Vilket jäkla dag!

..men ibland ska man tydligen ha sånna också. Men man tycker att de kan väll vara någon måtta på allt ibland.

Dagen började ju iaf bra med hundkörning (man får vara glad för det lilla, även om det ibland är svårt)

Upptäckte som sagt imorse att Zigge kissa blod! ..vilket inte kändes helt bra. Ringde veterinären som ockå konstatera att det är inte såå bra. Fick en tid vid lunch.

Tog in Zigge, eftersom de ville jag skulle ta med ett urinprov så han skulle hinna samla på sig lite iallafall. Kammade igenom honom och klippte klorna när han ändå var inne. Klockan tickade på och jag gjorde mej klar och tog ut Zigge som skulle få kissa i en burk (fick offra en mellanmåls-låda).

Går till staketet där han alltid kissar. Han lyfter på benet och jag är fort där med burken. Då slutar han genast innan han knappt börjat kissa och tittar bara på mig. Inte så konstigt precis, att han undra såklart va jag håller på med. Gjorde några försök till och precis som jag får lite i burken lyckas han sparka till den när han ska ställa ner benet igen och skvimp, där åkte nästan allt ut.
Hade tillslut en liten skvätt kvar i burken och satte lock på den.

Kollar på klockan och nu är det bråttom, halv springer till lastbilen. Zigge går ner mot diket och jag släpper på kopplet och låter han kissa. Öppnar dörren fram och ställer kiss burken såå försiktigt på golvet.

Zigge kommer upp ur diket och jag hade glömt att där växer "djävulsbusken". Jag har ingen aning vad den heter. Men går man emot den fastnar de svarta grejer på en, som kardborre nästan och man måste rycka bort dom. Zigge gick in i den busken och lyfte på benet och HELA hunden är svartprickig. Hela huvudet, rygg, ben och mage!!

Så här kunde vi bara inte åka. Det ser ut som någon parasit och de går inte att bara skaka av sej. De har som 2 klor och måste plockas en och en! Sprang in och hämta kammen. Och drog den genom hans päls överallt väldigt fort!!

Öppnar sidodörren på bussen och konstaterar att där är fullt! Slädar och grejer som vi "städat bort" inför fotografering av huset.. Fasen tänkte jag, jag hinner inte!!
Zigge får åka framsäte helt enkelt.
Öppnar dörren, Zigge hoppar in och rätt på "kiss-burken" som flyger upp i luften och jag tänker det här är bara inte min dag.

Kommer till veterinären och de står i dörren när vi kommer och säger: Är det här Zigge??

Vet kollar igenom hela Zigge, känner klämmer lyssnar på hjärta mm.
Säger att vi behöver göra ett Ultraljud för att få veta mer.

Så de va väll likabäst.
Får en annan vet som gör det.. Han säger efter en stunds kikande:
Vi har 2 problem här!
Inte alls bra, tänkte jag.

Han visa ett vitt område i urinblåsan som är antingen urinsten eller kristaller. Vad jag fatta, kunde de inte svara på vilket de var av de på ultraljudet.
Sen problem 2 var att de såg en liten cysta i/på prostatan.


Min första tanke var att cysta låter värst. Men enligt vet så fokuserar vi oss på stenarna (om det är stenar) först. Vi fick lämna ett färskt urinprov innan vi åkte. Och de va inte heller det lättaste.. Hade endel pupblik när jag springer runt med Zigge utanför veterinärstation med en kaffemugg i ena handen och försöker fånga hans kiss i den.. :-) 

Provet skulle de kika på och vi fick antibiotika och ska komma tillbaks om 14 dagar.

Vet inte om det då är röntgen som gäller för att se om det är stenar och hur stora de är..? Urinprovet vi lämna innan vi åkte skulle de undersöka med mikroskop och då konstatera vad för typ av kristaller det är. Det kan tydligen vara av olika ämnen och ska behandlas olika.

Jag hoppas givetvis på att de är så små att ingen operation krävs. Men sen måste han ändå kollas regelbundet så det inte kommer tillbaks :-(

Läste att 60% får tillbaks urinsten efter de tagits bort. Så det är ju nästan lika stor chans att det inte händer igen. Bara att hoppas nu!

Och nu ska vi ha full koll så han inte får stopp i röret, OM det är så att det är stenar och som då kan fastna.
För blir det stopp är det riktigt akut!


Dagen slutade såklart inte här..

Blev sen till jobbet efter detta oplanerade veterinärbesök. Kommer dit hinner jobba någon timma (i helt andra tankar än jobb) ..huvudvärken började smyga sej på!


Tänker inte gå in på några detaljer men rätt som det är socknar hela butiken!!
Strömavbrott i hela storfors i 2 h!! Jag menar hur ofta händer det?

Sådär satt jag i mörkret ensam med ett värmeljus.Nu är det lika bra att gå och lägga sig!!


2011-08-31 @ 20:10:40 Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()


Morgonkörning och sjuk hund..

Sovmorgon idag, eller vad man ska säga. Jag jobbar eftermiddag idag, men gick ändå upp vid 7-tiden. Gav mej ut med hundar och cykel och körde en kortis. Ca 5-6km (har aldrig mätt sträckan ordentligt). Idag kändes luften inte lika frisk på något sätt, utan varmare trots att det låg på 10grader.
Iluk och Divan
Liten vattenpaus. Divine till vänster, Iluk till högerHemma på gården igen.Efter körningen mockade jag hundgårdar och gosa med allihopa, släppte lös på gården mm.

Upptäckte att Zigge-pojken kissar blod! ..kändes inte helt bra.
Ringde veterinären och fick en tid där vid 12:15 idag. De ville att jag ska ta med ett urinprov, hur nu det ska gå till. Känns som de kan bli lite meck att få till.

Just nu ligger han inne hos mej, vi får ta en sväng ut i koppel sen och försöka kissa i en burk.. :-/

När jag sedan börja tänka lite mer på det, så kom jag på att här om natten när Zigge sov inne, hade han kissat i vardagsrummet. Han har aldrig kissat inne förut som vuxen hund.. Och jag släppte ändå ut honom vid 22-tiden och sedan när jag var uppe vi 5-tiden en sväng.. Min tanke var då om han fått urinvägsinfektion.

Men har även läst om hanar som kissat blod och fått diagnos "sexuellt frustrerad".. ja vi har ju haft löp här nyligen, men Zigge har inte brytt sej något värst om det. Löptikarna har stått längst bort så han har varken ylat, juckat eller tuggat nät. Men man vet ju aldrig. Likabäst att åka till veterinären och inte ägna oss åt vilda gissningar..

Återkommer givetvis senare hur det går för oss.


2011-08-31 @ 09:27:19 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Gymskada..! :-) fick så fina märken i båda...

20110830332 (MMS)

Gymskada..! :-) fick så fina märken i båda armhålerna efter ha kört mage nu i eftermiddag.. Så ni som kommer se mej i linne här ett par dagar framåt behöver inte oroa er för vad jag har gjort.. Ser nämligen ut som jag blöder längs båda armarna.. Inte snyggt! Nu hem till hundar och matlagning. Var sugen på att cykla en längre tur med hund ikväll, men de är sommarvärme och sol ute nu så de verkar det inte bli något med. Det gäller att ha is i magen. Hösten kommer även till värmland, även om den tjuvstartad i dalarna..

2011-08-30 @ 16:05:40 Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()


Morgonkörning

Vi hade iluk inne inatt och vid klockan 07:00 hörde jag han smyga tätt intill mej och la upp tassen så försiktigt som bara iluk kan göra, på min arm och slicka mej ännu försiktigare på kinden. Det tog jag som ett tecken på att han behövde ut. Gick upp och släppte ut en kissnödig iluk och sedan återvände vi till sängen.
Låg och vände och vred mej en stund och smög sedan upp och tittade på termometern. 9,4 grader!! Okej nu gick det verkligen inte att somna om!

På med kläder ut i lastbilen hämta selar och linor och selade Zigge och Nikki och drog en repa. Det blev en kort sväng på 5-6km. Men det var härligt. Man är oftast så yrvaken när man ger sej ut att man rätt som det är bara vaknar till och befinner sej då på en cykel med hundar arbetandes framför en.. Härligt!!

Nu måste vi laga fyrhjuligen!! ..eller köpa en ny. Med cykeln ger jag mej bara ut med max 2 hundar. Iaf så som vi bor nu. Man ska över järnväg, stock och sten, 26:an 4 gånger om man vill komma upp i någon någorlunda distans. Och med cykel klarar jag inte att bromsa in fler hundar. Känns inte säkert att köra 3- eller 4-spann på cykel så vi bor just nu. Har kört 4-spann här hemma förut med cykeln men hade kramp i hela kroppen efter allt bromsande! :-)

Så en fungerande fyrhjuling behövs eller bättre körvägar helt enkelt.Nikki och Zigge på morgonrundan

Tillbaks hemmaNej nu ska jag göra mej klar för att dra till jobbet inom ett par minuter.
Sedan väntar ett rygg- & magpass på vitalgym.
Hej så länge!

 

2011-08-30 @ 08:48:36 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


När temperaturen äntligen gått ner, ja då ...

20110829316 (MMS)

När temperaturen äntligen gått ner, ja då öppnade sej himlen istället.. Blir ingen hundkörning idag inte.. Regnbåge över storfors.

2011-08-29 @ 18:54:00 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Litet erkännande

Hemma från jobbet, hade tänkt tagit en sväng med hundar och cykel men termometern visar 17,4 grader.. Lite för varmt tycker jag än. Plus att solen börjar titta fram nu. Men vi får se om tempen sjunker lite senare framåt kvällen sen så de kan bli en tur.

Jag ska väll om en stund ta tag i matlagningen här och plocka iordning lite.

Torsk och ris blir de idag. Måste ju varva kycklingen med nått.. ;-)

Känner att det kanske är lika bra att jag erkänner lite utav vad jag antytt här i bloggen.
Vi har som sagt lite nya planer på gång..

Varav en del i dom planerna är att sälja vårat hus. Eftersom alla nära redan vet om det och huset strax kommer att komma ut för försäljning är det väll ingen direkt mening med att hålla tyst längre.
Vi ska alltså börja med att försöka sälja huset och vidare planer behöver vi inte gå in så mycket på än, då vi först och främst behöver en köpare här innan något mer händer.
Det är ju inte ens säkert att någon är intresserad!
Bild från lördagens kräftskiva
2011-08-29 @ 14:35:26 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Försökte ta en formcheckbild men de gick v...

20110829314 (MMS)

Försökte ta en formcheckbild men de gick väll sådär. Det är svårt att spänna sej samtidigt som man tar kort och så blir de alltid suddigt..

2011-08-29 @ 08:37:16 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Nu blir de ett träningspass innan de är da...

20110829311 (MMS)

Nu blir de ett träningspass innan de är dax att jobba. De får bli axlar baksida axlar och triceps idag tror jag bestämt. Idag blir en intressant dag.. Hm. Se om de är hundkörningstemperatur när jag slutar jobbet i eftermiddag också.

2011-08-29 @ 07:17:58 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Nä, ge mej vinter..
 2011-08-28 @ 20:13:31 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Söndag 28 augusti

Hej och hå!

Det var några dagar sedan sist. Ja tiden rinner iväg, minst sagt. Har fullt upp på alla sätt.

Igår jobbade Thommy och efter lunch fick vi besök av Linda. Det var längesedan vi sågs, så det blev mycket hundprat!! Sedan tuffade hon vidare mot Dalarna och vi gjorde oss iordning för kalas. Thommys mamma fyller år idag och det firade vi med kräftskiva igår.
I fredags var vi bjudna till Robin på mat, även det var mycket trevligt och ett kvällsdopp i sjön blev det med simtur runt bojen 1 varv :-D

Trots att det känns som hösten är här har graderna stigit..? Det har varit 20 grader nattetid här nu ett par nätter, usch!! Vill ha kyla nu så jag kan börja köra med hundarna!

Det har gått ca 2 veckor sedan parning och jag upplever Sila "annorlunda". Hon ser så lugn och harmonisk ut och vill ha mycket kärlek och närhet och kan sitta och titta mig djupt, djupt in i ögonen. Men det är en tid kvar och vi får helt enkelt bara vänta och se.


Nä nu ska jag ta och spackla i pannrummet med Sila som medarbetare :-)
..och ladda inför en ny vecka med jobb, träning och hundaktiviteter.
Nattbad midsommarafton 2011


  
2011-08-28 @ 16:37:04 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Skorpion :-)

20110825309 (MMS)

Skorpion :-)

2011-08-25 @ 10:54:54 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Anttis hemresa

Igår var det en lång dag..
Det blev många timmar i bilen tur och retur till Stockholm. Antti hade gjort sitt här och det var dax för honom att åka hem till Finland igen :-(
För mej hade han gärna fått stannat förevigt! :-)Antti och jag myser hemma på gräsmattan innan det är dax

att åka.

Men innan vi åkte blev det en promenad hemma..

Antti posar, han är i fällning dock och inte i sin bästa päls!!

Nu kan jag lägga till i meritlistan: Körning med lastbilen i Stockholms-rusningstrafik!! Min bror följde med som sällskap. Men ja körde ända hemifrån och till Viking Line terminalen. Utan några större problem.. Bara en liten konflikt mej och GPS:en imellan. Då han här i tunneln säger: "Håll till vänster". Strax efter jag kommer ur tunneln och ligger i filen längst till vänster säger han istället: "Sväng av höger!"

Vad nu?! Jag skulle alltså på några meter slänga mej över till filen allra längst till höger och svänga av.. Men störst går väll först.. Så jag klarade av, trots alla bilar, att ta mej över och svänga av!! :-)

 

Bilar i tunneln!!Antti och jag, framme vid Viking Line terminalen


Vi var i god tid och hade ca 1h 20min på oss innan Färjan med Hanna skulle komma. Så vi hann gå en promenad med Antti så han var ordentligt rastad innan det var dax att åka.

Sedan gick vi in i terminalen och satte oss på en bänk och väntade.. Ungefär där började de kännas väldigt jobbigt och jag sa till min bror att jag borde skickat någon annan som lämnar över Antti.
Antti var istället cool-lugn och låg på mina fötter samtidigt som ett 30-tal kineser stod och tog kort på mej och "the wolf".

Hanna kom och Antti blev jätteglad. Då kändes det ju betydligt bättre..
Vi pratade en stund och sen blev de dax för oss att gå. När jag skulle lämna kopplet till Hanna så kom tårarna. De va verkligen svårt att släppa denna hund!!

Under tiden har en farbror kommit och satt sej på bänken precis där vi stod och han tittar på mej och säger:

Allt kommer gå bra ska du se! Jag förstår att det är din hund.. (eftersom jag stod och grina)
-Nej ..svarar jag!
-det är inte min hund jag ska bara lämna tillbaks honom, så börja jag skratta för de verka ju så knäppt att där står jag och tårarna sprutar fast det inte ens är min hund som jag ska lämna bort.
-Här har vi hundens matte sa jag och pekade på Hanna.
Gubben tittade med stora ögon och tyckte väll ja inte verka riktigt klok.

Det fick bli en sista bild innan jag gick ut ur terminalen.. Inte jättebra pose, men det spelar ingen roll.

A once in a lifetime dog, stämmer helt klart i alla lägen!
 
Antti och Hanna redo för Finland med farbrorn i bakgrunden.

2011-08-24 @ 10:37:11 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Tittar på mr bean i sängen med husse och i...

20110821256 (MMS)

Tittar på mr bean i sängen med husse och iluk :-)

2011-08-21 @ 21:11:10 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Söndagkväll 21 Augusti

I helgen har vi varit Familjehem. Så det har inte blivit mycket tid över, det har ni kanske märkt här..

Helgen har bjudit på promenader i skogen med N och hundar och även filmmys inomhus medan regnet öst ner.
Vi har fått lite gjort här hemma kvällstid när pojken sovit.
Thommy har byggt 2st trappor, en till verandan på framsidan och en till altan på baksidan. Jag laserade båda 2 idag. Vi har även hjälpts åt att sätta in nya ventiler i huset och pillrat med lite trösklar och lister här och där..

Jag har kammat igenom hundarna idag, de som behövde de iaf. Iluk blev så fin efteråt, just nu ligger han här vid mina fötter och sover :-) Tog av alla hundar sina halsband och tog in och körde dem i maskinen. Passade även på att sprätta bort reflexbandet på dom som varit halvt sönder trasat. Tänkte sy på en ny reflexkant på dem, så hundarna syns bra!

Imorgon börjar en ny vecka, tiden går så fort. Det blir en något kort arbetsvecka för mig. Jag har tagit ledigt på tisdag då jag ska köra Antti till Stockholm. Eventuellt får jag med mig min bror som sällskap och assistent :-) Blir väldigt segt att plöja Stockholm t.o.r på samma dag ensam. Ja iofs, på vägen dit kan jag ju prata med Antti annars, då är det finska som gäller.. Men på hemvägen, då får man välja på att prata med sig själv alternativt vara tyst. Nä men vi får se om jag får sällskap. Det blir betydligt roligare och lättare om man är 2. Jag ska ju för det första hitta dit och sedan få med mig hund och en jättestor bur in i terminalen bland massa folk och hitta Hanna.


Det är även skönt att tiden går fort..
Nu är det bara att vänta och se om några tecken på en eventuell dräktighet dyker upp.
Håller alla tummar som går :-)Bild på olika stadier av en blivande hundvalp :-)


Godnatt! :-)

2011-08-21 @ 20:26:13 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Bilder på Antti

Lånat in några bilder på Antti som nu är parad med Sila:
 


Bild från målgång Polardistans 2011.
Antti wheeldog, vänster sett framifrånhttp://virtahe.wordpress.com/2011/05/

2011-08-17 @ 13:42:59 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Onsdag 17 Augusti

Polarhundar är ingen hobby, det är en livsstil :-)

2011-08-17 @ 13:19:03 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Ute på en långpromenad med hund innan jobb...

20110817243 (MMS)

Ute på en långpromenad med hund innan jobb i eftermiddag. Har mycket att fundera på just nu. Vi får se om vi får mer konkret svar närmre helgen. Sila är mer eller mindre färdig parad. Provar en sista gång imorgon och ser om de fortfarande vill. Sen är det bara att hålla tummar och tår att allt går vägen. Fundera vidare på annat här nu, sen får vi se vart allt slutar.

2011-08-17 @ 12:17:26 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Måndag 15 augusti

Det blev en tur till tippen idag som planerat. Slängde massa skräp som vi fyllt släpkärran med förra veckan. Alltid skönt att göra sej av med massa bråte.

Har planerat Anttis hemresa idag med Hanna också. Han kommer att åka hem till veckan. Det passade bäst så och då kommer Hanna över så jag skjutsar honom bara till Stockholm.
Eftersom hemresan redan är inbokad innebär det alltså att Sila nu är parad :-)

Det var inga som helst problem för dom. Det märktes ju ganska tydligt första gången de träffades att de tyckte mycket bra om varandra. Tror nästan Sila kommer att bli ledsen när han kommer att åka hem och Antti likaså. De har väldigt svårt att slita sig från varandra och jag tror faktiskt inte bara att det är pga av löp. De verkar trivas väldigt bra i varandras sällskap. Även jag kommer nog fälla en och annan tår när jag ska lämna över kopplet och se den vackra malamuten gåendes ifrån mej.. Usch, får ont i magen bara jag tänker på det. Antti är en så underbar hund!

Så nu är det bara att hålla tummarna att det tar sig och kommer små lurviga knyten här i mitten av oktober :-)Bild från fredagens kräftskiva
..med massa goda tilltugg

 

Oså lite bilder från lördagens tävlingar:

 


En av mina favoriter :-) Slutade som 3:aDubbel biceps bakifrån


Mage-benposering :-)


Sidechest

Dubbel biceps framifrån

Sidechest
(inte helt konstigt att bilderna blev lite suddiga. De va inte lätt att hålla kameran helt stilla!)
Latspread bakifrån

2011-08-15 @ 21:04:22 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Morgonmys med divine. Idag är jag ledig, h...

20110815242 (MMS)

Morgonmys med divine. Idag är jag ledig, hade tänkt köra hund nu på morgonen men då var de helt plötsligt 18grader ute kl 6 på morgon. Så vi fick skippa den turen. Får se vad det blir idag. Åka till tippen med lite skräp iaf.

2011-08-15 @ 07:29:22 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Är på SM i karlstad :-)

20110813239 (MMS)

Är på SM i karlstad :-)

2011-08-13 @ 12:48:54 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Ätit massa goda kräftor i trevligt sällska...

20110812237 (MMS)

Ätit massa goda kräftor i trevligt sällskap. Snart sussa. Godnatt.

2011-08-12 @ 22:46:48 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Fredag 12 Augusti

Godmiddag!
Jag har precis tillagat mitt livs första Västerbottenpaj. Jag har aldrig ens smakat på någon förut, eller osten heller för den delen. Så jag har ju egentligen ingen aning om jag kommer tycka om den. Men det ska bli spännande att se ikväll, för då ska vi ha lite Kräftskiva med Robin, Lina & Jari.
Ska bli gott att äta kräftor, det var ett tag sedan sist. Och kul att hitta på något med gamla vänner också för den delen.

Nu ska jag ut till hundarna, sedan ta en dusch och åka och hämta Lina & Jari i stan.

Vi har förövrigt stora planer på gång nu..
Men inget som är helt hundra ännu, vi får vänta lite till och se..
Kan inte säga något nu, men kunde inte heller låta bli att nämna det :-)

Har man sagt A behöver man faktiskt inte säga B för att C vad D E.. Det ger sej med tiden iallafall. 

Ha det gott kära vänner :-)
2011-08-12 @ 15:54:20 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Tankar och funderingar

Jag såg att någon tycker att jag är dålig på att uppdatera här i bloggen. Allting är ju relativt och att ett inlägg om dagen är lite, vet jag inte om jag kan hålla med om riktigt.

Jag menar man har ju faktiskt mycket andra saker för sig om dagarna som är betydligt viktigare än att blogga tyvärr :-)

Dessutom visste jag inte att de fanns läsare som är så intresserad av mina tankar, ideér och aktiviteter, som väntar så ivrigt på nästa inlägg. Men det är ju roligt på sitt sätt :-)

Jaja..

Igårkväll när jag skulle gå och lägga mej kände jag att jag fick en enorm ångest. Ångest över hur jag ska kunna separeras ifrån Antti. För den dagen kommer ju, snabbare än man tror. Jag har nog aldrig mött en hund som berört mej såpass snabbt och lämnat så djupa spår som Antti. Dagen han ska åka hem till Finland igen kommer att bli en tung dag.

Men sedan försökte jag istället vända detta till något positivt. Istället för att tänka att Antti försvinner ifrån oss, faktiskt inse vilket privilegium att vi har fått träffat honom, haft honom boende hos oss under en tid och faktiskt (förhoppningsvis) får underbara avkommer efter honom och min tik Sila.

Inte bara av att sett hans meritlista, utan även nu efter jag lärt känna honom mer, så förstår jag ännu bättre innebörden av vad Matti sa till mej en sommardag tidigare i år:
Antti, once in a lifetime dog.


En så fruktansvärt trygg och stabil hund. Som kan lämnas i helt främmande händer, bland främmande hundar och tycker absolut inget är konstigt med detta. Han bara finner sig och är så cool-lugn. Inte ens en galet uppspelt terrier lyckades få igång honom. Han bara gick lungt och coolt förbi honom.

Sila och Antti lever som ett gammalt gift par skulle man kunna säga. Ja inte ett gammalt, grälande, gift par. Utan du vet det där paret som varit gifta i 60år och deras kärlek har bara blivit starkare med tiden och de litar full ut på varandra. Sila och Antti gör allting ihop, och likadant! De kan inte låta bli varandra alls..

Vi valde att hämta Antti tidigt i löpet, för att jag inte bara ville de skulle bli parning och sedan låta honom åka hem direkt. Jag ville att hundarna skulle få chansen att lära känna varandra och självklart att även vi hinner spendera tid med honom.

Det finns mycket ideér och åsikter om parningar. Men jag vill att de ska bli naturligt, i möjligaste mån.

Trots alla olika människors tankar och ideér om hur det ska gå till, så måste man ju ändå kunna tänka som så att:
I naturen, behövs ingen människa som står och pekar ut vilka individer som ska paras, samt hur många parningar som är lämpliga och när de får tillåtelse till detta.

Man måste kunna lita på hundarnas instinkt. De vet i många fall bättre än va vi människor gör.


Ett något djupare inlägg än vanligt blev det, men så kan det bli ibland.
Dagen har bestått av morgonpromenad, som iluk fick följa med på. Han sov dessutom inne natten som var och fick lite egen mystid med både matte och husse. Dagen fortsatte med arbete några timmar. Sedan hämtade jag x antal säckar hundfoder och sen när jag kom hem har jag umgåtts med hundarna och tagit hand om halva gräsmattan.

Ska se till att klippa färdigt om en liten stund.
Ikväll är Zigge lovad sängplatsen inne :-)

 

Hej så länge.

2011-08-11 @ 16:24:55 Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()


Precis lastat in en pall med hundfoder i b...

20110811234 (MMS)

Precis lastat in en pall med hundfoder i bilen. Då har vi mat några dagar igen.

2011-08-11 @ 13:54:26 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


2011-08-10


Malamutemammas Sila


Kärlek

Snoopy Face Antwerpen

Vi sover tillsammans även om nätet skiljer oss åt
"Antti"

"Sila"2011-08-10 @ 21:24:45 Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()


Bild på mina pojkar. Iluk sover på rygg ti...

20110724105 (MMS)

Bild på mina pojkar. Iluk sover på rygg till vänster. Zigge till höger. Ingen av hundarna bryr sej nå värst över att antti är här. Zigge säger inte ett ljud. Iluk är kanske lite besvärad till och från och går och småmuttrar 'kommer de hit en karl och ska ta mina brudar..' iluk har ju varit så kär i divine sedan hon började löpa. Hon har dessutom nu gått in i höglöp. Så de sitter och ylar till varandra på nätterna. Lite gulligt, för mej stör det inte de minsta.

2011-08-09 @ 10:02:42 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


En promenad med sila och antti. Visst är h...

20110807214 (MMS)

En promenad med sila och antti. Visst är han intresserad. Men de är inte höglöp ännu.

2011-08-08 @ 08:18:16 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


De blev en tripp till Åbo

..lite hastigt!
Sila har kommit igång med löpet och de är ju inte "bara" att åka och para när det är dax. Iaf inte om hanen bor i Finland. De går inte på en handvändning att ta sig dit/hit. Så i helgen nu åkte vi över till Finland för att hämta hit Antti.

Sila har inte kommit så långt i löpet ännu, men till veckan var de svårt att komma ifrån för att kunna åka över och hämta honom så han får lite extra dagar här istället. Hellre att han får vara här lite längre tid än att vi missar höglöpet. Så hinner de dessutom lära känna varandra lite oxå.

Jag lägger in några bilder från våran tripp.
Vi åkte dagfärjan över till Åbo i lördags morse:Hela resan bjöd på fint väder så vi kunde sitta på däck i solen


Sov någon timma på förmiddagen ombord, eftersom vi lämnade huset hemma kl 02 på natten och bara hade fått 3h sömn (iaf jag). Tanken var att vi skulle köra halva vägen var till Stockholm fredag-lördag natt men de blev nästan som vanligt. Jag började köra och Thommy somnade.
Jag körde och körde och körde.

När vi kommit ungefär halvägs och Thommy snarkat konstat sen vi lämnat hemmet tyckte jag det var dax att bytas av, då jag kände mig rätt sliten. MEN, när de var kolsvart ute, hann jag aldrig se parkerings fickorna i god tid för att hinna stanna. Varför skyltar man inte i god tid på E20?

Så vi svischade förbi parkeringsficka efter parkeringsficka!
Jag började bli skapligt trött, och eftersom de iprincip inte var någon trafik ute alls stannade jag tillslute efter ca 20 mil i väggrenen och bytes av med Thommy.

Jag hann somna några minuter tror jag, sen var vi inne i Stockholm och de var dax för mig att guida Thommy rätt till parkeringen i Värtahamnen.

När jag sovit en stund ombord blev jag väckt av min man som ville bjuda mig på en drink.
Inte de minsta sugen, men tyckte tillslut att en svag drink kan väll vara okej då.

Så jag fick förförsta gången prova en "riktig" Pina colada. Den var jättegod!!


Sedan gick vi och åt Silja-Buffé och oj vad gott det var!! Åt lax och massa räkor först. Följt av Rostbiff, renskav, lingon, potatismos mm. Avslutade (trodde jag) med lite kex och ost (blandannat finsk "gnissel-ost").

Men kunde sedan inte hålla mej utan det blev en tallrik med räkor och (en) mussla efteråt.Thommy äter förfullt :-)


Jag


Sedan blev de liten kik in i taxfreen. Jag hittade en så fiin finsk mössa. Men eftersom jag har så stort huvud vart den inte längre så fin när jag fick den på mej.. :-/Sista timmarna spenderade vi ute på däck.
Där satt vi på en varsin stol längst bak i aktern och tittade på
segelbåtar och motorbåtar som guppade fram i vågarna från
oss. Såg även några "skarv-öar" och fyrar som blinkade fint :-)


Vi kom till Åbo 19.15 finsktid. Var något stressade. Vi la till kvart över och skulle efter det hinna ta oss in i terminalen, lösa nya biljetter, hitta Hanna och Antti, hinna växla ett par ord med henne och även checka-in och kliva ombord ca 30min före avgången 20.15.

Vi halvt sprang av båten. In i terminalen köade för biljetterna. Fick ut biljetter för oss 3 (Antti inräknad) Ställde oss och spana efter Hanna och Antti. Och Gud så mycket folk där var! Terminalen var på 2 våningar och båda våningarna var iprincip fulla. Klockan gick och jag skickade iväg ett meddelande till Hanna. Som redan gått upp vid incheckningen och stod där redo med Antti och resebur.

Vi möttes upp och han prata ganska länge, då de hade problem med för mycket folk i terminalen. De fick stänga av på 2 ställen och släppa ombord 1/3 del. Så 2/3 fick checka in efter avgångstiden. Båten avgick försent då de tog sådan tid att få alla ombord.

Hanna gick efter enstund och Antti var stencool. Vilken enormt härlig hund. Han la sej på mina fötter och låg där tyst och stilla och bara väntade på att något skulle hända. Eftersom de va så mycket folk sa vi att vi inte behövde skynda oss utan släppte förbi folk (som hade bråttom, trots att båten inte går förns alla i lokalerna kommit med).
Finns ju ingen anledning att börja tränga sig förbi folk för man har bråttom ombord..?

Så vi stod kvar på vår plats tills folket börjat tunna ur.

 


Jag och Antti ska snart gå ur terminalen och ombord på

Silja EuropaNär vi började ombordstigningen vart de trångt trottsallt. Folk och barnvagnar överallt. Men Antti gick fint fot med mig hela vägen till hytten. Så duktig hund, inte de minsta stressad eller nervös.

Väl i hytten la han sig tillrätta snabbt.
Antti ligger i hytten


De blev en tidig kväll. Var bara ute på däck och rastade honom och de funkade kanon att kissa och bajsa i hundlådan :-)

 

 


Kiss i "hundlådan"
Påväg tillbaka till hytten


Kvällsmys


Efter rastningen blev de dusch sen somnade vi alla 3 så gott i hytten!!

 


Morgonvy från däck kl 05:50 imorse i Stockholm
Husse och Antti redo att gå av färjanVi kom hem vid 10-tiden. Då lagade vi en tidig lunch och Antti fick vara med inne ett tag. Sedan fick han flytta ut i hundgården och han verkar trivas riktigt bra. Han fick flytta in vägg i vägg med Sila och de nosar förfullt på varandra och svansarna går i hundra. De verkar trivas ihop!
Nu ska vi bara invänta höglöp och att båda hundarna vill.. :-)

Divine som började löpa en tid före Sila verkar däremot gått in i höglöp nu.

2011-08-07 @ 18:24:26 Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()


Vilken härlig hund! Lugn och cool som en f...

20110807206 (MMS)

Vilken härlig hund! Lugn och cool som en filbunke när vi hämtade honom i åbo igår. Trotts en överfylld terminal, som blev avspärrad pga för mycket folk och vakter som fick slussa oss fram och antti som blivit lämnad av sin matte till oss, som är för honom okända. Låg han snällt på golvet vid mina fötter och bara vänta på att vi kunde ta oss ombord. Har gick fot med mig ombord i trängseln bland barnvagnar och extremt mycket folk. Färjan blev försenad för att vi va så fruktansvärt många som skulle ombord. Nu blev jag nyss väckt av antti som pussa mej i ansiktet. Nu ut på däck och morgonkissa sen går vi iland om 1h. Riktigt underbart go och lugn hund! De här kommer bli perfekt. Försökte ta kort på mitt och anttis morgonmys.

2011-08-07 @ 04:59:28 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Nu sitter vi ute på däck. Börjar bli lite ...

20110806195 (MMS)

Nu sitter vi ute på däck. Börjar bli lite drygt och vi är trötta, vi sov ju bara 3h natten som var. Men nu är de bara 1,5h kvar till åbo. Då ska vi hämta antti på terminalen och ta silja europa hemåt igen. Vi har hytt på hemvägen då ska vi sova så fort vi lagt ut iprincip.

2011-08-06 @ 16:33:16 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Sitter på silja buffén och äter lunch. Tit...

20110806188 (MMS)

Sitter på silja buffén och äter lunch. Tittar ut över havet. Några timmar kvar till finland och tills vi äntligen får hämta antti. Saknar mina älsklingar där hemma såklart.

2011-08-06 @ 13:32:52 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


På tallink- silja terminalen ska snart gå ...

20110806181 (MMS)

På tallink- silja terminalen ska snart gå ombord på silja europa. Ikväll får vi träffa Antti :-)

2011-08-06 @ 06:48:14 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Ett helt vanligt veterinärbesök

En lagom stressig dag!

Jobbat, vaccinerat hundar och de har gått iväg ett antal sms och telefonsamtal till Finland och funderats fram och tillbaka hur vi skulle få ihop det..

Men nu är färjan bokad för att hämta hit Antti.

Jag slutade jobbet vid halv 2 idag.
Skynda skynda, hem och lasta in hundarna i lastbilen och åka till Veterinären och vaccinera alla.

Hade med mig syrran då de lätt kan bli lite mycket att stövla in med 6 malamuter på lilla veterinärstationen.

Tog med Sila och Kaiza in och de gick smidigt och bra. Sila låg fint på golvet och väntade medan Kaiza snällt stod upp brevid och väntade. Och vi väntade och väntade.

Tillslut fick de sina sprutor och de va bara att skynda sej ut ur rummet, vidare in i väntrummet, förbi alla folk och djur och ut i bilen.
Byta hundar!

In igen, förbi folket i väntrummet och den STORA hunden som satt och konstant morrade på oss varje gång.

Ingen av mina brydde sej ett skvatt utan gick snällt förbi den.
In i ett undersökningsrum och där fick vi vänta ännu mer.

Denna gång med Zigge och Nikki inne i rummet.
Vi väntade och väntade!!

Tillslut kom de äntligen in och just då lägger Nikki av den värsta rap jag någonsin hört. Det var så att väggarna på byggnaden skakade. Veterinären tittade upp på min syster som förvånat säger: "De va hon!" och pekar på Nikki. Hon såg inte ett dugg trovärdig ut, men jag såg att de faktiskt var Nikki :-)

Ut ur undersökningsrummet, vidare ut i väntrummet, MORR från stora hunden som satt där, ut i bilen och bytte hundar.

In med 2 nya och vid de här laget blängde folket i väntrummet skapligt mycket!! De va ett jäkla spring och va många hundar har hon? såg de ut att tycka.

In med Divine och Iluk och mer morr från hunden i väntrummet.

In i undersökningsrummet där iluk och divine började ägna sej åt någon typ av förspel..
Men här vill vi inte ha några valpar så jag sa till dom och gav dom några centimeters mellanrum.

Rätt som de är tittar jag åt ett annat håll och då passar lilla kåta tonåringen iluk på att lyfta på benet mot veterinärens skrivbord!!
Drar undan han och undrar vad han pysslar med. Hittar lite papper att torka upp med och tänkte de här va inte bra. Iluk har aldrig kissat inne hemma. Men här lukta det väll antagligen hund precis överallt och va antagligen inte nystädat. Plus att han va skapligt förvirrad över att ha sin heta löptik Divine med sej.

Veterinären kom in tillslut och gav de sista 2 sina sprutor.

Ut i bilen med dom, den här gången hade den sura stora hunden kommit in på ett eget rum och slapp därför morra mer på oss.

Sen var de bara betalningen kvar. Den dröjde ungefär en halvtimma, då veterinären lyckats tappat bort journalerna på halva ligan. De tog en stund innan de fick ihop det.
Men tillslut fick vi äntligen åka hem!!

Och ja hoppas att de inte rann in allt för mycket i skrivbordslådorna! :-O
2011-08-04 @ 23:03:12 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Igår var vi hos robin och körde röjsåg och...

20110803174 (MMS)

Igår var vi hos robin och körde röjsåg och motorsåg så han kunde få sjöutsikt från stugan. Såhär blev de. Sila trivdes bra i hagen ihop med hans 2 pojkar. Så bra så att när vi skulle åka ville hon stanna kvar. Vi släppte ut henne och hon bara stod vid grinden in till hagen och ville tillbaks in.. Gullig! Idag har jag tid hos veterinären för alla 6 som ska vaccineras. Så de blir att skynda sej hem o hämta djuren efter jobbet så vi kommer i tid.

2011-08-04 @ 10:50:20 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Slutat jobbet. Är påväg hem till robin. Sk...

20110803173 (MMS)

Slutat jobbet. Är påväg hem till robin. Ska dit o hjälpa honom lite med tomten. Sila är med och ska leka med hans pojkar.

2011-08-03 @ 14:12:32 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Blippat hemsida

Har suttit med hemsidan nu x antal timmar ikväll. Kände att den behövdes snyggas upp lite. Den kändes inte nå vidare levande förut.

Nu tror jag att jag fått ordning på de sidor som ligger uppe just nu. Men jag kommer att lägga till några knappar med fler saker så småningom. Men inte nu ikväll iallafall!!

Nu blir de natti natti!!

Ni får gärna gå in och kika. Hittar ni något som inte fungerar just nu så kan ni ju hojta till så jag kan fixa till de..

Godnatt! :-)
2011-08-02 @ 23:06:04 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Har varit och hämtat lastbilen. Den har va...

20110802171 (MMS)

Har varit och hämtat lastbilen. Den har varit saknad inatt när den inte stått hemma på parkeringen som den brukar. Men nu får vi äntligen vara tillsammans igen, utan att riskera att hon blir överhettad. Har varit för trött för att undersöka henne. Men de ska jag göra när ja kommer hem. Sen blir de att åka o jobba.

2011-08-02 @ 07:16:56 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 2.0