Planerad klövjetur

På söndag har vi planerat att göra en liten klövjetur. Vi ska gå "Brattforsleden", en sträcka på 25km. Den ska tydligen vara jättefin att gå. Kameran kommer såklart följa med och bilder kommer antagligen upp söndag kväll, alt. måndag.

Vilka hundar som ska gå med är inte 100 än, men nästan.

Nikki är helt galen i att dra och kommer därför inte att följa med. För att gå med henne i koppel 2,5mil kan bli väldigt jobbigt, för hon vill bara springa!! Iluk tycker jag e lite för liten att gå så långt.

Divine och Kaiza var dom vi var på klövjetur med sist. Så därför skulle jag helst vilja ha med mig Zigge och Sila. 

Men Sila började för någon vecka sedan att löpa och då är de kanske inte så kul att gå med henne och Zigge. Zigge säger inte ett ljud vid löp här hemma, kanske eftersom han är den enda "mannen" :-) Iluk räknar han inte som ett hot. Men om Zigge och Sila kommer iväg hemifrån och ska gå ihop kan jag tänka mej att han blir lite kär! ..och de kanske blir lite jobbigt om man ska se till att hålla isär dom hela tiden.

Så just nu lutar det är Zigge och Kaiza. De ska såklart få ha sina klövjeväskor och bära med något onödigt i dom (endast för viktens skull). Ska bli roligt :-)

Jag försöker få med pappa och iluks storebror Silver, men eventuellt ska han vara barnvakt åt systers bebis så det lutar nog åt att han inte kan följa med :-(



Mycket av min energi och tankar går givetvis åt den kommande höst/vinter säsongen och jag vill ju så mycket!! Idag är det iaf bara 9 DAGAR, kvar till den första träffen för hösten WIIIHOO!
En tält och mys helg i dalaskogarna, kan de bli bättre??

Så fort tempen sjunker här hemma ska vi genast sätta igång och köra hundarna mer regelbundet. Vid träning här hemma kommer jag under vintern och hösten träna Zigge, Nikki, Sila och Kaiza i 4-spann. Vill att vi ska bli ett sammansvettsat team som jag vet att jag kan lita på :-)

Divine och iluk kommer vi att träna i 2 spann. Tror det kan vara bra för iluk att träna tillsammans med Divine i början. Det finns många anledningar till det. Divine är väldigt skärpt och uppmärksam. Hon vet att man inte ska krångla och att stress och krångel bara gör att det tar ännu längre tid innan vi kommer iväg.

Visst Divine är givetvis också studsig och glad när vi ska iväg och köra. Men när jag kopplar in henne i spannet står hon tyst och oftast mycket fokuserad framåt. När vi drar iväg håller hon ett jämt tempo från start till mål och vrålspringer inte som en tok i starten för att sedan tappa fart. Utan orkar hålla samma fart framåt hela vägen.

När man ska iväg med unghundarna kan de bli en jäkla cirkus här. Sila & Nikki är så ifrån sej när vi ska köra och de skriker och far runt överallt och de snurras härjas och de är GALNA. Känner att det börjar kännas viktigt att få de att funka bra i starten nu när man har flera hundar. Divine och Zigge har jag aldrig haft några problem med att dra iväg med själv. Men nu när de andra hundarna är med är det dessto svårare och alla hettsar varandra.

Så nu när jag ska ut och köra de 4 så måste jag ha Thommy med som hjälper till i starten. De är ganska svårt när man har ett gäng unghundar som e vilda & galna och när man ännu inte har någon riktigt duktig ledarhund. 
Men jag antar att de kommer att fixa sej med tiden...

Nu ska jag ut och mocka skit ur hundgårdarna.. De kan ju också vara ganska spännande.. Haha!
Bjuder på en bild som jag tog igår morse.. Skulle ge hundarna mat och träffade på Divines nya husdjur  :-)


Divines padda. Paddan Gertrud :-)

2009-08-12 @ 13:15:54 Allmänt Permalink


Kommentarer
Postat av: Linda S

Divine låter som en bra läromästare åt lille Iluk. Här är det Zolo som får axla den manteln, vågar inte sätta ihop Aska med henne.



Jaså, ett husdjur ville hon ha minsann. flin

2009-08-12 @ 16:27:42
URL: http://vovve.info/polarcollie
Postat av: ulrica ö

ja, jag ser oxo fram mot nästa helg! jag jobbar fredagen, såja förbereder på torsdagen, jag kommer ju inte hem förrän 18tiden fredagen tyvärr. får se om ja lyckas byta så ja kan ha ledig dag, men gissar de blir svårt (brukar vara det..) Låter bra det där med spannträningen, men kanske den som står stilla o fint när du sätter in dom, ska va den som står i led i fyrspannet så du själv kan klara av att fixa selning/insättning/start? bra så man får "rutiner" som man gör lika var gång - både för sig själv o för hundarnas skull.. inte kört 4spann malamuterna ännu jag, lite pirrigt!!

2009-08-12 @ 17:24:37
URL: http://malamute.nu
Postat av: Brittis

Vi hittar också grodor i vattenskålarna, tydligen bra badbalja för dem :-). Vad mysigt det låter med klövjetur...vi tänker också ge oss ut i helgen men inte så långt som ni.

Första ggn Sinik kördes med andra hundar var vi i Kväggen, hon gick med Wicke och Bonnie. Dag 1 gick jättebra. Dag 2 gick hon in i höglöp och flirtade grovt med stackars Wicke, som inte verkade fatta någonting! Men sen, när polletten föll ner så blev han väldigt, väldigt kär...

2009-08-13 @ 13:02:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0