Makaronilåda

..något vi får börja äta oftare här!
Riktig finsk muskelmat :-D
 
 
Man kan ju själv välja hur mager nötfärs man vill använda.
Hur mycket pasta i proportion till köttfärsen man tar och hur mycket ägg man vill ha i.
 
Denna gång blev de 900gram nötfärs.
Stektes med en hackad lök.
Kryddades med svart och vitpeppar, muskot,
lökpulver (jag hoppade saltet för Vidars skull, men saltar direkt på min egen tallrik sen)
 
Koka pasta (på halv koktid)
Mätte inte hur mycket jag tog..
 
Blanda ägg och mjölk.
Jag tog 5 stora ägg och 6dl mjölk ungefär.
(Kan saltas och peppras om man vill)
 
Blanda ihop köttfärs och halvkokta makaroner i en skål.
Häll över i en ugnsfast form.
Häll över äggstanningen.
In i ugnen i ca 40 min.
Så de översta makaronerna blir knapriga :-)
 
 
2013-06-04 @ 11:00:04 Allmänt Permalink


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0