Huset

Det har hänt väldigt lite de senaste, ja säkert, 6 månaderna. Vi har inte gjort ett SKIT!

Har denna vintern lagt tid på hundar och jobb. Men jag tycker inte att vi har mer än rätt att ta en längre paus ifrån allt då vi ändå smällt upp hela jäkla huset på typ mindre än 2 år!!

 

Våren är verkligen på ingång här.. Det går inte ens att köra hundarna längre. Under all snö på sjön är det massa vatten, vilket gör att vi inte ens kan ge oss ut och göra något spår. Trisst!!

Tänkte jag skulle ge mej ut och skottat av altanen idag. Jag började även tänka på att vad vi har kvar att fixa på huset. Kom fram till att göra en lista.

Vårat största problem hitills har hela tiden varit, vart fan ska vi börja???
Det finns liksom små grejer att göra nästan i alla rum och de blir såå flummigt va man ska ta tag i. Så nu skrev jag en lista så man enkelt bara kan ta en grej och sedan bara bocka av och så är det ur världen!!

När jag var klar med listan, som jag skrev ut och satte upp på kylskåpet, kom jag plötsligt att tänka på:
Va fan ska jag skotta av altanen för??!

Snön kommer ju ändå så småningom smälta bort och jobbet är ogjort. Bättre att lägga tiden på något som liksom finns kvar.

 

Jag blev genast sugen på att börja beta av listan, Gud så roligt!!

Tog tag i de som stört mej som mest och är absolut som tråkigast! Dessutom har inte Thommy haft något lösning på hur vi skulle fixa de.. Då är de likabra att jag fixar de tänkte jag.

 

 
Bamse-lång lista!!



Det absolut fulaste och första man ser när man kommer in i våran hall är vindsluckan. Den är inte liksom inklädd på något sätt så man ser massa plast och isolering runt kanterna på den.

 

Var ute i boa och letade upp massa verktyg och takfärg. Skulle ha bla en såg, men hittade tyvärr endast en genom-rostig fogsvans.. Så de fick bli den. Sågade ur massa ur panel-brädorna i taket runt luckan. Sen målade jag ramen på luckan vit och sen ska de upp vinkel lister som jag hoppas kommer täcka allt som inte ska synas.

 

Största problemet nu är väll att vi typ bara har 1m kvar av den listen, så jag kan bara sätta upp en sida idag, sen blir det till att åka och köpa några meter till innan den där luckjäveln är ur världen och jordens största mus-hål är BORTA!! Nu kan ni sitta på vinden era jävlar och hungra ihjäl!!

(Okej, de är några lister och innertaket i pannrummet som ska upp innan mössen ska va ute stängda!)




Vindsluckan

 

Här har jag sågat ur en massa ur panelbrädorna då dom stack ut över luckan förut så den typ inte gick att öppna.

När jag sågat ur kan jag istället få in en vit list där, hoppas de blir fint. Men det kan ju iaf inte bli fulare än va de redan är..


Vet ni förresten vilken mjölksyra man kan få i armarna av att stå och såga uppe i taket med världens rostigaste och slöaste såg? ..samtidigt som man typ får nackspärr och en massa spån och damm i ögonen!!!



2010-03-03 @ 14:38:38 Allmänt Permalink


Kommentarer
Postat av: Anonym

du e ju rolig

2010-03-03 @ 14:42:31
Postat av: Ulrica Ö

haha... finns maskiner att såga med till sånt där ;) ;) men bra jobbat!! själv har ja stått på släden 3 h idag så jag är rätt nöjd jag med ;)

kan man klona dig o få en Ida2 här som gör allt fix som väntar här, medan ja är ute o roar mej? ;)

ang köra hund, om ni lägger spåren på land, håller dom inte lite längre då än på sjön, eller är det kört ändå? här har vi oxo massor me stöp på sjöan nu

2010-03-03 @ 19:23:05
URL: http://malamuter.blogspot.com
Postat av: Brittis

Snart har ni betat av den listan, om jag känner er rätt...:-D!

2010-03-08 @ 09:51:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0