Ombyggnad/tillbyggnad av hundgårdarna

Idag har vi fått massor gjort här.
Medans Thommy jobbade idag hann jag måla alla 6 blivande hundkojorna. Jag tog även en sväng med trehjulingen och Nikki. Jag ska ju tävla med henne i 1-spann i Simmatorp på lördag så vi lär väll träna lite ihop nu ensamna hon och jag.

Det var ganska varmt, men vägen är fortfarande översvämmad där vi vänder så där tog hon sej ett dopp och sen när vi kom hem så simma hon ett varv i sjön :-) Sen får hon lite spring-ryck och säger: "Kom igen nu då, vi tar en sväng till!" Haha, hon verkar aldrig bli trött den bruden.

Sen kratta jag och gjorde fint i alla hundgårdar.

När Thommy kom hem sen så kaklade han färdigt i köket, skönt! Nu ska de bara fogas. Så nu är äntligen all kakling i hela huset färdigt, så man kan lägga undan alla grejer och inte tänka mer på de!

Sen gick vi ut och börja greja i hundgårdarna, det var ett tag sedan sist. Men de kanske bara är bra, för under tiden har vi fått lite idéer om hur vi ville ha de. Här nere kommer bilder på hur de blev.. 

Vi hann göra Divines och Silas hundgård helt färdiga nu och de fick in sina nya kojor :-) De har ju inte haft några alls sen vi började göra om och byggde "husen". Men nu inför hösten/vintern så måste de ju få sina krypin som vi ska fylla med halm.


Divines o Silas hundgårdar, med Sila i bild.

Framtill byggde vi ner med bakar (tror de heter så) så på högsommaren när solen står högt på himmelen får de nu skugga i hela "husen".


På högersida av husen blev en lite mer skyddad & mysig vrå.


När solen står lågt, som vid den här årstiden så får de skugga här nästan ända tills den går ner. Det blir även som ett vindskydd. Om de regnar snett så skyddar de lite bättre om de nu väljer att inte gå in i kojan då. Men de är ju lite roligare om de får flera alternativ vid dåligt väder :-)

 


På vänster sida ställde vi kojorna. Med ingången på sidan så de finns ingen
möjlighet att de ska regna in.

Den här gången gjorde vi ordentligt med luftning i kojorna. Så när halmen blir blöt så torkar de upp istället för att ruttnar. Men vi har gått om halm så vi byter ofta iaf. Vi har ju köpt en hel rundbal på 300kg :-)

Nu blir de tacos o söndagsmys med film. Är lite lite trött om jag ska erkänna..





2009-08-30 @ 18:18:54 Allmänt Permalink


Kommentarer
Postat av: Lis

GUD VAD FINT :-)

2009-08-30 @ 21:27:35
Postat av: Linda S

Verkligen snygg och klurig lösning!!

2009-08-30 @ 22:32:39
URL: http://vovve.info/polarcollie
Postat av: Linda S

Verkligen snygg och klurig lösning!!

2009-08-30 @ 22:33:36
URL: http://vovve.info/polarcollie
Postat av: Brittis

Vad mycket ni fick gjort på en och samma dag. Inte undra på att du blev trött :-). Hundgårdarna ser jättebra ut.

2009-09-02 @ 09:16:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0