Vilket jäkla dag!

..men ibland ska man tydligen ha sånna också. Men man tycker att de kan väll vara någon måtta på allt ibland.

Dagen började ju iaf bra med hundkörning (man får vara glad för det lilla, även om det ibland är svårt)

Upptäckte som sagt imorse att Zigge kissa blod! ..vilket inte kändes helt bra. Ringde veterinären som ockå konstatera att det är inte såå bra. Fick en tid vid lunch.

Tog in Zigge, eftersom de ville jag skulle ta med ett urinprov så han skulle hinna samla på sig lite iallafall. Kammade igenom honom och klippte klorna när han ändå var inne. Klockan tickade på och jag gjorde mej klar och tog ut Zigge som skulle få kissa i en burk (fick offra en mellanmåls-låda).

Går till staketet där han alltid kissar. Han lyfter på benet och jag är fort där med burken. Då slutar han genast innan han knappt börjat kissa och tittar bara på mig. Inte så konstigt precis, att han undra såklart va jag håller på med. Gjorde några försök till och precis som jag får lite i burken lyckas han sparka till den när han ska ställa ner benet igen och skvimp, där åkte nästan allt ut.
Hade tillslut en liten skvätt kvar i burken och satte lock på den.

Kollar på klockan och nu är det bråttom, halv springer till lastbilen. Zigge går ner mot diket och jag släpper på kopplet och låter han kissa. Öppnar dörren fram och ställer kiss burken såå försiktigt på golvet.

Zigge kommer upp ur diket och jag hade glömt att där växer "djävulsbusken". Jag har ingen aning vad den heter. Men går man emot den fastnar de svarta grejer på en, som kardborre nästan och man måste rycka bort dom. Zigge gick in i den busken och lyfte på benet och HELA hunden är svartprickig. Hela huvudet, rygg, ben och mage!!

Så här kunde vi bara inte åka. Det ser ut som någon parasit och de går inte att bara skaka av sej. De har som 2 klor och måste plockas en och en! Sprang in och hämta kammen. Och drog den genom hans päls överallt väldigt fort!!

Öppnar sidodörren på bussen och konstaterar att där är fullt! Slädar och grejer som vi "städat bort" inför fotografering av huset.. Fasen tänkte jag, jag hinner inte!!
Zigge får åka framsäte helt enkelt.
Öppnar dörren, Zigge hoppar in och rätt på "kiss-burken" som flyger upp i luften och jag tänker det här är bara inte min dag.

Kommer till veterinären och de står i dörren när vi kommer och säger: Är det här Zigge??

Vet kollar igenom hela Zigge, känner klämmer lyssnar på hjärta mm.
Säger att vi behöver göra ett Ultraljud för att få veta mer.

Så de va väll likabäst.
Får en annan vet som gör det.. Han säger efter en stunds kikande:
Vi har 2 problem här!
Inte alls bra, tänkte jag.

Han visa ett vitt område i urinblåsan som är antingen urinsten eller kristaller. Vad jag fatta, kunde de inte svara på vilket de var av de på ultraljudet.
Sen problem 2 var att de såg en liten cysta i/på prostatan.


Min första tanke var att cysta låter värst. Men enligt vet så fokuserar vi oss på stenarna (om det är stenar) först. Vi fick lämna ett färskt urinprov innan vi åkte. Och de va inte heller det lättaste.. Hade endel pupblik när jag springer runt med Zigge utanför veterinärstation med en kaffemugg i ena handen och försöker fånga hans kiss i den.. :-) 

Provet skulle de kika på och vi fick antibiotika och ska komma tillbaks om 14 dagar.

Vet inte om det då är röntgen som gäller för att se om det är stenar och hur stora de är..? Urinprovet vi lämna innan vi åkte skulle de undersöka med mikroskop och då konstatera vad för typ av kristaller det är. Det kan tydligen vara av olika ämnen och ska behandlas olika.

Jag hoppas givetvis på att de är så små att ingen operation krävs. Men sen måste han ändå kollas regelbundet så det inte kommer tillbaks :-(

Läste att 60% får tillbaks urinsten efter de tagits bort. Så det är ju nästan lika stor chans att det inte händer igen. Bara att hoppas nu!

Och nu ska vi ha full koll så han inte får stopp i röret, OM det är så att det är stenar och som då kan fastna.
För blir det stopp är det riktigt akut!


Dagen slutade såklart inte här..

Blev sen till jobbet efter detta oplanerade veterinärbesök. Kommer dit hinner jobba någon timma (i helt andra tankar än jobb) ..huvudvärken började smyga sej på!


Tänker inte gå in på några detaljer men rätt som det är socknar hela butiken!!
Strömavbrott i hela storfors i 2 h!! Jag menar hur ofta händer det?

Sådär satt jag i mörkret ensam med ett värmeljus.



Nu är det lika bra att gå och lägga sig!!


2011-08-31 @ 20:10:40 Allmänt Permalink


Kommentarer
Postat av: Helen

Trist... Hoppas Zigge blir bra! Håller alla tummar å tassar här för att det går bra å att ni slipper ingrepp! Hoppas du får en bättre dag i morron! :-)

2011-08-31 @ 21:02:29
Postat av: Sis

Är min Zigge sjuk... :(

Varför fick han antibiotika?



Ring mej imorgon! :) Puss!

2011-08-31 @ 23:33:07
URL: http://svasa.blogg.se/
Postat av: malamutemamma

Urinvägsinfektion..? De kan inte säga om de är stenar som gör att han blöder eller om de är för inflammerad prostata..

2011-09-01 @ 07:19:36
URL: http://malamutemamma.blogg.se/
Postat av: Brittis

Hoppas att åkomman är av det enklare slaget. Håller tummarna för att det ordnar sig på bästa sätt!

2011-09-02 @ 11:32:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0