2 dagar till start!

Sista körningen med spannet igår innan starten fredag morgon.
Jag vet ärligt inte alls vad de tagit åt hundarna. Ingen av dem är sej lik. Körde 3-spannet igår 1mil och de tog 1timma och 1 kvart!! En riktig katastrof tid. De va inte motiverade för fem öre och de gick såå sakta!!

På slutet började Zigge krångla och ryckte bakåt med huvudet och stannade upp till och från. Fatta inte vad han höll på med först, men sen såg jag att han fått en isboll i tassen.
Stannade och skulle ta bort, men han e så fruktansvärt killig i tassarna så han sparka bakut som en tok när jag försökte röra. Jag gav upp och sa, då får du springa sista biten med den där.

Åkte vidare och han blev ännu galnare än innan och sprang och försökte hugga sej själv i bakbenet. Stannade igen och fick bort den och sen sprang de riktigt bra sista biten hem. De höll åtminstonde ett acceptabelt travtempo hem till stugan.

 

Hundarna har gått riktigt bra ända sen i somras och så nu dagarna innan starten så är de skit kassa.

Får se de positivt, då kan de bara gå bättre på fredag.
Eller så går de värre än värst. Tänk om de bara lägger sej ner och tycker, vi har gjort vårat för den här säsongen, nu tar vi sommarlov!! Då e jag rädd att jag tappar humöret.. Man känner sej så ironisk när man står där bak och tjoar: Åh va ni är duktiga. Fast dom egentligen inte är det alls, men man måste hålla humöret uppe annars kan de bli ännu värre.

 

Husse körde sina 2 igår, Divine och Indy. Inte heller dom va sej lika. De gick fruktansvärt sakta även där. Efter en stund stanna dom och Divine lägger sej på sidan och ser ut såhär: Åh de är såååå synd om mej!! Hon hade fått världens minsta isboll i tassen så hon tyckte hon blev förlamad.. Haha! Husse tog bort sen kunde de åka vidare.

 

Malamute i ett nötskal?! De får sina ideér ibland. Men nästa kan de va hårda som stål! Skumt och lite charmigt, IBLAND!


Idag ska jag valla belagen på släden och packa ner den utrustning som tävlingen kräver (Förlåt Provet!).
Jag tycker de kan heta tävling. Visst jag tävlar inte mot de övriga startande men alla tävlar vi mot klockan!

 

 

2010-02-10 @ 08:43:27 Allmänt Permalink


Kommentarer
Postat av: Linda S

Ja, dessa tjuriga malamuter som ska ha åsikter om det mesta.... ;o) Hoppas att de ser allvaret på fredag!!

2010-02-10 @ 15:29:16
URL: http://polarcollie.bloggagratis.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0