Ånnaboda och hemmagräv

Långledigt för Thommy i helgen, vilket innebär att de är fullfart här hemma.
 
Igår åkte vi och köpte byggmaterial och sedan vidare till Ånnaboda.
Där var det SPHK utställning, så vi passade på att prata med massa hundbekanta och sedan var vi med på Malamuteklubbens möte.
 
Mötet slutade runt 17 tiden vilket innebar att Thommy fick köra ett kvällspass på gymmet.
Han var bara in och vände iprincip när vi kom hem från Ånnaboda.
 
Jag gav Vidar sin kvällsgröt, nattade honom.
Gick ut och stängde in hönsen och matade hundarna :-)
Tog en lång dusch.
Ensamma kvällar hemma, efter att Vidar har somnat, kan vara rätt skönt de med.
Sedan la jag mej och tittade på hockeyn tills jag somnade.
 
Vaknade till en sväng av att Nikki skällde till och jag förstod att Thommy var på ingång.
Hörde att han slamra lite i köket en sväng sen somnade jag om igen.
 
På förmiddagen idag var jag ute och städade i hönshuset medan Vidar sov sin förmiddagslur.
Sedan har jag kokat kräm till Vidar (hallon, blåbär, rödavinbär & björnbär).
Och så lagade jag en stor lasagne.
Endel har jag mixat och fryst in i portioner till Vidar och endel står i kylen till mej.
 
Thommy åkte vid lunchtid in till Kristinehamn och hämtade minigrävaren som vi hyrt över helgen.
Sedan dess har han varit ute och grävt.
Strax är det färdiggrävt och jag antar att han imorgon har planerat att gjuta.
De som ska bli i utbygget är ett badrum och ett sovrum till, sedan en balkong uppepå det hela.
 
Sen har han väll lite småprojekt på gården han ska ta tag i när vi har grävaren här..
 
För en stund sedan fick vi besök av Morfar (min pappa). Han ville ta en tur med fyrhjulingen.
Det blev en kaffekopp i solen och studera Thommys gräving.
 
Kvällen har väll inte så mycket mer att erbjuda. Vidar ska strax äta, då får vi se om lasagne kan smaka. Just nu ligger han på golvet och leker förfullt. Sedan ska väll Thommy in och träna och på fettmätning, så det blir väll en ensamkväll här igen, men som sagt när Vidar har somnat natten är det ganska skönt att bara kunna göra vad man känner för. 
 
Bara 5 veckor kvar nu till Thommy första tävling.
Spännande..
 
3ggr på 4 dagar nu har Vidar somnat helt av sej själv när han ska sova på förmiddagen.
Jag har lagt han i vagnen, sedan när jag gått och kikat efter en stund har han sovit :-D
 
Den rutinen får han gärna fortsätta med, men inte bara när han ska sova på förmiddagen utan även på eftermiddagen också kanske...
Men man får vara glad för det lilla :-D
 
Såhär såg det ut när jag gick för att titta till honom efter frukosten idag:
 
 
 
2013-05-10 @ 17:16:37 Allmänt Permalink


Kommentarer
Postat av: Anonym

hur gör du krämen då? :)

Svar: Häller frysta bär i en kastrull, häller på lite vatten, kokar upp.Blandar ut potatismjöl i ett glas kalltvatten. Vispar ner potatismjölet i bären till önskad konsistens.
Ida Vähäsalo

2013-05-11 @ 12:35:12
Postat av: Brittis

Ida - kom att tänka på en sak du skrev här tidigare. Jag läste nyss på Livsmedelsverkets hemsida om dvärgbandmask och hittade den här frågan och svaret:

"Risken att bli sjuk är ytterst liten och man behöver därför inte vara orolig. Att tvätta händerna innan man lagar mat och äter minskar dock risken för många olika slags smittor. Däremot vet vi inte hur stor effekt det har att skölja bären men det kan ha viss effekt. Kokar man dem dör alla eventuella parasiter, bakterier och virus.
Livsmedelsverket
2012-09-04 14:20"

Så när du kokar kräm försvinner alla bakterier. Sedan har man aldrig hittat dvärgbandmask i någon räv fångad i Värmland, eller någon rävskit därifrån heller. Man har testat över 4000 rävar. Bara 5 rävar i hela Sverige; 3 i Uddevalla-trakten, en smittad räv i Västra Götaland, två i Södermanland och 1 i Dalarna.

Svar: Tack :-D
Ida Vähäsalo

2013-05-12 @ 15:35:00
Postat av: Brittis

Jag läste på för jag började fundera nu inför jordgubbssäsongen...man vill ju veta om det finns risk eller inte.

Svar: de känndes ändå något luddigt.. Helst ska man koka för att slippa allt alltså
Ida Vähäsalo

2013-05-12 @ 15:35:59
Postat av: Brittis

Det är nog så...med att koka alltså. Men jag tänker fortsätta äta jordgubbar färska...

2013-05-18 @ 08:58:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0