Vem behöver sovmorgon?

Börjar med att tacka för alla gratulationer igår! Mobilen och Facebook blev lite bombat. Fick även endel telefonsamtal och fina kort i brevlådan :-) De tackar vi för!


Uppe tidigt idag, trots veckans första sovmorgon. Tänk att de aldrig slår fel. Ska man upp och jobba på morgonen är benen som bly och man vill inte lämna sängen. Men har man sovmorgon, ja då kan man inte låta bli att gå upp iaf. Thommys klocka ringde strax efter kl 07.00 och jag låg och vred på mej medan han snooza.

Han pussa mej hej då och gick upp. Jag kunde bara inte somna om. Gick upp såg hans bil lämna gårn (fast den e egentligen min) och tänkte nej jag ger mej ut och kör hund. Hoppade i ler-kläderna (har äntligen insett att man inte behöver tvätta "hundkläderna" efter varje gång, då blir det ett evigt tvättande).

Gick ut och selade Zigge, Sila och Divine. Drog fram cykeln och förankrade den i elstolpen :-)
Tänkte att de här tar väll hela morgonen att ta sej iväg eftersom jag alltid annars blir assisterad i starten.

Nu blir de väll trassel som eder duga. Men ack så fel man kan ha.
Satte in Sila fram först. Sedan Zigge brevid. Och va tror ni händer. Sila lägger sej ner med nosen i rätt riktning. Zigge bara står helt förstelnad brevid och jag säger: KVAR! och visar lite extra tydligt med handen. Vänder dom ryggen och går för att hämta Divan. Kommer tillbaka. Mycket riktigt de står kvar som jag ställt dom (fast Sila ligger fortfarande). Sätter in Divine, ställer mej på cykeln. Lossar på linan till elstolpen och säger: Jah! Och iväg.

Varför ska man göra de svårt för sej? Haha.
Konstig, när Thommy ska hålla hundarna innan jag ska iväg är det ben och linor ÖVERALLT. Men nu var de inte minsta krångel alls. De va faktiskt inget som kunde gå bättre. Kanske blir hundarna mer uppspelta av att ha någon som försöker hålla fast dom i starten?!!




Morgon körning


Körde "våran" sväng här hemma på 5,5km. De tog ca 20min, hade dock inte super koll på minutrarna på klockan. Hundarna gick inte för fullt. De va något kiss-stopp och några grejer som vi kunde tagit in tid på.

Väl hemma igen blev de frukost för mina bebisar och jag mockade lite hundgårdar. Sparade de andra 3 hundarna till kvällen. Då jag tänkte inviga min födelsedagspresent som jag fick av min Bejb.




OBS! ..det är inte jag på bilden ;-)



En toppen (!) present!!! Blev såå glad. Kommer ha mycket nytta av denna i vinter. Speciellt på nyårsturen och D-testet. Thommy frågade mej ganska långt innan min födelsedag vad jag ville ha. Men jag kunde verkligen inte komma på något. Har kikat på pannlampor för några månader sedan, men sen bara glömt bort de.

 

Så köpte han en åt mej! SKITBRA! Jag har hela tiden sagt att jag vill ha en med stor lampa och Bra ljus. Även om den drar mer batteri än de här små smidiga som finns numera. Jag vill kunna lysa upp ordentligt om de behövs och de kan jag ju med den här!! När man kör hund i mörkret räcker de med de här små billiga pannlamporna som vi har hemma som kostar runt 100-lappen. Men ska jag ut på en längre tur och ska få upp tält och allt i mörkret vill jag ha nått så jag ser ordentligt också. Toppen.


De 3 hundar jag inte körde nu på morgonen tänkte jag ta ikväll istället efter jobbet, när de blivit kolsvart, så jag får inviga nya lampan.


Avslutar som vanligt med några bilder..




Divine i sitt vinterland...


..och Nej det är inte snö. Divine fäller. Då får hon ett sånt här litet (ursäkta Divine men) fånigt huvud. 




Fåret Shaun... eller jag menar Divine!

 

2009-11-12 @ 09:28:59 Allmänt Permalink


Kommentarer
Postat av: Linda S

Den bästa starten på dagen - kul att det gick så bra i starten. Tror som du att det nog blir lite extra snurr när man är flera som ska vara där och greja. Haha, så snygg Divine är - Dimma är på väg att få samma frisyr!!

Vilken klok karl du har som listar ut vad du behöver!!

2009-11-12 @ 09:40:38
URL: http://vovve.info/polarcollie
Postat av: Brittis

Hon ser verkligen ut som ett fällande får (bedrövlig m a o) men verkar glad ändå :-). Jag tycker Divine är en sötnos!

2009-11-12 @ 14:02:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0