Val av sovsäck

Skriver en snabbis innan jag ska dra iväg till jobbet, igen!
Har suttit och letat runt efter en bra vintersovsäck och ett vintertält nu i x antal dagar/veckor. All utrustning som man behöver kostar enhel del. Men å andra sidan när man väl köpt de så behöver man förhoppningsvis inte köpa de någon mer gång i livet om man väljer rätt grejer.

Sovsäckar, ja jag vet inte hur många hundra svenska sidor jag tittat på efter en fyrsäsongs sovsäck. Alla verkar gå till ca 18- bland de som håller någorlunda prisklass, de vill säga runt 2000-3000kr. De billigaste jag hittat som legat runt 30- till 40- minus har kostar från 7000kr till 12000kr. De är ju dyrare än va min madrass och säng här hemma i huset kostade. Och så ofta kommer jag ju inte sova i sovsäcken antar jag, så att de är kanske inte värt en månadslön!!

Men jag surfade runt bland massa forum och läste vad folk skrivit och insåg att man ska köpa från Norge!! De trodde jag då inte. Har förknippat norge med att det är dyrt. Men så va inte fallet. Det verkade finnas större valmöjlighet. Kanske för att det är större åtgång på sånna grejer i Norge jämfört med Sverige.

Nu har jag iaf hittat 2 st modeller jag riktat in mej på. Första är:

Ajungilak Tyin 5-season

En sovsäck som ska klara ner till -41 grader. Ca pris: 2600NOK = 3000SEK



Det andra alternativet är:
Isbjorn sovepose Jan Mayen



En sovsäck som ska klara ner till -40 grader. Ca pris 2000NOK = 2400SEK

Om den senast nämnda läste jag i ett forum att Lars Monsén tydligen skulle talat gott för. Har inte riktigt bestämt mej för vilken de kan bli av dom än. Ska se om jag hittar något mer att läsa om dem först.

Jag pratade med pappa och han sa: "Köp inte en för varm!" Men jag sa hellre köper jag en som jag får svettas i och kan dra av mej än en som jag fryser ihjäl i. Jag lär ju knappast bryta en tävling och säga: "Nej, de gick inte. Sovsäcken var FÖR varm!!"  Isf får jag väll krypa ur sovsäcken en stund då. Så det oroar jag mej inte det minsta för.

Det tål att tänkas på vilken det blir. För jag ska iaf beställa snart. Måste ha grejer i vinter. För jag är sugen på att köra 10-mila. Skulle vara kul!! :-)

Undra förresten om jag och hundarna skulle klara de.. men man lär ju inte sattsa på att köra hela loppet rakt igenom. Utan köra 6 - 6,5 mil första dagen. Stanna och slå läger och starta tidigt tidigt på morgonen och köra sista biten in i mål. Vi lär ju inte sattsa på någon topp-tid utan snarare att försöka klara det. Till att börja med :-)

Åh nu vill jag ha vinter ännu mer!!






 

2009-07-10 @ 09:02:30 Allmänt Permalink


Kommentarer
Postat av: Johan S

Har du bestämt dig för om du vill ha syntet- eller dunfyllning? Skall det bli ett rimligt pris är det syntet som gäller.



Ajungilak är bra grejer, de har haft olika varianter av Tyin i många år.



Det finns också ett märke som heter Carinthia, som har gjort den sovsäck svenska försvaret använder. Priserna är relativt överkomliga. Kolla t.ex. här: http://www.recon.se/index.php?cPath=98&osCsid=57455f377b0b18f25c0d035872e726ef

2009-07-10 @ 22:22:48
URL: http://vovve.info/polarcollie
Postat av: Lisen

Oj vad dyrt! Själv använder jag någon gammal när det väl blir, den kosta nog inte med än 200 kronor :-D Ha ha! Snacka om okunskap från min sida.

2009-07-19 @ 20:04:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0