Slom, hundar och allt annat

Inte varit mycket hundprat här på länge nu ser jag...
Har ju glömt att skriva om att vi var iväg och slommade för någon vecka sen. Vi tänkte vi skulle testa och se om de kunde vara något för hundarna eftersom vi vet att de tycker väldigt mycket om fisk. För engångsskull åkte vi iväg rätt kväll. Tidigare år har vi inte direkt fått något men den här gången blev de ganska mycket och de tog bara en timma!


Vet inte hur många liter det är men mycket blev det.

Vi la de i påsar och slängde in i frysen. Under varma dagar är det bara att slänga till hundarna en varsinn klump slom. Testade här om dagen och de tyckte det var skitgött!!!


Divine äter fryst slom


Zigge och Iluk njuter i solen av sin goda fiskklump.

Zigge är verkligen ingen hund som söker bråk, tror inte ens han vet hur man gör när man bråkar. Han va inte ett dugg rädd om sin mat eftersom han och iluk ligger alldeles brevid varandra när de äter. De andra hundarna springer och ställer sej bakom sin koja och sneglar surt omkring så ingen annan ska komma nära :-) Kommer man nära deras hundgård springer de längst in i kojan. Haha

Vet bara när vi var i stugan i vintras och pappas hundar var med. Zigge sprang lös på tomten och skulle gå förbi Silvers hundgård (Silver var då i sin värsta tonårsperiod och ville mucka med alla) Silver sprang fram till nätet och morrade som bara den. Jag skrek till Zigge: NEJ! och han trippar bara vidare. Skönt! Han är verkligen ingen som söker bråk eller svarar om någon vill bråka :-) Det är bra med enkla och "mjuka" hundar


Sila i valet och kvalet om hon ska gömma sej i kojan eller inte,
matte kanske kommer och tar tillbaks fisken..

Kajsa var med husse till jobbet den här dagen, därför ingen bild på henne. Kajsa älskar nämligen att följa med dit så när husse jobbar själv på helgen brukar hon få följa med.

Här hemma hos oss är det så himla mycket på gång just nu. Vi har grejer att ordna med överallt. Vi håller på att måla och spika upp mer panel på huset. Vi vill ju få gräsmatta i sommar och innan vi kan ordna med de måste allt virke bort från tomten (alltså sågas o målas o spikas upp på huset). Sen ska marken göras iordning för gräsmattan.
Mitt i allt håller vi på att dolar inne med tapeterna och även hundgårdsbygget är på gång.

Vi var iväg till sågen för några dagar sen och beställde allt virke till hundgårdarna, de skulle ta 2 veckor innan de va klart. Igår va vi iväg och blev visade vart det fanns telefonstolpar som vi fick köpa (till hundgårdarna) som vi ska åka och såga till och hämta hem så fort som möjligt. Skulle vara så skönt att få ordning på hundgårdarna och att iluk får sin egen.

Har även varit och köpt material till nya hundboxarna (till släpkärran) som ska byggas så fort lite tid ges. Sen så kommer ju antagligen badtunnan denna vecka och den ska byggas in i altanen. Undra när vi ska hinna allt. Jag vill bara få allting klart nu!!

Beställde ett gäng med hundprylar från Inge och Rose-Marie idag också. Gud va mycket grejer de går åt när man har mycket hundar! Alla behöver nya halsband. Divine och Zigges och Silas är för små och jätte slitna. Iluk har inte ens något som passar och Kajsa måste ju få ett nytt så alla har nya fina. De slits endel på halsbanden eftersom de bär dom jämt.

Vill ha halsband på dom jämt ifall någon skulle smita. Det är ju reflex på så att de syns och så alla slipper tro att de är en varg och så slipper de vara livrädda för dom eller ännu värre, skjuta dom. Folk är ju som galna efter vargar verkar de som. 

Blev även nya koppel och expander till släden. Måste ju vara redo när snön kommer *flin* jag gillar att vara ute i god tid :-D

Väntar även endel lastbilar denna vecka. Badtunnan som jag redan nämt. Sen ska de komma en garderob som jag beställt till hallen. Och sen en pall hundmat, 200kg vart de! tänk va de äter de små :-p
Ska även ringa och beställa 2st gallerdörrar till hundgårdarna, vi har ju bara 3st, kajsas är ett dåligt hemma bygge som man blir galen på och så behövs ju en till den nya hundgården.

Räknade lite snabbt och de nya hundgårdarna tar upp en yta på 123kvm!! De e ju nästan lika stort som vårat hus :-) De får alltså 24kvm var, då är 17kvm grus och 7kvm ett däck av tryckade brädor. Skämmas bort ska dom!


Nu ska jag ge mej och riva ut allt i hallen och slipa och spackla så vi kan få upp tapeterna och få in nya garderoben som är påväg, ska bli kul att få lite mer ordning :-)

Just det ska ringa veterinären också och boka tid för höft- armbågsröntgen på Sila. Hon är "bara" 17månader än. Men hon har alltid varit såpass liten och växt långsamt. Vet att hon växt färdigt på höjden för längesen så det är nog ingen fara att ta det nu. Det är ju bäst att passa på när man har så gott om tid.. Haha


 

2009-05-04 @ 10:38:33 Allmänt Permalink


Kommentarer
Postat av: Lisen

Du skriver så underhållande och bra att man blir helt fast i bloggen din :-) Jätteskoj!!! Vore kul med lite fler bilder hemma hos er :-) Vilket läge ni har, helt bedårande!!!

2009-05-04 @ 13:29:59
Postat av: ulrica ö

Halloj!

Va mycket o duktiga ni är på fixeriet!! Blir riktigt avis! Själv har ja fullt upp med bara jobbet känns det som - sen ska hundarna få sin basic, o huset, ja det bara väntar o väntar på o bli underhållet, men händer aldrig. Kan man hyra in dig tror du?? ;-) hihi Hoppas allt e bra! Här längtas det efter valparna, så dagarna går allt lite sakta! Men den som väntar på nåt gott... ;-)

2009-05-04 @ 16:37:32
URL: http://malamute.nu
Postat av: Linda S

Redo när snön kommer? Ja då är ju ju verkligen ute i god tid, haha. Ni ser verkligen till att hålla er sysselsatta. Härligt när man får till det som man vill ha det - tror att det bli toppen när det blir klart!

2009-05-05 @ 08:26:47
URL: http://vovve.info/polarcollie/
Postat av: sofia

åsså kommer syskonbarnen och hälsar på och sprider ut slipdamm och bullsmulor öve hela huset så du måste dammsuga överallt! Och en syster som släpper lös vovvarna,,, Tur du får lite extra sysselsättning! ;) Dom hjälpte ju iaf till med tvätten!!

2009-05-05 @ 10:59:18
URL: http://svasa.blogg.se/
Postat av: Britt med Akke & Sinik

Hjälp, hur hinner ni med allt?! Jag blev nästan andfådd bara av att läsa om det :-).

2009-05-06 @ 14:23:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0