De blir av du jädrar!

Mycket ändrade planer fram och tillbaka och en lite halvdöd blogg pga att jag haft fullt upp ett par dagar. Jobbar nästan mer än heldagar, men snart är det SEMESTER!! :-)

Hade idag fortfarande inte hört något angående 10milen som jag anmält mej till nästa fredag. Men Thommy ringde och kollade upp det hela och fick veta att det saknades 1 förare till för att den skulle bli av. Han la på och jag funderade en stund och sa: SNÄLLA THOMMY STÄLL UPP OCH ANMÄL DEJ!!!!

Han va inte svårövertalad. Ringde pappa och undrade om vi får låna en hund, Indy, av honom och det gick ju bra.
Så Thommy ringde och anmälde sej och vi är nu 5 startande som krävdes för att 10milen ska bli av.
JAAAAAAAAAAAAAA!!!

Blivit lite ändringar i hur vi ska köra nu.

Thommy ska köra 2-spann nordiskt (skidor) med Divine och Indy för att klara testet ska de vara imål innan kl 00:30 natt till lördagen.

Jag kör släde med Sila och Zigge och eventuellt Nikki. Har aldrig provat att köra Sila och Nikki i samma spann tidigare, så det lär jag givetvis prova några ggr när vi kommer upp till stugan innan så jag känner att de känns okej. Annars får det bli ett futtigt 2-spann.. Och då blir de till att verkligen jobba på för mej!
Vi ska vara imål innan kl 03:00.

Eftersom vi bara har 6 platser i släpet och 6 hundar, så får Kaiza åka hem med pappa (som åker hem innan "tävlingen") så vi får plats för Indy. Då återstår bara min lilla bebis plutt Iluk. Han är för ung för att vara med, men jag har hyrt in hundvakt till han där uppe.. Haha!

Peter kommer upp på malamuteveckan och är barnvakt åt min lilla pojk. Kan ju inte lämna honom helt ensam i stugan när vi är ute på 10milen med alla andra hundar. Han har ju aldrig blivit lämnad HELT själv utan någon av de andra hundarna.. Då skulle han bli ledsnast i hela världen om han fick sitta i hundgården utan varken oss eller en enda hund.


Helgen efter är Sham-draget. Då vi ska försöka meritera Sila, Zigge och Nikki på A-testet (1mil). Har inför det provat att köra alla 3 med skaklar.

Såhär såg de ut:



Pappa har pepp-talk med nikki medans Thommy sätter på

sej skidorna.





En glad Nikki och husse på ingång efter en tur.





Zigge och husse tillbaks hemme efter en sväng.






Husse och Sila på sjön.







Husse och Sila på närmre håll





Både Sila och Nikki gick som tåget. Inga konstigheter alls trotts att de va första gången med skaklar. De sprang på som aldrig förr.

 

Zigge däremot är en väldigt känslig pojk. Han har lite problem med att de inte är jag som kör honom. Han är världens mamma-gris och springer kanon när jag kör han. Men när husse är bakom blir han lite förvirrad/ledsen/okoncentrerad. Hoppas husse tar sej lite tid att träna med Zigge ensam så Zigge kommer över "de måste vara mamma som kör mej, annars vill jag inte springa".



Har massor att ordna och packa nu innan lördag och då ska jag ändå jobba 10h imorn och till kl 13:15 på lördag. Vet inte när jag ska hinna. Har börjat sy hund-sockor inför "tävlingen" på fredag. Jag har aldrig kört med sockor men de krävs att man har med sej 4st per hund för att få starta.

Har sytt 1st nu av 20st!! Haha.
Symaskinen får följa med upp till nornäs på lördag så får jag sy de resterande 19 där under veckan. Hundarna lär ju ändå vila någon dag innan fredag så tid hoppas jag ha till de.

Nä, nu lär jag sova!





...undra hur långt 10mil är... De kan väll inte vara sååå långt???! Som till Karlstad och tillbaks bara, typ, de går ju rätt snabbt ...iaf med bil!

2010-02-04 @ 21:31:38 Allmänt Permalink


Kommentarer
Postat av: Linda S

Heja Thommy!! Ja, Heja Ida med förstås men det har jag ju redan sagt. ;o) Kul att Indy får vara med och att Thommy fattat att det är nordiskt som gäller och inte färdtjänst. flin



STOR LYCKOSPARK till er båda!!

2010-02-05 @ 11:31:35
URL: http://polarcollie.bloggagratis.se/
Postat av: Brittis

Det kommer gå bra! Det blir som det blir och det som blir får vara good enought, eller hur? Ska hålla tummarna för dig!

2010-02-08 @ 09:41:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0