Något positivt

Kolla här, de ser ju riktigt bra ut. De här är Julveckan.. Återstående dagar av nuvarande vecka blir minus grader men inte så mycket mer snö. Huvudsaken är ju att de håller sej kallt!
Men efter säkert 10år med regn på julafton så är de dax för en förändring! (ok kanske överdrev lite där)








Gårdagen bestod av snöskottning och så kunde jag ju inte hålla fingrarna borta från skotern innan Thommy kom hem från jobbet.

Jag är väll inte helt borta vad gäller olika typer av fordon. Så jag tänkte på något sätt ska jag väll få igång den. Gick in under presseningen där den stod. Konstaterade att nyckeln inte gick att rubba men hoppades på att den va på startläge ändå. Hittade en liten spak som jag misstänkte man skulle dra lite i för att pumpa upp bensin.
Drog i startsnöret en så där 3ggr och tror ni inte den puttrar igång?!
Ingen av oss har ju provkört skotern eftersom Thommy köpte den i somras. Blev rätt paff att den starta bara sådär!! Har inte heller slängt något större öga åt den för att kolla in hur den fungerar heller tidigare.

Satt och greja en stund med växelspaken innan jag lyckades få i någon växel och så gasade jag på. Och framåt gick de, inte dåligt!!!



Jag kör skoter på våran väg :-)

 

 

 

Kom upp på kullen och skulle vända om hemåt. Ända problemet var väll att de inte gick att svänga överhuvudtaget! De spela ingen roll hur mycket jag svängde och lutade mej, den gick rakt!

 

Lyckades fastna lite haft och jag slet i säkert 30min med att vända skotern. Vet ni hur tungt det är att lyfta runt en skoter som väger kanske 300kg (?) ? Det är jäkligt tungt!! Men jag lyckades tillslut lyft den hela varvet runt och satte mej ner i snön en stund och var helt slut. Tänkte, tur att ingen ser mej. Den tror nog att jag är helt dum ihuvudet som släpar ut skotern när de kommit typ 5cm snö! 

2009-12-16 @ 08:27:23 Allmänt Permalink


Kommentarer
Postat av: Brittis

fniss kan tänka att det var jättetungt att baxa runt en skoter men det är kul att läsa om!

Vi kanske ses i Nornäs den 5/1, vi måste åka hem den 6/1 (är i Sälen över nyår). Har inte planerat så mycket annat men åker säkert på malamuteveckan, bara det inte krånglar till sig med jobbet (gud förbjude).

2009-12-16 @ 09:55:43
Postat av: Linda S

haha - har full förståelse för att du hade bråttom ut på snön!!

2009-12-17 @ 08:05:58
URL: http://polarcollie.bloggagratis.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0