Vår-Promenader

Snön är numera helt väck, vilket känns rätt trisst faktiskt. Isen på sjön ger sej vilken dag som helst nu och snart är de väll dax att slänga i Blinken i sjön (min lilla rodd båt jag fått av mormor) och börja simträna hundarna igen.

De har varit rätt lerigt på vägarna, men nu börjar de torka upp och än så länge har hundarna fått nöja sej med lite promenader.

Problemet med flera av hundarna är att de är inga promenad hundar. Kommer vi ur hundgården är de fullgas som gäller och VARFÖR ska vi gå när man kan springa? Vi har ju faktiskt lärt oss att vi ska springa så va blir de nu?

 

Divine som är uppfödd med oss i stan är från de van dagliga promenader och vet absolut skillnaden på när vi kör henne eller när vi ska bara gå. Kaiza är också väldigt duktig och har lixom "2 olika knappar" springa/dra eller gå promenad. Vilket underlättar. Men de andra förstår inte riktigt grejen.




Vi var ute och drog lite däck häromdagen. Här har vi Zigge.




Sila i sin nya sele.



Men däck-dragar-promenaden blev lite problematisk. Det kändes inte som de blev någon bra träningsform av det.


Vi koppla ett varsitt däck i en lina som va fäster bak i selen, sen ett koppel i halsbandet som vi håller i. Men Sila kunde verkligen inte förstå att hon skulle gå (de va ju trots allt tungt åt henne).


Hon stanna vänta in oss, tar satts och kutar iväg tills de tar stopp i kopplet och rycker till, och hon får återigen stanna och titta bak och undra varför hon inte får springa för????

 

Tanken var ju att de skulle bli rätt tungt åt dom i alla backar och de skulle gå och dra däcken, inte springa.

 

Så denna träning kändes enbart som vi förstörde de roliga för dom och de "bara" fick gå. Kändes dumt att få dem till att tappa fart. Men ändå bra att de får dra lite tungt utan hjälp av någon annan.

 

Får kanske ta vanlig cykel ja nästa gång så hundarna kan trava med tunglast om de så vill och jag ändå kan hänga på! Utan att på något sätt hindra dom.




Husse och Zigge.



Det blev skapligt varmt att gå i vinterpälsen i plusgrader.
Men hundar slutar uppenbarligen aldrig att förvåna en. Jag och Sila gick före husse & Zigge. Vi kommer till ett dike som är fullt i is. Jag ser att Sila är törstig och går ner i diket. Jag stannar och väntar in Husse & Zigge.

Gissa vad min smarta dam gör då?
Jag ser hur hon lyfter upp ena framtassen högt upp i luften och liksom tar sats. Hon tittar fokuserat på isen, och pang slår hon ner tassen mot isen med all sin kraft!! Isen går såklart sönder och där fick hon ett litet hål att köra ner nosen i och börjar dricka vatten.

 

Jag har aldrig sett nått liknande och står där o gapar och tänkte hur fan kom hon på detta?!  
Vänder mej mot Thommy som också står och gapar :-)

Hon försökte inte slicka på isen eller något utan de va precis som hon hade full koll på va hon skulle göra. Hon gjorde även detta ännu en gång till på promenaden.

Sila slutar aldrig imponera på mej, hon är allt en riktig Stjärna!!

2010-04-14 @ 10:33:51 Allmänt Permalink


Kommentarer
Postat av: Brittis

Malamuter, säger bara det. De är bäst!

2010-04-14 @ 15:33:42
Postat av: Linda S

Jag har samma bekymmer när jag löptränar med våra hundar. Tikarna har koll på att man inte måste tokdra när matte ska springa med utan de håller linan lagom sträckt. Zolo däremot vill springa allt vad han kan och det spelar ingen roll om jag kopplar kätting efter honom, det känns som om man sprungit nedför en slalombacke efteråt. Jag har bestämt mig för att med varm hand lämna löpträningen av honom åt hans husse. ;o)

Heja Sila!!

2010-04-14 @ 23:22:38
URL: http://polarcollie.bloggagratis.se/
Postat av: Robin

Hihi, smart jycke ni har ;-)

Sj VÄNTAR jag på fredag nästa vecka... Då åker vi till Katrineholm och hämtar hem Tyler :-)



Vill ni får ni komma och "gosas" framöver !

På onsdag blir det uppkörning, nervositeten börjar väl krypa sig på så sakteliga... BRR!

2010-04-19 @ 19:45:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0