Hundspår hemma

Thommy har varit duktig och kört upp ett spår som startar hemma på tomten och går en rundsväng. Toppen!! Vi har ju fått tag på världens bästa skoter för just att göra spår. En "bredbandad bulldoser" som vi kallar den. Man kommer fram precis vart som helst och de blir skitbra spår! Spåret startar hemma vid huset, går rakt över sjön till andra sidan. Följer strandlinjen bortöver och in i en vik. Sedan upp i skogen in på en myr där den går som i en rundell och tillbaks ut till samma spår på sjön och hemåt igen.

 

 


Släden redo


(Iluk och Nikki) här ska vi snart svänga in på myren

På myren


På väg mot huset


Matte i bild oxå !!
Igår förmiddag kom jag ut 2 svängar med släden på våran runda. Senare på eftermiddagen blev jag så grymt sugen på ha premiär på skidorna också för i år.

 

Har hittills bara kört linkörning* med hund förut.

* Linkörning  = man åker skidor och har hunden kopplad i en lina framför sej.


Men har bara lyckats ta några skate tag innan jag iprincip vurpat. Har inte riktigt lärt mej skata än.
Men igår vart jag sugen på att testa med våran polaris brun och köra lite nordiskt* istället.

* Nordiskstil = föraren åker skidor har en lina fäst till en liten släde/pulka som hunden är fäst i. Hunden drar alltså släden/pulkan och föraren åker skidor bakom.


Hade fått för mej att det kanske skulle bli lättare för mej med nordiskt. Förut när jag kört linkörning och hunden sprungit i ett lagomt tempo för mej att börja skata i, då så fort jag börjat skata och hunden känt att de börjar gå lättare ökar den farten och då har inte mina ben hunnit med mer och då vurpar jag :-D

Men igår insåg jag att när jag körde med brunisen och slängde i lite vikt så drar hunden brunisen och det blir bara ett lagomt drag i min lina mellan släden och mej och jag hinner alltså med att skata bakom.
Det var en riktigt positiv upplevelse och jag kunde skata till och från under de kilometrarna som vi körde.
Sen vurpade jag givetvis några ggr ändå. Men snart så kanske jag kan skata!

En av vurporna staratde med att jag skatar för glatta livet och blir så glad och tänker: Fan jag kan ju!!!! Blev just i den tanken så glad att jag lyckades trampa till på ena skidan och lixom fäller mej själv, då tar det definitivt stopp!!

 

Innan andra vurpan så dyker en skoter upp i hundra på sjön. Jätte långt bort iofs, vi såg bara en prick i princip. Men Divine var JÄTTEGLAD och tänkte Nu ska jag JAGA skoter!! Hon går upp i den absolut ultimata toppfarten en hund kan få och jag tänker nu e de bäst att hålla i sej. Jag bara står där bak, håller krampaktigt i linan fram till släden och skriker lite lätt..

 

Ser att vi närmar oss 90 kurvan och tänker HÖGT hur ska detta gå??????

Divine svänger efter spåret en ren 90 sväng vänster. Jag vet långt innan att jag kan inte ta en sånn sväng med skidor i typ 35km/h!!!!!!!!!!!


Divine svänger vänster...
Släden svänger vänster..
Jag fortsätter rakt!!
 
Jag åker åt helt fel håll jämfört med Divine och släden och inväntar att min lina ska bli spänd vilket kommer innebära: ONT!

Precis som linan spänns mellan mej och släden hörs 2 smällar. Den första smällen är släden som välter bakom mej. Den andra smällen är jag, då linan spänns till och iochmed att släden vält och inte längre kan glida så blir ett rejält motryck och jag flyger i backen!

Funderade en liten stund på om skoteråkaren sett mej.. Konstaterar att jag inte brutit några ben. Divine står och tittar väldigt frågande på mej och sedan kliver jag tillbaks till spåret och ställer upp släden igen och kör vidare hemåt, i ett betydligt lugnare tempo!!


2010-01-12 @ 12:21:47 Allmänt Permalink


Kommentarer
Postat av: Linda S

Så jättefina spår ni har, toppen!! Heja dig som ger dig ut med polarisen, kul att det gick så bra. Det blir nog en nordisk åkare av dig ska du se. ;o)

2010-01-12 @ 13:05:38
URL: http://polarcollie.bloggagratis.se/
Postat av: Brittis

Aj aj, vilken vurpa! Jag kör skidor på egen hand för att träna upp mig OCH vurpar både här och där. Skidorna är så jädrans hala åt alla håll och kanter ju :-D! Men, det är bara att ge på't igen. Fint spår ni har, blir avis när jag ser det!

2010-01-13 @ 13:25:30
Postat av: Ulrica Ö

men!!! varför fanns de inte såna där lyx-spår när ja bodde därnere för!!? :) Nästan så ja ska packa o komma ner o köra, vilken AUTOBAHN ju!! :) AVIS!!

(sitter här o är lätt irriterad, just mailat till en BYRÅKRAT på en sån där officiell institution... så nu ska hundarna stackrarna, få lite käk, miss i nassa)

2010-01-14 @ 00:21:31
URL: http://malamuter.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0