Söndagstur på 20km

Börjar få rätt många mil i benen på hundarna nu. Ångrar att jag inte gjort en lista där jag efter varje körning noterat hur långt vi kört för att veta hur många mil vi kommer upp till denna säsong. Detta är absolut något jag ska ta tag i efter sommaren inför nästa säsong!

Träningen går toppen, har fått bra fart på hundarna och har tränat regelbundet nu sen många veckor tillbaks. Vi kommer ut minst 3ggr/vecka varav 1 tur per vecka blir lite längre.

Packade bil/släp vid lunchtid igår och skulle iväg och köra "Vargrundan" 20km.



Jag ska strax lämna huset och ut och köra iväg med bil & släpet till
skogen.

 

 

Parkerade bilen och lastade av cyklar och fixade linor osv. Jag startade först med Zigge, Sila & Divine. Efter startade Thommy med Nikki, Iluk och Kaiza. Vi körde även idag med walky-talkys. Rekommenderas starkt! Blir roligare att köra när man kan hålla koll på vart de andra befinner sej, man kan höra hur de går för dem osv.

 

Jag kom iväg från bilen 12:10. Körde en bit och stannade för att vänta in husse en stund. Men tröttnade och körde tillslut vidare utan att sett skymten av honom.



De bjöds på sol under körningen.

 

 

Hände en mycket rolig grej som är värd att nämna. Banan har 2st mördar uppförsbackar. Den ena är lite brandtare och kortare. Medan den andra är lååååång och går sådär seegt uppför. Vi passerade den första uppförsbacken. Körde en sväng och ungefär mellan de 2 backarna står ett gammalt hus i skogen. När jag kom till huset ropade jag i walkyn till Thommy.

 

Var är ni? ..går de bra?

Han svarade:

Vi är snart uppe för backen, tror att vi kommer till huset snart. Var e ni?
Jag svarade:
Vi åkte precis förbi huset

De kändes som de var ganska nära oss och jag tänkte att jag inte ville släppa dom förnära. Ifall mina skulle sluta gå på framåt bra och bara titta bakåt inför mördarbacke nr 2 (den som är värst).

Körde en stund och jag närmade mej backen..
Precis då ropar Thommy:
Vi är snart vid backen nu!
Attans tänkte jag. Vi kom fram till backen och den är säkert 200-300m. Och när man är upp på toppen ser man ner till början av backen. En riktigt seg jäkel!

Eftersom jag trodde Thommy var så nära misstänkte både han och jag (tror jag) att han skulle se oss ungefär halvvägs upp i backen och få draghjälp upp.

Jag o hundarna började bestiga backen, och just när vi påbörjat den flyger de upp en stor fågel ur diket. Jag kollar på Zigge som reser öronen rakt upp och sträcker på sej och jag ser min chans. Jag börjar pusha honom.. Jah, ta den då!!
Zigge lägger i gasen och de andra hakar på direkt och de springer som galningar upp för hela backen!!

Precis på toppen vänder jag mej om för att se om jag kan se husse. Det gjorde jag inte. De hade alltså inte hunnit fram till backen än. Och mina hade rusat som tokar upp för den. Jag tackade min Musher-Gud och var såå glad där uppe på toppen och såg fram emot alla nedförsbackar som nu återstod.

Körde en stund så hör jag Thommy ropa i walkyn: (han hade precis kommit fram till backen och kunde ju inte se oss som han tänkt)
Va Fan!! Gick de bra för er uppför backen eller?
Jag svarar glatt:
Ja de rusa som tokar uppför, de dök upp en fågel rätt lägligt som de skulle jaga!
Thommy svarar med en väldigt sur röst:
Ja de va ju väldigt lägligt

Jag var tillbaka vid bilen 14:00. Körde 20km på 1timma & 50min. Hundarna gick inte speciellt fort idag, kan berott på temperaturen, de va rätt så varmt.

Boxade hundarna och stod och väntade in Thommy



Nikki, Iluk, Kaiza & Husse tillbaka vid bilen efter 20km.

 

 


Iluk trött vid släpet

 

 

 

 

 

2009-12-07 @ 10:49:38 Allmänt Permalink


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0