Sjukskriven va de..

De här att vara sjukskriven känns inte riktigt som min grej. Vad gör folk som är sjukskrivna eller arbetslösa egentligen? Ja tycker redan att de känns tråkigt och man känner sej så onyttig och liksom dålig när man inte gör nått eller har några måsten.

Ja är ju van att alltid ha varje dag fullplanerad.. Men nu, sitter jag här på en stol i köket och funderar på vad jag kan göra. Varje kväll på sjukhuset tog jag telefonen för att ställa alarm för jag skulle ju faktiskt upp till jobbet morgonen därpå (trodde min hjärna).

Klockan har väll aldrig gått såhär sakta!! Vet att jag har massor jag skulle ordna med på jobbet innan ja egentligen skulle gå hem på semester och mammaledighet. Och nu har jag bara lämnat allt åt alla andra som ja dessutom inte hunnit lära upp klart. Man får ju dåligt samvete tycker ja

Men jag vill absolut inte få ut bebis nu, och då är de väll så här jag ska leva ett tag då!! Nätterna på sjukhuset då jag inte kunde sova låg jag och googlade om prematura födslar i runt vecka 24-25. Statistiken såg ju inte alls så lovande ut. För de första är de en kamp för bebisen att ens överleva utanför magen. De som väl klarar de får oftast diverse livslånga funktionshinder. De har svårt att syresätta sig och syrebrist kan ju leda till hjärnskador/cp-skador mm. De får även hjärnblödningar lätt, behöver sondmatas, får lätt synfel mm.
Så en bebis (om den fått stannat längre i magen) som skulle bli helt frisk kan få så mycket problem och livslånga fel bara för den kommer ut för tidigt..
Men jag hittade en artikel om en familj vars dotter föddes i vecka 24+4. De var inlagda nästan till samma datum då hon egentligen skulle fötts och hon var helt frisk nu som 4-åring. Men de händer väll inte allt för ofta.

När jag åkte in sattes antibiotika in direkt då de misstänkte att de va en infektion som var boven till att de ville sätta igång, då de tydligen var vanligt. Men efter alla prover och allt tydde de ändå inte på någon infektion sa doktorn. Alltså bör de varit något annat som satt igång de..

När jag tänker tillbaks på vad jag gjorde den senaste veckan så ser de ut ungefär såhär:
Gick en 2-dagars klövjetur på 30km, cyklade 35km, grävde ner massa buskar i min blivande trädgård, jobbade ganska mycket extra pga sjukdom på jobbet. Så när jag tog helga lördag em och äntligen kunde varva ner lite, ja då vaknade jag och var dålig söndagmorgon!

Får hoppas lite vila hjälper nu så man kan slippa vara så nojig och känna efter hela tiden. Mitt gymkort går precis ut också och inte kan ja förlänga det som de är nu. Natten inatt var dock inge rolig!! Sov inte länge åt gången, då livmoder o bebis klämmer åt om urinledare och då rinner de inte ner från njurarna som de ska och de blir ett jädra tryck i ryggen. De kommer framförallt på nätterna då jag ligger hela tiden men även som attacker på dagtid. Gick upp och la 4 duntäcken och massa kuddar under mej inatt i hopp om att mjukare underlag skulle underlätta. De gick sådär.. Kan bara ligga på sidan och då dommnar ena benet och armen efter en stund!! Plus att de känns som revbenen ska gå av! Och inte hjälper de mot ryggsmärtan heller. Är man för trång byggd där inne eftersom inte mina egna grejer får den plats så de kan funka som de ska?? ..hur ska de då gå när bebisen blir betydligt mycket större..? Ja skulle behöva låna lite plats av någon!! Funderar på om ja ska prova att sitta och sova inatt och se hur de funkar..?!

Nä fy, va jag gnäller idag!!

Halv tomt i kyl och frys har ja också.. Skulle behöva handla hem lite, men vet inte om ja orkar dra iväg själv idag.. Ska inte heller bära matpåsarna än.. Får väll vänta tills Thommy slutar. Men de är svårt att handla genom en karl! Igår bad ja han köpa lite grejer hem typ mjölk, fil bröd o lite sånt skrev jag i ett sms.. Då kommer han ju verkligen med ett paket fil, mjök och en påse bröd.. De är ju inte så att de blir något mer.. Jag brukar ju inte direkt bestämma allt innan ja handlar vad jag ska ha. Utan handlar lite av varje som ja vet kan gå åt..

Han är så duktig och hjälpsam hela tiden, så de är absolut inte de..
Men karlar är inte direkt gjorda för att handla tror ja.. Jag skulle vilja följa med och peka iaf! :-D
2012-06-01 @ 10:42:17 Allmänt Permalink


Kommentarer
Postat av: Malin

Det måste bli väldigt långtråkigt, speciellt du som är van bara vara still när du ska sova. Meningslösa spel eller bra serier brukar kunna hjälpa att fördriva tiden även om det inte hjälper allt för mycket. Hoppas att bebisen stannar inne och att det inte blir några problem <3

2012-06-01 @ 11:34:32
URL: http://www.darksess.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0