Tiisdag 12 juni

Som sjukskriven får man iaf tid till sånt man inte gör annars..

Jag har beställt 4 film boxar och har redan sett igenom 2 av dem. Har lagt ut lite saker på internet som ska säljas. Igår borstade jag igenom hela Sila och sedan fick husse hjälpa mej att lyfta i och ur henne ur badkaret och duscha henne. Hon blev så fin efteråt!!

Vi brukar inte duscha hundarna så, mer än en årlig dusch vid behov. Eftersom de bor ute vill man ju inte schamponera dem för ofta, men nu såhär på för-sommaren/sommaren passar de bra. Så hinner de bygga upp ett nytt fettlager inför höst/vinter/vår.

Nikki är den som står på tur för en dusch nu härnäst.

Känns taskigt att husse är den som får stå för typ allt. Jobba, träna, klippa gräsmatta, bygga bastu mm.
Jag som älskar att klippa gräsmattan och träna och göra saker!!

Ska strax ta en dusch och byta om för att åka på föräldraträff.. Får se hur den verkar. Vi sa att vi åker väll på första och ser hur de verkar iaf. Känns inte som om ja är så intresserad av att babbla med andra om hur de har de och berätta massa om oss osv. Utan mer intressant om man kan få någon bra info. Vi får se..

Har tid hos barnmorskan imorgon. Konstigt, de är typ första tiden hos henne sedan inskrivningen. Ja tyckte de va konstigt att ja skulle dit så sällan, de har ju hunnit hänt skapligt mycket sedan inskrivningen ju. Jag har ju legat inne nästan en vecka, nästan fött bebisen, fått massa mediciner, blivit sjukskriven, börjat gå på föräldraträff mm. Lite märkligt. Vet att vi skulle få lyssna på hjärtljuden hos henne imorgon. De känns ju inte heller så häftigt längre, jag fick ju lyssna på dom hela tiden jag låg på sjukhuset typ. Har även gjort typ 5 extra ultraljud när jag låg inne och även vart på rutinultraljudet sedan inskrivningen. Ja de har hunnit hända vääldigt mycket..

Bebisen har iaf börjat sova när jag sover och man känner så tydligt att bara någon minut efter jag vaknat på morgon så vaknar "den". Jag är dock rädd att ja ger den en dålig ovana att vakna varannan timma på natten.. Jag måste ju upp o kissa och då väcker ju jag den genom att gå upp.. Undra om man kan försöka smyga sej dit utan att den vaknar..?!

Något annat jag också tänkt på som är lite dumt. Jag har under hela graviditeten undvikit alla typ av mediciner mm. Inte ens tagit en alvedon/panodil om jag haft väldig huvudvärk (trots att bm sagt att jag får ta sånna) har tyckt de känts fel att ta, och bättre att härda ut. Inte ens lyckats blivit de minsta snorig eller förkyld. Har varit helfrisk. Sen när ja åkte in på sjukan kändes de som de pumpa i mej allt möjligt, usch! Men de har väll ändå koll på förlossningen vad man kan få och inte. Men de känns ändå dumt. Så läser man om allt man ska undvika. Jag försöker undvika sötningsmedel och socker och allt konstigt så mycket som möjligt. Så får man ändå sånt när man sen ligger inne, de är massa sylt på pannkakan, mackor med massa färdigskivat pålägg, saft mm.. De va nästan så de va konstigt när jag bad om vatten istället.

De här med socker har ja inte fattat heller. De är ju ett gift typ!! Varför tillsätts de i allting?!! Man får verkligen leta i affären och läsa noga för att hitta sånt som INTE innehåller TILLSATT socker. Varför märker de dom varor med "utan tillsatt socker"?! Borde de inte istället vara tvärsom att man märker allt som man slängt i skiten extra i?! Höj skatten för socker som bidrar till så mycket skit och sjukdommar.

Och när man ska fika så utgår alla människor typ ifrån att de ska vara något sött bakverk.
Vi äter aldrig sånt "fika" och köper inte heller hem.
Men när man har kalas så är de ju de som alla vill ha och förväntar sej.. Då kan man ju inte bjuda på en keso-knäckemacka eller typ en apelsin. Även om de är sånt som är fika/mellanmål för oss.

Ja äter massor med frukt och de är ju såklart socker i de,
men jag pratar om allt socker som man ska tillsätta extra i all mat!

Samma när man kommer hem till folk som ska bjuda på fika, så är de jättekonstigt att vi oftast inte äter kakor och bullar.. Men tänk va mycket fräschare och godare det är med lite frukt, kvarg några nötter mm.

Just nu har jag fått gurksjuka. Jag skalar en hel gruka och äter. Det är såå himla gött!! Gurka och citronvatten, och då menar jag inte bubbelvatten utan kranvatten med pressad citron i. Mums!!! Gurka har ja väll alltid ätit men inte minst en hel om dagen som ja gör nu.. Har bara en kvar hemma nu, måste be thommy köpa hem fler!!

Nä göra sej redo för att åka på FT.
2012-06-12 @ 13:27:17 Allmänt Permalink


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0