Ombyggnad/tillbyggnad av hundgårdarna

Idag har vi fått massor gjort här.
Medans Thommy jobbade idag hann jag måla alla 6 blivande hundkojorna. Jag tog även en sväng med trehjulingen och Nikki. Jag ska ju tävla med henne i 1-spann i Simmatorp på lördag så vi lär väll träna lite ihop nu ensamna hon och jag.

Det var ganska varmt, men vägen är fortfarande översvämmad där vi vänder så där tog hon sej ett dopp och sen när vi kom hem så simma hon ett varv i sjön :-) Sen får hon lite spring-ryck och säger: "Kom igen nu då, vi tar en sväng till!" Haha, hon verkar aldrig bli trött den bruden.

Sen kratta jag och gjorde fint i alla hundgårdar.

När Thommy kom hem sen så kaklade han färdigt i köket, skönt! Nu ska de bara fogas. Så nu är äntligen all kakling i hela huset färdigt, så man kan lägga undan alla grejer och inte tänka mer på de!

Sen gick vi ut och börja greja i hundgårdarna, det var ett tag sedan sist. Men de kanske bara är bra, för under tiden har vi fått lite idéer om hur vi ville ha de. Här nere kommer bilder på hur de blev.. 

Vi hann göra Divines och Silas hundgård helt färdiga nu och de fick in sina nya kojor :-) De har ju inte haft några alls sen vi började göra om och byggde "husen". Men nu inför hösten/vintern så måste de ju få sina krypin som vi ska fylla med halm.


Divines o Silas hundgårdar, med Sila i bild.

Framtill byggde vi ner med bakar (tror de heter så) så på högsommaren när solen står högt på himmelen får de nu skugga i hela "husen".


På högersida av husen blev en lite mer skyddad & mysig vrå.


När solen står lågt, som vid den här årstiden så får de skugga här nästan ända tills den går ner. Det blir även som ett vindskydd. Om de regnar snett så skyddar de lite bättre om de nu väljer att inte gå in i kojan då. Men de är ju lite roligare om de får flera alternativ vid dåligt väder :-)

 


På vänster sida ställde vi kojorna. Med ingången på sidan så de finns ingen
möjlighet att de ska regna in.

Den här gången gjorde vi ordentligt med luftning i kojorna. Så när halmen blir blöt så torkar de upp istället för att ruttnar. Men vi har gått om halm så vi byter ofta iaf. Vi har ju köpt en hel rundbal på 300kg :-)

Nu blir de tacos o söndagsmys med film. Är lite lite trött om jag ska erkänna..





2009-08-30 @ 18:18:54 Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()


Katastrof

Äre inte typiskt! En vecka före utställningen och jag har precis upptäckt att Sila är smällfet!!
Hur kunde detta hända?? ..min lilla räka Sila, som fått mest mat för hon alltid varit så himla tunn.
Nu försöker jag hitta något som (jag tror) kallas för midja här någonstanns.. Typiskt! 26,5kg visade vågen inte så mycket, men på en liten tik som Sila så är de mycket. Vet att hon normalt vägt 22kg.

Kaiza, andra hunden som ska ställas på lördag har vi bantat sedan hon flyttade hit, då såg ut som en kubik. Men hon har istället en päls som just nu ser förjävlig ut! Men hon har ju midja iaf.

Jaja, förväntar mej inga större framgångar på uställningen, men de hade ju varit kul om de varit lite fina iaf.

Antar att denna hemska varma sommar satt sina spår.. Usch. Men nu äre höst, äntligen!
Nu blire till att hårdträna!!




 

2009-08-29 @ 15:01:23 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Trött

Jobbat till 18:15 idag. Kom hem o fick besök av Jari & Fia med barn. Nu ska jag lägga mej i soffan och se en film och ta de lugnt tror jag. Imorn jobb 8-18:30. Blir en lång dag på jobbet!

Imorn fyller svärmor år, Grattis!! Då blir de bio efter jobbet med allihopa, Sommaren med Göran. Ser jag fram emot väldigt mycket, tror den e skitbra! 

Jobbar även lördag 8-13:15. Sen är de helg :-)

Hoppas på att de inte ska regna hela helgen, vill bygga och måla hundkojorna. Det blir väldigt svårt att göra i regn..

Ne nu tar jag kvälla!



2009-08-27 @ 20:07:26 Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()


I shopping taga

Idag har har jag äntligen beställt vintersovsäckarna :-) Hoppas att de kommer fungera bra i vinter nu då. Det blev ingen av de 2 modeller som jag skrivit om i ett tidigare blogginlägg. Får tacka Johan som tipsade om den här sovsäcken :-)
Eller jag kanske inte bör tacka ännu... :-) Nä då, men jag tror de blir jättebra iaf. Hoppas om inte annat :-)

Carinthia Defence 6


Väntar med att köpa vintertält till nästa månad tror jag. 2 st sovsäckar kostade ju endel..

Teknisk Specifikation
Vikt: 2600 g
Fyllning vikt: 1650 g
Längd: 230 cm
Max kroppslängd: 200 cm
Bredd vid skuldran: 87 cm
Bredd fotändan: 60 cm
Komfort temperatur: - 35
Extrem temperatur: - 45
Packnings storlek: 30 x 55 cm
Packnings storlek komprimerad: 25 x 45 cm

Färg: Olivgrön.

Levereras med Kompressionsfodral.

Tillverkad av:
Fyllning: GLT Hollow Fibre
Innertyg: Shelltrans ultra lätt nylon micro fiber.
Yttertyg: Shellproof ultra lätt nylon micro fiber

Carinthia Defence 6

Pris: 2445:-




2009-08-27 @ 11:27:24 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Gästrummet klart och lilla toan

Idag har jag varit i Karlstad med syster och handlat massor med grejer hit hem. Har faktiskt lyckats med några riktiga fynd. Skulle ju köpa gummistövlar. Kollade på skopunkten och där kostade alla par runt 250kr, vilket jag inte va såå sugen att lägga på ett par stövlar som jag inte kommer använda så ofta.. Avvaktade..

Åkte vidare till Plantagen och hittar ett par rosa blommiga. (Obs! De var jättefula, men vadå?! stövlar ska enbart vara praktiska) som tidigare kostat 349kr. Som nu var nedsatta till observera 10KR!
Jag trodde de blivit någonting fel med prislappen så min syster fick köpa dom åt mej. Hon incisterade på att 10kr stämde, men jag sa ALDRIG.  Tänk om de va fel då vill jag ju inte ha de här fula för 350kr! Men syster tog dom och betalade och de va inga fel, de stämde med 10kr. NÖJD! :-)

Hittade även mina ljusbrickor som jag nyligen köpt (fast i en annan affär) Jag gav 29kr st. Alltså knappt 90kr för alla 3, de hade utförsäljning. Gav samma för de små som för de stora. Här kostade de stora 295kr och de små 195kr/st !! Alltså skulle dom gått på ca 700kr om jag köpt dom här. Helt sjukt! Och de var exakt precis likadana.

Var inne på IKEA och handlade massa grejer med hem. Så nu är gästrummet färdigt!!
Annars brukar jag bli nöjd, men de här rummet känns de som jag inte riktigt lyckades med. Kanske för att jag ville göra någon annan stil än den jag kört med för övrigt i huset. Har annars grått/vitt/svart/beige.



Gästrummet..



Sängen och ett bord med ett av de berömda ljusfaten ;-)



Soffa



Pelefant tavla



Chilliväxten i fönstret. Och Ja, den är ätbar :-) ..kan va bra att ha ifall
gästerna blir hungriga :-) Även denna är köpt idag.. och jag köpte faktiskt¨
två stycken.

Har även börjat få ordning på den lilla toaletten..


Badrumsmöbeln på plats.

Ingen blandare är inkopplad än, men även de köpte jag en idag så snart så :-)



Nya myspys lycktan till lilla toan.

Kom på idén när jag såg ljuslycktan i affären att vi faktiskt hade svårta krokar liggandes i en låda hemma. Och att de skulle vara snyggt att hänga lycktan från taket på lilla toaletten för att få lite mysljus. Och de blev så fint så :-)



Nen nu ska jag ta av maten från spisen. Blir sen kvällsmat idag. Har grejat massa ända tills nu och Thommy är iväg och hämtar material till de nya hundkojorna. Hopppas han kommer snart så vi kan äta.
Hundarna kommer bli så glada av att få nya kojor inne i sina små hus här hemma. De har saknat något litet och trångt att krypa in i.. Men nu är de äntligen på G.

2009-08-26 @ 20:24:19 Permalink Allmänt Kommentarer (5) Trackbacks ()


Lite från helgen


Pappa, Jag, Thommy & Storebror Mattias grillar vid stugan


Storebror, Jag & Thommy ska ut med kanoten på Noran i Nornäs



Lite längre ut på sjön



Storebror, pappa, Thommy och lillebror vid sloggboden alldeles brevid sjön



Pappa och jag påväg ut på nästa tur


Divine och lillebror


Iluk


Iluk och lillebror som äter godis


Iluk myser i riset vid grillen


Bröderna staplar ved och jag tittar på



Vårat krypin. Undra hur många kort jag lagt in på de.. Fick upp en ny väggprydnad
i helgen. Den till höger om dörren med riset i. Den fick vi i present av Thommys
morfar och av Monica.



Andra stugan




2009-08-26 @ 09:45:53 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Ledigt

Nyss kommit hem från jobbet. Har varit och städat nu på morgonen och är ledig resten av dagen. Funderar på vad jag ska hitta på. Jag ska iaf inte köra med hundarna, termometern visar 24+ !! Funderar starkt på om det är något galet med den..?

Allting är iaf bytt på bilen nu, Thommy var på bilfirman kl 07 imorse, och de finns inte en endaste liten sliten sak på den nu :-) Sånt är alltid kul!

Funderar på om jag ska göra älskling glad när han kommer hem. Om jag bär ut alla verktyg till vårat lilla bod och börja slipa i "verktygs-rummet" under dagen så vi kan få de klart någon gång. Är ju inte jättesugen, men de skulle vara kul att få de iordning.

Syster hörde av sej imorse och ville ha med mig till Karlstad imorn. Jag behöver iofs till IKEA, saknar lite smågrejer och behöver lite saker till blivande gästrummet så de e klart jag hänger med. Går upp tidigt imorn och åker till jobbet o städar så jag kan sluta vid kl 09:00. Behöver även ett par gummistövlar :-) Har ju inga när man ska traska i skogen osv.

Väntar på kort från mammsen från helgen som jag kan dela med mej av här..
Hoppas hon mailar dom under em.
2009-08-25 @ 10:27:28 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Inte alltid som man tänkt sej

Hemma igen efter en helg som inte alls blev som de från början var tänkt. Vi blev i stugan istället för på Ullis träff efter en rad med diverse krångel!

Pistolhake som pajja och Sila smet. Wirelås som släppte och Nikki drog med sej wire och hundar som ledde till slagsmål. Jävla regn som inte ville sluta så allt var blött!! Fick löp och alla hundar skrek och vi hade ingen wire att sätta dom på mm..!!

Hade de dock, som vanligt, jättemysigt i stugan! Tog lite kanotturer på sjön, fiskade, cyklade runt i nornäs, grillade & drack gott och bara slappade. Skönt att göra de någon gång ibland också!

Kom hem på eftermiddagen idag, har hunnit packat upp, dammsugit, lagat mat, diskat  & duschat och nu blir det film i soffan och popcorn :-)

Blir en relativt lugn jobbvecka. Imorn blir de iaf att åka till Kristinehamn och handla mat. Ska läsa lite till om alla tält och sovsäckar jag kikat på och faktiskt beställa nu.

Nu blir de Pretty Woman :-)


2009-08-24 @ 19:33:39 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Brattforsleden Del 1

I förrgår söndag 16 Augusti drog vi iväg för att gå på en ny tur. Vi utgick ifrån Brattfors (ca 4mil hemifrån) för att gå Brattforsleden 23km.
Upp tidigt packade hundarnas väskor och våra saker och satte in Zigge och Kaiza i bilen. Thommy skulle jobba innan så först åkte vi till hans jobb och var där några timmar, så hundarna fick springa lösa där.


Zigge på husses jobb


Sen åkte vi till Filipstad och jag köpte lite mat som skulle med under vandringen och lite sen frukost.

Väl tillbaka i bilen upptäcker jag att jag inte har någon sked.. Typiskt! Jaja, ingenting är omöjligt. Man behöver inte alltid vara så fin av sej, speciellt inte när man ska ut i skogen en heldag, så man tager vad man haver..


..fast Zigge fick såklart hjälpa till. Jag nådde ändå inte ner till botten ;-)

Kolla in vad han njuter killen, finns de något bättre än när matte delar med sej av sitt käk? Kanske därför Zigge alltid älskat att åka bil med mamma..? Oftast lägger han hakan på min axel och slappnar av och blir tung!

Okej, lite seg start känner jag. Jag tar och snabbspolar lite om jag ska hinna berätta om hela dagen. Vi hoppar direkt till starten av turen.


Husse och Zigge vid parkeringen i Brattfors



Jag ock Kaiza vid informationstavlan i Brattfors

Det fanns så mycket fint att titta på och att ta kort på. Det blev strax över 150kort!!! Men alla ska jag inte lägga in här, då hade det blivit ett väldigt långt inlägg!! :-)



Här går vi över forsen som sen rinner efter leden.

Först gick vi i ett ganska blött och lerigt parti. Visst de va fint att gå längsmed forsen. Men att klaffsa i lera och krypa över/under träd som rasat va inte alls speciellt roligt. Givetvis hade träden inte vällt tvärs över leden, utan längsmed (!) och då blir de genast mycket krångligare att ta sej fram..

Fick ett litet (bara litet) raseri utbrott på Thommy. Han och Zigge gick först och jag med Kaiza efter. Kaiza ville inte alls gå. Hon skulle springa. Och dessto mer jag höll emot henne och bromsade, dessto högre skrek hon! Hon ville givetvis springa ikapp de andra.

Slutade med att jag och Kaiza fick gå först och Thommy fick gå bak och bli dragen framåt av zigge. De va mycket bättre, iaf för min del ;-)


Världens längsta skogstrappa tror jag :-)

Enklast hade varit om Kaiza kunde gått brevid den branta trappan och jag gått i den. Men varför ska man göra de lätt för sej?! Kaiza fick för sej att hon absolut skulle gå i trappan brevid mej. Så vi gick myrsteg och trängdes i den smala jätte branta trappan! Vi tog oss faktiskt ner utan bekymmer.


Här är vi nere från trappan och ska vänta in Thommy & Zigge



Jag o Kaiza uppe på en höjd.

Första stället vi skulle gå till hette "Dalen" och de gjorde verkligen skäl för namnet! Jag trodde inte att de kunde gå så mycket uppför och nedför på en gång. De var bara upp och ner hela tiden, undrar om vi ens tog oss framåt något. Klockan gick och vi hade bara gått ynka 2km!! Vi förstod att om vi ska vara tillbaka innan de är natt så hinner vi aldrig gå hela leden.


Uppe på en höjd

Det är så himla synd att nivåskillnaderna inte riktigt syns på bilderna. Men vi fick tillslut koppla lös hundarna. Man hade full sjå att ta sej uppför och nedför själva. Hundarna hade en egen teknik. Det var någon blandning av glid/kryp i nedförsbackarna. De såg ganska kul ut, men de va ingenting emot vad jag gjorde...


Jag påväg ner från en backe

Vet inte riktigt va de ser ut som jag gör, men alla sätt är väll bra utan dom dåliga :-)


Hundarna ska bestiga nästa höjd



Husse & Kaiza högt upp ovanför forsen

Men mitt emellan höjderna fanns de ibland lite flackare bitar också, men de va få :-)
Men på några ställen kunde man faktiskt njuta lite också och inte bara flåsa åt de enorma pulshöjarbackarna.


Husse & Zigge har nyss passerat en bäck. Kaiza svalkar sej med lite vatten



Den fina forsen



Jag & Kaiza


Fler bilder från turen kommer imorgon..
2009-08-18 @ 19:29:32 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Lördagkväll hos oss

Jag fullkomligt älskar ljus i alla dess former. Här nere kommer lite bilder hur de ser ut hos oss en lördagkväll.
Jag älskar mörkret, då man kan tända massa mysljus eller kanske en brasa. Helst av allt skulle jag nog vilja bo i en riktigt mörk och djup grotta där man kan göra det riktigt mysigt med massor med ljus och ha några gosiga malamuter som kryper upp hos en!



Några av ljusen som finns i köket



Lite mer belysning i köket, blomman är lite ledsen dock men de kan man
ju bortse ifrån :-)



Lite ljus i sovrummet



Blomma i vardagsrummet



Ljus i vardagsrummet



Ett av väggljusen i köket/allrummet



Hyllan över badkaret i stora badrummet.


Av säkerthetsskäl borde vi nästan installera sprinklersystem hemma hos oss. Haha! Får fundera lite på de tror jag.. ;-)

Som tur är tog jag bara bilder på några ställen i huset. Annars kunde inlägget blivit väääldigt långt.

Nu säger jag tjipp o hej!
Imorgon blir det en lång klövjetur hela dagen, och jag återkommer med ett, förhoppningsvis, långt spännande inlägg med mycket bilder och det kommer att bli betydligt mer frilufts/hund relaterat. Jag lovar!!


2009-08-15 @ 20:58:17 Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()


Något att tänka på

"När jag var riktigt liten hörde jag vitsen om tomaterna. Den öppnade en helt ny värld för mig. Det var en sådan fantastisk historia -rolig, drastisk och hemsk på samma gång.

Två tomater gick på en väg. Bara det är ju roligt, att tänka sig två tomater som traskar på små spinkiga ben.
Jag såg också framför mig ögon, näsa, mun på tomaternan och kanske en liten hatt på huvudet. Och så kom bilen, wrooom, alltid en lastbil med flak, jag minns att den var vit.

Lastbilen mosade den ena tomaten och fortsatte likgiltigt ut ur historien utan att stanna. Den var bara en stor, obeveklig makt som råkade passera och utan att tänka på det eller bry sig det minsta krossade det som kom i dess väg.
Den andra tomatens replik till sin överkörda kamrat är både förskräcklig och sann och underbart humoristisk:
"Kom Ketchup, så går vi!"

Först kan man uppfatta repliken som rå och hjärtlös. Kompistomaten är ju söndermosad. Hur kan man säga något så grymt till någon som krossats fullständigt?
Men om man tänker lite mer på det så överger inte den oskadade tomaten sin vän, trots olyckan. Han vänder sig om och erkänner det som hänt, accepterar det som måste accepteras, och använder humorn som ett sätt att gå vidare.
Och det är inte bara han själv, den oskadde, som går vidare. Han uppmanar också sin tomatkompis att resa sig upp och fortsätta.
Inte längre som tomat - den överkörda tomaten är alltför mosad, alltför förändrad för att någonsin kallas tomat igen
-utan som något annat som också är okej att vara: Ketchup!
Kom Ketchup, så går vi!

Bli inte kvar här. Res dig upp och gå! Du är inte den du förut var, det kan du aldrig mer bli. Livet har farit fram med dig, och livet är en vit lastbil som passerade i all sin makt och vrede och mosade dig sönder och samman, men du finns fortfarande, du andas ännu. Jag står här och väntar medan du hämtar andan, så går vi vidare tillsammans.   
Så slutar den första roliga historia som jag någonsin hörde, och som förändrade och stakade ut mitt liv.
Kom Ketchup, så går vi!"

- Jonas Gardell ur boken: Jenny
2009-08-14 @ 14:56:05 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Blöt körning

Jobbat eftermiddag idag och när jag kom hem blev de att slänga ihop lite kvällsmat och sen ville jag ut och köra. Tempen låg på 16+ och de va riktigt mulet och regnet hängde i luften. Tänkte passapå när ändå vädret tillät. Precis lagom tills jag selat alla 6 hundarna sätter de igång och regnar och sugen försvann sådär lagom mycket.

Men när alla hundar skuttar och skriker som mest av glädje inne i hundgården kan jag ju inte ta lyckan ifrån dom och ställa in. Så de var bara att köra.

Skulle från början kört de 4 jag ska tävla med i vinter tillsammans, men efter att upptäckt att Zigge var lite för mycket kär i Sila (som löper) så blev det ändrade planer.

Körde istället Kaiza, Nikki & Zigge, på en första tur, våran runda här hemma på 5,5km.


Precis lämnat gården.



Lite senare inne i skogen.

Det regnade hela tiden!

Hem och bytte hundar och körde Sila, iluk & Divine samma vända på 5,5km. Allt flöt på jättebra på båda turerna. Insåg dock att min regnjacka inte alls är vattentät och jag blev verkligen såå blöt man bara kan bli.

Hundarna var till större delen bruna när vi kom tillbaka hem. Eftersom Kaiza haft problem med exem (som äntligen blivit bra sedan en tid) har jag inte mage att låta henne ligga ute i hundgården blöt. Så nu ligger hon vid mina fötter på mattan här i köket och mår så bra!

Kan en hund ha det bättre..? Ny motionerad, ny äten & ny sketen. 
Ne nu ska matte ta en välbehövlig dusch!!



2009-08-13 @ 21:50:56 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Planerad klövjetur

På söndag har vi planerat att göra en liten klövjetur. Vi ska gå "Brattforsleden", en sträcka på 25km. Den ska tydligen vara jättefin att gå. Kameran kommer såklart följa med och bilder kommer antagligen upp söndag kväll, alt. måndag.

Vilka hundar som ska gå med är inte 100 än, men nästan.

Nikki är helt galen i att dra och kommer därför inte att följa med. För att gå med henne i koppel 2,5mil kan bli väldigt jobbigt, för hon vill bara springa!! Iluk tycker jag e lite för liten att gå så långt.

Divine och Kaiza var dom vi var på klövjetur med sist. Så därför skulle jag helst vilja ha med mig Zigge och Sila. 

Men Sila började för någon vecka sedan att löpa och då är de kanske inte så kul att gå med henne och Zigge. Zigge säger inte ett ljud vid löp här hemma, kanske eftersom han är den enda "mannen" :-) Iluk räknar han inte som ett hot. Men om Zigge och Sila kommer iväg hemifrån och ska gå ihop kan jag tänka mej att han blir lite kär! ..och de kanske blir lite jobbigt om man ska se till att hålla isär dom hela tiden.

Så just nu lutar det är Zigge och Kaiza. De ska såklart få ha sina klövjeväskor och bära med något onödigt i dom (endast för viktens skull). Ska bli roligt :-)

Jag försöker få med pappa och iluks storebror Silver, men eventuellt ska han vara barnvakt åt systers bebis så det lutar nog åt att han inte kan följa med :-(



Mycket av min energi och tankar går givetvis åt den kommande höst/vinter säsongen och jag vill ju så mycket!! Idag är det iaf bara 9 DAGAR, kvar till den första träffen för hösten WIIIHOO!
En tält och mys helg i dalaskogarna, kan de bli bättre??

Så fort tempen sjunker här hemma ska vi genast sätta igång och köra hundarna mer regelbundet. Vid träning här hemma kommer jag under vintern och hösten träna Zigge, Nikki, Sila och Kaiza i 4-spann. Vill att vi ska bli ett sammansvettsat team som jag vet att jag kan lita på :-)

Divine och iluk kommer vi att träna i 2 spann. Tror det kan vara bra för iluk att träna tillsammans med Divine i början. Det finns många anledningar till det. Divine är väldigt skärpt och uppmärksam. Hon vet att man inte ska krångla och att stress och krångel bara gör att det tar ännu längre tid innan vi kommer iväg.

Visst Divine är givetvis också studsig och glad när vi ska iväg och köra. Men när jag kopplar in henne i spannet står hon tyst och oftast mycket fokuserad framåt. När vi drar iväg håller hon ett jämt tempo från start till mål och vrålspringer inte som en tok i starten för att sedan tappa fart. Utan orkar hålla samma fart framåt hela vägen.

När man ska iväg med unghundarna kan de bli en jäkla cirkus här. Sila & Nikki är så ifrån sej när vi ska köra och de skriker och far runt överallt och de snurras härjas och de är GALNA. Känner att det börjar kännas viktigt att få de att funka bra i starten nu när man har flera hundar. Divine och Zigge har jag aldrig haft några problem med att dra iväg med själv. Men nu när de andra hundarna är med är det dessto svårare och alla hettsar varandra.

Så nu när jag ska ut och köra de 4 så måste jag ha Thommy med som hjälper till i starten. De är ganska svårt när man har ett gäng unghundar som e vilda & galna och när man ännu inte har någon riktigt duktig ledarhund. 
Men jag antar att de kommer att fixa sej med tiden...

Nu ska jag ut och mocka skit ur hundgårdarna.. De kan ju också vara ganska spännande.. Haha!
Bjuder på en bild som jag tog igår morse.. Skulle ge hundarna mat och träffade på Divines nya husdjur  :-)


Divines padda. Paddan Gertrud :-)

2009-08-12 @ 13:15:54 Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()


Hemma-helg

Har haft fullt upp i helgen. Natten till fredagen hade vi nattbesök här. Mamma, pappa & lillbror sov över här i båten. På fredagen jobbade jag 13-18:15 och även lördagen 8-13:15.


Mammsen o Pappsens båt vid våran brygga.

På fredag förmiddag kom även syster med pojkar o hälsade på..


Min systerson/gudson Algot visar sina kryp-kunskaper på våran altan


Efter jobbet på fredag kväll vart det en sväng ut på sjön. Passa på att knäppa en bild på huset.


Här bor vi!!!


På lördags eftermidaggen fick vi nya nattgäster. Marcus, Veronica & Iza och hälsade på. De blev grill, bad & vin på kvällen. Trevligt!! En liten shots-tvävling också, men vem som var vinnaren av den rådde de nog delade meningar om :-) Jag badade även i sjön!! Men insåg att vi måste skaffa en badstege, de va lite problem att ta sej upp på bryggan igen. Haha.


Mys på altanen i värmen



Deras tik, Iza, och iluk busar




Mer bus, iluk föll pladask för den snygga tjejen ;-)



Solnedgång, vin & musik på altanen

Söndagen blev det lite hemmapyssel. Vi städade i våran lillstuga. Så nu ska verktygen ut ut huset så vi kan tapetsera klart och göra iordning de 2 små rummen.
Kommer lite nya bilder på lite nya grejer som jag fått upp/fram här hemma.


Lite utsmyckning av badkaret ska de vara när man får gäster :-)



Har fått upp mitt fina insyns-skydd i badrummet :-)



Köpt en ny och SÅ fin ljusbricka :-)

..eller nej nu ljög jag faktiskt. Jag tyckte de va så fina så jag köpte inte en.. Jag köpte 3! Haha.



Fått upp en gammal väggljusstake ute på altanen



Och en till ljusstake. Älskar modellen på denna!!


Idag kom badrumsmöbeln som ska in på lilla toaletten. Åter kommer med bild på den så fort vi skruvat ihop o fått in den :-)

2009-08-10 @ 15:12:56 Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()


Nornäs..

..drömmarnas by!

Min kära mamma var lite bättre på att använda sin kamera när vi var i Nornäs sist, än vad jag var. Så här kommer några bilder:



Stugan före målning



Stugan efter målning



Mitt och Thommys krypin plus garaget.

Min duktiga pappa har satt in ett fönster mellan garagedörren och den bruna dörren. Där inne ska det byggas ett litet kök, en toalett, en dusch och en bastu. Ska bli skönt att få ett eget kök ute hos oss :-)




Stugorna och tomten



Tillbyggnaden som blev klar i juli. Här var tidigare en altan.



Trädfällning. Pappa sågar och Thommy drar :-)

Lyckad bild mamma!! :-)



Jag kör ris till brasan. Pappa och Thommy tittar på :-)


Jädra vilken fart jag fått på bloggandet nu då. Flera inlägg på en och samma dag. De e inte dåligt. Missa inte att skrolla neråt och läs de tidigare inläggen :-)


2009-08-06 @ 12:53:01 Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()


Varmt och tråkigt

Tempen ligger på 25,1 grader ute, solen skiner och det är helt vindstilla. Idag jobbar jag 14:00 - 18:15. Mamma ringde nyss och sa att de ska ut med båten idag, så vi kanske får besök framåt kvällningen, via båtvägen alltså.


Bild tagen här hemma för en si sådär 2minuter sen.

Tur att Thommy så snabbt har byggt en brygga så de har någonstanns att ställa båten när de kommer :-)
Vi bar ut en bänk på bryggan igår kväll och satt och tittade på solnedgången medan hundarna fick springa av sej på tomten. Mysigt, men tänk om man kunde sett ett fjäll ändå..

Förmiddagen idag tänkte jag roa mej med lite tvätt, dammsugning och badning av krukväxter.

Igår var vi i Karlstad och lämnade in min bil. Fick veta att de va massa fel på den och att de antagligen går på garantin. Skönt! Länkarmar och bussningar fram och bak som behövdes bytas. Vi fick även endel inhandlat till huset. Köpte tapeter och målarfärg till de 2 små rummen, (nuvarande gymmet och verktygsrummet). Och vi beställde ett handfats-skåp och ett spegelskåp till lilla toaletten.

Köpte lite små saker, de är ju såå kul att handla fina saker till hemmet :-) Speciellt sånt som har med ljus att göra. Jag älskar levande ljus och har de nog faktiskt precis i vartenda rum. På helg-kvällarna brukar de bli tända och de blir ju såå mysigt.

När vi kom hem igår fick vi upp tapeterna och listerna i nuvarande gymmet. De rummet ska bli till gästrum så fort vi slänger ut alla verktyg ur verktygsrummet och målar och tapetserar det. Då ska de bli nya gymmet.

Men först måste vi städa ur våran lillstuga så vi får in verktygen där. Tänk att en sak alltid ska dra med sej massa annat.. Kommer bilder på de nya rummen så fort de blivit klara och möblerade.


Här kommer kort på några av mina bebisar och vad de har för sej just nu..


Divine och Sila tycker att de e lite föör varmt, men som typiska tjejer dom
är så måste de ju ligga och sola sej ändå



Kaiza och Zigge har valt skuggan i sina hundgårdar iaf.



Utsikten från köksfönstret

Känns skönt att kunna hålla koll på vad de har för sej där ute :-) Leran som ni ser mellan huset och hundgårdarna ska så småningom bli gräsmatta :-)

Nej nu ska jag sätta igång här med allt.





2009-08-06 @ 11:00:15 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


4-säsongstält

Då var de de här med tält igen. Jag har kikat fram och tillbaka på vad jag ska köpa för tält. Det är jättesvårt att veta vad man ska ha! Och man kommer ju egentligen inte veta vad som är bäst så länge man inte provat alla olika. Jag har nog egentligen inga större erfarenheter av tält alls. Jag ska ha ett att sova i ute i vinter och det viktigaste är kondensen, att det är bra ventilerat så man slipper vakna upp i en vattenpöl!

Jag har läst och läst men de finns ju lika många åsikter som det finns människor. Alla tycker olika och föredrar olika märken och modeller. Helst skulle jag vilja köpa ett Hilleberg Nallo 2:


Alla som jag frågat säger: "Köp ett Hilleberg". Men de kostar ju lite också, men ska tydligen vara jäkligt bra! Jag vill ha ett tält som jag lätt får upp när jag är ensam fast de e mörkt, kallt och blåsigt, utan att man ska få tuppjuck på att de krånglar och sen slänga iväg de i ren ilska :-)

Nallo tältet kostar runt 5000kr och de känns lite mycket om jag ska köpa en sovsäck för 2500kr också.

Så jag har kikat på lite alternativ och hittar några billigare varianter, men som jag istället inte vet någonting om.


Bergans kompakt tent 2 personers:



Information: ( källa:  http://www.outnet.se/ )
Bergans Kompakt 2-manns tält är ett lätt och stabilt tält som är lätt att montera. Stort och rymlig absid med sidöppning. Hög mittbåge som ger en hög takhöjd där det behövs som mest. Utrustningsfickor och torklinor. Stora ventilationsluckor i bägge ändarna. Yttertältet ät sytt i en stark rip-stop/polyesterduk som är UV resistent. Lätta och starka aluminiumstänger som klarar kraftig vind. Kompressionssäck medföljer.
Sovyta: 2,4kvm
Vattenpelare: 5000mm
Vikt: 3000g

Pris: 2090 kr



Så har jag kikat på ännu ett tält för ett bra pris. Men har inte heller om de hört något va någon tycker om de.



Fjällmark Highland 2-3p:



Information: ( källa
http://www.friluftsvaror.se/ )

Highland är ett högklassigt 4-säsongstält. Enkel montering. Utanpåliggande fållsystem. Väv av slitstark Rip-Stop polyester med tejpade sömmar som klarar 5000mm/vattenpelartryck.
Innertält av genomsläpplig lättviktsväv.
Golv av kraftig oxford på 10000mm/vattenpelartryck. Aluminiumstänger.


Vikt: 3100g

Höjd: 110 cm.

Pris: 1795 kr



Finns de någon där ute som har några åsiker, kommentarer, förslag, eller tips på något i  4-säsongs tält-världen så mottages de tacksamt !!

2009-08-05 @ 18:46:57 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Hundträffar 2009/2010

Har anmält oss till lite aktiviteter osv idag. Vi har tänkt åkt på så mycket som  möjligt i höst vinter och jag ser verkligen fram emot de. Jag tror faktiskt att det mesta jag pratar om nu är allt jag ska göra med hundarna i vinter.. Och jag funderar och planerar. Men de e väll så när man verkligen LÄNGTAR!! Och jag har väntat o längtat ända sen jag var 5år att jag skulle kunna tävla med mina egna hundar och de är först nu det är möjligt!! :-) Idag fixade jag även tävlingslicensen till oss. Känns som de va lite tidigt, eftersom ingen av klubbarna annonserat att man ska fixa den än. Men man ska vara ute i god tid tycker jag :-D

De har precis blivit augusti, en härlig månad. Nedräkning av sommaren och luften känns faktiskt inte som sommar längre, trots att de är lite varmt än. De känns att vi går emot hösten :-)

Om exakt 17 dagar idag drar allt äntligen igång! Vi börjar då med Ullis "kick-off" i Evertsberg 21-23 Augusti. Det blir tältning i skogen vid en jätte mysig sjö (har faktiskt sett en liten filmsnutt där ifrån). Kan tänka mej att det blir riktigt trevligt och jag hoppas de blir lite körning på fina grusvägar också.

Redan 2 veckor efter, så är de SPHK-västras höstträff i Simmatorp 4-6 September. De är lixom startskottet för säsongen, kanske därför de alltid känns så underbart att åka dit! Stugan har varit bokad och betald sen snart ett år tillbaka. Idag bestämde jag och anmälde de hundar som ska ställas ut. Minns förra året så var det den första frost-natten när vi sov där, LÄNGTAR ÄNNU MER NU!

Vi anländer fredag, gör oss hemma i våran lilla tält-stuga och ställer upp hundar och släp, på sin plats för helgen. Lördag morgon börjar med utställning. Då ska Sila ställas i unghundsklass. Och sen Kaiza i bruksklass. Kaiza behöver ställas och få en 1:a i kvalitet så har hon bara ett dragprov kvar sen för att bli Polarhunds Champion :-) (stavas de likadant som svampen, eller stavas den champinjon???) Jaja ni vet vad jag menar.
 
Efter utställningens slut, går starten för Svinrundan. Thommy ska springa med en hund, som blir Sila eller Nikki misstänker jag.
Hade jag inte haft trasiga knän hade jag också sprungit, men eftersom nu så är fallet får jag nöja mej med att gå "sugga-rundan". Det kommer jag att göra med Divine.

Söndagen är det lite körning och jag vet iaf att jag kommer att köra 1-spann med Nikki. Vad thommy vill köra vet jag inte än. Men hinner jag kör jag eventuellt med Zigge och Sila om nu inte Thommy vill köra dom.

Efter Simmatorp är det ganska exakt 1 månad kvar tills nästa träff. Björnrundan i Nornäs (som egentligen går i Lövnäs...?) Jaja, den heter i Nornäs iaf :-)
Då kommer både Thommy och jag att köra. Den är 3 mil och vi kör 3 hundar var. En av oss kommer att köra Zigge, Nikki & Kaiza. Den andra kör Divine, Sila och Iluk. Det blir ett grått och ett svart team :-)

Fler datum för aktiviteter och hur man anmäler sej har jag inte sett ännu. Men vi har planerat att åka på mycket mer.
Bland annat:

Snö-träffen i Nornäs
SHAM-draget
Malamuteveckan
Polardistans

Jag hoppas att de även i år kommer att annordna en 10-mila tävling på malamuteveckan. För isåfall kommer jag att anmäla mej och starta med Nikki, Zigge, Sila och Kaiza i nome-stil. Och jag kommer då att köra dom 4hundarna  på Snöträffen och SHAM-draget som träning innan. Hoppas på att de blir en 3-mils bana som vi kan köra då.

Även Thommy verkar sugen på att köra 10mila. Och då kör han isf nordisk-stil med Divine och så lånar han in Indy. (Eftersom iluk är för liten för att tävla denna säsong)

Polardistans har vi även tänkt delta i, fast som funkitonärer denna gång. Kan vara nyttigt att få se hur de går till ute i spåret en gång innan man ska köra själv. Och vi planerar att året efter detta ska båda starta i 16mila. Jag med 4 hundar i nomeklassen och Thommy med 2 hundar i Nordisk. Då har iluk hunnit fyllt 2år dessutom och får vara med.

De är vad vi planerat och tänkt än så länge.
Här näst blir det inköp av fyrsäsongs-tält och vinter sovsäckar och ett bra bensin kök. Inväntar nästa löning först :-)

Sen är det bara lite träning kvar av mej och av hundarna, sen är vi redo!!!


2009-08-04 @ 12:39:29 Permalink Allmänt Kommentarer (5) Trackbacks ()


Före och efter i bild

Senaste tiden har vi ägnat oss åt diverse saker så jag har inte riktigt hunnit med bloggen. Egentligen vet jag inte om det är någon som bryr sej om de, för jag har ju inte såå stor koll på vilka som läser. De som jag vet läser, har tydligen valt att aldrig skriva någon kommentar så..

Jaja, jag skriver mest för att jag själv tycker det är roligt att skriva och att senare gå tillbaks och titta på vad vi gjort och haft för äventyr med dogsen osv, man glömmer ju så snabbt.

Förra helgen tog vi bil, släp och hundar och åkte upp till stugan i Nornäs.


Här har vi bil och släp

Jag tänkte att jag skulle ta en bild på mej och thommy också medan vi var påväg, men de vart verkligen den sämsta bilden i universum. Jag borde inte ens publisera den.. Se och förstå själv...


Här har vi oss:

Jag fick en stor pung i pannan och Thommy försöker hålla fast tänderna
för fulla muggar.


Okej, tror ni förstår, fortsättningsvis ska jag inte lägga in kort på oss två tillsammans tror jag.


I stugan så grejade vi med att hugga ved inför vintern och måla om stugorna. Det har hänt en heldel där nu. Men missade ju att ta kort. Några lyckades jag knäppa iaf. Här kommer lite före och efter bilder, sånt är alltid roligt..

Före:

Här ser  ni altanen längst till höger på bilden.



Efter:

Nymålat och altanen är igenbyggd.



Bilder på mitt och Thommys krypin.

Före:

Här bor vi när vi är i Nornäs :-)


Efter:

Nymålat och vi har tagt ner lite träd osv. Dörren kommer inom kort att
bytas ut. Skräp högen bakom huset ska göras till ved och staplas nästa
gång.

De var ju riktigt kul med de här med före och efterbilder.. Så vi tar några till... Under veckan så ägnade jag en dag åt att städa hemma i vårat verktygsrum. Ni kan få se hur de gick...

Före:

Såhär såg de ut, man kom inte in i rummet ens, de va ca 80cm högt med
prylar i en enda röra!

Men man får faktiskt ha ett sånt bröt-rum när man bygger hus.. Tror jag...!
Efter en hel dags städning och sortering blev de faktiskt tillslut färdigt, tro det eller ej... Men här kommer beviset.



Efter:


På kvällen var de äntligen klart!

Nu är det så lätt att gå in och hitta verktygen :-)



I tordags fyllde Thommy år, då kom hans släkt och familj och firade honom. Idag kommer min familj och ska fira honom  på eftermiddagen. Jag har bakat tårta nu på förmiddagen och ska städa lite nu. Eftersom majoriteten av gästerna är små små busiga pojkar, så fick det såklart bli en blå tårta. (Då är thommy inräknad bland de små pojkarna) :-)
Mamma, pappa, lillebror kommer, och syster & Robban med de 3 små knattarna. De blir fullt hus.



Tårtan

Har nu gått ner på halvitd på jobbet igen, skönt :-) Så nu ska jag väll hinna med att skriva lite oftare igen..
De kanske kommer ett inlägg ikväll från kalaset.
Just nu är de inte så mycket hundprat här, men de kommer, de kommer.. Bara temperaturen kunde sjunka lite lite lite till.. :-) Jag vill ut och köra!!!!!



 
2009-08-02 @ 11:45:22 Permalink Allmänt Kommentarer (8) Trackbacks ()


RSS 2.0