Årets slommning

I lördags kväll drog vi iväg för att kika om det var dax för att slomma. Isen gick på torsdagen så 3 dagar efter kunde vara något tidigt.

Åkte till Nykroppa och mötte upp J & A och drog iväg med deras flotte mot Hättälven.Lämnar land..

Nöjda vid grillen på flotten :)

Framme vid Hättälven. Här har åkt i land för kisspaus och
påfyllning av
ved.

Medan vi inväntar mörkret och slommen passa vi på o grilla
lite käk!Något senare fick Thommy faktiskt upp lite slom, och dom hamnade i stekpannan på grillen på engång.

Snacka om rykande färskt!!

 

 Stekt slom


Just denna kväll fick vi inte så mycket.
Men 2 kvällar senare gjorde vi ett nytt försök. Fast från land denna gång. Vi tog bilen till Hättälven och Kaiza fick följa med oss.
Kaiza äter märgben i väntan på mörkret.


Vi tände brasa, grillade lite och satt och gjorde mest ingenting.

 
Vissa drack grogg/whiskey...
Medans andra fick köra *host* (jag)När klockan blev runt 22 så var de dax och de kom en jädra massa. Jag har aldrig sett så mycket slom i vattnet någon gång. Man kunde här förstå uttrycket att man: Kunde gå på vattnet!
Slom

 

 

 


Vi fick ihop 2 ½ sånna här tunnor.

66kg!Vi var hemma runt kl 00 på natten, sen återstod bara de mindre roliga arbetet..

Att ta rätt på allt!

De blev 113 portions påsar till hundarna och vi kom i säng runt kl 01:00.

 

 
Massa slom att slänga i frysen som hundarna ska få avnjuta
under riktigt
varma sommardagar.

2010-04-29 @ 20:55:08 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Isbjörnsbus

Naw kolla vilka godingar ja fångade på film!!2010-04-29 @ 13:49:20 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Nornäs och Orsa

Förra söndagen var vi upp till Nornäs över dagen. Vi körde upp diverse byggmaterial som vi inte kan få med oss upp annars då vi har hundboxarna med på släpkärrorna.

Mamma, pappa, Niklas, jag & Thommy åkte uppåt söndagmorgon med fullastat släp. Så nu finns all isolering, cement och armering för att vi ska kunna gjuta golvet i garage-byggnaden nästa gång vi åker upp. De blir en långhelg där uppe snart och då ska ju alla hundar med så då finns bara plats för lite småsaker som saknas.

Passade på att gjorde ett besök på Orsa Björnpark som jag har pratat om ända sen vi köpte stugan. Så nu var det på tiden att åka dit!!!
Fina björnar!! :-)Och vet ni vad? Min mobil var ungefär ½cm från att bli Björnmat. Jag tog upp den för jag skulle fota och skicka ett kort till mina syster söner. Dom älskar djur. Ska fiska upp den ur fickan när vi står på rampen ut över björnarna.

På mobilen har jag ett snöre som på något sätt checkade fast och jag tappar den på golvet. Den studsar iväg och jag tänker: NEJ!

 

Mellan träribborna som är i golvet är ett mellanrum upp till staketet och där emellan ser jag den försvinna, men den stannar snällt precis slickad med kanten. Böjer mej försiktigt för att inte den ska lyckas väga över kanten och får tag i den. Andas ut!!

En av de mest fantastiska varelser på denna jord :-)Nu har jag fått se den i fångenskap också och inte bara ute i de vilda. Så nu har jag sett den i Kväggen, Sörsjön och Orsa. Inte illa pinkat.
Varg som sover, förstå va den smälter in bra i naturen.
Inte lätt att upptäcka!


Sovande tigrarEn av isbjörnarna
En av isbjörnarna på Snöberget.Fick en så himla mysig film på isbjörnarna när de busar. Ska försöka tanka upp den så kanske jag kan lägga upp den här imorgon eller lite senare.Nu ska jag göra mej iordning för lite jobb iaf.

Hej så länge!!

 

 

 

2010-04-29 @ 13:01:30 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Snart helg!!


På söndag gör vi en roadtrip upp till Nornäs ToR! Ska dit och ta lite mått i garaget och kolla in vad för material vi saknar inför bygget. De ska byggas, pentry, wc, dusch och bastu. Kommer bli riktigt nice när man kan sätta sej i en stekhet bastu efter en långtur med hundarna. 

Sen om några helger åker vi uppåt igen och börjar isolera, gjuta golv och dra avloppsrör. Längtar tills de blir färdigt då är de bara 2 saker som gäller..

                                    PLUS

2010-04-23 @ 10:47:14 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Tisdag 20 april

Tänkte börja med att berätta om min lilla bebis, iluk. En av världens sötaste såklart!! Skulle ut och mocka skit i hundgårdarna igår. Kommer in till Iluk..

Som precis varje gång när jag kommer in till han har något nytt i kikaren.
Han är väldigt lugn och försiktig. Inte alls vild, hoppig och upp-speedad, utan Iluk är cool. Han kollar läget och ska alltid imponera på mej med något nytt.

Börjar han inte med trix, så vill han komma på något annat litet bus eller bara någonting för att göra mej förvånad.

En gång i vintras var hans idé att han skulle försiktigt försöka sno skyffeln ur handen på mej, men förhoppningen att jag inte skulle märka något. Dock märkte jag de och de slutade i en blodig historia då hans läpp frös fast i den iskalla skyffeln, skrutten!!

Iaf tillbaks till igår. När jag kom in till iluk såg jag direkt att de var något även idag. Han sprang in i sin koja och kom strax ut igen.

Stolt som Tuppen!!


Aldrig sett en stoltare hund tror jag. Gissa vad han fångat, dödat och burit in i kojan för att sparat så han sen stolt kan visa mamma va duktig han varit..
Iluks fångstAlla hundarna gillar att döda och leka med grodor som kommer in i hundgårdarna. Men brukar sedan bara lämna dom på marken när de tröttnat. Men Iluk hade minsann sparat den för att kunna visa upp va duktig han varit :-)


Iluk ligger brevid sin fina groda
 

Är mer eller mindre ledig idag. Ska iväg på möte kl 18. Haft en fruktansvärt seg och tråkig dag.
Men tog mej iaf i kragen och har fått bockat av 2 punkter på min Att göra lista.


 

Här kommer resultatet
Bild före:

 

Efter:
Fruktansvärt svårt att ta kort på ett fönster då de blir sånt motljus att de bara blir en svart bild!! Men lyckades väll tillslut få till kort så de syns litegrann iaf. Gjorde även iordning fönstret i stora badrummet, men klara inte av att ta kort så de syns (motljuset).


Ja, man e ju ingen utbildad snickare så allt förhöga krav på resultatet kan man väll inte ha :-)

2010-04-20 @ 15:33:46 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Vår-Promenader

Snön är numera helt väck, vilket känns rätt trisst faktiskt. Isen på sjön ger sej vilken dag som helst nu och snart är de väll dax att slänga i Blinken i sjön (min lilla rodd båt jag fått av mormor) och börja simträna hundarna igen.

De har varit rätt lerigt på vägarna, men nu börjar de torka upp och än så länge har hundarna fått nöja sej med lite promenader.

Problemet med flera av hundarna är att de är inga promenad hundar. Kommer vi ur hundgården är de fullgas som gäller och VARFÖR ska vi gå när man kan springa? Vi har ju faktiskt lärt oss att vi ska springa så va blir de nu?

 

Divine som är uppfödd med oss i stan är från de van dagliga promenader och vet absolut skillnaden på när vi kör henne eller när vi ska bara gå. Kaiza är också väldigt duktig och har lixom "2 olika knappar" springa/dra eller gå promenad. Vilket underlättar. Men de andra förstår inte riktigt grejen.
Vi var ute och drog lite däck häromdagen. Här har vi Zigge.
Sila i sin nya sele.Men däck-dragar-promenaden blev lite problematisk. Det kändes inte som de blev någon bra träningsform av det.


Vi koppla ett varsitt däck i en lina som va fäster bak i selen, sen ett koppel i halsbandet som vi håller i. Men Sila kunde verkligen inte förstå att hon skulle gå (de va ju trots allt tungt åt henne).


Hon stanna vänta in oss, tar satts och kutar iväg tills de tar stopp i kopplet och rycker till, och hon får återigen stanna och titta bak och undra varför hon inte får springa för????

 

Tanken var ju att de skulle bli rätt tungt åt dom i alla backar och de skulle gå och dra däcken, inte springa.

 

Så denna träning kändes enbart som vi förstörde de roliga för dom och de "bara" fick gå. Kändes dumt att få dem till att tappa fart. Men ändå bra att de får dra lite tungt utan hjälp av någon annan.

 

Får kanske ta vanlig cykel ja nästa gång så hundarna kan trava med tunglast om de så vill och jag ändå kan hänga på! Utan att på något sätt hindra dom.
Husse och Zigge.Det blev skapligt varmt att gå i vinterpälsen i plusgrader.
Men hundar slutar uppenbarligen aldrig att förvåna en. Jag och Sila gick före husse & Zigge. Vi kommer till ett dike som är fullt i is. Jag ser att Sila är törstig och går ner i diket. Jag stannar och väntar in Husse & Zigge.

Gissa vad min smarta dam gör då?
Jag ser hur hon lyfter upp ena framtassen högt upp i luften och liksom tar sats. Hon tittar fokuserat på isen, och pang slår hon ner tassen mot isen med all sin kraft!! Isen går såklart sönder och där fick hon ett litet hål att köra ner nosen i och börjar dricka vatten.

 

Jag har aldrig sett nått liknande och står där o gapar och tänkte hur fan kom hon på detta?!  
Vänder mej mot Thommy som också står och gapar :-)

Hon försökte inte slicka på isen eller något utan de va precis som hon hade full koll på va hon skulle göra. Hon gjorde även detta ännu en gång till på promenaden.

Sila slutar aldrig imponera på mej, hon är allt en riktig Stjärna!!

2010-04-14 @ 10:33:51 Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()


Från Finland ..lite bättre!2010-04-06 @ 18:10:43 Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()


Grill & badtunna i Påsk


Jimmy och Älskling tar ett glas rödtjut medans jag tänder
grillen.
MAT!!
4 Pöjker i tunnan, bara jag som fattas!


2010-04-06 @ 10:18:31 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Bilddagboken

Långfredag = Mc Premiären

Givetvis tar man tillfället iakt och tar en förmiddag för lite miljöträning med hundarna! Förra året var Sila och Iluk med. Efter x antal hundar motorcyklar så vet jag att ingen av dem är rädd för motorcyklar iaf!!

 

I år fick Divine och Zigge följa med:

 

 


Divan go by car
Fullsatt i husses gamla skrotbil
Vi intog en busskur.. Första parkett!!
Zigge väntar in Motorcykel-paraden. Eller så spanar han möjligtvis
efter den där lilla lilla pudeln som han gjorde världens skall
åt så tanten som höll den tappade hakan och drog med sej hunden
så lååångt bort från Storfors hon kunde komma.. :-)
Zigge låter farligare än han egentligen är... :-D
Mys och gos!! Kommer aldrig de där jäkla hojjarna tro??
..jo nu snart kommer dom!
Obs! Divine är inte fet, även om de kan se ut så.
Känner man på henne så känner man revben och kotor väldigt tydligt.
Nästan så hon är en aning tunn om man klämmer o känner och
ändå ser hon lite kraftig ut..Där kommer dom.. Zigges öron i bild.

Divine sitter o tittar.
Husse med hundar i fulbilen. Jag har varit inne och köpt ben till
alla duktiga hundar. Köpte även en omgång till resterande älsklingar
som blev kvar hemma. Ica i Storfors är toppen. De har nästan
alltid färdig-kapade & infrysta märgben. Så man kan ge till hundarna på
engång. Undrar om de som jobbar där tror att jag och thommy lever
på mägben. Jag brukar ju köpa ett ordentligt gäng rätt ofta.. Eller vet
dem att de är till hundar tro..?


 
Hemma blev de lunch till mej och husse medan hundarna njöt av
sina ben :-)

2010-04-02 @ 15:04:19 Permalink Allmänt Kommentarer (5) Trackbacks ()


Children of Bodom vs. Britney Spears
2010-04-02 @ 09:32:25 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


...

Tittade ut över Ålandshav jag ville hem, jag ville ge mej av.

Hem till tusen-sjöars-land, jag sitter ensam på en strand
och drömmer om Finland.


2010-04-02 @ 08:43:11 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


RSS 2.0