De blev en tripp till Åbo

..lite hastigt!
Sila har kommit igång med löpet och de är ju inte "bara" att åka och para när det är dax. Iaf inte om hanen bor i Finland. De går inte på en handvändning att ta sig dit/hit. Så i helgen nu åkte vi över till Finland för att hämta hit Antti.

Sila har inte kommit så långt i löpet ännu, men till veckan var de svårt att komma ifrån för att kunna åka över och hämta honom så han får lite extra dagar här istället. Hellre att han får vara här lite längre tid än att vi missar höglöpet. Så hinner de dessutom lära känna varandra lite oxå.

Jag lägger in några bilder från våran tripp.
Vi åkte dagfärjan över till Åbo i lördags morse:



Hela resan bjöd på fint väder så vi kunde sitta på däck i solen


Sov någon timma på förmiddagen ombord, eftersom vi lämnade huset hemma kl 02 på natten och bara hade fått 3h sömn (iaf jag). Tanken var att vi skulle köra halva vägen var till Stockholm fredag-lördag natt men de blev nästan som vanligt. Jag började köra och Thommy somnade.
Jag körde och körde och körde.

När vi kommit ungefär halvägs och Thommy snarkat konstat sen vi lämnat hemmet tyckte jag det var dax att bytas av, då jag kände mig rätt sliten. MEN, när de var kolsvart ute, hann jag aldrig se parkerings fickorna i god tid för att hinna stanna. Varför skyltar man inte i god tid på E20?

Så vi svischade förbi parkeringsficka efter parkeringsficka!
Jag började bli skapligt trött, och eftersom de iprincip inte var någon trafik ute alls stannade jag tillslute efter ca 20 mil i väggrenen och bytes av med Thommy.

Jag hann somna några minuter tror jag, sen var vi inne i Stockholm och de var dax för mig att guida Thommy rätt till parkeringen i Värtahamnen.

När jag sovit en stund ombord blev jag väckt av min man som ville bjuda mig på en drink.
Inte de minsta sugen, men tyckte tillslut att en svag drink kan väll vara okej då.

Så jag fick förförsta gången prova en "riktig" Pina colada. Den var jättegod!!






Sedan gick vi och åt Silja-Buffé och oj vad gott det var!! Åt lax och massa räkor först. Följt av Rostbiff, renskav, lingon, potatismos mm. Avslutade (trodde jag) med lite kex och ost (blandannat finsk "gnissel-ost").





Men kunde sedan inte hålla mej utan det blev en tallrik med räkor och (en) mussla efteråt.



Thommy äter förfullt :-)


Jag


Sedan blev de liten kik in i taxfreen. Jag hittade en så fiin finsk mössa. Men eftersom jag har så stort huvud vart den inte längre så fin när jag fick den på mej.. :-/







Sista timmarna spenderade vi ute på däck.




Där satt vi på en varsin stol längst bak i aktern och tittade på
segelbåtar och motorbåtar som guppade fram i vågarna från
oss. Såg även några "skarv-öar" och fyrar som blinkade fint :-)


Vi kom till Åbo 19.15 finsktid. Var något stressade. Vi la till kvart över och skulle efter det hinna ta oss in i terminalen, lösa nya biljetter, hitta Hanna och Antti, hinna växla ett par ord med henne och även checka-in och kliva ombord ca 30min före avgången 20.15.

Vi halvt sprang av båten. In i terminalen köade för biljetterna. Fick ut biljetter för oss 3 (Antti inräknad) Ställde oss och spana efter Hanna och Antti. Och Gud så mycket folk där var! Terminalen var på 2 våningar och båda våningarna var iprincip fulla. Klockan gick och jag skickade iväg ett meddelande till Hanna. Som redan gått upp vid incheckningen och stod där redo med Antti och resebur.

Vi möttes upp och han prata ganska länge, då de hade problem med för mycket folk i terminalen. De fick stänga av på 2 ställen och släppa ombord 1/3 del. Så 2/3 fick checka in efter avgångstiden. Båten avgick försent då de tog sådan tid att få alla ombord.

Hanna gick efter enstund och Antti var stencool. Vilken enormt härlig hund. Han la sej på mina fötter och låg där tyst och stilla och bara väntade på att något skulle hända. Eftersom de va så mycket folk sa vi att vi inte behövde skynda oss utan släppte förbi folk (som hade bråttom, trots att båten inte går förns alla i lokalerna kommit med).
Finns ju ingen anledning att börja tränga sig förbi folk för man har bråttom ombord..?

Så vi stod kvar på vår plats tills folket börjat tunna ur.

 


Jag och Antti ska snart gå ur terminalen och ombord på

Silja Europa



När vi började ombordstigningen vart de trångt trottsallt. Folk och barnvagnar överallt. Men Antti gick fint fot med mig hela vägen till hytten. Så duktig hund, inte de minsta stressad eller nervös.

Väl i hytten la han sig tillrätta snabbt.




Antti ligger i hytten


De blev en tidig kväll. Var bara ute på däck och rastade honom och de funkade kanon att kissa och bajsa i hundlådan :-)

 

 


Kiss i "hundlådan"




Påväg tillbaka till hytten






Kvällsmys


Efter rastningen blev de dusch sen somnade vi alla 3 så gott i hytten!!

 


Morgonvy från däck kl 05:50 imorse i Stockholm




Husse och Antti redo att gå av färjan



Vi kom hem vid 10-tiden. Då lagade vi en tidig lunch och Antti fick vara med inne ett tag. Sedan fick han flytta ut i hundgården och han verkar trivas riktigt bra. Han fick flytta in vägg i vägg med Sila och de nosar förfullt på varandra och svansarna går i hundra. De verkar trivas ihop!
Nu ska vi bara invänta höglöp och att båda hundarna vill.. :-)

Divine som började löpa en tid före Sila verkar däremot gått in i höglöp nu.









2011-08-07 @ 18:24:26 Allmänt Permalink


Kommentarer
Postat av: Ronja

Gud så vacker han är :D

2011-08-09 @ 11:13:17
Postat av: Sofia

Han är såååå fin!

2011-08-10 @ 01:55:10
URL: http://svasa.blogg.se/
Postat av: Brittis

Vad mysig Antti verkar! Malamuter är bäst, så är det bara.

2011-08-10 @ 14:40:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0