10 oktober

Ja nu är vi på dygn 58. Vilket innebär att det inte borde dröja allt för länge innan det blir dax för valpning här hemma.

Det är lite fix och trix med foder just nu..

En högdräktig tik som ska utfodras flera gånger om dagen. Hon är väldigt glad i mat, men helst inte i torrfodret dock!

Sedan har vi Divine som håller på att repa sig efter sin magsjuka. Risavkok, ris, fil eller kokt torsk smakar henne inte! Nä utan just nu är det små små portioner 6 gånger om dagen och då är det rå nötfärs uppblandat med druvsocker-vatten som gäller. Varvat med morotspuré. Detta är det som hon vill äta och som fungerat bäst! Hon är pigg som vanligt idag och verkar vara på bättringsvägen *peppar peppar*.

Ja, sen har vi hund nummer 3.. Zigge som fortfarande går på sin dietmat. Det är ca 4 veckor kvar och nu har han kommit på att hans superdyra dietmat inte är nå värst god alls. Men då har vi istället kommit på att om vi mosar den ordentligt och blandar upp den med vatten så äter han den hellre.


Måste säga att det är ett evigt springade med matskålar och olika typer av mat hela dagarna nu känns det som :-D



Lite magträning, bild från förra veckan :-D


Nu har vi fått börja dela upp vardagen i olika skift. Då vi har hundar som ska fodras måånga gånger per dag, av ovannämnda anledningar.

Samt Sila som jag inte vill lämna ensam längre stunder. Visst jag kommer ju veta i god tid när det hela är på gång. Men jag vill ändå inte ha henne ensam mer än korta stunder.

Nu trivs hon riktigt bra inne, förut ville hon gärna ut till sin hundgård efter ha varit inne en stund. Men nu känner hon väll att de börjar dra ihop sig och då är det lugnt och tryggt inomhus.
Hon gömde häromdagen sitt ben i valplådan, så kanske hon tycker att det är hennes egna lugna plats där hon kan gömma sina värdefulla föremål i.

Hon har en härligt gó rund mage. Bara man sätter sig och tittar på den ser man hur de sparkar och rör sig därinne och nu har även Thommy känt på valparnas sparkar.
Sila tycker de är underbart skönt när vi klappar och tar på hennes mage.

Mina morgonpass på gymmet får bytas ut mot kvällsträning nu. När husse jobbat och tränat klart får jag åka när han byter av mej hemma.. Vi får se hur de går. Jag som älskar min morgonträning. Men det är ju bara för en tid. Sedan kan jag åter igen gå tillbaks till mina rutiner.

Idag börja älgjakten här hemma.
Mycket nojig är jag som alla år!! Så denna vecka låter vi bli hundkörningen, medan jägarna är som vildast.
Visst, något förutfattade meningar har jag, de erkänner jag. Men efter se statistik på saker de brukar skjuta på så håller vi oss hemma så den där första ivern försvunnit.
Det är ju bara denna vecka och helg har jag tänkt, sedan återgår vi till de normala.

Jag är även nojig vad gäller släppa hundarna lösa på gården nu..
Aldrig att någon rymt, men de är väll klart att händer de så blir de väll nu.
Jag själv tycker inte mina hundar är varg-lika! ..men de finns många andra människor som gör. Och en jägare tvekar inte att skjuta då de tror sig se en varg, de är jag övertygad om! :-D

Jag vet att ja nu drar alla över en kam.. Men hellre de säkra före de osäkra va de gäller mina älsklingar iallafall!

..sen finns de givetvis undantag vad gäller jägare.. :-)

Men mina favoriter Erik & Magda behöver inte ta åt sej, ni är ju några utöver de vanliga ♥ haha!

2011-10-10 @ 14:41:27 Allmänt Permalink


Kommentarer
Postat av: Sofia

Magträning... exakt vad gör du?

2011-10-11 @ 15:59:50
URL: http://svasa.blogg.se/
Postat av: Malamutemamma

Hänger i armarna i den där. Lyfter upp benen rakt fram :-D

2011-10-13 @ 10:08:42
URL: http://malamutemamma.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0