Bygget i Nornäs

Vi håller ju på att byggerom lite uppe i stugan i Nornäs. I våras var vi uppe och gjutade golv i garagebyggnaden, där blivande bastu, dusch, pentry, gästrum ska bli. Det blir vägg i vägg med mitt och Thommys rum. Tänkte lägga in lite bilder från det.

Som det är nu är 1/3 av byggnaden mitt och Thommys rum. Och 2/3 garage. Men bara hälften av garaget har ett gjutat golv. Mittendelen ligger de bara en grusbädd på och den ska vi göra iordning.




Thommy och pappa gräver fram anslutningen till avloppet &

vattnet.



Det var redan förberett och framdraget vatten/avlopp när vi köpte stugan :-)







Thommy gräver sej bort mot toaletten




Där ser ni dörren in till mej och Thommy.

 



 






I de bortre hörnet där alla avloppsrör går upp blir toalett, handfat och dusch. Brevid blir bastun och resten av rummet blir ett stort rum där vi planerar ha bädsoffa för gäster, och ha ett litet pentry så jag och Thommy kan laga mat ute hos oss när vi är uppe och inte behöver in i storstugan.






Grävt igen rören




Stampar till gruset




På med isolering




Mer isolering. Där avloppsröret sticker upp blir en liten diskbänk.




Morgonen efter kom de massa gjutsand






Pappa fixade med armering




Och Thommy blandade cement.




Pappa och jag körde in




FÄRDIGT!



Ganska gamla bilder men de har ändå inte kommit upp förns nu. Va de Kristihimelfärds helgen vi var uppe och gjutade de här tro. Nu är de iaf dax igen att fortsätta med bygget.

 

Mamma och pappa har redan åkt upp med lite byggmatrial och har kört en vända med isolering från Sälen upp till stugan. Imorn skulle de iväg och hämta ytterligare ett lass. Sen på fredag åker vi upp och ska regla väggar och isolera väggar. Om inte pappa är så på g att han redan fått allt på plats tills vi kommer upp vill säga.

 

Han skickade förresten en bild idag då han satt upp några reglar redan, för mellanväggen mellan garaget och blivande rummet. Han spar väll finjobbet till oss :-D ..att isolera :-) Men de är också roligt, trotsallt.



När vi var uppe och gjutade hann vi även hjälpa Inge med de nya blivande hundspåren i Nornäs. Vi var ute en förmiddag och röjde. 



 


Min bror Mattias och Thommy sågar sly




Inge i Skogen




Me with the sågen


 

 

2010-08-04 @ 19:46:12 Allmänt Permalink


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0