Full rulle!

Idag har de gått i ett. Uppe tidigt imorse och fodrade hundarna. Sen iväg till jobbet och städade där innan öppning. Sen hem och bytte om och vidare till Kristinehamn, Granngården. Handlade lite där inför våran fjällvandring. 2 st korta vajerlinor med krokar. Kan ju inte bära med oss en stor stake-out! Köpte även vetegroddsolja, ska se om de kan göra susen på Zigge & Kaizas pälsar.

Sen in på gymmet och körde ett extremt svettigt pass. Asså har nog aldrig svettats som jag gjorde idag. Var hemskt eftersom det är svårt att se något när de bara rinner i ögonen! :-D

Sen hem och eftersom jag redan var träningsklädd och varm i kläderna, selade jag iluk och tog en tur med cykel med honom.




Fullgalopp nästintill hela vägen! Tur att de satt en
hastighetsskylt 70km/h i busken. Annars hade ju risken funnits
att vi kört för fort där.. Bara o bromsa ner farten då..



Har nu, efter äntligen fått tag i en 2-hjulig cykel, insett va fruktansvärt ROLIGT det är att köra 1-spann vanlig cykel!! Tack mor & far för den. En gammal damtralla :-)

 

Efter att fått hem cykeln insåg jag att den saknade ventiler.. Hm. Kan ju varit därför de var punka både bak och fram! Köpte ventiler till den. Satte på och pumpade. Dagen efter va de punka fram!!

Suck. Moterade lös fram hjulet. Tog ur innerslangen och pumpa upp och la de i vattenbad för att hitta hålet/hålen.. Men konstigt nog hittade jag inget hål..!?!?!

 

Stoppa tillbaks slangen igen och pumpade. Dagen efter va de tack och lov fullt i luft i däcket ännu! Skönt.

Så igår gjorde jag premiär med cykeln och Kaiza. De blev Kaizas första tur överhuvudtaget denna säsong. Men fyy såå kul de var. Vill aldrig vända om. Så de blev 7km. Hade gärna kört längre, men Kaiza blev lite trött.

 

Fördelen med att köra vanlig cykel är att man kan trampa upp jämnsides med hunden och pusha och peppa den och jädrar va den tar i då! Skit kul!! Fick upp Kaiza i galopp sista biten hem och jädrar va hon kämpa. Kan säga att hon var en aning trött när vi väl var hemma.

 

Körde samma vända med iluk idag. Han gick som en kanonkula! Ja ända tills jag precis passerat en kohage med cykeln i typ hundra och iluks tonårs nyfikenhet stannade den farten..

 

Ser iluk gör en 90 sväng höger av vägen och jag som rullar så fort efter ser han bara försvinna snett bakom mej och hinner trotsallt tänka:

 

Detta blir en jordens vurpa ner i ett krondike och in i elstängslet för mej!!! 


Skriker till av ren reflex och iluk tvärvänder i luften och hamnar på något sätt en bit framför cykeln och de blev bara som en vanlig inbromsning.. Kändes helknäppt hur vi lyckades att bara 'stanna' som vanligt.
Jag som hunnit fått bilder i huvudet som brutna ben och armar och en eltråd snurrad runt halsen :-D

Stannade vid en sjö längre fram och drack vatten



Iluk törstig




Något som är fruktansvärt suveränt med iluk är att han inte törs ta egna beslut. Säger jag nej så lyder han direkt. Några ggr såg jag han vara påväg ner mot diket för att kissa sa jag bara nej drog han upp på vägen igen. Skvättpissa när man kör finns ju ingen anledning till! Han hade ju redan kissat ordentligt vid vattenstoppet vid sjön.


Så vägen tillbaks förbi kossorna tog vi de lite lugnare. Han sneglade och ville gärna ner i diket och upp mot dom. Men lät trotsallt bli eftersom matte sa: Nej! Och börja istället ropa: Kom igen nu då, jah jah jah med världens fjollröst. Då blev de så sååå kul att springa på ännu fortare framåt!

Blev imponerad av att han blivit såpass duktig på höger och vänster! Ännu en fördel att köra hundarna ensamna med cykel, de får tänka lite och lära sej gå själva.

Komandot Stanna sitter iaf klockrent. Blev imponerad av min lillkille som börjar bli stor fast jag inte inser det.

Ja så vi kom hem helskinnade efter 7km i galopp!



Och såhär trött var iluk efteråt :-D

 



Nu ska jag iväg till jobbet och köra eftermiddag. Sen jobb imorgon sen bär de av till Nornäs imornkväll och vi startar våran fjällvandring onsdag morgon! Ska bli härligt!!

 

2010-09-13 @ 13:39:27 Allmänt Permalink


Kommentarer
Postat av: Linda S

Haha, heja Iluk! Hans syrra är inte fullt så lyhörd för vad matte vill alla gånger... fast håller med - det är skitkul och nyttigt för hundarna att köra med cykel och en hund!

2010-09-13 @ 18:36:34
URL: http://polarcollie.bloggagratis.se/
Postat av: Ulrica Ö

härligt att se den där nöjda minen dom får när dom fått aktiviering! då blir man så nöjd i hjärtat! :D

Ja, visst är det superkul med cykel! Här är matte lite latare o väger x antal kg mer, så här är det två hundar framför som gäller, dom peppar varann o vi varann ;D

Var ska ni fjällvandra?? hur länge? :)

2010-09-13 @ 18:55:10
URL: http://malamute.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0