seger Pose


Grillhäng

 

 

 


Bugg!Bad!


Vill Tacka ALLA för en Super Trevlig och Rolig eftermiddag/kväll!
Detta måste göras om!!!!!!!
Och tack för alla fina presenter, Vin, Blomma, Vasalopps-Skida!!Och man får ju inte glömma den fina trofén!

..kommer sakna tiden som var..
Men den kommer ligga varmt bevarad.
Inväntar nästa initiativ för en reunion..

2011-05-22 @ 20:12:20 Permalink Allmänt Kommentarer (6) Trackbacks ()


Vi valde rätt dag eller?

Nu behöver ingen vara blyg på lördagens kalas! Världen kommer ju ändå gå under, under kvällen! :-O Men vi missar ju invigningen..?

 

 

 

2011-05-19 @ 22:46:07 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Börjar hänga med..

..bra i planeringen nu!

Jobbade till närmre kl 15 idag, sen hem. Bytte om och gick ut i hundgårdarna och städade där. Kratta grus, mocka skit, gjorde rent skålar, kammade Nikki. Hon såg tidigare ut som en mohikan, men jag kammade bort de så nu blev hon en malamute igen :-D

Passade även på och förde några djupa disskusioner med mina älsklingar.
Här kommer en:Ja, sen fortsatte jag med gräsmattan och klippte hela den. Thommy kom även hem från jobbet här någonstanns.

Jag bad honom bära undan en stege och några färgburkar och leta fram mer stift till dyckertpistolen. Jag såg hur hans ansiktsuttryck ändrades..

Jag frågar varför han vart så sur och får till svar:
De verkar som man bor i ett jäkla arbetsläger numera..

Tror även att han jämförde mej med någon typ av tysk diktator eller nått liknande..?

De är ju inte för att vara elak som ja vill få färdigt här hemma.

Jaja, jag klippte gräset färdigt och gick sedan och rengjorde badtunnan och satte lock på den. Så nu är de bara att stoppa i vattenslangen och fylla upp.

In och fortsatte med listningen så nu är den klar!!! Bara lite på loftet kvar och de tänker ja faktiskt inte göra innan helgen. De struntar jag i!!! :-D

Imorn blir de heldag på jobbet så då händer inte mycket varken här eller på bloggen.
Hej så länge!

2011-05-18 @ 20:33:29 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Tisdag 17 Maj

Jobbat på jobbet och jobbat hemma idag. Idag var första dagen utan byggarna, och de va minst sagt tomt! Inget morgon kaffe vid 9. Inget förmiddags kaffe vid 11. Inget fullt lunchbord vid kl 13. Tycker ni får komma tillbaks, nu är de inge roligt längre!
Men nu är bygget färdigt, så de lär inte hända. Som tur är får vi ses alla ännu en gång på kick-offen i helgen.

Jag har reflekterat lite över de här med sommaren och vintern. Som jag gör ganska ofta. Just för att folk tycker jag är lite knäpp för att jag är en vinter människa. Folk undrar vilka veckor jag ska ha semester och när jag svarar, jag tar ingen semester på sommaren, då tittar de på mej som om jag hade en konstig sjukdom eller något.

Iprincip alla människor klagar när det är vinter. Usch de är så jobbigt att skotta snö! Och mer och mer kommer det bara.
Men hallå!! ..är det något mer "slitsamt" som ni får göra på vintern?!

Asså kan ni människor som tar era 4-5 semester veckor på sommaren verkligen mena att ni bara gör roliga, avslappnade och utvilande aktiviteter?!

Den svenska sommar-semestern brukar till ganska stor del bestå av arbete i hemmet eller på gården skulle jag vilja påstå!

Det är ved som ska huggas, vindskivor som ska bytas, bättra på med lite färg på huset, om inte annat måla om det helt. Byta de där trasiga tegelpannorna på taket, plantera växter i trädgården, bygga ut altanen, glasa in altanen, klippa gräsmatten x antal gånger, fixa med båten/husvagnen, jag kan nog komma på hur många grejer som helst.

Och så säger ni att vintern är jobbig?!
..för att man får skotta snö kanske 10gånger?!

Det fattar jag inte!
För inte bär du väll ut en stege och ställer dej och byter de där vindskivorna i -20 grader i snön?!
Man behöver ju inte ens tvätta bilen!

Hur kan vintern vara så jobbig?! Skotta snö som är så roligt. De är friskt och skönt ute. Man bestämmer själv temperaturen genom att klä på sej olika mycket.
Man kan tända en eld utan att oroa sej för skogsbrand och bara mysa!

Nä tacka vet jag vinter semester.

Vad skulle jag göra om jag tog semester på sommaren?! Sitta på en stol och lukta svett?! För inte kan man krypa ur skinnet när de blir för varmt? Nä, man kan inte reglera alls hur varm man vill vara.

Hade någon tvingat mej att vara ledig på sommaren hade jag nog dött av deprission, fy va hemskt!

I eftermiddag har vi sätta taklist här hemma. Så nu är alla taklister i huset på plats, utan en liten snutt kvar på loftet. Stiften tog tyvärr slut. Ska se om vi kan få tag i fler imorgon.
Ja de finns inte alls mycket kvar att ordna här i huset nu.

Så när alla ni går på er semster och ska börja slita hemma, då jobbar jag gladerligen på jobbet och kommer hem och sätter mej på en stol med frysdörren på glänt och andas in is och lite vinter doft.

Nedräkningen av sommaren har börjat!!


Lyssna och njut     <---     (klickbar länk)

2011-05-17 @ 22:24:32 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Sådär då va de nya styrlederna på! Tack sn...

201105163082 (MMS)

Sådär då va de nya styrlederna på! Tack snälla pappa, som hjälpte mej. Nu ska jag åka hemåt. Tog med den vänstra styrleden. Jag ska allt ta med den till besiktningen och visa att den är de fasen inge glapp i! Jädra typ som gav mej en 2:a på den! Men eftersom vi ändå plockat bort o jag köpt en ny så bytte vi. Tog lite längre tid att byta än tänkt. Eftersom de va så himla trångt att man nästan inte fick in några verktyg, eller händer heller för den delen! Nu har ja svarta fina händer, blir fint på jobbet imorn.

2011-05-16 @ 21:16:34 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Lördag 14 maj

Då va snart denna dagen slut. Vi är familjehem i helgen, så vi har N här boendes hos oss tills imorgon. Idag har jag även jobbat några timmar. När jag kom hem tog vi en promenad ihop alla 3. Sedan blev det en tur till Ica och handla lite (ja handlade inte de ni tror)..

Sen gjorde vi en liten upptäcksresa i skogen, eller liten och liten, på 3mil närmre bestämt. Kollade lite hundkörar-vägar mm.

Hem och jag planterade lite blommor, medan Kaiza underhöll N på tomten ihop med en boll.

Thommy gick in och började med maten, sen blev de grillat. Gött!!

Nu verkar N vara helt slut av allt som hänt under dagen, så de dröjer nog inte tills han vill gå och lägga sej vad de verkar som.

Igår satt jag och kikade igenom alla bilder från Vasaloppet och alla filmklippen (som jag tagit delar av och gjorde till min Vasaloppsfilm).

Åh va jag längtar till snön!! ..och till att åka skidor. Jag bara måste åka Vasaloppet igen!! ..de va lixom min grej
kände jag. De va ju roligt, på sitt lilla sätt. Men jag är rädd att killen som körde sjukvårdar-skotern inte tyckte de va lika roligt, att åka med mig hela vägen..
Han kommer säkert kolla om jag anmäler mej till nästa år, och isf tänker han nog inte ställa upp som funktionär är jag rädd..

Här kommer ett klipp på när jag närmar mej Evertsberg, där Ullis med hundar och Thommy satt och gottade sej i solen och grillade medan en annan slet häcken av sej ute i spåren..

Ja och även min vän på skotern är med.

Dessutom luras dom i filmen och snackar om 3km kvar till evertsberg, kan ju tala om att de va inte alls några 3km!! Tror de va 5-6km enligt Vasaloppsskyltarna!!!

Ja skulle lika gärna kunna ligga först.. (eller sist) de beror helt enkelt på hur man ser på de hela..

2011-05-14 @ 18:52:08 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Magda!!

..affär för att shoppa till kick-offen är nu bestämt!
vi tar ICA!
2011-05-13 @ 19:35:32 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Fullt upp, men har inte glömt bort dej blo...

201105133057 (MMS)

Fullt upp, men har inte glömt bort dej bloggen. Igår jobbade jag, sedan hem måla. Sila va så söt igår. Thommy gick ut för o mata o jag sa att han kunde ta med sila in efteråt. Han mata o lät hennes hundgårdsdörr va vidöppen plus att han lämna dörren in till huset öppen. Och tänkte att hon skulle komma in när hon ätit klart. Men nä de gjorde hon inte.. Hon ställde sej o tittade på den öppna dörren o går o lägger sej o man ser att hon tänker, den där husse är allt bra snurrig, han glömde ju stänga dörren! Så vi fick gå ut o hämta in henne :-)

2011-05-13 @ 06:44:36 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Nej nej nej..! Inge regn nu! ..jag som fåt...

201105113056 (MMS)

Nej nej nej..! Inge regn nu! ..jag som fått så mycket målat ute under eftermiddagen/kvällen!

2011-05-11 @ 21:14:54 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Jag målar än..

..men idag blev altanen och verandan klara!! :-D

De tar sej. Så imorgon efter jobbet hoppas ja kunna fortsätta med lillstugan och att de inte regnar. Bara jag får några dagar på mej till att måla så kan de regna resten av sommaren sen, för vem orkar sitta i stekande sol och bli svett och inte ha någon ork till något för att de är för varmt?!
Usch!

..skulle flytta på "hundfrysen" som stod på altanen förut och ur trillade en iskockla. Jag blev så lycklig av att se lite "frost" på altangolvet ...myyyyyys!!
Måla måla måla!


Ne lite Rederiet nu kanske. Har knappt 1 ½ säsong kvar nu bara. Fick ju tipset i en kommentar att vi kunde se på Tre Kronor när vi plöjt färdigt Rederiet.

Men tyvärr såg vi hela Tre Kronor för typ ett halv år sedan innan vi drog igång Rederiet. Så fler tips mottages :-D

2011-05-11 @ 20:30:27 Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()


Tisdag 10 maj

Ja lär bli utbränd till kick-offen, om de ska fortsätta såhär..

Ja, vi ska ju ha kick-off med jobbet & byggfirman, som bygger om på jobbet, hemma hos mej om 1 ½ vecka. Och jag vill ju inte att de ska se ut som ja bor i en bröthöla. Så jag hade som tanke att hinna få färdigt huset så mycket som möjligt tills dess.

Så jädrar va vi grejar här nu. Har målat i 3dagar..
Måla måla måla!!!

Klippa Gräs!! ..ja på vissa ställen då, andra ställen va de dött på.Ett av de största problem-områdena på gården va våran lillstuga. Den drog ner helhetsintrycket avsevärt. Vi fick den av Thommys Farmor innan vi börjat bygga huset, så vi monterade ner den och körde den till tomten och byggde upp den. Fick färg till den att måla den med så länge.. Den färgen va gul..

 

Sen byggde vi upp ett hus som inte vart gult.

De passa lixom inte så bra ihop.

Dessutom var färgen inte så bra så den har flagnat av bitvis.
 
Vi byggde om stugan från en stuga med stora förådsdörrar, till en stuga med ett fönster och ett vanligt dörrhål istället. Men vi saknade förtillfället en ytterdörr, så de fick bli (provisorisk) en innerdörr som var avsågad i nederkant för att passa hålet, plus att vi satte en skiva för brevlåde-hålet.

Inte så snyggt:


Så vi pimpade stugan lite i helgen...
Såhär bidde deJa nu är det bara 2 sidor på den som är någorlunda klart. Så de återstår att måla 2 sidor till.. De ska jag hinna!!

Detta ska så småningom bli min bastu :-)
Bara att slå upp en innervägg, så de blir bastu i ena och lite krokar och någon att sitta i i de andra utrymmet..
Ja så återstår ju panel och ALLT annat invändigt.. Men nästa sommar kanske de kan bli en bastu.Ja oså var de altanen som ska stajlas lite också. Och listerna inomhus..
Uj va jag har att göra. Idag blev de dessutom mååånga timmar på jobbet, kom inte hem förns kl 20. Men imorgon när jag slutar ska jag genast fortsätta måla!Längtar upp till stugan..
I vårt nästa hus vi ska bygga ska typ All inredning va i obehandlat virke.. Så fiiiint :-)
Inga tapeter, inge gips, inge spackel, inge slipa!


Nu blev jag Nornäs-sjuk!

 

Sitta och filosofero vid brasan.. :-)

 

 

Nej nu ska jag sova!


Jo just de, till byggarna bara:

Ni undrar ju va stor tunnan är.. Lägger in en bild på när vi är några som badar så kan ni bilda er en uppfattning..

Tänk positivt: Finns de hjärterum finns de stjärterum!
Någon större notis om min frisyr behöver ni inte göra :-D


2011-05-10 @ 22:08:53 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Målardag!

Jädrar va jag målat idag!! Måste ju ha fint tills Videvikarna kommer hit på kick-off :-)

Vi hann jäkligt mycket idag, så imorgon kommer hela huset vara färdigmålat!!
Sen är de bara lite lister på insidan av huset kvar att fixa, men vi har ju nästan 2 veckor på oss att ordna de :-D


Hundarna har sprungit lösa hela dagen och härjat, busat och badat

Avslutade dagen med grillat på bryggan :-)Vy från soffan, där ja sitter nu.


2011-05-07 @ 21:01:56 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Fredagsnöje

Lite underhållning med svensk översättning:2011-05-06 @ 20:15:26 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Usch vilken morgon! Vaknar 6.40. Ska va på...

201105063019 (MMS)

Usch vilken morgon! Vaknar 6.40. Ska va på jobbet 6.45!

2011-05-06 @ 07:00:12 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Onsdag

Idag jobba jag till halv 2. När jag kom hem blev de lite utomhus-aktiviteter. Hundarna fick springa lösa och busa, medan jag städade, såga sly, kratta, plocka bort grus från gräsmattan mm. Tog även bort tallriset och ljusslingor. Sånt hör väll till vintern antar jag.. Har länge försökt bevara vintern här men de känns som något motarbetar mej..?

Har planer på att låta min konstgjorda snölyckta ändå få stå kvar, så man inte blir helt deprimerad ;-)


Gick in och lagade kvällsmat och hann precis klart lagom till Thommy kom hem från jobbet.

Kom även på att vi hade stopp i handfatet i badrummet och tänkte att de va bäst att göra något åt de. Thommy är så äckelmagad att han inte pallar sånt. Så jag satte mej och skruvade isär avloppsröret och gjorde rent behållaren till de. Ändå va inte stoppet borta..? Skruva lös igen och tittade in i de raka röret. Hm där satt något....
Pillade och drog och får ut en sked!

Börjar skratta, samtidigt som jag funderar på Vem som ansträngt sej och pillat ner en sked i avloppsröret..?

 

Misstänker att de kan vara något barn som varit här. För varför skulle jag eller Thommy stoppa i en sked där?
Jag kan iallafall inte minnas att jag tryckt ner en sked där..?


Har precis varit duktig och beställt styrlederna till Lancern nu också, de stod att de skulle komma inom 3-10dagar.
Tiden idag har jag även fördrivit med att gå med penna och block och studerat vårat hus.
Tog rum för rum och tittade vad som saknades och noterade..


Får ju hem byggare snart på Kalas. Då kan de ju inte se för illa ut.. ELLER?!


De vart faktiskt inte såå lång lista som jag faktiskt från början trott!! :-D *skönt*

Så imorn ska jag iväg och köpa lister, färg OCH Latex, många många tubar!!!
Hoppas på fint väder i helgen för då ska jag måla, måla och måla huset utvändigt. Tänk va skönt om iaf de kunde bli färdigt.


Har 2 rum som ska tapetseras om. Men de får faktiskt vänta. Inga rum som vi är i iallafall. De ena brukar min lillebror ha när han bor hos oss och de andra solar jag bara i. De ena ser ju förjäkligt ut. Jag har börjat måla, så tog färgen slut.. sen har jag bara lagt ner. Så de är randigt i vitt :-) Men de syns inte när de är mörkt bara i dagsljus.

Nä nu blir de lite Rederiet. Vi är redan på säsong 19 (av 20) Va ska jag göra när vi sett färdigt alla avsnitten? Kommer ju få abstinens.. :-( ..nu blir de avsnitt 290.

 

2011-05-04 @ 20:19:09 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Gårdagen..

Gårdags kvällen spenderade jag på en Moped. Varför inte?! Haha, va trevligt. MEN de va ju inte som att åka Zundapp :-( Trotts att jag och Zundappen haft våra duster..
"blir du sur, blir jag sur..!!"


Ja Suzukin är ju hur lätt startad som helst, men saknar tomgång vilket jag glömde i några korsningar :-) Men typ sista korsningen av stora vägen hem mot oss, då satt den. DÅ kom jag ihåg, INTE släppa på gasen!

Sist jag åkte denna streckan va de på min nya (läs gamla) cykel. Då guppade jag fram. De gjorde jag inte nu!! Nej, nu gnisslade jag fram istället. Va ett lite små irriterande ljud. Ni vet hur en gammal säng kan låta. Ungefär så gnisslade vi fram.

Vägen va ju inte kanon precis, bitvis. Då de börjat göra iordning den för ny-asfaltering så vart de grus (läs stenkross) på endel ställen. Fick lite fina ställ då och då :-D

Under min tid på motorpeden så fick jag lite låtar och bilder i mitt huvud.
Jag delar med mig:


..jag åkte och sjöng högt ..hallå moppepojkar tänk på va ni gör..
2011-05-03 @ 20:23:13 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Bråttom bråttom! Ska på kurs o har en last...

201105033013 (MMS)

Bråttom bråttom! Ska på kurs o har en lastbil ivägen!

2011-05-03 @ 07:52:42 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Jo tack! Vi märkte de, moppen o jag..

201105023012 (MMS)

Jo tack! Vi märkte de, moppen o jag..

2011-05-02 @ 19:29:22 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Nu ska jag köra hem våran moppe! Nu väntar...

201105023011 (MMS)

Nu ska jag köra hem våran moppe! Nu väntar 3mils moppefärd..

2011-05-02 @ 18:52:04 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Valborg

Missade att ta kort igår. Men Magnus lyckades fånga oss på film när vi skickar lådor :-) Lånade filmen från hans FB, hoppas de va lugnt!

Min kordination va inte på topp, hade kanske tagit en öl för mycket.
Dessutom råkade jag ut för vinterkräksjukan idag oxå ;-) Usch!!


2011-05-01 @ 15:41:33 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


RSS 2.0