Hundkörning a lá Queggen

I lördags drog vi till mina föräldrar på eftermiddagen. Såklart fick alla vovvar följa med. Vi kom fram och thommy började lasta av cyklar och skulle pumpa lite däck och så. Pappa och lillebror drog iväg med flak-moppen precis när vi kom. Vi hann inte prata med dom innan, så jag trodde de skulle köra vägen vi skulle köra med hundarna för att se så där inte va fullt med jägare.


Jag ville åka efter dom. Och släppade fram min gamle älskling Herr Zündapp som jag inte kört på många många år. Minns när jag va liten och ville börja köra moppe. Då fick jag börja med en röd gamling med trampor på och den gick nog precis mer eller mindre framåt. Haha.


Men pappa sa: När du lärt dej köra den här får du ta zündappen. Minns när jag skulle lära mej åka med den, den gick ju fort!! Ville inte växla upp till 3:an i början då jag tyckte 2:an räckte gott och väl. Men sen vande man sej och man tyckte tom att den gick lite väl sakta. Tyckte pappa skulle trimma den lite men de hans ju aldrig med.


Rullade fram den och Thommy pumpade bakdäcket och sen drog jag.



Jag väntar på att Thommy ska komma med kompressorn innan
jag ska dra en sväng med min gamle kärlek.


Fina gamle Zündappen! Man blev så glad av att köra den. Och fast de va sååå länge sedan sen sist så kom jag ändå ihåg vart allt satt och allt. Fick en och annan flash-back! Haha! Hade inga problem med kärringstopp längre, som förr. Kan ju iofs bero på att jag haft bilkörkort ett par år nu och lärt med vad begreppet Dragläge verkligen innebär!



Men tänk att man va så duktig som liten och klarade av allt. De e kompling, bensinkran, friläge, växlar och man ska kicka och stå i för att få igång den. De va iaf mycket roligt att köra på den igen! VILL HA!!!



Kom tillbaka en stund senare. Efter en längre tur än jag tänkt. Den fungerade trotsallt inte riktigt som förut. Jag hittade aldrig pappa & lillebror i skogen och åkte rätt långt.. Haha. Stannade och skulle studera om där fanns några hjulspår. Moppen gick inte sååå bra på tomgången.. Så den dog såklart när jag var riktigt långt hemifrån. Haha. Efter diverse krångel. Den ville inte stárta efter x antal kick. Vilket också vart en flash-back. Den brukar inte vilja hoppa igång när den e varm vad jag minns. Stod och suckade en stund.. Kickade mer och kände att nu blir den nog sur av för mycket bensin också.. Efter lite mickel fick jag igång den och åkte hemåt igen :-)


Sen blev de hundkörning.


Niilo kontrollerar våra cyklar innan start


Har inga kort på starten tyvärr.. Då detta kan bli en aning rörigt med super tända hundar överallt. Men syster knäppte några. Hoppas på att hon ska maila dom..

 


Här har jag iaf kommit iväg




Mina hundar uppställda där vi tog en paus

Framifrån: Sila, Iluk & Divan





Syster med barn kom dit med bil och grillade med oss




Efter lite korvgrillning blev de hemgång igen.


Jag startade först hemåt. Så pappas hundar fick lite att jaga. Tycker att vovarna gick skitbra! Det är såå himla gött att man märker att träningen börjar ge resultat. De är mycket taggade. Springer på skitbra hela vägen. Och de återhämtar sej mycket snabbt efter en tur.

 


Jag på cykeln.


Alla bilderna finns upplagda på Facebook. Här är länken till fotoalbumet:
http://www.facebook.com/album.php?aid=326752&id=705445176&l=6acdd2671f

Kvällen avslutades med Bastu och God mat. Tack mamma!!!


Känns lite surt att se alla kära polarhundsvänner lägga in bilder på deras slädturer, redan i oktober. Här är de cykel som gäller och ingenting annat!! Men den som väntar på något gott...


Ska nog anmäla till Snöträffen i Nornäs Trettonhelgen idag.. Jag ska köra 3+3milen. Ser det som en bra träningstur inför 10mila som jag ska köra i februari om de blir tillräckligt många anmälda. Och de MÅSTE de bli! Jag vill vill VILL!!

Nu ska jag ut och mocka hundgårdar innan jobbet. De märks att vi ökat på med fodret nu, de blir ju skit överallt på nolltid!!


2009-10-19 @ 09:41:20 Allmänt Permalink


Kommentarer
Postat av: Anonym

http://kurbits.123ehandel.se/product.html?product_id=5&category_id=2



fina va?!

2009-10-19 @ 11:03:49
Postat av: Brittis

Har har du en till som längtar efter snö! Andra människor tycker jag är tokig men det bjuder jag på :-).

2009-10-21 @ 12:59:40
Postat av: ampelos

ha en bra dag =)

kramar

www.ampel.blogg.se

2009-10-21 @ 13:36:18
URL: http://ampel.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0